Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu nie robia serverow 1.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mało jest serwerów na 1.11.2 typu sv+gildie tylko dlatego, że na YT nie ma jeszcze żadnych gotowych paczek EASYHC i dlatego nie zakładają na tą wersję.

z tym sie zgodze. po 2 nikt za free nie da paczki na 1.11.2

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Mało jest serwerów na 1.11.2 typu sv+gildie tylko dlatego, że na YT nie ma jeszcze żadnych gotowych paczek EASYHC i dlatego nie zakładają na tą wersję.

z tym sie zgodze. po 2 nikt za free nie da paczki na 1.11.2

Ja zrobiłem paczke na 1.11.2 oraz pracuje cały czas nad nią aby dodać coś nowego i fajnego :v

Opublikowano

@up

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Takich bzdur dawno nie czytałem/słuchałem xD

P.S BlazingPack w przyszłości będzie na wyższe wersje oraz EULA nie ma nic z tym wspólnego. Dodatkowo mojang już nie przejmuje się serwerami bo gdyby nie my to by nie zarabiali :P

Ja tylko tak słyszałem człowieku.

Popieram moich poprzedników. Dużo osób myśli, że skoro zrobią 1.11.2 to nikt nie wejdzie bo jest hype na 1.7.X. Eula w pewnym sensie to dobra sprawa, ale w pewnym nie, ponieważ mimo wszystko znajdzie się duża ilość osób, która kupiła premke i dała zarobić Mojangowi, ponieważ chcieli zagrać na serwerach premium.

@1361622928-U485574.pngKejsiaKK_ EULA obejmuje wszystkie wersje od 1 wersji gdzie multi doszlo do 1.11.2+ .

Ja w tamtym roku zgłosiłem 5 serverkow   gdzie P2W  był  na bardzo wysokim poziomie, że gracz nie mogł  grac to 3 servery zmieniło politykę vipa a 2 sie pozeganly (1.7.2-1.7.10) to byly servery. Więc mi nic nie mow o tym ze ponizej  1.7.10 nie ma euli

Ta, mojang c***a może, a nie poblokować serwery. xD

Bzdur nie pisz, błagam, bo nie mają nawet jak zaingerować w ,,blokadę".

Jedyne co mogą zrobić, to zblokować ,,domenę" jakoś niby u siebie dla premek, co idzie ominąć w 30 minut xD

@topic

Zacytuję i podsumuję:

HAJS HAJS HAAJS, BALUJ TUU HAJS HAJS HAJS

PLIKI PLIKI OD LICZENIA MAM ODCISKI, PIKI NANANNAA

Dlatego :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pytanie poco mają robić serwery na wersję 1.9 w górę? Jest to całkowicie nie opłacalne z jednego błahego powodu :)

Największa część polskiej społeczności gra na 1.7, żaden serwer nie odważy się na zmianę, wyjątkiem był hardcore skkf'a on wnosił coś nowego a nie teraz ten cały syf na 1.7

Syf serwery:

McHc przerobiony na easyhc

Craftcore, mc4u - Lecą tylko na hajs

Jedynym porządnym serwerem na 1.7 jest NSSV.PL @NSOfficial

Opublikowano

Nie zalecam wam uzywania owych plg

* PEX

* WE - jak macie plg z gildiami dopiszcie swoj system cuboidów

* AuthMe

* xAuth

* LogIt

* Paczek plg z exploitami

* silników wspierających 1.7-1.8 (najgorsze co mogło powstać)

juupiii teraz karzdy bedzie mi sie wuwamywau na server supi jestesi lajk!!!!!!!

Pex jest ok, nie wiem co od niego chcecie - jakiś sensowny powód?

WE musi być i tyle - u mnie jest on wykorzystywany każdego dnia. Kolejne pytanie - skąd taki pomysł?

AuthMe Reloaded też musi być, xAuth podobno zbugowany. czy zwykłe authme działa na 1.11.2? xD

LogIt to chyba automatyczne logowanie premium, też trzymam się od tego z daleka.

Nie pobieram żadnych paczek z pluginami, owe tworzę sam.

PS: 1.7/1.8 to gówno, nie rób też serwera na 1.10, dam sobie łeb uciąć że na 1.11.2 gra więcej niż 1.10 ;]

bannergif.gif

Opublikowano

Nie zalecam wam uzywania owych plg

* PEX

* WE - jak macie plg z gildiami dopiszcie swoj system cuboidów

* AuthMe

* xAuth

* LogIt

* Paczek plg z exploitami

* silników wspierających 1.7-1.8 (najgorsze co mogło powstać)

juupiii teraz karzdy bedzie mi sie wuwamywau na server supi jestesi lajk!!!!!!!

Pex jest ok, nie wiem co od niego chcecie - jakiś sensowny powód?

WE musi być i tyle - u mnie jest on wykorzystywany każdego dnia. Kolejne pytanie - skąd taki pomysł?

AuthMe Reloaded też musi być, xAuth podobno zbugowany. czy zwykłe authme działa na 1.11.2? xD

LogIt to chyba automatyczne logowanie premium, też trzymam się od tego z daleka.

Nie pobieram żadnych paczek z pluginami, owe tworzę sam.

PS: 1.7/1.8 to gówno, nie rób też serwera na 1.10, dam sobie łeb uciąć że na 1.11.2 gra więcej niż 1.10 ;]

na 1.10 mam pare plg ktore nie dzialaja pod 1.11.2 ale na 2 edycja jak wypali 1 na 1.12 przejde . Logit do logowania służy 

Opublikowano

Dobrze gadasz ziomek, ale jak ktoś ma taki komputer do dupy, że mu ledwo trzyma 2 fps'y w 1.10 i wyżej? Ja np. taki mam, pomyśl o takich ludziach, co grają na laptopach niby za 2000 zł, ale w luj słabych, że nie da się wytrzymać, za 4000 zł jest pc stacjonarny do gry a laptop za 7000 zł, są nawet komputery do gry za 400zł bosze i oni robią takie drogie laptopy, które nie mają nawet procesora wciśniętego tam...

Opublikowano

@xAdrianCK na kazdym pojdzie tylko trzeba chciec. Na 11 letnim lapku kizyna gdzie max 4gb moze wlozyc dziala mu 1.11.2 bez problemu (uzywa linuxa). Nie mowie ze kazdy ma sie przejsc. Powiem tak szkoda ze nikt nie robi na 1.10+ chociaz ja np sie postaralem wydakem pieniadze bloto w gidzinach szczytu mam max 10 graczy :( narazie maszyne do soboty oplacilem bo nem czy sie opyla

Opublikowano

Robią na 1.7 serwery bo wszyscy są przyzwyczajeni do starej technologii. Taka jest Polska. W USA nie ma już prawie żadnego serwera 1.8. Jest większa szansa na to, że wyjdzie wersja 2.0 niż 1.7 umrze! Jeszcze dodam, że na serwerach 1.7 więcej się zarobi.

Opublikowano

a może po prostu właściciele serwerów nie chcą robić serwerów tylko dla siebie ponieważ graczy by nie było? Jaki ma sens robienia serwerów na 1.11 jak serwer świecił by pustkami? 

??

Opublikowano

Tak jak @up mówi, nie mają serwery świecić pustkami jak psu jajca, mają być zapełnione, np. na takim serwerze, którego ip zacenzuruję: a***p.** jest na 1.11, 1.12 będzie niedługo i nie ma za dużo ludu, ja kiedyś tam grałem gdy był jeszcze na 1.8 i było pełno, nadal jest w sumie pełno, ale w porównaniu do takiej krainy na której jest 500 typa dziennie to trochę dużo ma kraina z 15-20 typa na a***p.**

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...