Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Venoxia.pl [Dedyk] [Easy/PvP]

PatryQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

EASY to tylko podpucha, toż to zwykłe MEDIUM jest.

na 110 lvlu ciężko cokolwiek, nawet o broń na 75, trzeba latać w FMSie, gdzie na easy bronie 75 to powinno być pstryknięcie palcem.

Bardzo nudny system wytarzania KD i czasochłonny.

Tak generalnie pewnie można by było podpiąć to pod EASY gdyby nie sztucznie tworzone utrudnienia. Za mocne bossy na dungeonach (jak na easy) za mocne potwory do expa, beznadziejny drop na dungeonach...

The past has gone

Opublikowano
13 minut temu, Jooe napisał:

EASY to tylko podpucha, toż to zwykłe MEDIUM jest.

na 110 lvlu ciężko cokolwiek, nawet o broń na 75, trzeba latać w FMSie, gdzie na easy bronie 75 to powinno być pstryknięcie palcem.

Bardzo nudny system wytarzania KD i czasochłonny.

Tak generalnie pewnie można by było podpiąć to pod EASY gdyby nie sztucznie tworzone utrudnienia. Za mocne bossy na dungeonach (jak na easy) za mocne potwory do expa, beznadziejny drop na dungeonach...

Przekonałeś mnie. 

No cóż, chyba rzeczywiście z metina już nic nie wyjdzie. :P

Opublikowano

Niestety, ale szczerze się zawiodłem na serwerze. 
Prezentacja wydawała się naprawdę spoko. Strasznie urzekła mnie ta transmutacja, której na obecnych serwerach brak, jednak i to nie pomogło. Serwer niby easy/pvp, a w rzeczywistości, jak wszyscy mówią, podchodzi pod medium. Bronie na 75 trzeba zdobywać naprawdę długo chyba, że kupi się ją od graczy. U handlarza jednak te bronie są po 1kkk, co jest ogromną pomyłką, gdyż tyle yangów zbiera się godzinami. Do kolekcjonera trzeba oddawać ulepy, które na zbroje na kolejny lvl są wymagane w koszmarnej ilości. Tę samą misję można robić parę razy, przy czym niby easy, a na oddanie przedmiotów trzeba czekać, ale jeszcze nie tak strasznie, bo tylko 5 min, jednak no serwer easy, więc przydałoby się coś w tym kierunku robić. Miksturki zielone i fioletowe są okropnie drogie. Po wyexpieniu od 80-90 lv stać mnie było tylko na zielone, przy czym musiałem całą kasę na nie wydać. Coś chyba również autorom umknęło, gdyż bronie do pvp robi się z broni na 75. Tylko póki co XENOX miał takie rozwiązanie i szczerze nie przypadło mi ono do gustu. 

Serwer zapowiadał się naprawdę fajnie, jednak nie wyszło tak, jak miało być.

Mogę tylko życzyć powodzenia w jego rozwijaniu, jednak nie pomoże to na długo. ; p

Opublikowano
1 godzinę temu, Jogye napisał:

Niestety, ale szczerze się zawiodłem na serwerze. 
Prezentacja wydawała się naprawdę spoko. Strasznie urzekła mnie ta transmutacja, której na obecnych serwerach brak, jednak i to nie pomogło. Serwer niby easy/pvp, a w rzeczywistości, jak wszyscy mówią, podchodzi pod medium. Bronie na 75 trzeba zdobywać naprawdę długo chyba, że kupi się ją od graczy. U handlarza jednak te bronie są po 1kkk, co jest ogromną pomyłką, gdyż tyle yangów zbiera się godzinami. Do kolekcjonera trzeba oddawać ulepy, które na zbroje na kolejny lvl są wymagane w koszmarnej ilości. Tę samą misję można robić parę razy, przy czym niby easy, a na oddanie przedmiotów trzeba czekać, ale jeszcze nie tak strasznie, bo tylko 5 min, jednak no serwer easy, więc przydałoby się coś w tym kierunku robić. Miksturki zielone i fioletowe są okropnie drogie. Po wyexpieniu od 80-90 lv stać mnie było tylko na zielone, przy czym musiałem całą kasę na nie wydać. Coś chyba również autorom umknęło, gdyż bronie do pvp robi się z broni na 75. Tylko póki co XENOX miał takie rozwiązanie i szczerze nie przypadło mi ono do gustu. 

Serwer zapowiadał się naprawdę fajnie, jednak nie wyszło tak, jak miało być.

Mogę tylko życzyć powodzenia w jego rozwijaniu, jednak nie pomoże to na długo. ; p

Dzięki za info, szukam czegoś nowego ale ostatnimi czasy jak nie bany za pliki na kompie to serwery oszusty, pozdro piontka mordo !

Opublikowano
4 godziny temu, Jogye napisał:

Coś chyba również autorom umknęło, gdyż bronie do pvp robi się z broni na 75. Tylko póki co XENOX miał takie rozwiązanie i szczerze nie przypadło mi ono do gustu. 

No nie tylko xenox. Serwerów, na których bronie robi się z trut etc było mnóstwo, a ich najlepszym przykładem jest divine, którego svope stawia jeden po drugim i jak zwykle mu nie wychodzi. :v

żenada1 — kopia.png

Opublikowano

Czytając to co tu niektórzy piszą, śmiem twierdzić, że gramy chyba na 2 różnych serwerach.

Propsy za system ulepszania Patryczku, bo z takim się jeszcze nie spotkałem, jedynie co mam Ci do zarzucenia, to strasznie słaba reklama

Opublikowano

Jeśli szukasz serwera easy/pvp to tutaj nawet nie wchodź, ten serwer w niczym nie przypomina easy/pvp to jest zwykły medium z chujowym dropem.

Możliwe, że item shop daje easy/pvp

nie ma  to jak bić metka 6minut po czym dostać 1x ulepszacz którego potrzeba 35x :)

Bez nazwy-1.png

Opublikowano

Szybkie podsumowanie - Easy/PVP wpisane tylko po to, żeby przyciągnąć graczy, tak naprawdę jest to serwer Medium. Po 5k zmiankach nie wbiło 50śr+ do bambusa, może to ja mam takiego pecha, w co wątpię. Grałem Szamanem Healer'em, nie byłem w stanie zrobić dungeonu na 85lv, co jest dla mnie śmieszną sprawą, oczywiście nie miałem IS'u, zainwestowałbym gdyby naprawdę się opłacało. System ulepszeń na plus, aczkolwiek za dużo ulepek.

Nie polecam, po cholerę okłamywać graczy...

h6IduA1.png

Opublikowano

Byłem ostatnio na serwerze, kilka dni temu, sprawdzić co i jak, popytałem graczy, +\- 300 osób.

" No . I'm not on STEROIDS . But thanks for asking . "

Opublikowano

Mi się bardzo podoba ten serwer niedługo 100 lvl polecam :P

Lubie kotlety z jajkiem.

Opublikowano

Nazwanie go easy/pvp mija sie z celem, serwer bardziej celuje w easy/medium. Wszystkiego jest w brud. Ogólnie polecam dla tych którzy lubią biegać cały dzień żeby zrobić ekwipunek, dla ludzi którzy lubią typowe pvp zdecydowane nie. 

gieksa2jp_rrahxre.jpg

Opublikowano

Aktualizacja z dnia 12.09.2016

Dodano:

• Nowy Maksymalny Poziom 175

• Nowy Dungeon na 160 Poziom,
  • Nowe Expowiskna 150 Poziom,
  • Nowe Exp Orby 151-175 Poziom,
  • Nowy Ekwipunek:
    • Pełny Set na 170 Poziom,
    • Pierścień Losu,
      • Możliwość dodania i zmieniania bonusów

• Nowe Kamienie Dusz dostępne z fuzji:
    • Kamień Obrażeń Krytycznych,
    • Kamień Ataku,
    • Kamień Kradzieży PŻ,
    • Kamień Odp. na Potwory,
    • Kamień Umiejętności,

• Drop Nowych Ulepszaczy:
    • Magiczny Muchomorek,
    • Mistyczna Kora,
  • Nowe Bossy:
    • Duży Wyluzowany Grzybiak,
    • Venofungus,

• Drop VenoCoin'a:
    •  Moneta, która będzie służyć do głosowań u NPC odnośnie zmian na serwerze.

• Drop Ksiąg Klątw do biologa z Ezotów przed Świątynią

Zmiany:

• Zwiększono drop z:
    • Umarłego Rozpruwacza,
    • Króla Minotaurów,

• Zwiększono DWUKROTNIE ilość (nie mylić z szansą) zdobywanych ulepszaczy z:
    • Niebieskiej Śmierci,
    • Baronówny Pająków,
    • Azreala,
    • Razadora,

• Szansa Fuzjowania Kamieni Dusz 50% -> 70%,
  • Szansa Wytwarzanie Kamieni Dusz 70% -> 75%,
  • Szanse na umieszczenie przetopów 90%80%, 70% -> 3x 100%,
  • Szanse na wyciągnięcie Małży z Ryb +5%,
  • Szanse na wyłowienie Generała Kappy +1% co 5 wyłowionych ryb,
  • Szanse na zdobycie Ksiąg Klątw dla Biologa 10% -> 22%,
  • Szanse na zdobycie Olejku Piżmowego dla biologa 50% -> 60%,

Naprawiono:

• Błąd z przelicznikiem dla tabeli expa,
  • Błąd z nie wczytywaniem się cyklu biologa na kolejną misje,
  • Możliwośc robienia kolejnych ksiąg biologa z innym zestawem bonusów,

Kilka innych drobnych poprawek, nie zostało uwzględnione z racji ich nikłego przełożenia na rozgywkę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Carbonxx3x napisał:

nie polecam :)

Dlaczego? xD 

Opublikowano

Lajk proste ze mnie to dziwne o ulepy a boss to co 8/10 min drop 50% a mi brak to około 30 po.....co to ma byc? :) EASY/PVP.....ehhh nawet niewiesz co to EASY/PVP ale nie obrażę się :)

Opublikowano
4 minuty temu, Carbonxx3x napisał:

Lajk proste ze mnie to dziwne o ulepy a boss to co 8/10 min drop 50% a mi brak to około 30 po.....co to ma byc? :) EASY/PVP.....ehhh nawet niewiesz co to EASY/PVP ale nie obrażę się :)

deXEjj1.png

tu masz przykładowy Drop z Razadora, ostatnio dropy zostały podkręcone ilościowo DWUKROTNIE, wiec teraz z np takiego Razadora można dorwać maksymalnie 66 itemów naraz.
z Umarłego Rozpruwacza, czy też niebieskiej także można dorwać z 30 ulepek naraz czyli 1 przejście, które zajmuje jakieś 5min daje na m ulepki na pełny item.

To nie jest 4Fun, żeby ulepszacze były u handlarki, ale tez nikt na grze nie narzeka już na drop.

Opublikowano

PatryQ rozumiem cie....bo jestes admin....to łatwo zabij z boss itd a ja nie i trochę w trudno i też boss zabij mi 3razy a eq full potwory i tez bronie exp...to bardzo dziwne...naprawdę :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...