Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

24 letni youtuber powraca, by walczyć o lepsze życie dla swojej rodziny!

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16.5k ludu ogląda jak przeciętny polski seba chleje, ja p******e...

Gdyby tu Seba był (baobab), to oprócz chlania zajadałby się pizzą i kebabem xD

comment_Ks814Boz0KtcXVbSCcidxt7amhH8ecON

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ło patrzcie jaki jestem poważny. Jak można oglądać taką patologię. Ja to tylko poważne książki czytam, a jak mam już coś oglądać, to operę, ewentualnie teatr.

Lepsze od 99% polskiego yt, gdzie przed vlogiem gość robi sobie makijaż, a potem wrzuca swoją mordę na miniaturkę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ło patrzcie jaki jestem poważny. Jak można oglądać taką patologię. Ja to tylko poważne książki czytam, a jak mam już coś oglądać, to operę, ewentualnie teatr.

Lepsze od 99% polskiego yt, gdzie przed vlogiem gość robi sobie makijaż, a potem wrzuca swoją mordę na miniaturkę.

Nie posraj się z wrażenia.  <.< 

Na polskim yt jest strasznie dużo kanałów, które zasługują na rozgłos, no, ale niestety... W tych czasach to tylko patologią można się wybić. 

maybenow.png

Pomocnik
Opublikowano

co xD

Budowniczy
Opublikowano

totalna odmiana pana jacka

wygląda o co najmniej 10 lat młodziej [zobacz zdjęcia!]

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Przecież to jest żenujące i nudne. Ludzie weźcie się za naukę albo pracę bo chyba od nadmiaru wolnego czasu wam totalnie odjebalo.

white pride world wide

Opublikowano

Tak z ciekawości to dlaczego on zbiera dla niego pieniądze bo nie jestem w temacie ?

Edit: Dobra, już się doinformowałem.

Budowniczy
Opublikowano

k***a gocha co ona odpierdala xD 

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Ja tam Daniela lubię nawet. Zbiera pieniążki dla brata. Przynajmniej nie kradnie :>

No i nie można mu odmówić autentyczności. Jak czasami nie przewiduje, że któryś ze znajomych może być "dwulicowy" i korzystać z darmowej pizzy i zabawy, to widać też jaki Daniel jest szczęśliwy teraz jak ma taką widownię.

A oglądam streamy Daniela jakoś od czasów twitcha i Tibii i tego w donejtach: https://www.youtube.com/watch?v=xn9nHfvturI

PS 

XlGQXhh.png

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Co tam się dzieje, że wypoki zarządziły natychmiastową mobilizację stulejojednostek.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Co tam się dzieje, że wypoki zarządziły natychmiastową mobilizację stulejojednostek.

To jest to ciągłe ścieranie się grup interesów ;)

Jednym się nie podoba co on robi i że odbiera widownię i kasę, a mówią o "spadku poziomu" samemu nagrywając kolejne czelendże i inne głupoty, a tymi, którzy albo mu pomagają albo próbują się przy okazji wypromować ;)

Obecnie chodzi o aferę na grupie Boxdela, zbanowanie na niej Rafonixa i Marcina Dubiela, za groźby i "prawdę" o Danielu.

Do tego też ciekawi mnie ten konflikt z Medusą.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ktos mi stresci na czym polega fenomen tego goscia ? Slyszalem o nim nie raz u innych tibijskich streamerow, ze dwa razy oglądałem, ale chyba nie zrozumialem contentu, skoro tutaj jest tak wynoszony na piedestal.

Opublikowano

Ktos mi stresci na czym polega fenomen tego goscia ? Slyszalem o nim nie raz u innych tibijskich streamerow, ze dwa razy oglądałem, ale chyba nie zrozumialem contentu, skoro tutaj jest tak wynoszony na piedestal.

Robi remont na żywo i zbiera pokaźne donejty. To chyba musi być ciekawe, skoro ma taką widownie

To jest to ciągłe ścieranie się grup interesów ;)

Jednym się nie podoba co on robi i że odbiera widownię i kasę, a mówią o "spadku poziomu" samemu nagrywając kolejne czelendże i inne głupoty, a tymi, którzy albo mu pomagają albo próbują się przy okazji wypromować ;)

Obecnie chodzi o aferę na grupie Boxdela, zbanowanie na niej Rafonixa i Marcina Dubiela, za groźby i "prawdę" o Danielu.

Do tego też ciekawi mnie ten konflikt z Medusą.

Jakoś mnie to nie dziwi.

Dostaje pokaźne pieniądze, śmiesznie niskim kosztem. To raczej było kwestią czasu, aż "elita intelektualna" polskiej sceny YouTube zwróci uwagę na niechcianego tasiemca, który łapczywie podbiera im środki do życia.

Ciekawi mnie to, czy faktycznie pierwotniak zrobi mu wjazd na chatę. 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Czy tak na piedestał od razu, może to, że bije od niego autentyczość, to nie czuje się "sztuczności"

Streamować zaczął na Twitchu, właśnie Tibię, później przez regulamin portalu, który zabrania nadużywania alkoholu zaczęły się jego przygody. Były kolejne konta, bany, później już bany z automatu, to przeniósł się na Hitboxa, tam szło coraz lepiej, mniej grania, coraz więcej jakichś Omegle itd., większe drunk streamy itd. Ostatecznie na Hitboxie też skończył z permem.

Do tego dochodzą te słynne "dymy", czyli akcje, które ściągają taką widownię i wydaje się to głupie, ale teraz ogląda go po kilkanaście tysięcy osób, wcześniej to było kilka tysięcy max, ale raczej dolna granica "kilku". 

W repertuarze ma "świece" i "zerowanie", ale są też takie pamiętne akcje, jak wyjaśnianie fotela (zrobił zbiórkę na fotel gamingowy i po osiągnięciu toporkiem rozwalił stary fotel), do tego inne takie przygody.

Oprócz tego, przez jego streamy przewinęło się chyba ze 100 różnych "kolegów", w większości znajomi z czasów szkoły lub z osiedla, którzy wyczuli fajną metodę na darmową pizzę i wódeczkę, zwykle po jakimś czasie popadali w konflikt z Danielem.  Dalej, Daniel podejmował próby wyprowadzki z domu "pani Gosi" - jego matki, mieszkał u kuzynki (czasy Hitboxa), później zamieszkał, ze swoim kolegą/przyjacielem/współstreamerem Guzikiem w wynajętym mieszkaniu w Toruniu (skąd pochodzi) i tam były największe "dymy" od długiego czasu, takie jak palenie firanek, masturbatora i w zasadzie ciągły drunk stream po czym zostali eksmitowani przez właściciela mieszkania w eskorcie policji. 

Obecnie wrócił do mieszkania matki, gdzie mieszka jego brat - 14-letni Łukasz, a także konkubent matki Jacek. 

Problemem Daniela jest to, że ile razy udawało mu się zdobyć większą widownię, to przez jakiś głupi błąd: a to niewłaściwi znajomi, którzy go oszukali lub dziewczyna, która złamała mu serce - zaprzepaszczał wszystko co osiągnął. Tym razem udało się go przekonać, żeby zebrane pieniądze zainwestował w remont pokoju, w którym mieszka z bratem i od tego zaczęła się ta obecna epopeja. Temat podłapało kilku wiekszych youtuberów, m.in. Boxdel, który mu pomógł, temat złapał też Wykop, mimo że wcześniej Daniel przechodził tam bez większego echa i stąd ta widownia olbrzymia. Sam remont przypomina troszkę telewizyjną "Usterkę", są też inne atrakcje i życie codzienne.

A co do tej autentyczności, Daniel wygląda na takiego jakiego jest, normalny chłopak z marzenami, z pragnieniem posiadania dziewczyny, sławy. Czasami nieświadomy lub naiwny, dzieją się tam rzeczy jak z jakiegoś filmu, konflikty ze starymi znajomymi, innymi streamerami (Rafonix) lub sąsiadami. Do tego jest jego matka - pani Gosia, która wnosi klimat (źeby nie używać pejeratywnego określenia "meliny") to można powiedzieć toruńskiego spleenu, Jacek - niby prosty człowiek, ale w gruncie rzeczy cięzko pracuje. To wszystko chyba sprawia takie wrażenie, że oprócz tego, że to takie autentyczne i zwyczajne, to kazdy z nas mógłby kogoś takiego znać, a nie youtuberzy z 1,5mln subów, proszących o 20k łapek na kolejny film, w pokoju-studiu z profesjonalnym oświetleniem i nagraniem wg. scenariusza odcinka.

Chyba tyle, się rozpisałem xD

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...