Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Logo serwisu ESPORT+

ESPORT+ » Większa dawka esportu
projekt serwisu o esporcie

Opis projektu

Pomysł na utworzenie serwisu o esporcie pojawił się już w mojej głowie jakiś czas temu, ale dopiero niedawno zacząłem go realizować.
Zaopatrzyłem się w domenę, 2 hostingi, jeden na hostingu współdzielonym, drugi już na VPS'ie i zacząłem pracę.

W kilka dni powstała strona, na której zaczęły się pojawiać pierwsze treści.
Tematyką strony będą wszelkiego rodzaju gry komputerowe a w szczególności CS:GO i LoL.

Strona jest już dostępna w sieci, aczkolwiek, jak teraz artykuły są udostępniane raz na kilka dni, w 3 tygodniu sierpnia planujemy zwiększyć częstotliwość udostępniania nowych newsów do kilku dziennie.

Serwis jest non-profit i nie zawiera reklam.
Możliwe bannery na stronie dotyczą naszych partnerów medialnych i nie są przez nich opłacane.

Linki

Strona WWW: kliknij tutaj (www.esportpl.us)
Facebook: kliknij tutaj (esportplus)

Rekrutacja

Niestety, interesuję się tylko Minecraftem i Counter Strikem, dlatego jestem zmuszony zaprosić chętne osoby do współpracy

STANOWISKO: Redaktor
MINIMALNY WIEK: 14 lat
ZAINTERESOWANIA: CS:GO lub LoL lub Overwatch lub inne gry komputerowe
INNE WYMAGANIA: Znajomość gramatyki języka polskiego i umiejętność poprawnego pisania.

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą, napisz post pod tym tematem.

Kontakt

Skontaktować się z nami można:

• Pod powyższym tematem
  • Za pomocą Facebooka (fanpage)
  • Wysyłając e-maila ([email protected])
Opublikowano
Dnia 13.08.2017 o 11:03, Ups... napisał:

Inicjatywa całkiem okej, gdyby nie fakt, że takie coś można wyczytać praktycznie wszędzie.

Racja.

@Topic

Ludzie, gdzie wasza kreatywność?

Tak trudno jest wymyślić coś własnego? Kur*a ty wiesz ile jest "serwisów" e-sportowych? 

Opublikowano
9 godzin temu, xAmaziR napisał:

Ludzie, gdzie wasza kreatywność?

Tak trudno jest wymyślić coś własnego? Kur*a ty wiesz ile jest "serwisów" e-sportowych? 

To, że czegoś jest dużo nie ma zbyt dużego znaczenia. Ważne, by było to zrobione lepiej.

1398258449-U383457.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Matko jaka brzydota. Nie dość, że to wp to jeszcze jakiś słaby szablon. Jeżeli chcesz to kup sobie szablon bootstrap, poproś kogoś aby Ci go zakodował i masz, a nie jakiś wordpress ...

Opublikowano
5 godzin temu, SzyszkuPL napisał:

Matko jaka brzydota. Nie dość, że to wp to jeszcze jakiś słaby szablon. Jeżeli chcesz to kup sobie szablon bootstrap, poproś kogoś aby Ci go zakodował i masz, a nie jakiś wordpress ...

Według mnie nie liczy się od razu jak jest coś wykonane tylko co zawiera, to jaką treścią w tym wypadku ESPORTOWĄ chłopaki by nam dostarczali. A dopiero później można było by pomyśleć nad profesjonalną stroną. Nie ma co gadać bo projekt upadł. 

Cześć.

Opublikowano

Niestety, od czerwca miałem sporo pracy i nauki (nowa szkoła, nauka Javy, C# i C++ ;)) i nie za bardzo miałem czas na rozkręcenie serwisu. Po prostu w jednym momencie wypadło za dużo rzeczy. Obecnie projekt jest bardzo bliski wskrzeszenia - kończymy kompletować ekipę, dzisiaj przeniesiemy witrynę z hostingu testowego MintsHost na dedykowanego moim projektom VPS'a, a serwis wystartuje jeszcze w październiku. Niedługo reaktywacji doczeka się też mój dawny projekt tkShop - sklep na serwery Minecraft, który wbrew przemyśleniom części użytkowników nie został jednak porzucony.

Aktualnie tworzę plugin do Wordpressa pozwalający na wyświetlanie relacji live z meczy CS:GO, LoL i Overwatch z wynikami, zabiciami i ogólnie - z wszystkimi szczegółami, takimi jak na streamie.

PS. Jak wszystko pójdzie dobrze to serwis na przełomie 2017/2018 doczeka się ładniejszego, autorskiego theme opartego na Material Design.

Opublikowano

Dam Ci bardzo dobrą radę, którą zapamiętaj sobie przez całe życie (niezwykle ważna jest, w programowaniu, ale w innych dziedzinach też się sprawdza) - "nie wymyślaj koła na nowo". A teraz, krótka rada jak ocenić czy cos jest nowe i innowacyjne, a nie skopiowane od rozwiązań które już istnieją. 

Wybierasz sobie najlepszy istniejący obecnie w sieci projekt o danej tematyce (w tym przypadku to będzie hltv), a następnie na karteczce wypisujesz sobie co będzie miał twój serwis, czego nie ma tamten. Jeżeli będą przeważały punkty w stylu: 

- lepszy desgin

- więcej i lepsze artykuły

- i tym podobne

to znaczy, że powinieneś sobie darować i żyć dalej.

Jeżeli jednak faktycznie wymyślisz coś czego nie ma nigdzie indziej - to proszę bardzo, realizuj swój pomysł.

To takie uniwersalne rady, które możesz odnieść do każdego projektu w każdej dziedzinie życia (również do wspomnianego gdzieś w postach sklepu minecraft). Dzięki nim nie stracisz nie potrzebnie czasu na coś co i tak padnie po paru miesiącach z braku jakiegokolwiek zainteresowania. I nie chcę Cie zniechęcać do tworzenia własnych projektów, a jedynie ułatwić Ci życie, abyś nie tracił swojego cennego czasu i nie zniechęcał się do tworzenia własnych projektów.

• 7 miesięcy temu...
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...