Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zgłosić crack licencję?

#Gremsonkowy#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma sensu sprawdzać dany serwer, czy posiada cracka.

W aktualnym czasie wystarcza, że zgłosisz dany adres i po problemie.

Oczywiście, fajnie jest sprawdzić czy faktycznie serwer posiada cracka.

Według mnie jest to zbyt uciążliwe i kosztowne w czasie. Można to o wiele szybciej sprawdzić.

Ale gratuluje napisania poradnika @Gremsonkowy na pewno ktoś skorzysta.

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma sensu sprawdzać dany serwer, czy posiada cracka.

W aktualnym czasie wystarcza, że zgłosisz dany adres i po problemie.

Oczywiście, fajnie jest sprawdzić czy faktycznie serwer posiada cracka.

Według mnie jest to zbyt uciążliwe i kosztowne w czasie. Można to o wiele szybciej sprawdzić.

Ale gratuluje napisania poradnika @Gremsonkowy

Można i tak, chociaż ja osobiście preferuję chociaż w taki sposób sprawdzić dany serwer

Ale przecie jeżeli właściciel serwera trochę myśli, to ma zablokowane wszystkie porty oprócz tych potrzebnych.

Opublikowano

Port 2008 musi być otwarty, ponieważ to on sprawdza licencję serwera. Oczywiście może być też filtrowany, ale z tego co wiem nie powinien być zamknięty. To właśnie zamknięte niektóre porty oznaczają, że ktoś się kryje z crack licencją, choć nie zawsze tak musi być.

Screen dla potwierdzenia: 

https://scr.hu/VNOOJA

k4L2ZMS.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo przydatny Poradnik zeby sprawdzić lub zgłosić teamSpeak3.

Ponieważ dużo osób nie wiedzialo gdzie i jak wyslac do TeamSpeak wiadomosc zeby sprawdzili, teraz juz wszystko wiadomo dzięki

Leci+

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
4 minuty temu, Sprint!@ napisał:

Bardzo dobry poradnik leci +

Wiesz że już to nie działa ? ;dd

ps: wiecie że już na wersję 3.1.1 crack wyszedł ? ale nie jest ogólno-dostępny, typek za niego chce 130 dolarów xDD ale napisałem to by uświadomić ludzi że już ktoś nowe zabezpieczenia ominął ;d 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
14 godzin temu, muchomor321 napisał:

ps: wiecie że już na wersję 3.1.1 crack wyszedł ? ale nie jest ogólno-dostępny, typek za niego chce 130 dolarów xDD ale napisałem to by uświadomić ludzi że już ktoś nowe zabezpieczenia ominął ;d 

Jakoś nie wierze Ci. 

Opublikowano
52 minuty temu, #Gremsonkowy# napisał:

Wszystko się da, wszystko zależy od tego jak rozwiązali nowy system sprawdzania licencji jeśli jest on w kliencie to w jaki sposób klient sprawdza czy licka jest Leg1it jeśli sprawdza to w jakiejś bazie to ok raczej nie ma możliwości, lecz jeśli sprawdza to poprzez komunikacje z danym serwerem to można prześledzić wymianę ruchu sieciowego klient <=> serwer (między serwerem z legalna licencją i klientem) i w cracku wysyłać takie same pakiety. Oczywiście to co napisałem może nie być możliwe ponieważ nie zagłębiałem się jeszcze jak dokładnie działa nowy system licencyjny. Ale patrząc na przestrzeni czasu to tam gdzie Developerzy TeamSpeak3 tam bugi :D 

Myśle, ze to raczej w bazie jest sprawdzane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 3.05.2017 o 21:54, anty R4P3 napisał:

Port 2008 musi być otwarty by mógł się połączyć accounting

Więc nie kłamcie tutaj użytkowników :).

Moj serwer ma licencje non profit legitną i jest takie coś jak w załączonym obrazku :)

Dnia 4.03.2018 o 12:14, muchomor321 napisał:

to już bardziej chyba się opłaca kupić licencję niż płacić 130 dolarów za wersję, która od paru dni jest przestarzała :D

Zrzut ekranu 2018-04-30 o 00.23.18.png

Opublikowano

Nwm już się w to nie bawię i nie zagłębiam ;d co będzie to będzie, tak czy siak ts się postarał by zablokować cracki i w sumie im wyszło, teraz tylko czekać na update clienta aż stare wersje przestaną działać xD

Szkoda na to nerwów, przez pewien okres czasu zapomniałem że to tylko internet i zwykła aplikacja a spinałem dupę jakby to było co najmniej moje życie

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...