Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zmiana w CSS po załadowaniu strony

stefanik11

Pytanie

Opublikowano

Witam, w wolnym czasie piszę sobie stronę i natknąłem się na mały problem, mianowicie piszę aktualnie preloadera i chciałbym, by podczas jego widoczności używanie scrollera było zablokowane, więc w sekcji body dodałem: style="overflow:hidden;", a teraz chciałbym by po załadowaniu okienka w javascript wykonywałoby się jakieś polecenie bo owa wartość została zmieniona na "visible", skrypt js wygląda tak:

$(window).load(function() {
	$("#preloader").delay(350).fadeOut("slow");
	//tutaj chcę polecenie zamieniające "hidden" na "visible"
})

Natomiast body:

<body id="index" data-spy="scroll" data-target=".navbar" data-offset="60" style="overflow:hidden;">

Z góry dziękuję za pomoc. :)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobiłem w vanilla JS,

var changeBodyOverflow = function(){
    document.querySelector("body").style.overflow = "visible";
}

setTimeout(changeBodyOverflow, 350);

funkcja wywoła się po 350ms od załadowania czyli dokładnie po tym czasie co strona powinna przestac sie ładować.
Zastosowałbym tutaj zdarzenie window.onload i zmieniłbym klase body po załadowaniu. Takie JSowe loadery nie mają zbytnio sensu jeżeli wejdzie ktoś na twoją stronę kto ma wyłączony JS

Opublikowano
Dnia 14.08.2017 o 13:02, Arnold69 napisał:

zrobiłem w vanilla JS,

var changeBodyOverflow = function(){
    document.querySelector("body").style.overflow = "visible";
}

setTimeout(changeBodyOverflow, 350);

funkcja wywoła się po 350ms od załadowania czyli dokładnie po tym czasie co strona powinna przestac sie ładować.
Zastosowałbym tutaj zdarzenie window.onload i zmieniłbym klase body po załadowaniu. Takie JSowe loadery nie mają zbytnio sensu jeżeli wejdzie ktoś na twoją stronę kto ma wyłączony JS

Cóż zdarzenie onload nie jest najlepsze ;) bardziej nadaje się DOMContentLoaded, co do sensu takich loaderów zgadzam się

Opublikowano
5 godzin temu, ReksetoDev napisał:

Cóż zdarzenie onload nie jest najlepsze ;) bardziej nadaje się DOMContentLoaded, co do sensu takich loaderów zgadzam się

zawsze można użyć atrybutu 'defer' i mieć wywaone w jakieś onload'y czy DOMy, ale to nie jest dobra praktyka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...