Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu nie robia serverow 1.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj przeglądając YT natknąłem się na filmik Naciukanego gdzie omawia dlaczego ludzie robią serwery na 1.7.x. PODHAJS 

link do filmu -----> https://www.youtube.com/watch?v=Ua2D8C1iSIw

Według mnie dobrze gada ze na nowszych wersjach nie ma błędów z chunkami , łatwiejsze API (wbudowane również w silnik). 

Teraz pytanie do 1.7.x.

Pytanie: Wiecie ze EULA obowiązuje na wszystkie wersje od Bety do 1.12+?

* Wasze autorskie plg na "pierożki" można napisać pod 1.10+.

* Można przywrócić stare PVP z 1.8  link----> https://www.spigotmc.org/resources/1-8-pvp-for-1-9-1-10-and-1-11.19291/

* Zapomniałbym Aura nie zapie*** jak dzik z kijem w tyłku . 

* Luki. hmm.. widac, że kochacie być atakowani przez takie osoby jak:

- Blueas games  - wykorzystuje luki z plg z hasłami  link(trudno go znaleźć na yt): https://www.youtube.com/channel/UCu_M6pncTGzt-nn67k2n-1g/videos

-  LordTricker - niszczenie spawnu WE i WG

- Xthemasterkiller & ZelectroZ - To samo co LORD

*  "Autorski antybot"  - taki autorski ze każdy bot się przecisnie i włącza się głupia whitelista

Nie zalecam wam uzywania owych plg

* PEX

* WE - jak macie plg z gildiami dopiszcie swoj system cuboidów

* AuthMe

* xAuth

* LogIt

* Paczek plg z exploitami

* silników wspierających 1.7-1.8 (najgorsze co mogło powstać)

Zalecam!

* aktualizować pluginy - Nawet jeżeli jest 20 poprawek w ciągu 1 dnia

* LuckPerms -lepszy od pexa ale zarazem łatwiejszy w obsłudze

* aktualizować silniki -  np jest 1.8 z 12.4.2017 i później sprawdzicie i jest z 20.4.2017 to wgrajcie go (nie te 4MB bo to są patchery dla tych co ogarniają temat) 

* nie dawać łatwego hasło do VPS/DEDYKA/bazy danych!

Bolesna prawda!

Zarabiacie na dzieciakach po 1-3 tysięcy (nie licząc gówno serwerów). Wmawiacie im aa 1.10 ma gówniane pvp w ogóle nie da się na nim grac. na 1.10+ jest więcej możliwości niż na 1.7. 

Proszę was przestańcie robić serverki na 1.7 bo to przeżytek.

Jak widzę taki reklamę serwera na FB (1.7.x-1.8 z gildiami) Botuje je!

Jeżeli linki do yt lamia regulamin usunę je.

Jeżeli cos ominąłem napiszcie mi na pw albo tutaj.

Edit ja sam nawet będę robił na 1.10. Jak wypali to 2 edycja na 1.12

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Wmawiacie im aa 1.10 ma gówniane pvp w ogóle nie da sie na nim grac. na 1.10+ jest więcej możliwości niz na 1.7. 

Teraz PvP/PvE jest o wiele zabawniejsze, niż sprzed Combat Update – gdzie walka polegała na pustym napieprzaniu w LPM. No a ponadto nie samą walką gracz przecież żyje i masz rację. ;)

Opublikowano

Właśnie to jest ta "Polska Cebula". Każdy płacze, że mają jakieś tam chunki znikające itp ale gdy się klepią to giną bo chunki się bugują, ale jak się robi serwer na 1.7-1.8 to się nie dziwie :D

1.10 ma fajny system nowych potworów oraz enchantów które ułatwią walkę oraz dostawanie się między bazami itp ale po co urozmaicić rozgrywkę.

Przecież będzie trzeba znów zapłacić "technikom" za przepisanie pluginów oraz przecież paczki antycheat są zacofane..... 

Pomocnik
Opublikowano

Bolesna prawda!

Zarabiacie na dzieciakach po 1-3 tysiecy (nie liczac gówno serverów). Wmawiacie im aa 1.10 ma gówniane pvp w ogóle nie da sie na nim grac. na 1.10+ jest więcej możliwości niz na 1.7. 

Bo są osły co zakładają serwer na 1.7, dają SMS SHOP, nagrabią $$$ od dzieciaków i zamykają biznes, oczywiście że 1.11 jest lepszą wersją, ale jak takie osły robią tysięczny serwer easyhc lub inny syf to na nowej wersji gdzie jest EULA nie zarobią ani grosza...

Oczywiście że na 1.11 da się zarabiać, tylko trzeba stworzyć coś dobrego, a nie kolejny NUDNY, żerujący na sms pseudo serwerek, KTÓRYCH W DZIALE PUBLIKACJE SERWERÓW JEST OD GROMA. 

Opublikowano

Pierdolenie o szopenie, ludzie nie robią serwerów na 1.9+ bo są uzależnieni od monopolowego BlazingPacka. Po co mają przechodzić na wyższe wersję i wkładać pracę w coś, na czym będzie tyle samo pieniążków, niż obecnie. Ludzie są omamiani i manipulowani przez większe serwery które mówią, że przechodząc na wyższe wersje, PVP będzie zmienione, wmawiają im, że nic z tym się nie da zrobić. Macro które działa jak armata daje możliwości zabójstwa w dosłowną sekundę, oczywiście można to zablokować, ale będziemy dalej wmawiać, że gówno się z tym da zrobić, i nie będziemy mogli przejść na wyższe, lepsze wersje. Cytując mojego dobrego przyjaciela: "Minecraft ogranicza nas tylko i wyłącznie do takiego stopnia, że jest kwadratowy".

Zresztą, co się dziwić, jeżeli największy i jedyny hardcore w Polsce  ponad półtora tygodnia po starcie posiada magicznym o godzinie 20:00 ponad 4 tysiące graczy, gdzie połowa osób zraziła się na początku, kiedy ilość przedmiotów na gildie przewyższała ilość 30. Nie wnikając w prosperowanie innych serwerów każdy stwierdzi, że polska jest najbardziej zacofana pod względem wersji i możliwości, które proponuje nam nasza gra.

Społeczność Minecraft w większości oscyluje od 9-15 lat, co powoduje, ze ludziami można bardzo łatwo manipulować i wykorzystywać, co możemy zauważyć gołym okiem. Pomimo faktu, że szanuję BP, chciałbym zobaczyć paczkę, która będzie posiadała możliwości bezproblemowego przejścia na wyższe wersje, nawet za opłatą, żeby naszym graczom grało się lepiej.

PS: Zarobki które wyciągają serwery, aktualnie przekraczają około 20 tysięcy, więc co się dziwić lenistwem, kiedy zarabiasz tak ogromna sumę, siedząc na jednej, nudnej wersji, zniesmaczając graczy do wersji wyższych, tych lepszych :)..

Opublikowano

Pierdolenie o szopenie, ludzie nie robią serwerów na 1.9+ bo są uzależnieni od monopolowego BlazingPacka. Po co mają przechodzić na wyższe wersję i wkładać pracę w coś, na czym będzie tyle samo pieniążków, niż obecnie. Ludzie są omamiani i manipulowani przez większe serwery które mówią, że przechodząc na wyższe wersje, PVP będzie zmienione, wmawiają im, że nic z tym się nie da zrobić. Macro które działa jak armata daje możliwości zabójstwa w dosłowną sekundę, oczywiście można to zablokować, ale będziemy dalej wmawiać, że g****o się z tym da zrobić, i nie będziemy mogli przejść na wyższe, lepsze wersje. Cytując mojego dobrego przyjaciela: "Minecraft ogranicza nas tylko i wyłącznie do takiego stopnia, że jest kwadratowy".

Zresztą, co się dziwić, jeżeli największy i jedyny hardcore w Polsce ponad półtora tygodnia po starcie posiada magicznym o godzinie 20:00 ponad 4 tysiące graczy, gdzie połowa osób zraziła się na początku, kiedy ilość przedmiotów na gildie przewyższała ilość 30. Nie wnikając w prosperowanie innych serwerów każdy stwierdzi, że polska jest najbardziej zacofana pod względem wersji i możliwości, które proponuje nam nasza gra.

Społeczność Minecraft w większości oscyluje od 9-15 lat, co powoduje, ze ludziami można bardzo łatwo manipulować i wykorzystywać, co możemy zauważyć gołym okiem. Pomimo faktu, że szanuję BP, chciałbym zobaczyć paczkę, która będzie posiadała możliwości bezproblemowego przejścia na wyższe wersje, nawet za opłatą, żeby naszym graczom grało się lepiej.

PS: Zarobki które wyciągają serwery, aktualnie przekraczają około 20 tysięcy, więc co się dziwić lenistwem, kiedy zarabiasz tak ogromna sumę, siedząc na jednej, nudnej wersji, zniesmaczając graczy do wersji wyższych, tych lepszych :)..

Bardzo dobrze napisane. Popieram w 100%.
Opublikowano

Pierdolenie o szopenie, ludzie nie robią serwerów na 1.9+ bo są uzależnieni od monopolowego BlazingPacka. Po co mają przechodzić na wyższe wersję i wkładać pracę w coś, na czym będzie tyle samo pieniążków, niż obecnie. Ludzie są omamiani i manipulowani przez większe serwery które mówią, że przechodząc na wyższe wersje, PVP będzie zmienione, wmawiają im, że nic z tym się nie da zrobić. Macro które działa jak armata daje możliwości zabójstwa w dosłowną sekundę, oczywiście można to zablokować, ale będziemy dalej wmawiać, że gówno się z tym da zrobić, i nie będziemy mogli przejść na wyższe, lepsze wersje. Cytując mojego dobrego przyjaciela: "Minecraft ogranicza nas tylko i wyłącznie do takiego stopnia, że jest kwadratowy".

Zresztą, co się dziwić, jeżeli największy i jedyny hardcore w Polsce  ponad półtora tygodnia po starcie posiada magicznym o godzinie 20:00 ponad 4 tysiące graczy, gdzie połowa osób zraziła się na początku, kiedy ilość przedmiotów na gildie przewyższała ilość 30. Nie wnikając w prosperowanie innych serwerów każdy stwierdzi, że polska jest najbardziej zacofana pod względem wersji i możliwości, które proponuje nam nasza gra.

Słyszałem ze BP nie bedzie juz wspierany. Zgodze sie z tym ze każdy ma gdzieś nowsze wersje. Np serever verteza przeszedl na only 1.8 bo nie mógł nic ciekawego robic. Jedyna wada jest ze jak wbije sie na 1.10 i da sie PPM jest zbugowana garda i report leci za sSlowdowna ja prawie za to bana wyrwalem bo mod sie upierał (naszczescie dostał degrada)

@Edit

@Kirakun89 Jeżeli server dobrze będzie mi zwracał $$$ (o ile wypadnie) to wtedy bede zamawiał zaawansowany antycheat taki jak na zag. minigame Hy**xel narazie mam jakis za 150zł ze spigotmc. Wiec zadna paczka antychetowa nie bedzie potrzebna.

Znowu prztyocze VerezHub'a oni maja takiego antycheata ze nawet cofki nie pomoga (teleportacja w poprzednie miejsce)

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano
* PEX
* WE - jak macie plg z gildiami dopiszcie swoj system cuboidów
* AuthMe

dokładna przyczyna dlaczego nie używać tych pluginów? bo się wlamuja na serwery z tymi pluginami? to zla konfiguracja i brak myslenia administratorow danych serwerow, a nie wina pluginow.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

@Nocny

WE- w ogóle nie jest potrzebny chyba ze tylko do budowy spawnu

Authme - lubi wyłapywać błędy i jest podatny na ataki

PEX spytaj sie @mackjocker007 (@Edit widac ktos usunał mu konto[ten co spamil paperspigot i luckperms] ) czemu lepiej zmienic go na inny plugin

Opublikowano

@Nocny

WE- w ogóle nie jest potrzebny chyba ze tylko do budowy spawnu

Authme - lubi wyłapywać błędy i jest podatny na ataki

PEX spytaj sie @mackjocker007 (@Edit widac ktos usunał mu konto[ten co spamil paperspigot i luckperms] ) czemu lepiej zmienic go na inny plugin

to, że nie jest potrzebny, nie oznacza, że nie należy go instalować, bo wiele pluginów wymaga do poprawnego działania jako dependency np. worldedita.

jeżeli widzisz blędy w authme, otwórz nowy issue na stronie projektu authme na githubie i opisz problem, autor naprawi jeżeli uzna, że to wina authme.

na pex'a nie ma zadnych dowodów, wystarczy dobrze się nim posługiwać i nie trzeba korzystac z luckpermsów czy innych pluginów na permisje.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Słyszałem ze BP nie bedzie juz wspierany. Zgodze sie z tym ze każdy ma gdzieś nowsze wersje. Np serever verteza przeszedl na only 1.8 bo nie mógł nic ciekawego robic. Jedyna wada jest ze jak wbije sie na 1.10 i da sie PPM jest zbugowana garda i report leci za sSlowdowna ja prawie za to bana wyrwalem bo mod sie upierał (naszczescie dostał degrada)

@Edit

@Kirakun89 Jeżeli server dobrze będzie mi zwracał $$$ (o ile wypadnie) to wtedy bede zamawiał zaawansowany antycheat taki jak na zag. minigame Hy**xel narazie mam jakis za 150zł ze spigotmc. Wiec zadna paczka antychetowa nie bedzie potrzebna.

Znowu prztyocze VerezHub'a oni maja takiego antycheata ze nawet cofki nie pomoga (teleportacja w poprzednie miejsce)

Zostaw VertezHuba proszę. Jak wygląda tworzenie pluginów u nich na serwerze? (Byłem przez pół roku, gdy razem z CC tam budowaliśmy) Ci profesjonaliści pobierają pluginy z internetu i robią pod siebie, i tak samo z większością map.

Wracając do tematu, większość osób niby ma "słabe pcty" i bardziej nowoczesne wersje im lagują/crashują. Co do Euli, nikt polską się nie przejmuje bo nie działa na skalę globalną tj. Hypixel. Dobrze wiem że w Polsce mamy  zdolnych programistów, monterów filmów, menadżerów oraz budowniczych którzy wiedzą co robią, i wiedzą jak to zrobić dobrze. No ale, mamy także takie osoby co nie potrafią dobrze zaprezentować serwer i polegają tylko na wtyczkach z internetu. BlazingPack nie wspierany? BP będzie wspierane dalej, tylko teraz trwają prace nad 1.8.8 oraz tym aby przygotować ich serwer pod update. (Informacje z pierwszej ręki)

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

@Edit

Zostaw VertezHuba proszę. Jak wygląda tworzenie pluginów u nich na serwerze? (Byłem przez pół roku, gdy razem z CC tam budowaliśmy) Ci profesjonaliści pobierają pluginy z internetu i robią pod siebie, i tak samo z większością map.

Wracając do tematu, większość osób niby ma "słabe pcty" i bardziej nowoczesne wersje im lagują/crashują. Co do Euli, nikt polską się nie przejmuje bo nie działa na skalę globalną tj. Hypixel. Dobrze wiem że w Polsce mamy  zdolnych programistów, monterów filmów, menadżerów oraz budowniczych którzy wiedzą co robią, i wiedzą jak to zrobić dobrze. No ale, mamy także takie osoby co nie potrafią dobrze zaprezentować serwer i polegają tylko na wtyczkach z internetu. BlazingPack nie wspierany? BP będzie wspierane dalej, tylko teraz trwają prace nad 1.8.8 oraz tym aby przygotować ich serwer pod update. (Informacje z pierwszej ręki)

to moze zamiast 1.8.8 niech zrobia 1.10?

Ja na 7 letnim kompie odpaliłem 1.10 dałem min 2GB ram do odpalenia mc i o dziwo wiecej ok 15% fps miałem tylko wyłączyłem auto jumpa.

Spec kompa 

i5 650

4GB ram

hdd 250GB

GT 610 (go gtx 260 sie spaliła 23.12.2015)

Opublikowano

to, że nie jest potrzebny, nie oznacza, że nie należy go instalować, bo wiele pluginów wymaga do poprawnego działania jako dependency np. worldedita.

jeżeli widzisz blędy w authme, otwórz nowy issue na stronie projektu authme na githubie i opisz problem, autor naprawi jeżeli uzna, że to wina authme.

na pex'a nie ma zadnych dowodów, wystarczy dobrze się nim posługiwać i nie trzeba korzystac z luckpermsów czy innych pluginów na permisje.

@Nocny

Ja nie widzę ale inne osoby wykorzystują luki w autme.

Co do pexa  może masz racje ale .... może nie będę się kłócił

Opublikowano

Takich bzdur dawno nie czytałem/słuchałem xD

P.S BlazingPack w przyszłości będzie na wyższe wersje oraz EULA nie ma nic z tym wspólnego. Dodatkowo mojang już nie przejmuje się serwerami bo gdyby nie my to by nie zarabiali :P

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

P.S BlazingPack w przyszłości będzie na wyższe wersje oraz EULA nie ma nic z tym wspólnego. Dodatkowo mojang już nie przejmuje się serwerami bo gdyby nie my to by nie zarabiali :P

Ehm, ehm, 1.8 robili 2 lata, to czekamy 6 na 1.11? 

Opublikowano

1.8 Było robione przez 2 miesiące :P

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

1.8 Było robione przez 2 miesiące :P

Dłużej :). Czekam na wersję powyżej 1.8, z wielką niecierpliwością.

Opublikowano

Popieram moich poprzedników. Dużo osób myśli, że skoro zrobią 1.11.2 to nikt nie wejdzie bo jest hype na 1.7.X. Eula w pewnym sensie to dobra sprawa, ale w pewnym nie, ponieważ mimo wszystko znajdzie się duża ilość osób, która kupiła premke i dała zarobić Mojangowi, ponieważ chcieli zagrać na serwerach premium.

Opublikowano

Ja tylko tak słyszałem człowieku.

Popieram moich poprzedników. Dużo osób myśli, że skoro zrobią 1.11.2 to nikt nie wejdzie bo jest hype na 1.7.X. Eula w pewnym sensie to dobra sprawa, ale w pewnym nie, ponieważ mimo wszystko znajdzie się duża ilość osób, która kupiła premke i dała zarobić Mojangowi, ponieważ chcieli zagrać na serwerach premium.

@1361622928-U485574.pngKejsiaKK_ EULA obejmuje wszystkie wersje od 1 wersji gdzie multi doszlo do 1.11.2+ .

Ja w tamtym roku zgłosiłem 5 serverkow   gdzie P2W  był  na bardzo wysokim poziomie, że gracz nie mogł  grac to 3 servery zmieniło politykę vipa a 2 sie pozeganly (1.7.2-1.7.10) to byly servery. Więc mi nic nie mow o tym ze ponizej  1.7.10 nie ma euli

Opublikowano

Popraw ortografie w głównym poście, co do LuckPerms zgadzam się jest to łatwy i przyjemny plugin (nie jest on trudny!) oraz bardziej zaawansowany od pexa. Authme reloaded jest lepszym odpowiednikiem AuthMe z ciągłymi aktualizacjami.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Popraw ortografie w głównym poście, co do LuckPerms zgadzam się jest to łatwy i przyjemny plugin (nie jest on trudny!) oraz bardziej zaawansowany od pexa. Authme reloaded jest lepszym odpowiednikiem AuthMe z ciągłymi aktualizacjami.

ok zaraz poszukam błędów i poprawie

Opublikowano

@up

Opublikowano

Mało jest serwerów na 1.11.2 typu sv+gildie tylko dlatego, że na YT nie ma jeszcze żadnych gotowych paczek EASYHC i dlatego nie zakładają na tą wersję.

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...