Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować więcej sinusbotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zainstalować np. 4 sinusboty, ze 1 bot muzyczny gra na jednym kanale, a drugi na drugim itd.

Proszę o jakiś poradnik krok po kroku

Opublikowano

Wystarczy że sobie zrobisz drugi raz sinusbota na innym porcie, wystarczy lekko wytężyć mózg

Gdy już sobie zainstalujesz pierwsze 2 instancje instalujesz drugi raz tylko

sudo mkdir -p /opt/ts3soundboard

zamiast tego to

sudo mkdir -p /opt/ts3soundboard2

Później wpisujesz : nano config.ini i tam sobie wpisujesz ip maszyny i port załóżmy zamiast 8087 to 8088. i tyle.

cp libsoundbot_plugin.so /opt/ts3soundboard/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/plugins

zamiast tego to

cp libsoundbot_plugin.so /opt/ts3soundboard2/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/plugins

Tutaj masz poradnik krok po kroku

https://github.com/flyth/ts3soundbot/wiki/Installation---Debian-&-Ubuntu

• PGS zmienił(a) tytuł na Jak zainstalować więcej sinusbotów?
Opublikowano
22 godziny temu, NeePQ ツ napisał:

Nie polecam użytkownika @Lajtuu;) Jeśli chcesz aby ci pomóc z instalacją botów zgłoś się w wiadomości prywatnej. 

ekhm? może byś podał powód przez który nie polecasz mojej osoby?

Opublikowano

@NeePQ ツ a ty jakim prawem oceniasz lajtu jak napisał poradnik do musicbotów unlimited które działają ? A pozatym to nie jest temat do tego tylko do udzielenia pomocy. Zakładam że ty gówno potrafisz i prowadzisz swój serverek ts ~ 50 osób i kozaczysz na netach.

Opublikowano

@NeePQ ツ

Stary wyjdź już z tego forum i nie wracaj, w każdym praktycznie temacie robisz gównoburzę oraz przechwalasz się jak jakiś palant z podwórka jaki ty jesteś zajebisty i jak inni maja gorzej od ciebie.
Skończ już pisać i zajmij się czymś ciekawszym bo jesteś już powoli irytujący i działasz ludziom na nerwach a twoje posty są tak mierne oraz nie na temat że aż z przykrością się je czyta.

Opublikowano

Tutaj masz poradnik jak to zrobić 

Moje życie. Moje wybory. Moje błędy. Moje lekcje. NIE TWÓJ biznes!
Nie wystarczy chcieć. Trzeba wszystko wprowadzić w życie

BATTLE-TS.PL

Opublikowano
7 minut temu, NeePQ ツ napisał:

Nie, nie wyjdę przydupasku Maji. Forum jest dostępne ogólnie dla WSZYSTKICH ;) Żegnam.

Czekaj czekaj, przydupasem Mai z tego powodu że przesiaduję na jej TeamSpeak'u?
Czyli jak przesiaduje na czyimś ts3 to znaczy że jestem przydupasem właściciela?

Dziecko skończ proszę :). 

Forum jest dostępne dla wszystkich prócz idiotów i debili, czyli jednak nie dla ciebie.

Bez pozdrowień

Opublikowano
Dnia 31.05.2017 o 22:52, Lajtuu napisał:

Możesz zaintalować staszą wersję sinusbota na 6 instancji, wytłumaczę ci to wszystko krok po kroku.

1. W ssh (putty) wpisujemy komendę:

apt-get update && apt-get upgrade -y

2. Gdy zakończy nam się aktualizacja serwera instalujemy odpowiednie pakiety:

sudo apt-get install x11vnc xinit xvfb libxcursor1 ca-certificates bzip2 screen

3. Gdy potrzebne nam pakiety zainstalują się aktualizujemy certyfikaty

sudo update-ca-certificates

4. Instalujemy odpowiednią bibliotekę

sudo apt-get install libglib2.0-0

5. Tworzymy folder gdzie będzie znajdował się nasz bot

sudo mkdir -p /opt/ts3soundboard

6. Przechodzimy do tego folderu

cd /opt/ts3soundboard

pozniej musisz wrzucic przez ftp pliki do /opt/ts3soundboard:

https://mega.nz/#!7UAk2bzb!QPrgIGfkAbUYfknA_7oV0bPqw6Ghs_H2Yv6Oz027wPs

7. Pobieramy klienta TS3
wget http://dl.4players.de/ts/releases/3.0.18.2/TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.18.2.run

8. Nadajemy prawa instalatorowi

chmod 0755 TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.4.run

9. Odpalamy nasz instalator klienta

./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.4.run

10. Klikamy kolejno: q,  enter, y, enter

11. Przenosimy nasz plugin do odpowiedniego folderu w plikach klienta

cp libsoundbot_plugin.so /opt/ts3soundboard/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/plugins

12. Nadajemy prawa na plik który odpowiada za włączenie bota

chmod 0755 ts3bot

13. Aktualizujemy naszego sinusbota

./ts3bot -update

14. Odpalamy naszego sinusbota komendą:
screen xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot  -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

W razie problemów pozostaję do dyspozycji ;)

Nie fajnie dawać cracka z r4p3 ;/

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Proszę o zachowanie kultury w temacie. Nie jest to temat do dyskusji na temat serwerów czy osób prywatnych. 

Oskarżając kogoś proszę o autentyczne dowody. 

Opublikowano

@NeePQ ツ Jeżeli znasz mnie dość dobrze to powiedz co we mnie jest nie tak, co źle robię bo niewiem oco ci chodzi. Jeżeli masz jakikolwiek problem do mnie to zapraszam na mojego teamspeaka, Jeżeli mnie dobrze znasz powinieneś go znać ;) Nie zbanuję cię odrazu po wejściu tak jak zrobiłeś to ty. A gdy to ci nie wystarcza to poprostu jak przystało na ciebie zgaś mi teamspeaka ;) Życzę powodzenia. Bez pozdrowień.

Opublikowano
6 godzin temu, NeePQ ツ napisał:

A przypadkiem za cracki nie ma bana? :D Czas to zgłosić :P 

Mózg sobie zgłoś do psychiatryka człowieku.. Odkąd jesteś na tym forum, to masz do każdego problem..

P.s. To fajne 200 osób w 2 dni : Current Clients:58 / 512 (-1 reserved)

Opublikowano
3 godziny temu, Lukass napisał:

Mózg sobie zgłoś do psychiatryka człowieku.. Odkąd jesteś na tym forum, to masz do każdego problem..

P.s. To fajne 200 osób w 2 dni : Current Clients:58 / 512 (-1 reserved)

+

Opublikowano
29 minut temu, NeePQ ツ napisał:

Sklej tam. Gościu gdyby nie włam od TS3Play to byśmy mieli więcej :) Nie do każdego tylko to tych co mnie brzydko mówiąc Wkurwiają :) Cześć. 

Człowieku, zacznij być miłym i kulturalnym bo na prawdę.. Ja nie mam zamiaru się tutaj z Tobą gwiazdorzyć jak karetka na sygnałach.. Uszanuj to..

Opublikowano
8 godzin temu, NeePQ ツ napisał:

Sklej tam. Gościu gdyby nie włam od TS3Play to byśmy mieli więcej :) Nie do każdego tylko to tych co mnie brzydko mówiąc Wkurwiają :) Cześć. 

"Gdyby nie włam od TS3Play" I tutaj pokazałeś jak profesjonalnego teamspeaka prowadzisz... Jeszcze mówisz, że ten twój "serwer" w sumie niewiem czy to można nazwać serwerem... jest najlepszy i macie największy przychód osób a takie noname jak ts3play ci sie za przeproszeniem wjebali na serwer... Nie kontynuujmy tutaj tej rozmowy gdyż to nie czas ani miejsce, jak chcesz dokończyć rozmowę zapraszam na mój serwer który umieszczony jest w opisie mojego hobby ;) 

Opublikowano
Dnia 3.06.2017 o 11:49, NeePQ ツ napisał:

Proszę nie używaj pochopnie słowa ts3play. Jest to mój teamspeka, a to że przez jakiś czas miała ona 2 właściciela debila (naszczęście już się go pozbyłem), który robił massbana na innych tsach... po prostu napisz że włam od takiej osoby a nie od tsa.

PS: Dla sprostowania Włam od bANAn!.

Dnia 3.06.2017 o 20:27, Lajtuu napisał:

"Gdyby nie włam od TS3Play" I tutaj pokazałeś jak profesjonalnego teamspeaka prowadzisz... Jeszcze mówisz, że ten twój "serwer" w sumie niewiem czy to można nazwać serwerem... jest najlepszy i macie największy przychód osób a takie noname jak ts3play ci sie za przeproszeniem wjebali na serwer... Nie kontynuujmy tutaj tej rozmowy gdyż to nie czas ani miejsce, jak chcesz dokończyć rozmowę zapraszam na mój serwer który umieszczony jest w opisie mojego hobby ;) 

"Noname jak ts3play" - Hahahah trafnie oceniasz powiem Ci, szkoda że nie byłeś jak banan zrobił massbana na pompaspeak z przekierowaniem na ts3play. xD

PS: Sam ze swoją gildią tam kiedyś siedziałeś, jak było 300 osób xD

Specjalista
Opublikowano
Dnia 2017-6-2 o 14:37, Maja.. napisał:

Proszę o zachowanie kultury w temacie. Nie jest to temat do dyskusji na temat serwerów czy osób prywatnych. 

Oskarżając kogoś proszę o autentyczne dowody. 

Dodam jeszcze, że prowadzimy dyskusje na temat.

Opublikowano
6 godzin temu, gosc123123 napisał:

Proszę nie używaj pochopnie słowa ts3play. Jest to mój teamspeka, a to że przez jakiś czas miała ona 2 właściciela debila (naszczęście już się go pozbyłem), który robił massbana na innych tsach... po prostu napisz że włam od takiej osoby a nie od tsa.

PS: Dla sprostowania Włam od bANAn!.

"Noname jak ts3play" - Hahahah trafnie oceniasz powiem Ci, szkoda że nie byłeś jak banan zrobił massbana na pompaspeak z przekierowaniem na ts3play. xD

PS: Sam ze swoją gildią tam kiedyś siedziałeś, jak było 300 osób xD

I co w związku z tym, że robicie massbany, takimi massbanami pokazujecie, że nie umiecie rozwijać się w prawidłowy sposób tylko poprzez włamy na serwery.  Myślisz, że jak zrobiliście massbana na pompaspeaku jesteście jacyś znani? Mylisz się kolego ;) Jeszcze jedno Michu, jeżeli chcesz dalej drązyć  ten temat to zapraszam na mój serwer (espeak24) Pewnie znasz ;) Bez pozdrowień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...