Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Kairos

Ruudi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Easy? Drop zmianek? KU? Czy Wy w ogóle kiedykolwiek graliście na easy? Ratuje Was chyba tylko ten Likan. Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Wrzucić wszystkiego po trochu z każdego serwera ale napisać, że easy, chociaż nie jest. Jeszcze bony mają kilka wartości. Po prostu podsumuję "XD".

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam nadzieję, że auto buff będzie zablokowany w pvp bo jeśli nie to szaman będzie strasznie ruchany pod tym względem tak samo jak wszystkie postacie pod hity będą mogły possać pałkę ewentualnie.

Pomogłem lub starałem się pomóc? Like mile widziany ;)

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

ogólnie co do easy to to nie jest :)  Tak samo te buffy, zobaczysz ze smok only hity i to jeśli będzie chuyowy balans ( a na 100% będzie) nikt tym nie będzie grał... pzdr ;) Niby likan..3 wart bonów? Skile od robienia? WTF!

Opublikowano

Ogólnie serwer wygląda fajnie , ciekawe jakie będą opinie po becie :)

42 minuty temu, zima1998 napisał:

Mam nadzieję, że auto buff będzie zablokowany w pvp bo jeśli nie to szaman będzie strasznie ruchany pod tym względem tak samo jak wszystkie postacie pod hity będą mogły possać pałkę ewentualnie.

Od kiedy się używa buffa w pvp ? xD Jedynie kto używa buffów to rzecz oczywista Smok :)

A wiadomo nie od dziś że teraz wyznacznik serwera easy to nieskończona zmianka , skille P i takie tam , ale tutaj oceniacie w sumie książkę po okładce. Bony mają kilka wartości , ale może przecież być tak że 3/4 razy będzie wchodzić max bon a 1/4 że wbije reszta wartości. 10 ku do g to przecież chwila :D

Mi się zdaje że autorom serwera chodzi o to że ma przypominać troche serwer globalny , tylko żeby był łatwiejszy :)

Ja być może zagram , zobacze po becie , powodzenia :) Liczę, że będzie nastawiony pod dymy i wojny przede wszystkim :D

Opublikowano
2 minuty temu, ^^Iksde napisał:

Od kiedy się używa buffa w pvp ? xD Jedynie kto używa buffów to rzecz oczywista Smok, Healer :)

A wiadomo nie od dziś że teraz wyznacznik serwera easy to nieskończona zmianka , skille P i takie tam , ale tutaj oceniacie w sumie książkę po okładce. Bony mają kilka wartości , ale może przecież być tak że 3/4 razy będzie wchodzić max bon a 1/4 że wbije reszta wartości. 10 ku do g to przecież chwila :D

Mi się zdaje że autorom serwera chodzi o to że ma przypominać troche serwer globalny , tylko żeby był łatwiejszy :)

Ja być może zagram , zobacze po becie , powodzenia :)

Nie wiem czy w ogóle przeglądałeś prezentacje ale na serwerze istnieje coś takiego jak auto buff, który daje nam możliwość aktywacji buffa od szamana na naszej postaci, która szamanem nie jest. Więc tutaj nie jest "rzecz oczywista", że jedynie używa buffów Smok i Healer.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, zima1998 napisał:

Nie wiem czy w ogóle przeglądałeś prezentacje ale na serwerze istnieje coś takiego jak auto buff, który daje nam możliwość aktywacji buffa od szamana na naszej postaci, która szamanem nie jest. Więc tutaj nie jest "rzecz oczywista", że jedynie używa buffów Smok i Healer.

Pisałeś że w pvp a ja Ci mówie od kiedy postacie nie będące szamanem smokiem albo healerem używają buffów od szamanów ? :) Autobuff , autobuffem myślę że normalni gracze gdy będąc brać PvP nie będą używać buffów :)

Opublikowano
34 minuty temu, MrKazuya napisał:

Easy?

serio?skille nawet nie ma G na start?

zmianki dropimy?

lekka lipa..

teraz mówisz lipa, a później HURR DURR KURWY SERWER NA MIESIĄC NIE MA CO ROBIĆ, polaczki jebane nauczcie sie grać 

Opublikowano
2 minuty temu, ^^Iksde napisał:

Pisałeś że w pvp a ja Ci mówie od kiedy postacie nie będące szamanem smokiem albo healerem używają buffów od szamanów ? :)

Nie wiem czy Ty udajesz głupa specjalnie czy na prawdę tego nie rozumiesz. Masz dostępne buffy od szamana cały czas i nie wydaję mi się żeby ludzie podczas pvp ich specjalnie nie używali. Jeśli nadal tego nie rozumiesz to trudno polecam przestudiować prezentacje oraz moje wcześniejsze posty dokładniej. Co do serwera zmieńcie na easy/medium lub sam medium bo po prezentacji taki typ serwera można wysnuć. Po starcie będzie niepotrzebny żal do administracji, że niby miałbyć easy, a tak nie będzie ze względu chociaż na aż 3 wartości bonusów i drop zmianek.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano
10 minut temu, sajko harper napisał:

teraz mówisz lipa, a później HURR DURR KURWY SERWER NA MIESIĄC NIE MA CO ROBIĆ, polaczki jebane nauczcie sie grać 

nie płacz pizdusiu

to jest easy a nie medium

chyba jak sama nazwa wskazuje EASY = Łatwo/Łatwy

Opublikowano
1 minutę temu, MrKazuya napisał:

nie płacz pizdusiu

to jest easy a nie medium

chyba jak sama nazwa wskazuje EASY = Łatwo/Łatwy

a co jest trudnego w dropieniu zmianek baranie? dla was chyba każdy serwer musi wyglądać tak samo co bo easy i chuj, zmianki muszą być na start nieskonczone 

Opublikowano
19 minut temu, sajko harper napisał:

a co jest trudnego w dropieniu zmianek baranie? dla was chyba każdy serwer musi wyglądać tak samo co bo easy i chuj, zmianki muszą być na start nieskonczone 

co jest trudnego ?to ze je kurwa trzeba dropic na EASY pajacu

EASY kurwa EASY  a nie medium czy tez hard

pomysl troche 

Opublikowano
35 minut temu, zima1998 napisał:

Nie wiem czy Ty udajesz głupa specjalnie czy na prawdę tego nie rozumiesz. Masz dostępne buffy od szamana cały czas i nie wydaję mi się żeby ludzie podczas pvp ich specjalnie nie używali. Jeśli nadal tego nie rozumiesz to trudno polecam przestudiować prezentacje oraz moje wcześniejsze posty dokładniej. Co do serwera zmieńcie na easy/medium lub sam medium bo po prezentacji taki typ serwera można wysnuć. Po starcie będzie niepotrzebny żal do administracji, że niby miałbyć easy, a tak nie będzie ze względu chociaż na aż 3 wartości bonusów i drop zmianek.

To ty spójrz w prezentacje , autobuffa idzie wyłączać i włączać :) Bynajmniej patrząc po ss . Piszę na podstawie tego co widzę .

Opublikowano
14 minut temu, MrKazuya napisał:

co jest trudnego ?to ze je kurwa trzeba dropic na EASY pajacu

EASY kurwa EASY  a nie medium czy tez hard

pomysl troche 

ty jesteś pierdolnięty czy co, przeczytaj co napisałem

właśnie przez to, że wy sobie obraliście jakieś durne schematy, że serwer easy TO MUSI BYĆ coś bo inaczej NIE JEST EASY polskie serwery wyglądają jak wyglądają, a później płacz że nie ma gdzie grać bo się serwer nudzi jak wszystko macie podane na tacy 

Opublikowano
2 godziny temu, AveRa napisał:

Easy? Drop zmianek? KU? Czy Wy w ogóle kiedykolwiek graliście na easy? Ratuje Was chyba tylko ten Likan. Jak dla mnie przerost formy nad treścią. Wrzucić wszystkiego po trochu z każdego serwera ale napisać, że easy, chociaż nie jest. Jeszcze bony mają kilka wartości. Po prostu podsumuję "XD".

Lepiej zrobić takiego easy, na którym level nie jest 250, tylko stopniowo zwiększany, a nie potem siedzieć i pierdzieć, że nie ma co robić.

Wiesz co to jest logiczne myślenie?

Opublikowano
49 minut temu, Jacob S napisał:

Lepiej zrobić takiego easy, na którym level nie jest 250, tylko stopniowo zwiększany, a nie potem siedzieć i pierdzieć, że nie ma co robić.

Wiesz co to jest logiczne myślenie?

ja nie mowie ze lvl za maly 

tylko poprostu napisalem co mi sie nie podoba chyba od tego ten watek jest prawda?

1 godzinę temu, sajko harper napisał:

ty jesteś pierdolnięty czy co, przeczytaj co napisałem

właśnie przez to, że wy sobie obraliście jakieś durne schematy, że serwer easy TO MUSI BYĆ coś bo inaczej NIE JEST EASY polskie serwery wyglądają jak wyglądają, a później płacz że nie ma gdzie grać bo się serwer nudzi jak wszystko macie podane na tacy 

kuzwa mac

napisalem swoje zdanie chyba od tego to jest

Opublikowano
2 godziny temu, MrKazuya napisał:

ja nie mowie ze lvl za maly 

tylko poprostu napisalem co mi sie nie podoba chyba od tego ten watek jest prawda?

kuzwa mac

napisalem swoje zdanie chyba od tego to jest

A ja nie neguje Twojej wypowiedzi, tylko odpowiadam jak należy, bo przecież jest wolność słowa, prawda?
To rozwinę myśl, czytanie KU jak na Easy, to może i być niedomówienie, ale tak zostaliście przyzwyczajeni, Easy/Medium/Hard chdziło raczej o specyfikacje zdobywania doświadczenia oraz jak ciężko jest zrobić eq, a nie takei rzeczy jak KU, które po prostu w jakimś stopniu niwelują "nudę", bo trzeba podropić etc. 

Opublikowano

Zapewne zajrzę ale czy zostanę na dłużej zobaczymy. 
Nie podoba mi się na pewno Likan, nienawidzę tego gówna.

Tak to prezka całkiem spoko.

1.jpg

Opublikowano

Ludzie te wszystkie serwery easy na których macie nieskończone zmianki poty etc, skille na P wszystko podane na tacy to wam chyba zrobiło pranie mózgu. To właśnie przez to mówicie , że serwer chujowy nudny bo nie ma co robić, jak macie coś robić jak wy wchodzicie ustawiacie bota i tyle. Drop zmianke na + będą miały swoją wartość mniejszą lub większa gospodarka będzie lepsza. Skille to zapewne 1/2 dni roboty zależy kto ile poświęca czasu ( chociaż znam typy ludzi dla których 2 dni to stanowczo za dużo xD) Co do serwera na pewno zawitam na betę jedynie czego nie lubię to tej alchemii ale jakoś się przeżyje wiadomo :D

Opublikowano
10 godzin temu, quest5818 napisał:

Jaka będzie cena zakupienia całego item shopu?

Gdzieś wyżej pisałem :)

8 godzin temu, Eripe. napisał:

Mi się podoba ale zmianki nieskończone :v

Mi się podoba ale zmianki nieskończone :v

8 godzin temu, AveRa napisał:

Nie chcemy dać wszystkiego gotowego na tacy. Easy ma być w zdobywaniu wszystkiego, a nie, że na start masz wszystko. Tak to stanąłbyś przy handlarce w pewnym momencie gry i robił eq. Jak zrobiłbyś wystarczająco dobre to pobiłbyś innych graczy i przyszedł znów na mpc szukać kolejnego serwera, żeby móc znów zrobić tak samo. I tak w kółko.

7 godzin temu, metka_pixel napisał:

ogólnie co do easy to to nie jest :)  Tak samo te buffy, zobaczysz ze smok only hity i to jeśli będzie chuyowy balans ( a na 100% będzie) nikt tym nie będzie grał... pzdr ;) Niby likan..3 wart bonów? Skile od robienia? WTF!

NO WTF. SKILLE KAŻĄ ROBIĆ. NIEDORZECZNOŚĆ. 

To samo co pisałem wyżej :) Balans to już nasza główna zagwostka, żeby zrobić to dobrze. Jakby było wszystko gotowe to masz grania na max tydzień. A my nie dążymy do ciągłej rotacji graczy. Chcemy, żeby Ci, którzy zaczną grać, na pewno nie żałowali czasu spędzonego na naszym serwerze. Żeby przychodzili swoimi ekipami, wspólnie grali i mieli z tego fun! 

7 godzin temu, MrKazuya napisał:

Easy?

serio?skille nawet nie ma G na start?

zmianki dropimy?

lekka lipa..

Chyba już wystarczająco wyżej napisałem na ten temat ;)

6 godzin temu, ^^Iksde napisał:

Od kiedy się używa buffa w pvp ? xD Jedynie kto używa buffów to rzecz oczywista Smok :)

Ja być może zagram , zobacze po becie , powodzenia :) Liczę, że będzie nastawiony pod dymy i wojny przede wszystkim :D

Ktoś tu dobrze kombinuje :)

Jak byśmy chcieli zrobić full wszystko podane na gotowo, to oznaczyłbym serwer jako 4fun, jak za starych dobrych czasów hamachi, kiedy to stawiało się serwer na swoim kompie, był dostępny od kiedy wracało się że szkoły i do kiedy nie poszło się spać :D ahh, piękne czasy. Na serwerach było po 20 osób, bo na tyle wyrabiał internet i sprzęt. 

Teraz to działa trochę inaczej. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania takiego serwera na którym wszystko jest gotowe. Żodyn by ni pogroł dłużych. Żodyn. 

7 godzin temu, zima1998 napisał:

Pomyślimy nad zablokowaniem tego. Albo inaczej. Zobaczymy jak się uda to w praktyce. 

2 godziny temu, Jacob S napisał:

A ja nie neguje Twojej wypowiedzi, tylko odpowiadam jak należy, bo przecież jest wolność słowa, prawda?
To rozwinę myśl, czytanie KU jak na Easy, to może i być niedomówienie, ale tak zostaliście przyzwyczajeni, Easy/Medium/Hard chdziło raczej o specyfikacje zdobywania doświadczenia oraz jak ciężko jest zrobić eq, a nie takei rzeczy jak KU, które po prostu w jakimś stopniu niwelują "nudę", bo trzeba podropić etc. 

O, pięknie ujęte. '' takie rzeczy (...) po prostu w jakimś stopniu niwelują ''nudę'' ''. 

______

Prosiłbym o zaprzestanie robienia kłótni między sobą tutaj. Z takimi sprawami to na PW do siebie. Tutaj rozmawiamy o moim 'dziecku' :)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Kolego, zmień przedrostek z "Easy" na "Medium", bo to z Easy nie ma nic wspólnego. Przejrzałem tą prezentację i mnie głowa rozbolała, widząc jakie macie spojrzenie na rozgrywkę. Czy Ty na prawdę uważasz ludzi za idiotów, sądząc, że będą na serwerze Easy dropić zmianki, metal do ulepszania? Bony nie wchodzą w max wartościach - w takim razie, jakie to serwer? bo na pewno nie Easy. Nie wiem czy grałeś na łatwym trybie rozgrywki, ale jeśli nie to polecam zagrać - zmienisz zdanie. Ten serwer to skok na kasę, nikt o zdrowych zmysłach nie kupi na serwerze Easy zmianek w IS, 120 lvl i statystyki 90 pkt, co wam to mówi ludzie? jak nie wiecie to zapytajcie. Skile na P - tu już pojechaliście na max, pokaż mi serwer Easy, na którym trzeba dropić księgi umiejętności? Innymi słowy, Easy ma przyciągnąć ludzi, to co jest w środku jest zgoła odmienne od ładnego opakowania, ładne opakowanie to tak jak z reklamą, wszystko pięknie, ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Opublikowano
1 godzinę temu, balistyn napisał:

Kolego, zmień przedrostek z "Easy" na "Medium", bo to z Easy nie ma nic wspólnego. Przejrzałem tą prezentację i mnie głowa rozbolała, widząc jakie macie spojrzenie na rozgrywkę. Czy Ty na prawdę uważasz ludzi za idiotów, sądząc, że będą na serwerze Easy dropić zmianki, metal do ulepszania? Bony nie wchodzą w max wartościach - w takim razie, jakie to serwer? bo na pewno nie Easy. Nie wiem czy grałeś na łatwym trybie rozgrywki, ale jeśli nie to polecam zagrać - zmienisz zdanie. Ten serwer to skok na kasę, nikt o zdrowych zmysłach nie kupi na serwerze Easy zmianek w IS, 120 lvl i statystyki 90 pkt, co wam to mówi ludzie? jak nie wiecie to zapytajcie. Skile na P - tu już pojechaliście na max, pokaż mi serwer Easy, na którym trzeba dropić księgi umiejętności? Innymi słowy, Easy ma przyciągnąć ludzi, to co jest w środku jest zgoła odmienne od ładnego opakowania, ładne opakowanie to tak jak z reklamą, wszystko pięknie, ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Przeczytaj moją wypowiedź wyżej, nad Twoim postem.

@edit

Tak mnie jeszcze naszło na przemyślenia.
Pod hard/medium nie można zakwalifikować serwera, na którym w moment wbijesz 90/100 lvl. Drop zmianek i 10 KU do G jest tylko urozmaiceniem, jak kolega wyżej pisał, żeby zniwelować nudę i monotonność. Serwerem tym chcemy zaoferować coś, czego w Polsce jeszcze nie było ;)

Zapraszam do dyskusji i pytań odnośnie serwera ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Widzę, że tarcze są 2 oraz że pety pvp po ss wnioskuję, że też są klasowe. Nie da jakoś rady dodać tarczy wojennej na serwer czy też wytworzenie 1 zwierzaka z tych 2  ? :D

Przewidujecie jakieś dungeony pod gildie oraz czy robiliście coś z gildiami ? :)

Ja bym dał szczerze Easy/Medium o ile da się tak zrobić xD Ogólnie nie rozumiem tych co narzekają , nie podoba wam się to idźcie na serwery gdzie w góra tydzień wszystko zrobisz , pobijesz się pare dni i zawijasz na inny serwer i tak w kółko :D Ma być beta , zobaczycie co i jak :)

I jeszcze 2 pytanka :D

1. Jest / będzie serwerowy ts3 ?

2. Nie da rady szybciej tej bety odpalić trochę ? xD

Opublikowano
34 minuty temu, ^^Iksde napisał:

Widzę, że tarcze są 2 oraz że pety pvp po ss wnioskuję, że też są klasowe. Nie da jakoś rady dodać tarczy wojennej na serwer czy też wytworzenie 1 zwierzaka z tych 2  ? :D

Przewidujecie jakieś dungeony pod gildie oraz czy robiliście coś z gildiami ? :)

Ja bym dał szczerze Easy/Medium o ile da się tak zrobić xD Ogólnie nie rozumiem tych co narzekają , nie podoba wam się to idźcie na serwery gdzie w góra tydzień wszystko zrobisz , pobijesz się pare dni i zawijasz na inny serwer i tak w kółko :D Ma być beta , zobaczycie co i jak :)

Z tarczą dobra propozycja, pety mogły by być chociaż na 2 klasy, żeby wszytkiego nie sklejać. 
Tarcza wojenna wystarczająca by była. 
Ciekawe systemy odnośnie gildii również były by dobrą opcją. Dungi byly by dobre, jeżeli pójdą w stronę Easy/Medium, żeby nieco podropić :p

@balistynMa tutaj trochę racji. 
Bo jest tego troszkę więcej, można by zrobić tak, aby dodanie nieskończone było do wytworzenia w grze, oraz zmienić bonusy na maksymalne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...