Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer bez isu i wkrecania graczy jak najbardziej polecam i powodzenia ja nie zagram bo nudzi mnie metek :D lepsze to niz laneris s8 u surka najlepszego kucharza w polsce xD ktory odgrzal najwiecej kotletow jeszcze raz powodzenia 

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer bez isu, super.

Prawdziwy klasyk, lecz drop broni 75 z metków w red lesie to dramat :D

Truciak nie ma żadnej wartości bo kazdy gdy wbije juz konieczny lv by tą broń założyć, ubije 1/2 metki i ma to co chce :D

Wartość broni 75 rośnie gdy wymixujesz ją na sr +50 jednak do tej pory było to bardzo trudne i powodem nie są szanse na takie średnie tylko że przed położeniem się spać ustawiasz bs'a i liczysz że pomixuje do rana :D tu jest jednak zonk bo na serwerze są ciągłe przerwy/restarty co oczywiście powoduje wylogowanie postaci i nici ze wspomnianego mixowania...

Następna sprawa to balans klas, postacie sura bm, szaman healer i szaman smok koszą niemożliwie nawet w eq do expa, szczególnie bm.

Dlatego darujcie sb stwarzanie np. daggera/bodziaka :D bo skończycie expić, wymaxujecie eq, pójdziecie do m1 troche powalczyć a tam mocno się rozczarujecie :D

Ps. Dla niewtajemniczonych, bo nie było o tym wzmianki w prezentacji, idźcie do alchemika i wyrabiajcie kryształki. Gracze którzy o tym już wiedzą, bardzo są tajemniczy ^^

Pograłem, lecz uciekam bo za mało ludzi. Chociaż widać troche postaci w m1 to raczej pozostawione na nich bs'y :D

Opublikowano

Stało się! Właśnie pierwszy gracz na serwerze osiągnął - maksymalny 99 poziom! Gratulacje, BialyOrzel!

Hwangi czekają jeszcze na 2-óch śmiałków, którzy dokonają tego samego w jak najszybszym czasie!

Zapraszam do gry. Wczoraj odbyła się krótka przerwa techniczna, w której:

- został usunięte kryształy i odłamki energii,

- został usunięty quest oraz npc Alchemik,

- truta została ograniczona do pvp (ujemny bonus na ludzi),

- kilka innych poprawek (we wcześniejszych przerwach).

Serwer jest cały czas online, gra zwykle ok. 100 osób, którzy nadal dzielnie walczą o hwanga za wbicie maksymalnego poziomu.

Już 1 lipca odbędzie się pierwszy Turiej PVP! Masz czas, aby pokazać, że to Ty jesteś najlepszy!

Czekamy na Ciebie! : )

image.png

Opublikowano

czemu truta dostała ujemny bon na luda ? osobiście gram surą ale mógłbym także powiedzieć żeby bronie 75 dla ninji, szamanów i lwi na sure też były zredukowane, jak dla mnie niesprawiedliwe mimo że nie używam truty do pvp

Opublikowano
21 godzin temu, AMBOSS napisał:

czemu truta dostała ujemny bon na luda ? osobiście gram surą ale mógłbym także powiedzieć żeby bronie 75 dla ninji, szamanów i lwi na sure też były zredukowane, jak dla mnie niesprawiedliwe mimo że nie używam truty do pvp

Wszystkie bronie na 75 nie nadają się do PVP.

image.png

Opublikowano

Podsumowanie po około 10h gry(3 dni mojej gry). (Więcej nie potrzeba aby osiągnąć eq perf i lvl do pvp.)

Zamysł serwera dobry ale tak:

Raz : po zrobieniu eq i wbiciu 86lvl tak aby wszystkie skille mieć P mówie będzie fajnie szybko poszło pvp jakieś będzie. No niestety w mieście same boty na bs.

Dwa: wiem serwer miał trzymać klimat ale pewne rzeczy są aż za stare i bynajmniej ja rzygam nimi jak interface czy te same miasta m1 co w 2010.

Trzy: Co po wbiciu max lvl? skoro nie pvp, skoro nie wojny (na serwerze gra max 100 osób w godzinach popołudniowych w tym jest ze 4 gildie więc i tak za mało ludzi na wojny) no to co?

Cztery: Administrator nie wykazuje się profesjonalizmem co odrzuca.(nic osobistego takie wrażenie sprawia)

791f747188ac8.png

Opublikowano
8 minut temu, Traktorzysta napisał:

Podsumowanie po około 10h gry(3 dni mojej gry). (Więcej nie potrzeba aby osiągnąć eq perf i lvl do pvp.)

Zamysł serwera dobry ale tak:

Raz : po zrobieniu eq i wbiciu 86lvl tak aby wszystkie skille mieć P mówie będzie fajnie szybko poszło pvp jakieś będzie. No niestety w mieście same boty na bs.

Dwa: wiem serwer miał trzymać klimat ale pewne rzeczy są aż za stare i bynajmniej ja rzygam nimi jak interface czy te same miasta m1 co w 2010.

Trzy: Co po wbiciu max lvl? skoro nie pvp, skoro nie wojny (na serwerze gra max 100 osób w godzinach popołudniowych w tym jest ze 4 gildie więc i tak za mało ludzi na wojny) no to co?

Cztery: Administrator nie wykazuje się profesjonalizmem co odrzuca.(nic osobistego takie wrażenie sprawia)

Niestety, ludziom dzisiaj przez lanerisy, teriosy i inne znakomite serwery metin2 nie da się dogodzić. Zostali zaślepieni coraz to nowszymi systemami i wydawaniem pieniędzy na to, aby być lepszym - po to żeby móc z kim grać.

Raz: gdyby był trudny exp, byłoby za trudno! co równoważy się z "gm noob, ch..wy serwer, spadam"

Dwa: ym.. ad 1 mojej wypowiedzi :/

Trzy: sugerujesz, że nie ma reklamy, racja. Gdybym chciał żeby ludzi było kilkaset czy tysiąc to nie robiłbym tego na VPS tylko dedyku + kupił reklamę i wiadomo zrobił IS. Oczywiście IS tylko "zbędne rzeczy" jak to zwykle na serwerach, he.

Cztery: Oho, bo nie chce dodać kostiumów, szarf, setów na 90lv? Proszę Cie.

image.png

Opublikowano

Ja nie jestem za nowymi systemami. Dla mnie systemy kończą się na mountach i ew. petach. Reszta jest zbędna, teriosy lanerisy nie są znakomitymi serwerami, trzeba na to patrzeć szerzej to serwery które oferują graczom coś innego coś nowego Ty postawiłeś na oldschool i fajnie dużo osób to lubi ja też ale z jakąś nutką odświeżenia nie w systemach a wyglądzie, nie zbroi i broni z painta a właśnie interface który widziałem 10 lat. Zmień strone główną zachęć tych graczy jakoś no chyba że naprawdę 50 graczy Ci odpowiada. Masz fajne założenia ale troszeczke inaczej bym to wykonał bardziej z klasą. W tym czwartym punkcie chodziło mi o Twój sposób pisania z graczami na czacie, wykonywanie prawie wszystkiego co piszą. Gracze nie wiedzą czego chcą to Ty masz wykazać się profesjonalizmem i zarządzić tak żeby było dobrze. Ja zrezygnowałem głównie z powodu tego że nie ma co robić. Nie z powodu że jest tak czy tak. No niestety dziaj jest taka kolej rzeczy, albo jest z kim grać albo serwer sam zgaśnie.

791f747188ac8.png

Opublikowano

Hej!

Już druga osoba osiągnęła maksymalny - 99 poziom na serwerze! Gratulacje, Kowalski!

Dzisiaj z okazji wakacji przyjemniejszy start! Od godziny 18:00 do 23:59 zostają aktywowane raty 50% doświadczenia i dropu! Nic tylko zacząć grę na stabilnym klasycznym serwerze metin2.

Jutro o godzinie 20:00 na Dolinie Orków spanie plaga metinów oraz ich obrońców w postaci bossów! Przygotujcie swoje ekwipunki!

Zapraszam na serwer, który stoi dla graczy - nie dla pieniędzy.

image.png

Opublikowano
Dnia 25.06.2017 o 21:27, lujek1232 napisał:

Tak.

Hej! 
W nocy z dnia 26 czerwca na 27 czerwca w godzinach 00:00 - 01:30 odbyła się przerwa techniczna. 
Dodane w niej zostały misje, tj.: 
- biolog lvl 92 
- biolog lvl 94 
- biolog lvl 96 
- polowanie lvl 50 
- polowanie lvl 60 
- polowanie lvl 75 
- polowanie lvl 85 
- polowanie lvl 95 
- zabicie 150 graczy 
Wszystkie misje mają odpowiednie dla siebie nagrody. Zapraszam do gry. ;)

image.png

Opublikowano

F5 F5 F5 F5 F5 F5 F5

Wielu z Was pisze mi prywatne wiadomości z tematem co dalej z serwerem. 
Na pewno nie zostanie on wyłączony ze względu na małą ilość graczy, bo stawiając go zdawałem sobie sprawę, że nie będzie ich multum przez ciągłe ewolucje metina. 
Jedno jest pewne - serwer wMetin.eu nie zostanie wyłączony, nawet jak będzie 0 online. 
Do 31 sierpnia spokojnie możecie zacząć grę na serwer wMetin.eu (klasycznym, BEZ ITEMSHOPU) i prowadzić swoją rozrywkę. 
Co będzie po 31 sierpnia? Albo wniesiemy spory update + reklamę, albo zostanie jak jest - o ile będą gracze. 
Pozdrawiam cieplutko! :)

image.png

Opublikowano

Szczerze? To jest esencja klasyka. Bardzo podoba mi się zamysł, który wykorzystał autor serwera. Wprowadził serwer klasyczny i to właśnie tego brakuje na dzisiejszej scenie.
Problem jest w tym, że nie ma o tym nigdzie napisane - dopiero wczytując się w prezentacje, doczytałem że jest to swojego rodzaju serwer bez zbędnych upodobań.
Długo na taki czekałem, jednak trafiłem na niego przez przypadek. Idea zacna, nie wchodziłem więc nie powiem nic o wykonaniu, jednakże by przyciągnąć trochę ludzi, trzeba by było tym cholernym słowem KLASYCZNY  "zmarkować" ten serwer i puścić famę, że wracamy do korzeni.

Co sprytniejsi jednak doskonale wiedzą, że to klimat nieodkrytej gry i "nowości" budował radość z grania w tę grę.
Te czasy jednak minęły, jednak miło, że pomyśli ktoś czasem o "starej gwardii", która chętnie by wróciła do Metina z okolic 2009 roku.
Niestety, te czasy minęły - starzejemy się, dojrzewamy. Większość z nas zaczyna już zakładać swoje rodziny (!), więc pewne rzeczy już nie wrócą.
Trzeba ruszyć do przodu, nie oglądać się i zostawić w końcu tego Metina w spokoju :)

Trochę odbiegłem od tematu, jednak Panie Radosławie - Pan się nie poddaje. Inwestycja w reklamę i będą z tego "ludzie" :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Cześć.

Znowu (wstyd się przyznać) się pomyliłem względem typu serwera. Z poprzedniej edycji (PVP) zrobiłem EASY, który ciągle jest dla Was za łatwy!

Pytanie jedno:

Czy chcecie rework serwera jako Medium? Oczywiście w dalszym ciągu plujemy na szarfy, pety i innego tego typu dodatki.

Co do dropu zmianek, dodań, ulepek, mape, pierścienia tp możemy podyskutować.

Pragnę też zaznaczyć, że jeżeli chcielibyście owy rewrok byłby to mój ostatni serwer tego typu. 

Ah.. no tak jeszcze warto dodać, że na serwerze gra 1/2 osoby a jest on stabilny i będzie na pewno do końca wakacji w przypadku gdy nie będziecie chcieli reworku.

image.png

Opublikowano

Żech chcioł pograć, a tu 1/2 osoby , ehh xD
stary serwer tego typu bylby fajny, myślę, że medium byłoby odpowiednie

Jestem jak Magda Gessler
Hejtuję, obrażam, niszczę..
A sam lepiej nie zrobię.
nIMl0Hd.png

• 1 miesiąc temu...
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...