Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

ASP.NET książka

Nuts.

Pytanie

Opublikowano

Poszukuje jakiejś dobrej książki, która podszkoli mnie w ASP.NET(cie?). Nie zależy mi na MCV, a wręcz w sumie mam go w dupie X D

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wolenkocham wszelkie fora. Więc drogi kolego, potrzebuję do mojej pracy konkretnie poznać asp.net, ale osoby wyżej mówiły, żebym raczej nie szedł w kierunku mcv, nie wgłębiałem się w tematykę, ale słucham osób, które już to trochę robią. Dlatego jednak napisałem, że mnie nie interesuje MCV, nie ze względu na poziom (chociaż naprawdę nie wiem jaki jest). 

jestem tradycjonalistą i zawsze gdy poznaje jakieś nowinki kupuję sobie książkę, jak sobie ją przyswoję to dopiero zaglądam w dokumentację. Do tej pory taka metodyka mi szła, dlatego podbijam pytanie o książkę. 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Nie wiem po co Ci to, ale po poziomie wypowiedzi stwierdziłem, że nie przemawiają za tym żadne logiczne argumenty. Chyba, że nie widzisz różnicy między

Cytat

Nie zależy mi na MCV, a wręcz w sumie mam go w dupie X D

a

Cytat

Nie zależy mi na MVC, bo nie jest mi on potrzebny

W tym momencie ja powinienem powiedzieć 'kocham wszystkie fora'. 

Nie rozumiem sensu pierwsze książka, potem doc, który jest pisany w sumie w formie prawie książki. Każda książka do ASP.NET i większości języków programowania będzie słaba, bo w momencie wydania już jest przestarzała. Możesz sobie robić jak chcesz, ale nie znajdziesz lepszej (i aktualnej) książki od doc'a od microsoftu, szczególnie, że ten jest jeszcze za darmo. Powodzenia w szukaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...