Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] cpvpAutoMessage - plugin na automatyczne wiadomości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

naucz sie w końcu finali i obsługi wyjątków... wyjątki nie są po to by je wyprintować do konosli i kontynuować kod, jak wywali bląd w metodzie od refleksji dla getOnlinePlayers, to powinno ładnie poinformować o tym w konsoli, najlepiej z kontaktem do ciebie, wyrzucić stacktracke i najlepiej to albo wyłączyć plugin, albo server, tutaj wystarczy plugin bo nie robi nic krytycznego.

Bo tak to wywali gdzieś błąd (nie koniecznie tu, wszedzie robisz takie głupie catch) a plugin leci dalej rzucając jeszcze większą ilością błędów

Za bardzo mnie nie obchodzi co użytkownik zrobi z niedziałającym pluginem, chyba każdy się połapie, że to nie działa, jak sypie błędami w konsoli, hm?

Poza tym gdzie twoim zdaniem można użyć final, bo ja znalazłem chyba tylko 2 możliwości.

Nie każdy błąd oznacza że coś nie działa, oraz nie każdy patrzy na konsolę cały czas czy nawet przy starcie, jak w sieci mamy ponad 10 maszyn, na każdej po 2-4 serwery, to ni c***a nie idzie tego w pełni kontrolować, czasem się zerknie, ważniejsze błędy są automatycznie reportowanie do sys admina, i tyle.

A u ciebie jak taki plugin się spierdoli i masz tylko print do konosli,

to po 1: admin nie wie co nie działa bo widzi tylko błąd, a czasem może to być coś co może sam naprawić jak dasz mu sensowny komunikat.

po 2:

Jak to jest w pętli lub w tasku, to zatrzyma ten task zamiast wygenerować mi 20GB logów błędów zanim ktoś zauważy problem.

po 3:

Jeśli plugin jest ważniejszy niż auto-message, np jakieś gildie itd czy inny plugin wpływający na gameplay, to jak na jeden z tych maszyn, coś się wyjątkowo spierdoli, to nikt tego nie zauważy od razu, ot na starcie w tych 10MB tekstu, jest jeden mały błąd. A można wywalić coś krytycznego i zatrzymać serwer.

Tak samo często widuje w pluginach np połączenie z bazą w try/catch potem coś na tej bazie się robi... i w tym catch jest tylko print error i dalej kod kontynuuje, czyli dodanie zmiany też wywali błąd, i też ktoś go tylko złapie i da do konosli, a gracz co? w najlepszym wypadku nie dostanie pkt za zabicie gracza, w najgorszym straci całe EQ, może prawdziwe pieniądze w item shopa? a można nawet tylko wyrzucić wyjątek wyżej, i wtedy wyżej go złapać i coś sensownego zrobić.

Dobre zarządzanie wyjątkami to podstawa, bez tego nigdzie nie utrzymasz pracy...

down ->

@mate1337 to dotyczy całości, innych pluginów i tych przyszłych, bo w żadnym jego kodzie nie widziałem nawet jednego obsłużonego wyjątku...

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@GotoFinal

Popieram ale nie zapominaj że to najzwyklejszy plugin na automessage, na uj drążyć temat xD

Opublikowano

@GotoFinal

Popieram ale nie zapominaj że to najzwyklejszy plugin na automessage, na uj drążyć temat xD

A co gdyby to były np. gildie i jakiś random by taki syf pobrał? :v

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

@GotoFinal

A co gdyby to były np. gildie i jakiś random by taki syf pobrał? :v

By miał człowiek poważny problem wtedy. 

Co do tematu, na Twoim miejscu bym sobie dał spokój, douczył się i potem brał się za pisanie, bo mam wrażenie, że sam nie wiesz co masz w tym kodzie i jak to wszystko działa. Jeżeli ten plugin jest wydajniejszy, od tych dostępnych, które mają dodatkowo więcej opcji to idę się zabić, bo nie wiem w takim razie co tam musi być za bagno w kodzie xD

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Opublikowano

@mikigal z mojej strony żadnego syfu nie znajdziesz. :)

@1361622928-U485574.pngLojtar nie mam żadnych problemów z programowaniem, chyba pomyliłeś tematy. Skoro sam nie potrafisz odczytać kodu, to nie wiem dlaczego oceniasz mój czy inny. Sam sprawdziłem kod AutoMessage, dlatego napisałem O WIELE lepszy i wydajniejszy plugin.

4L0M4l0.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLojtar nie mam żadnych problemów z programowaniem, chyba pomyliłeś tematy. Skoro sam nie potrafisz odczytać kodu, to nie wiem dlaczego oceniasz mój czy inny. Sam sprawdziłem kod AutoMessage, dlatego napisałem O WIELE lepszy i wydajniejszy plugin.

Jest bagno, ale twój plugin nie jest lepszy bo nie ma nawet 1% możliwości tamtego.

To tak jak byś zoptymalizował wolfram alpha tworząc własny kalkulator w konsoli do +,-,*,/

Rozwiń to, dodaj mavena, udostępnij na githubie, i wtedy będzie przyjemniej.

Opublikowano

Ktoś powiedział, że nie potrafię? Nie chodzi mi już o sam plugin AutoMessage, nie zapomnij, że takich pluginów jest masa, a Ty uważasz, ze Twój jest najlepszy, gratulację!

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Opublikowano

@GotoFinal na razie tak ten plugin ma tak wyglądać, dopóki nikt nie zaproponuje jakichś zmian to nic nie zostanie dodane. Na githuba na pewno też nie będę tego wrzucał, przynajmniej nie w takiej fazie jak jest teraz.  

@1361622928-U485574.pngLojtar akurat w odpowiedzi do ciebie nigdzie nie napisałem, że mój jest najlepszy z tych wszystkich (prawdopodobnie jest), tylko napisałem, że jest o wiele lepszy i wydajniejszy od AutoMessage, którego kod przeglądałem niedawno.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Ten plugin w sumie nawet nie ma sensu bo masz przecież AutoMessage ale ty go po prostu gorzej skopiowałeś.

Zacznij pisać skrypty! :)

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

@rzy4y jakbyś bezsensownie nie nabijał sobie postów i przeczytał temat to byś wiedział, że mój plugin jest dużo lepszy od AutoMessage. Jeśli wolisz skrypty od pluginów to raczej nie mamy o czym rozmawiać.

@ChuIigan222 dlaczego miałby to być powód do żalenia się?

4L0M4l0.png

Opublikowano

@rzy4y jakbyś bezsensownie nie nabijał sobie postów i przeczytał temat to byś wiedział, że mój plugin jest dużo lepszy od AutoMessage. Jeśli wolisz skrypty od pluginów to raczej nie mamy o czym rozmawiać.

Według mnie taki oto plugin jest zbędny.

Opublikowano

Jedno pytanie

Po co bawisz sie

w for-each po graczach jeśli i tak nie robisz tam żadnych placeholderów to nie łatwiej

Bukkit.broadcastMessage()?

wtedy możesz wypie*** te twoje getOnlinePlayers() bo jest nie potrzebne, a z tego co wiem to broadcast na każdej wersji jest taki sam

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Jedno pytanie

Po co bawisz sie

w for-each po graczach jeśli i tak nie robisz tam żadnych placeholderów to nie łatwiej

wtedy możesz wypie*** te twoje getOnlinePlayers() bo jest nie potrzebne, a z tego co wiem to broadcast na każdej wersji jest taki sam

Jedno pytanie: czemu nie przeczytasz treści tematu i odpowiedzi, zanim coś napiszesz? Wystarczy przeczytać. :)

4L0M4l0.png

Opublikowano

@HAMMERxPL Po co specjalnie robić plugin na AutoMessage.. a on i tak dużej roli na serwerze nie odgrywa. nie lepiej zrobić lepszy plugin na gildie lub cuboidy?..

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Jedno pytanie

Po co bawisz sie

Jedno pytanie: czemu nie przeczytasz treści tematu i odpowiedzi, zanim coś napiszesz? Wystarczy przeczytać. :)

Przeczytałem i dalej nie wiem po c**j ci pobieranie ile jest osób na serwerze?

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@HAMMERxPL Po co specjalnie robić plugin na AutoMessage.. a on i tak dużej roli na serwerze nie odgrywa. nie lepiej zrobić lepszy plugin na gildie lub cuboidy?..

Publiczny plugin AutoMessage jest mało wydajny, dlatego napisałem swój. Jeśli chcesz lepsze gildie czy cuboidy to z miłą chęcią ci napiszę, za odpowiednią opłatą. :)

4L0M4l0.png

Opublikowano

@HAMMERxPL

Ale twoj plugin nie jest wydajniejszy, zadnych dowodow nie przedstawiles...

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Sformułowaniem "że mój plugin jest dużo lepszy od AutoMessage" to już mnie rozwaliłeś totalnie.  Jeżeli uważasz, że mówię źle przedstaw chociaż jeden argument który mówi inaczej.

AutoMessage jest dobry ba, nawet dużo lepszy od Twojego. Tylko wielcy "technicy" nie rozumieją jak go dobrze skonfigurować tak aby działał jak chcą.

a6oBNtj.gif

Opublikowano

@de76 jeśli masz jakieś wątpliwości to sam sprawdź, ja niczego nie będę udowadniał. :) Jeśli ty uważasz, że jest mniej wydajny to ty powinieneś zaprzeczyć mojej opinii.

@1361622928-U485574.pngKettler mój plugin jest dużo lepszy pod względem wydajności i jakości kodu, jak na razie ma mniej opcji i tyle.

4L0M4l0.png

Opublikowano

@de76 jeśli masz jakieś wątpliwości to sam sprawdź, ja niczego nie będę udowadniał. :) Jeśli ty uważasz, że jest mniej wydajny to ty powinieneś zaprzeczyć mojej opinii.

@1361622928-U485574.pngKettler mój plugin jest dużo lepszy pod względem wydajności i jakości kodu, jak na razie ma mniej opcji i tyle.

Dobra kur*a powiedziałeś to już milion razy. 

Daj dowody/argumenty dlaczego Twój plugin jest lepszy!!!

a6oBNtj.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKettler jeśli chcesz podważyć moje zdanie to sam przetestuj plugin i tyle. Plugin jest dużo wydajniejszy, jak interesuje cię w jaki sposób to zrobiłem, sam to zobacz. Ze swojej strony nic nie będę udowadniał, szczególnie, że to puste słowa i sztuczne nabijanie postów. :)

4L0M4l0.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKettler jeśli chcesz podważyć moje zdanie to sam przetestuj plugin i tyle. Plugin jest dużo wydajniejszy, jak interesuje cię w jaki sposób to zrobiłem, sam to zobacz. Ze swojej strony nic nie będę udowadniał, szczególnie, że to puste słowa i sztuczne nabijanie postów. :)

Ech, miałem olać temat, ale takiego robienia k***y z logiki to jednak nie wytrzymam.

Sam napisałeś że jest wydajniejszy, postawiłeś taką tezę, więc to twoja sprawa by to udowodnić, lub tak nie pisać, uczą tego od 4 klasy podstawowej, słuchaj czasem na polskim.

A tak to pewnie jest szybszy o 0.01 ms na wiadomość, wysyłana raz na minutę lub 5, a ma 100x mniej możliwości, czyli g****o warte.

Opublikowano

Ech, miałem olać temat, ale takiego robienia k***y z logiki to jednak nie wytrzymam.

Sam napisałeś że jest wydajniejszy, postawiłeś taką tezę, więc to twoja sprawa by to udowodnić, lub tak nie pisać, uczą tego od 4 klasy podstawowej, słuchaj czasem na polskim.

A tak to pewnie jest szybszy o 0.01 ms na wiadomość, wysyłana raz na minutę lub 5, a ma 100x mniej możliwości, czyli g****o warte.

Ale co mnie to obchodzi? To nie jest rozprawka ani nic takiego, nie muszę nic udowadniać. To ty uważasz, że jest mniej wydajny, więc przedstaw na to dowody. Jest dużo szybszy, nie będę już odpowiadał na takie głupie posty, takich głupich osób. Plugin jest w wersji podstawowej, zamiast płakać o brak funkcji to jakąś byś zaproponował. ;)

4L0M4l0.png

Opublikowano

Ale co mnie to obchodzi? To nie jest rozprawka ani nic takiego, nie muszę nic udowadniać. To ty uważasz, że jest mniej wydajny, więc przedstaw na to dowody. Jest dużo szybszy, nie będę już odpowiadał na takie głupie posty, takich głupich osób. Plugin jest w wersji podstawowej, zamiast płakać o brak funkcji to jakąś byś zaproponował. ;)

ja pie*** ty jesteś ... nie ważne... no co za hipokryzja, ja pie***...

To ty uważasz ze jest wydajny, więc czemu ty nie przedstawisz dowodów, ja nic nie uważam, ja tylko oczekuje dowodów na to co napisałeś, bo tak to jest to zwykłe kłamstwo i c**j wie jaka jest prawda.

Hipokryzja i debilizm w jednym... No ale jako kod taki programista.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...