Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Nowy dział - NBA

Patrix0n

Dział dla NBA na mpcforum  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy NBA zasługuje na swój własny dział? (może na początek poddział)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka,

Wchodzę sobie od czasu do czasu na mpcforum, ale nie udzielam się tak aktywnie jak za czasów Antarisa/MPC Fifa teamu, bo nie gram już w gierki które grałem kiedyś albo poświęcam na nie mniej czasu. Ostatnio w moim grafiku głównie gości GTA V oraz NBA (sporadycznie kilka innych gier, w tym fifa). No i tu mała niespodzianka, nie widzę na forum działu NBA. FIFA swój dział ma, NBA nie. Owszem, piłka nożna jest bardziej popularna. Owszem, FIFA jest bardziej popularna niż NBA, a przynajmniej w Polsce/Europie, ale jestem przekonany że NBA również mogłoby mieć na mpcforum swój własny aktywny kącik. Odkąd zacząłem pykać w NBA 2k16 dowiedziałem się, że spora ilość moich znajomych także gra, wcześniej gdy nie grałem nie miałem o tym nawet pojęcia. Według mnie dział NBA potrzebowałby troszkę czasu, ale po czasie mógłby być całkiem aktywny.

Kilka słów o grze; generalnie NBA to odpowiednik FIFY. Podobne tryby rozgrywki, właściwie można stwierdzić że takie same, z tym że różni się dyscyplina i w NBA są one bardziej rozbudowane oraz bardziej wciągające (subiektywna opinia). Silnik gry jest bardzo przyjemny oraz intuicyjny, rozgrywka niesamowicie wciąga i jeżeli nie jesteś fanem koszykówki a czytasz ten temat, to polecam spróbować Ci zagrać w NBA. Ciekawostka, tryb fabularny jednego zawodnika (Hunter) w NBA był wprowadzony o wiele wcześniej.

Cytat

In football terms, it's the equivalent of someone taking the PES 17 match engine and putting it in the fully-licensed FIFA 17 package. Then adding in a better version of FIFA 17's The Journey featuring Michael B. Jordan and Thierry Henry. That's how good it is.

Cytat

Sports Game of the Year

Nominees: Madden 17, MLB The Show 16, FIFA 17, PES 2017, NBA 2K17, WWE 2K17, Forza Horizon 3 and EA Sports UFC 2

Cytat

And the winner is...NBA 2K17

Najlepsza gra sportowa 2016 roku według Forbesa, najlepsza gra sportowa od kilku lat według wielu portali. Chyba można dać jej szansę na MPCForum? ;)

Opublikowano
17 minut temu, Creative napisał:

Imo NBA nie będzie miało tak dużego zainteresowania jak FIFA. 

Owszem, nawet o tym napisałem w temacie. Gdyby mpcforum było Amerykańskim forum, to bez wątpienia NBA biłoby aktywnością FIFĘ, ale jest to forum Polskie i niestety w Polsce większość ludzi interesuje się nożną, a to przekłada się na FIFĘ. Niemniej, wydaje mi się że NBA zasługuje na swój dział, bo wierzę że dużo osób i tak w Polsce w NBA gra. Gdy jeszcze nie grałem w NBA, to nie miałem pojęcia że ludzie w Polsce w ogóle w to grają. Zacząłem grać i momentalnie okazało się, że część moich znajomych również pyka mniej lub dłużej - wydaje mi się, że podobny efekt miałoby to na mpcforum. Początkowo aktywność bylaby mała, ale ludzie z czasem dostrzegliby dział i zaczęliby się w nim wypowiadać, nawet nie wiemy ilu zarejestrowanych użytkowników mpcforum już w NBA gra. Powiadomienie na fanpage, że takowy dział powstał pomogłoby go troszkę rozruszać. FIFY to nie przebije, nie w Polsce, ale aktywność swoją może mieć. Nie zaszkodzi spróbować.

btw. dzięki za opinię, kolego.

Opublikowano
Przed chwilą, Patrix0n napisał:

Owszem, nawet o tym napisałem w temacie. Gdyby mpcforum było Amerykańskim forum, to bez wątpienia NBA biłoby aktywnością FIFĘ, ale jest to forum Polskie i niestety w Polsce większość ludzi interesuje się nożną, a to przekłada się na FIFĘ. Niemniej, wydaje mi się że NBA zasługuje na swój dział, bo wierzę że dużo osób i tak w Polsce w NBA gra. Gdy jeszcze nie grałem w NBA, to nie miałem pojęcia że ludzie w Polsce w ogóle w to grają. Zacząłem grać i momentalnie okazało się, że część moich znajomych również pyka mniej lub dłużej - wydaje mi się, że podobny efekt miałoby to na mpcforum. Początkowo aktywność bylaby mała, ale ludzie z czasem dostrzegliby dział i zaczęliby się w nim wypowiadać, nawet nie wiemy ilu zarejestrowanych użytkowników mpcforum już w NBA gra. Powiadomienie na fanpage, że takowy dział powstał pomogłoby go troszkę rozruszać. FIFY to nie przebije, nie w Polsce, ale aktywność swoją może mieć. Nie zaszkodzi spróbować.

No nie wiem, ja nie jestem przekonany co do aktywności w tym dziale. W NBA grałem na PS3, grało się ciekawie ale jednak FIFA ma większy potencjał imo ofc i lepsze przebicie. Można niby dać na testowy dział ale musi to być znaczna ilość głosów w co wątpię.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
12 minut temu, Creative napisał:

No nie wiem, ja nie jestem przekonany co do aktywności w tym dziale. W NBA grałem na PS3, grało się ciekawie ale jednak FIFA ma większy potencjał imo ofc i lepsze przebicie. Można niby dać na testowy dział ale musi to być znaczna ilość głosów w co wątpię.

Oczywiście, że FIFA ma lepsze przebicie i to z całkiem prostego powodu, to jest główny sport w Europie/Polsce - nie będę z tym polemizować, bo masz całkowitą rację. Jeżeli chodzi natomiast o rozgrywkę (tryby, ich rozbudowa, silnik, fun z gry) to dla mnie NBA>FIFA, no ale to tylko moja opinia. Imo, nie zaszkodzi spróbować, jak dział nie będzie regularnie aktywny, to nie problem się go pozbyć. Ewentualnie można też na początek postawić poddział w Inne gry Singleplayer.

Opublikowano
Przed chwilą, Patrix0n napisał:

Oczywiście, że FIFA ma lepsze przebicie i to z całkiem prostego powodu, to jest główny sport w Europie/Polsce - nie będę z tym polemizować, bo masz całkowitą rację. Jeżeli chodzi natomiast o rozgrywkę (tryby, ich rozbudowa, silnik, fun z gry) to dla mnie NBA>FIFA, no ale to tylko moja opinia. Imo, nie zaszkodzi spróbować, jak dział nie bęzie regularnie aktywny, to nie problem się go pozbyć. Ewentualnie można też na początek postawić poddział w Inne gry Singleplayer.

Wiesz, głównym silnikiem napędowym w Fifie są oczywiście coinsy i karty ;) W NBA nie spotkałem się z tego typu nagrodami i wynagrodzeniami za kupno coinsów i otwieranie paczek. To najbardziej napędza Fifę, więc nie wiem jakby to było w przypadku NBA. Tak żeby już nie offtopować - jestem neutralny.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
2 minuty temu, Creative napisał:

Wiesz, głównym silnikiem napędowym w Fifie są oczywiście coinsy i karty ;) W NBA nie spotkałem się z tego typu nagrodami i wynagrodzeniami za kupno coinsów i otwieranie paczek. 

Akurat w tej kwestii nie do końca mogę się wypowiedzieć, bo FUT w fifie omijałem szerokim łukiem, ale wydaje mi się, że MyTEAM to dobry odpowiednik FUT. W NBA z kolei jest tryb MyLEAGUE, który pozwala na granie własnej ligi - trade, playoffy, wszystko co normalnie jest w lidze, a w fifie takiej możliwości nie mamy. Wielu zapaleńców FIFY/piłki nożnej po przerzuceniu się na NBA stwierdziło, że NBA dostarcza o wiele większą przyjemność z gry. No wydaje mi się, że to też kwestia gustu lub zagrania w 2k17 ewentualnie poczekanie na 2k18 i zagranie w 18. Różni gracze, różne oczekiwania, ale podtrzymuję zdanie, że NBA>FIFA jeżeli chodzi o rozgrywkę i wierzę, że dział mógłby być regularnie okupowany. ;d

Opublikowano

Ja nie spotkałem się dotychczas z wieloma tematami dotyczącymi tej gry, wiec wydaje mi się ze nie będzie aktywności. Neutral.

Opublikowano
5 godzin temu, carbonx napisał:

Ja nie spotkałem się dotychczas z wieloma tematami dotyczącymi tej gry, wiec wydaje mi się ze nie będzie aktywności. Neutral.

11 godzin temu, Patrix0n napisał:

Gdy jeszcze nie grałem w NBA, to nie miałem pojęcia że ludzie w Polsce w ogóle w to grają. Zacząłem grać i momentalnie okazało się, że część moich znajomych również pyka mniej lub dłużej - wydaje mi się, że podobny efekt miałoby to na mpcforum.

No ale dzięki za wypowiedź, kolego.

6 godzin temu, Yaboku napisał:

Nie będzie aktywności. Nie.

No offence moderatorze fan art ale wydaje mi się, że wanna be Japończyk który głównie gra pewnie w lola, raczej ma nikłe pojęcie o bazy graczy takiego NBA. Niemniej, dzięki za opinię i jeżeli coś w poprzednim zdaniu się ze sobą nie pokrywa, to zwracam honor.

Opublikowano
3 minuty temu, Patrix0n napisał:

No offence moderatorze fan art ale wydaje mi się, że wanna be Japończyk który głównie gra pewnie w lola, raczej ma nikłe pojęcie o bazy graczy takiego NBA. Niemniej, dzięki za opinię i jeżeli coś w poprzednim zdaniu się ze sobą nie pokrywa, to zwracam honor.

Kolego, ja mówię o sytuacji na forum. Podkreślam, że NIGDZIE nie widziałem, by ktokolwiek coś pisał o tej grze. Jako moderator i użytkownik obserwuję sytuację na forum, więc widzę co się dzieje.  Na tej podstawie mam prawo wnioskować, że dział będzie stał pusty. Tak, wiem, że NBA ma dużo graczy, ale gdzie ci gracze są na forum, bo ja nie widzę jakiejkolwiek aktywności w tym kierunku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...