Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Znikanie" połowy strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry ja jestem Tobi ^_^ 

lel to można było przeczytać z tego napisu po prawej

<---

Ale przechodząc do "Problemu" chociaż jest to bardziej ciekawostką ^_^

chciałbym dodać do swojej epickiej zaje*****j strony... "Ukrywanie" dolnej zawartości aby "Dolny pasek" który jest przezroczysty na 50% 

był bardziej czytelny... ale nie chcę "Ucinać" strony... tylko chcę zrobić jakby... "Wygaszanie"... hmm... 

Obrazek ( Google Dysk: ) ( Zmieniliście to forum i nie umiem dodać obrazków teraz xD )

https://drive.google.com/file/d/0Bzqj_nxR9j-JT0Q1Zm1IMjBTSkE/view?usp=sharing

jeśli nie chcesz klikać w link to postaram się opisać nieco dokładniej...

cała zawartość strony ( z wyjątkiem jednego Div-a oraz tła wiadomo ) ma być coraz bardziej przezroczysta im niżej się znajduje

nie zależy na mi na sposobie wykonania tego...

możecie zapodać jakiekolwiek pomysły ( plz oby były zdatne do realizacji xD ) moze być JS CSS czy inne pokemony ;x..

Opublikowano

Nie wiem jak bardzo to bedzie wydajne, ale zrob diva na całą stronę i ustaw jego tlo na własnie gradient w kolorze/z obrazkiem tła. A dla tego jednego boxa który ma być widoczny ustaw odpowiednią wartość z-idnex

Opublikowano
35 minut temu, szymo02 napisał:

Nie wiem jak bardzo to bedzie wydajne, ale zrob diva na całą stronę i ustaw jego tlo na własnie gradient w kolorze/z obrazkiem tła. A dla tego jednego boxa który ma być widoczny ustaw odpowiednią wartość z-idnex

To nie przejdzie, bo z-index przysłoni mu elementy, że nie będą klikalne, w druga stronę jak będzie niższy to elementy będą nad gradientem.

Jedyne co mi przyszło na myśl to taka zabawa z box-shadowem https://codepen.io/anon/pen/MvJKPN.

Opublikowano

Dzięki za pomoc Wolen :)... o cos mniejwięcej takiego chodziło ^_^

Źle pamiętam czy skasowali ?...

bo wydaje mi się ze kiedyś było coś takiego jak "Najlepsza odpowiedź" hmm... może źle zapamiętałem może skasowali... to pozostaje Lajk dla cb :)

• PGS zmienił(a) tytuł na "Znikanie" połowy strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...