Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opini]Publiczny serwer TS3. OVH czy BlazingFast ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje zalozyc serwer TS3, ktory bedzie publiczny, jaki hosting wybrac ? Ovh - vps za 15zl, czy blazing fast vps za 5 euro ~~21zl

Jak wyglada ochrona pod aplikacje ts3 na blazingu, a jak na ovh ? Na str gl. blazingfast jest informacja, o ochronie do 980gb/s. Czy ta informacja jest prawdziwa (ktos sprawdzal) ?

FW (ochrona anty ddos) na ovh wytrzyma ataki ~~ 40gb/s, lub wieksze, czy padnie z darmowek ?

Planuje wieksza liczbe osob miec na serwerze, wiec pewnie ataki rowniez beda.

Podczas ataku wywali mnie z ts'a, jezeli wybiore OVH ? Atak bedzie odczuwany ?

Hosteam odpada poki co, nie bede inwestowal w vps'a - KVM, a OpenVZ moze nie uciagnac wiekszego grona, chyba ze sie myle.

Prosze o wypowiedz osoby, ktore testowaly. Poleca like'i.

Opublikowano

VPS OpenVZ od Hosteamu spokojnie wystarczy na duży publiczny teamspeak.

Serwer ze stałym ruchem na poziomie około 100 clientów rezerwuje sobie około 400 MB RAMu, a load na rdzeń 1GHz wynosi około 0,07. Tak więc spokojnie Ci wystarczą maszyny od Hosteamu.

Co do zabezpieczeń, to nikt Ci nie zagwarantuje 100% bezpieczeństwa, a już tym bardziej nikt nie będzie Ci wróżył czy podczas ataku wywali Cię z serwera czy nie. Teoretycznie Hosteam jest na topie jeżeli chodzi o AntyDDoS, ale na VPS od OVH jeszcze nigdy nie odczułem znacząco efektów jakiegokolwiek ataku. Możesz też zerknąć na oferty od Net-Speaka, bo nie mają złych opinii, a całą infrastrukturę mają na Hosteamie (takie krążą plotki).

Na temat BlazingFast się nie wypowiem, bo nie korzystałem z ich usług.

Specjalista
Opublikowano

Najlpesza będzię ta najbliżej ciebie, ale OVH posiada zerową ochronę dla serwerów VPS. Przy publicznym serwerze musisz się liczyć z atakami, gdzie OVH nie da rady. Wybierz sobię ofertę którą polecił Ci @orkin.

• PGS zmienił(a) tytuł na [Szukam opini]Publiczny serwer TS3. OVH czy BlazingFast ?
Opublikowano

Co do OVH za 15 zł to nie wiem czy z darmówki poleci ale dotychczasz miałem już 3 ataki (według nich chociaż) i po prostu odprawiają swoje czary i serwer kaput na 15 minut u mnie 3 razy był. Polecam szukać czegoś lepszego.

VGE BEZ TŁA.png

Specjalista
Opublikowano

Użyłem zwykłego narzędzia hping3 i połowa serwera dostała drops. Mają tam niby jakieś filtrowanie, które tak naprawdę nigdy mi nie pomogło:/

Opublikowano
2 godziny temu, Uzytkownik2k17 napisał:

57856228352698911827.png

@PGS, @CanExiOne, @AKUKU597- anty ddos - ochrona zawarte w ofercie, czyli cos jednak oferuja/ ta informacja jest mylaca.

Nie ma mozliwosci, zeby wdrozyli jakies dodatkowe filtry, nawet jezeli do nich zadzwonie ?

Dodatkowe filtry na ich firewall są dostępne, ale dla serwerów dedykowanych. Na VPSach jesteś ogranczony jedynie do firewalla na swojej maszynce.

Opublikowano
23 minuty temu, orkin napisał:

Dodatkowe filtry na ich firewall są dostępne, ale dla serwerów dedykowanych. Na VPSach jesteś ogranczony jedynie do firewalla na swojej maszynce.

Wszystkie VPS'y posiadaja takie same fw ?

Czy Support reaguje na ataki DDOS, jezeli sie do nich zadzwoni ?

Na HT podczas ataki automatyczna wiadomosc pojawia sie na e-mailu ? HT ingeruje w pliki ktore sie trzyma na maszynie ?

Blazing - pod ts'a chyba maja zabezpieczenia.

Opublikowano
16 minut temu, Uzytkownik2k17 napisał:

Wszystkie VPS'y posiadaja takie same fw ?

Czy Support reaguje na ataki DDOS, jezeli sie do nich zadzwoni ?

Na HT podczas ataki automatyczna wiadomosc pojawia sie na e-mailu ? HT ingeruje w pliki ktore sie trzyma na maszynie ?

Blazing - pod ts'a chyba maja zabezpieczenia.

Reguły na firewallu systemowym na swoim VPSie ustawiasz sobie sam.

Support reaguje na zgłoszenia, ale nie licz na to, że będą rozwiązywać Twoje problemy od ręki. OVH ma automatyczne systemy wykrywania podejrzanego ruchu.

Jeżeli chodzi o powiadomienia podczas ataku, to oprócz oferty biznesowej w Hetznerze i OVH, to nie widziałem nic takiego. Jeżeli sam sobie nie napiszesz takiego skryptu, to raczej nie liczyłbym na takie usługi od dostawcy w ofertach budżetowych.

A co do ingerencji w pliki na maszynie - nikt nigdzie tego nie robi. To co jest na Twojej maszynie, to Twoja sprawa i nikt nie ma prawa mieć w to wglądu bez Twojego pozwolenia. Administrator może co najwyżej usunąć zawartość serwera lub przekazać ją Policji jeżeli wystąpią przesłanki złamania prawa.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że żaden hosting nie może ingerować w pliki na maszynie bo w ten sposób łamią prawa konsumenta.

Chyba, że wpadnie ABUSE od oficjalnej firmy / autora plików i zostanie do udowodnione - wtedy w każdej chwili mogą zobaczyć co trzymasz.

Co do tematu to tak jak pisał Orkin, lepiej sprawdź ofertę w net-speak który na chwilę obecną trzyma topowe serwery i jest stabilny cały czas.

Blazingfast to mierny hosting kłamiący na każdym kroku z kotletem na czele który wygaduje co mu wpadnie do ust na wht/wm.

OVH sam w sobie jest dobry lecz nie dla serwerów TeamSpeak3, OVH jest nastawione na strony, aplikacje oraz serwery gier - nawet serwery w PL wychodzą słabo bo cały ruch przechodzi przez francuskie filtry.

Najlepszy Support otrzymasz w Net-Speaku niż w HosTeam bo Mariusz szybko odpisuje, przy okazji jak znajdzie się jakaś metoda/jakiś atak to szybko zgłasza do HT i problem rozwiązany przeważnie na drugi dzień albo w parę godzin.

Opublikowano

Ile razy to ja nie słyszałem, że blazing ma dobre zabezpieczenia i wgl.. A ponoć się wysypuje na każdym możliwym incydencie. 

Osobiście, wybierając pomiędzy net-speak.pl a blazingfast to zdecydwanie: net-speak.pl

Opublikowano
14 godzin temu, Uzytkownik2k17 napisał:

57856228352698911827.png

@PGS, @CanExiOne, @AKUKU597- anty ddos - ochrona zawarte w ofercie, czyli cos jednak oferuja/ ta informacja jest mylaca.

Nie ma mozliwosci, zeby wdrozyli jakies dodatkowe filtry, nawet jezeli do nich zadzwonie ?

Nigdy nie mówiłem, że nie mają anty-ddos. Jak ich system wykryje jakiś potencjalny atak to włącza tryb ochrony i dostajesz coś takiego na maila.

Cytat

System monitoringu wykrył atak na adres IP 0.0.0.0. Jesteśmy
zobowiązani do ochrony infrastruktury, do której jest podłączona
usługa. Dlatego włączyliśmy opcję ochrony.

Ochrona Państwa infrastruktury polega na przekierowaniu
ruchu przechodzącego przez adresację IP, do dodatkowych
urządzeń sieciowych. Następnie ruch zostanie przefiltrowany,
akceptując wyłącznie poprawne pakiety.

Z mojego doświadczenia podczas tego trybu ochrony masz dostęp do serwera poprzez ssh (może i ftp), ale do serwera ts3 już nie (choćby w moim przypadku). Po prostu u mnie takie przerwy trwają ok. 15 minut więc jakbyś powiedzmy miał z 30 użytkowników na serwerze i nagle takie kaput to fajnie by nie było. Oczywiście możesz się bawić z własnymi regułkami czy innymi czarami, ale ja osobiście to znam się na tym tak samo dobrze jak na robieniu masła więc nawet nie próbuje.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co bawisz się w ovh ani blazingfast. Skoro masz tak prostą opcję jak hosteam ale w sumie dopiero uczy się na błędach. Jak zaczynałem też na gównie stałem gdy nie dostałem mocnego ataku aż mnie z butów wywaliło :D 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

OVH vps pod sam serwer tsa sie nie nadaje bo idzie to wywalić, HT openvz - losowe dropy , ciagle wywalało musicboty z ovh nie wiem jak kvm. Teraz siedziałem na soyoustart game i trzymało dobrze codziennie powiadomienia o atakach a z tego co sie orientuje to lvl.up jest ich relleserem ale trzeba ticket o dodanie portu bo bez tego też lata. Teraz testuje ovh game z wawy bo wyszło nie dawno.

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano
Dnia Saturday, June 24, 2017 o 13:18, Uzytkownik2k17 napisał:

Na poczatku pewnie wiekszych atakow nie bedzie, poki nie bedzie duzo osob siedziec.

Nic nie wiadomo np będziesz miał te 20-30 osób stałych na tsie przyjdzie ci jakiś dzieciak i zacznie walić z twojego tsa 1,2,3,4... raz wywali go a ty zostaniesz sam na tsie bo nikt nie będzie siedział na tsie gdzie nie jest stabilny. To jest moje zdanie jak stawiać to na czymś ze jesteś pewny ze z darmówki nie poleci.

Pozdrawiam AKUKU597

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...