Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Rework

.Efes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wow ale ładna animacja, jest więcej takich filmików ? 

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
13 minut temu, Sommer napisał:

Wow ale ładna animacja, jest więcej takich filmików ? 

Ten tutaj prezentowany projekt jest akurat mojego autorstwa i nigdzie na internecie nie widziałem tak ładnie wyglądającego Metina :D Generalnie jeżeli będę znajdował trochę czasu wolnego to może coś jeszcze porobię. Jeżeli tak to na pewno coś wrzucę.

Opublikowano
19 minut temu, .Efes napisał:

Ten tutaj prezentowany projekt jest akurat mojego autorstwa i nigdzie na internecie nie widziałem tak ładnie wyglądającego Metina :D Generalnie jeżeli będę znajdował trochę czasu wolnego to może coś jeszcze porobię. Jeżeli tak to na pewno coś wrzucę.

Zajebiście to robisz, będę wyczekiwał kolejnych edycji, świetna robota. 

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Dlaczego ta postać jest taka sflaczała? xD 

Nawet jeśli to nie byłby fejk, to projekt niestety nie ma większego sensu. Masz tego typu umiejętności i wykorzystujesz je na serwer gry, który będzie de facto nielegalny i w każdej chwili będzie można Ci go zawinąć?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Grafika może i jest fajna, ale to czy gracze chcieliby taki serwer zależy od czego innego - od tego, co na nim wprowadzisz. Grafika jest elementem przyjaznym dla oka, jednakże nie jest podstawą i nie wystarczy do zbudowania dobrego projektu, może być jedynie jakąś jego częścią. Przy okazji, co stało się z tą postacią? Jej ruchy wyglądają okropnie. 

Opublikowano
51 minut temu, Ups... napisał:

Dlaczego ta postać jest taka sflaczała? xD 

Nawet jeśli to nie byłby fejk, to projekt niestety nie ma większego sensu. Masz tego typu umiejętności i wykorzystujesz je na serwer gry, który będzie de facto nielegalny i w każdej chwili będzie można Ci go zawinąć?

To jest sztuka. Tworzenie zawsze ma sens. Tworzenie jest piękne. Zaistniała możliwość zrobienia czegoś i on to zrobił. Wielki szacun ode mnie. :)

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
9 minut temu, Sommer napisał:

To jest sztuka. Tworzenie zawsze ma sens. Tworzenie jest piękne. Zaistniała możliwość zrobienia czegoś i on to zrobił. Wielki szacun ode mnie. :)

Co to za sztuka, którą kradniesz, do której nie masz praw?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Ups... napisał:

Co to za sztuka którą kradniesz, do której nie masz praw?

Aaa, ja mam trochę inne spojrzenie na świat. Nie ma kradzieży, praw itp. Poprostu. Pozdrawiam :) 

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Ta animacja ruchu nadawała by się przy braku broni, z mieczem powinna być lekko inna.

Opublikowano

Przeciez taki kompletny rework potrwalby lata. Zmiana silnika aby zmienic grafike, wiaze sie rowniez ze zmiana calego interface'u, programowania kazdego ruchu postaci, moba, walki, skilli. To praktycznie tworzenie gry od 0 przy pomocy modeli i tekstur z metina. Za duzy projekt na jedna osobe. Nie ukrywam, chcialbym by przynajmniej trawa wygladala jak trawa w Metinie. Ta gra wyglada jak gowno i nie ma co tego ukrywac. Przynajmniej klimat i nostalgia jest ale o tym reworku mozna tylko pomarzyc.

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano
5 godzin temu, XFragsHD napisał:

Przeciez taki kompletny rework potrwalby lata. Zmiana silnika aby zmienic grafike, wiaze sie rowniez ze zmiana calego interface'u, programowania kazdego ruchu postaci, moba, walki, skilli. To praktycznie tworzenie gry od 0 przy pomocy modeli i tekstur z metina. Za duzy projekt na jedna osobe. Nie ukrywam, chcialbym by przynajmniej trawa wygladala jak trawa w Metinie. Ta gra wyglada jak gowno i nie ma co tego ukrywac. Przynajmniej klimat i nostalgia jest ale o tym reworku mozna tylko pomarzyc.

To projekt na bazie blueprintów. To co kolega przedstawił na filmiku ma bliżej do animacji niż gry, żeby stworzyć coś takiego wystarczy wyuczyć się obsługi i możliwości silnika Unreal Engine 4, nie musisz znać żadnego języka programowania. Pomijam fakt, że to Single Player.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

A moim zdaniem dość ciekawy pomysł, ale czy dasz radę coś takiego stworzyć i odwzorować. Jesli by Ci się udało to najlepiej z roku 2008, wtedy jestem pewien, że gracze zajrzą na serwer, bo naprawdę ciekawie się to prezentuje ;)

Opublikowano
Dnia 10.09.2017 o 15:58, Lancer Miszcz napisał:

spoko ale konieczna dobra optymalizacja, bo będąc np. w DT to komputer by się spalił

Można po prostu zmienić ilość mobów na mniejszą dając im większą ilość zdobywanego PD itd.

asd

Opublikowano

Tworzony na takim silniku Metin2 nie musi posiadać odwzorowanego świata jak serwer globalny gdy będzie tworzony jako serwer prywatny. DT może być niedostępne. Dostępne miejsca typu M1/M2/M3/Yongbi/Doyum/V1/V2 wystarczą jeśli system owego serwera byłby odpowiednio dopasowany pod rozwój w danych lokalizacjach. Zbudowanie serwera na takim silniku jest trudnym osiągnięciem ale efekt byłby niesamowity. Ogólnie rzecz nazywając dla mnie byłaby to rewolucja w Metinie. Na projekt rzuciłaby się masa ochotników a gdyby serwer miałby opcję Języka Angielskiego podbiłby wiele innych krajów. Będę obserwował. :) Powodzenia.

Opublikowano

Jak ja lubię czytać oderwane od rzeczywistości mądrości metińczyków.

Ludzie technologia poszła naprzód, to że M2 dziś nawet na nowych PC nie jest wydajny nie znaczy że taka sama gra z identyczną ilością elementów i współczesna grafiką będzie źle działać.

UE4 to najnowosza technologia i bez problemu poradzi sobie z taka ilością mobów jaka jest w DT a może i więcej. Jest też coś takiego jak SpatialOS,  system serverów działających w chmurze pozwalających na obsługę ogromnych ilości danych/graczy w jednym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...