Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6fewsIA.png

START SERWERA: 06.07.2017r 

GODZINA: Punktualnie - 19:00!

Client: Odnośnik do strony

Nie ładuje Ci się grafika w spoilerze? Sprawdź prezentacje na naszym forum:

http://forum.balduria.pl/index.php?/topic/28-prezentacja-serwera/#entry37

Fanpage Serwera:
https://www.facebook.com/Balduriapl-1798334690495510/ 

Strona Główna:

balduria.pl

Weryfikacja:

CxmJL8J.jpg

Jbi2O3C.jpg

Prezentacja:

746ce8a0a2fc4.png

847c7e18189b7.png

9b1c274861c63.png

213a3e8663b6a.png

521fa7c7ae786.png

17a371e90cb4f.png

02595c36193e5.png

94d1de0f09b3d.png

a1df2dada6c92.png

a24ca983f67bc.png

f00281dc9f558.png

d268e99dfcbdb.png

5e59f91516b97.png

7bdfcb7412fc7.png

93954b0c74f28.png

8a214bda097be.png

e46332c19b634.png

de060c90da484.png

1df498178f811.png

067c27f35fc20.png

5674953c1695d.png

6a7c0e9d6bf31.png

7b7f730c4190e.png

Fy4E3Rr.png

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak wyglądała sytuacja z betą? Ile trwała?

Jeśli nie będzie większych bugów, a FPS'y będą trzymać xD to wbije z ekipą.

Dobrze myślę, że serwer tworzy ekipa przynajmniej związana z Almadią? xD

Opublikowano

Beta na serwerze była zamknięta, a jeżeli chodzi o czas trwania to nie pamiętam dokładnie ale było to dość długo.

@PPaN

No niestety dla jednych wygląda zaś dla innych nie, każdy człowiek jest inny oraz inaczej postrzega pewne rzeczy no i przede wszystkim ma różne kryteria. Podług mojej opinii ten serwer wygląda na EASY/4fun. Niemniej jednak dziękuję za wyrażenie swojego zdania.

Pozdrawiam.

Ponadto:

- Odnosząc się do fps specjalnie zostanie zrobiona wersja LITE miast (bez zbędnych drzew krzewów jedynie niezbędne rzeczy) dla graczy ze słabszym sprzętem.

- Codziennie 2 losowe konta otrzymują 500 SM na start oraz na naszym fanpage trwa konkurs w którym do zgarnięcia jest 20x 1000SM. Zapraszamy do udziału.

Opublikowano
20 minut temu, PPaN napisał:

Ten serwer nie wygląda na 4fun

Od dość sporego czasu ludzie mają "zakrzywione" spojrzenie na to co jest / było easy 4fun a co nie bo gówno a nie pojecie mają o serwerach. I "wabią" ludzi przedrostkami żeby stworzyć sobie "widownię"  a później okazuje się jak np w przypadku Samii czy wielu innych serwerów że na każdym kroku ludzie eq wywalają bo mają dość. Też z takiego założenia wyszedłem że z 4fun zbyt dużo wspólnego sadząc po prezentacji to nie będzie miało. A EASY/4fun to tylko chwyt żeby ludzi zwabić na coś czego już od dawna na "scenie serwerów" brakuje. Z tego co doszły do mnie informacje "z wewnątrz grupy" serwera - dość mocny easy i trzeba będzie się sporo napocić a do typowego easy czy 4fun brakuje mu więcej niż może się wydawać. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bakany napisał:

no ładnie tylko ten interface trochę lipny i logo ubogie :D

Interface jest jakbym miał to ująć taki normalny, standardowy, nie wyróżnia się niczym specjalnym ale nie razi w oczy bodajże opublikowany przez Winchestera. Jeżeli gracze będą chcieli nie ma problemu w którejś z aktualizacji wgrać nowy wygląd - to czysta kosmetyka. Odnośnie logo to niestety ale mpcforum nie chciało współpracować dla innego loga dlatego jest to jako alternatywa.

Pozdrawiam.

Opublikowano
2 godziny temu, Balduria napisał:

Beta na serwerze była zamknięta, a jeżeli chodzi o czas trwania to nie pamiętam dokładnie ale było to dość długo.

@PPaN

No niestety dla jednych wygląda zaś dla innych nie, każdy człowiek jest inny oraz inaczej postrzega pewne rzeczy no i przede wszystkim ma różne kryteria. Podług mojej opinii ten serwer wygląda na EASY/4fun. Niemniej jednak dziękuję za wyrażenie swojego zdania.

Pozdrawiam.

Ponadto:

- Odnosząc się do fps specjalnie zostanie zrobiona wersja LITE miast (bez zbędnych drzew krzewów jedynie niezbędne rzeczy) dla graczy ze słabszym sprzętem.

- Codziennie 2 losowe konta otrzymują 500 SM na start oraz na naszym fanpage trwa konkurs w którym do zgarnięcia jest 20x 1000SM. Zapraszamy do udziału.

jesli(tutaj zgaduje bo nie przejrzalem prezki od a do z ) na serwie jest najmniej 50% na ulepszenie do tego robienie 6 dungow po X razy

zapewne znalazlbym wiecej takich szczegolow przegladajac dokladnie prezentacje czy wbijajac na serwer ale po co 

wiec jesli dla ciebie jest to  4fun to znamy jakies inne znaczenia tego okreslenia

2 godziny temu, iksDeeikSdE napisał:

Od dość sporego czasu ludzie mają "zakrzywione" spojrzenie na to co jest / było easy 4fun a co nie bo gówno a nie pojecie mają o serwerach. I "wabią" ludzi przedrostkami żeby stworzyć sobie "widownię"  a później okazuje się jak np w przypadku Samii czy wielu innych serwerów że na każdym kroku ludzie eq wywalają bo mają dość. Też z takiego założenia wyszedłem że z 4fun zbyt dużo wspólnego sadząc po prezentacji to nie będzie miało. A EASY/4fun to tylko chwyt żeby ludzi zwabić na coś czego już od dawna na "scenie serwerów" brakuje. Z tego co doszły do mnie informacje "z wewnątrz grupy" serwera - dość mocny easy i trzeba będzie się sporo napocić a do typowego easy czy 4fun brakuje mu więcej niż może się wydawać. 

wiem jak to dziala od dawna nie bylo serwerow(dobrych pvp czy 4fun) dlatego latwo to wykorzystac wpisuje sie w tagi takie okreslenia i ludzie co szukaja takich serwerow juz maja "niby" na czym zawiesic oko ;D

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

@up

Na serwerze jest głównie 100% na zwykłe ulepszanie, 80% i w jednym przypadku 75% na przerobienie. Zaręczam Cię, że pisząc 4fun obok easy ja naprawdę tak uważam, oczywiście 4fun to nie oznacza dla mnie przesady w stylu 5 bossów i całe eq zrobione,a to z prostej przyczyny - taki serwer nie miałby racji bytu, dlaczego? Gospodarka nie istniałaby kompletnie, gracze by się nudzili bo od startu po zabiciu 5 bossów i pobiciu się chwile byłaby monotonia nawet aktualizacje by nie pomagały, a raczej nie oto w tym chodzi wszystkim, serwer ma stać i zapewniać godną rozgrywkę, a nie być na 5 minut takie moje subiektywne zdanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Serwer zapowiada się naprawdę sztosik, zasysam klienta i jutro na bank wbiję i nockę zrobi się :)
Akurat fajnie, że trafiło na urlop, powodzenia i aby nie padł jak większość serwerów i przynajmniej wytrzymajcie z miesiąc hehe.

Opublikowano

4fun jest to faktycznie tylko z napisu przy prezce, ale serwer wyglada ciekawie. Jaka jest minimalna szansa na ulepszenie? Balans jest ogarniety czy olewacie to?

Opublikowano

A ja po raz kolejny chcialbym poznac administracje ;d...

I kolejny raz pytam. Jak sprawa z eq, na lajciku sobie zrobie pelne eq i wyexpie postke czy bede klepal dungi po 1000 razy?

Opublikowano

Mówicie tutaj o błędnym postrzeganiu serwerów jako Easy czy 4fun  przez administrację różnych serwerów, ale ja myślę, że to właśnie gracze tracą głowę ;)
Przypomnijcie sobie czasy starych "easy", gdzie jedyną zmianą były raty x6 xD A najlepsze w tym wszystkim jest to, że kurwa chcielibyście mieć wszystko w jeden dzień, a potem płaczecie, ze na serwerze nie ma nic do roboty i najlepiej by chyba było, żeby takie jednodniowe serwery wychodziły  pod was, bo wam jak widać nijak nie mozna dogodzic.

Skąd bronie 75?

Opublikowano

Balans jest na serwerze przeprowadzony, nie olewamy tego jeżeli gracze cokolwiek napiszą bierzemy się za poprawki z miejsca bo to jedna z najważniejszych rzeczy. Minimalna szansa na ulepszenie? Nie rozumiem nieco, niemniej jednak najmniejsza szansa na ulepszenie wynosi 75% i pojawia się raz bodajże, głównie jest 100% oraz na przerabianie 85/80. Dungeonów nie trzeba robić po 100x co nie zmienia faktu, że będzie trzeba się tam przejść troche, można też próbować bić metiny na mapach, legendarne bossy / metiny drużynowe no jest kilka opcji.

Bronie 75 lecą z metinów z wyższymi poziomami, mobów a atlantydzie, szkatułki bossa.

Pozdrawiam.

@up

Ludzie konta robią głównie w dzień startu.

Opublikowano
10 minut temu, Balduria napisał:

Balans jest na serwerze przeprowadzony, nie olewamy tego jeżeli gracze cokolwiek napiszą bierzemy się za poprawki z miejsca bo to jedna z najważniejszych rzeczy. Minimalna szansa na ulepszenie? Nie rozumiem nieco, niemniej jednak najmniejsza szansa na ulepszenie wynosi 75% i pojawia się raz bodajże, głównie jest 100% oraz na przerabianie 85/80. Dungeonów nie trzeba robić po 100x co nie zmienia faktu, że będzie trzeba się tam przejść troche, można też próbować bić metiny na mapach, legendarne bossy / metiny drużynowe no jest kilka opcji.

Bronie 75 lecą z metinów z wyższymi poziomami, mobów a atlantydzie, szkatułki bossa.

Pozdrawiam.

@up

Wlasnie o to mi chodzilo :) Coz. Wbijem, zobaczym, moze zostaniem. Powodzenia, jesli bedzoe fajnie to mamnadzieje, ze nie padnie:yay:

Opublikowano
1 godzinę temu, Balduria napisał:

Pozdrawiam.

@up

Dobra a dungeony sa na podstawie (na przyklad)

-Zabij x mobow

-zabij x metinow

-zabij minibossa

-zabij bossa

-I trwaja maxymalnie 5 minut

Czy sa takie typu

-Biegaj po mapie i zabij wszystkie moby

-Szukaj po calej mapie metinow

-Odblokuj bramy

-Otworz x pieczeci

-zabij minibossa

-Przeczytaj historie tego dungeona

-Zabij bossa

ktory trwa 15 minut?

W prezke sie nie wglebiam. Patrze tylko max bonusy i lvl. Sam chce poodkrywac serwer

Opublikowano

Praktycznie wszystkie, zabij metiny, zabij minibossa, zabij głównego bossa w 2 dungeonach jeszcze trzeba po drodze porozmawiać z npc 2 kliknięcia więcej i zabić moby. Czyli ogólnie ta pierwsza wersja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...