Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 sezon Shingeki no Kyojin - wrażenia, dyskusja

Gość Marichcje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marichcje
Opublikowano

Hej. Obejrzałam jakąś godzinkę temu i nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. Ciekawe czy jest więcej włochaczów, kto jest zdrajcą, czy i dlaczego mur jest stworzony z tytanów i przede wszystkim "ukrywamy się w karku" - czyli każdy tytan to człowiek? W takim razie dlaczego są tak tępi? Nie panują nad tym? Może czegoś nie zrozumiałam, ale już snuję tezy :P A co Wy o tym myślicie? Jakie wrażenia? 

Gość Marichcje
Opublikowano

Jak taka ciekawa jesteś, to przejrzyj mangę. Ja tam wole dowiedzieć się wszystkiego w swoim czasie :p

Dokładnie, nie wiem po co snuć tezy skoro można w mandze wszystkiego się dowiedzieć.

Poważnie? Nie widzicie żadnej frajdy w snuciu tez? Rozwiązywaniu zagadki? Wysileniu umysłu? Nie jesteście niczego ciekawi? 

Opublikowano

Jeżeli jestem czegoś ciekaw to po prostu doszukuję się informacji i korzystam z możliwych źródeł aby się doinformować, a jeżeli nie ma odpowiedzi na moje pytanie wtedy mogę snuć tezę.

Btw jak na razie odcinek taki sobie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No calkiem przyjemnie się ogląda, odcinki szybko mijają, ale jakos specjalnie mnie tez ta seria nie zachwyca bo po 1. znam materiał ktory obejmie drugi sezon w postaci mangi, po 2. przeczytalem całą wikipedie snk więc wiem o tej serii wszystko co nawet sie nie rozwiaże w drugim sezonie xD wiec jak kogos cos szczegolnie interesuje to pytajcie, powiem wam co i jak

Czy każdy tytan to człowiek?

tak! ]/spoiler]

Dlaczego tytany są w murach? 

bo pierwszy król terenu za murami mocą kontroli tytanów zmusił ich by za pomocą umiejetnosci utwardzania zrobili mur

@Edit prosze o naprawienie spoilerow bo cos mi się jebią xD

Opublikowano

Ten ending to niezły spoiler :D Wytłumaczenie tych wydarzeń będzie pewnie w 4-5 sezonie.

co to za spoiler?

że ludzie są tytnami?

to wiadomo od dawna. mangi nie czytałem i jakoś nic więcej w tyn endingu nie widzę

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Ty tego nie widzisz, ale osoby takie jak ja, które są na bieżąco z mangą już to widzą. Na ten moment anime jest na poziomie 37/38 rozdziału mangi, a ending przedstawia spoilery z rozdziałów 85+.

Opublikowano

Ty tego nie widzisz, ale osoby takie jak ja, które są na bieżąco z mangą już to widzą. Na ten moment anime jest na poziomie 37/38 rozdziału mangi, a ending przedstawia spoilery z rozdziałów 85+.

No i gdzie tu widzisz problem? Nie czytał mangi więc niczego się nie domyśla - cel zamierzony.

Swoją drogą strasznie naciągana ta fabuła. I mean, zawiązanie paktu z diabłem w zamian za super moce? Pls.

Czekam aż zaczną się napierdalać w kosmosie, to dopiero będzie coś!

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jedynym spoiler`em w przypadku tego ending`u było to że ktoś Tu napisał że ten ending jest spoiler`em w fabule przez co człowiekowi zachciało się podejrzeń o.O

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Swoją drogą strasznie naciągana ta fabuła. I mean, zawiązanie paktu z diabłem w zamian za super moce? Pls.

Czekam aż zaczną się napierdalać w kosmosie, to dopiero będzie coś!

LMAO xD

Call of titans 

gfgdf

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ending jest spoilerem, bo

między innymi tłumaczy, jak powstał pierwszy tytan, a mianowicie wskutek zawarcia paktu z diabłem przez kobietę

ale raczej mniejszośc ludzi to dostrzeże, więc bym się tutaj tak nie spinał ://

Co do najnowszego odcinka to mi się podobał, poza animacją kolosalnego tytana. Była straszna

Jaki spojler, jak w ostatnim odcinku typ już czuł, że tytanem jest jego matka. - Tytan witający go.  :lenny:

Wtedy tez mozna bylo wysnuc kolejny spoiler ze to reiner jest tytanem, bo strasznie chcial wmowic conniemu, ze to co widzi i mysli to głupota, potem w zamku tak samo, nawet się tak w to zaangazował, ze podszedl potem do ymir z prosbą by tez go wysmiewala. Mysle ze juz wtedy moznaby się domyslec ze jest tytanem, przy jego reakcjach i staraniu by nikt nie poznal prawdy oraz przy jego i bertolda minach, gdy pojawia się zwierzęcy tytan, ymir zamienia się w tytana itp.

Opublikowano

Ending jest spoilerem, bo

między innymi tłumaczy, jak powstał pierwszy tytan, a mianowicie wskutek zawarcia paktu z diabłem przez kobietę

ale raczej mniejszośc ludzi to dostrzeże, więc bym się tutaj tak nie spinał ://

Co do najnowszego odcinka to mi się podobał, poza animacją kolosalnego tytana. Była straszna

Jaki spojler, jak w ostatnim odcinku typ już czuł, że tytanem jest jego matka. - Tytan witający go.  :lenny:

Wtedy tez mozna bylo wysnuc kolejny spoiler ze to reiner jest tytanem, bo strasznie chcial wmowic conniemu, ze to co widzi i mysli to głupota, potem w zamku tak samo, nawet się tak w to zaangazował, ze podszedl potem do ymir z prosbą by tez go wysmiewala. Mysle ze juz wtedy moznaby się domyslec ze jest tytanem, przy jego reakcjach i staraniu by nikt nie poznal prawdy oraz przy jego i bertolda minach, gdy pojawia się zwierzęcy tytan, ymir zamienia się w tytana itp.

Nieeeeeee, przez ciebie przeczytałem coś czego nie chciałem :( Po co tego spoilera dawałeś !!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz że to nie jest prawda ;/ z tym jak powstały ...

Choć fakt chyba to jest dosyć logiczne ;/

Opublikowano

Nieeeeeee, przez ciebie przeczytałem coś czego nie chciałem :( Po co tego spoilera dawałeś !!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz że to nie jest prawda ;/ z tym jak powstały ...

Choć fakt chyba to jest dosyć logiczne ;/

To jeszcze nic. Późniejsze jazdy są o wiele gorsze/ciekawsze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwielbiałam SnK i nadal uwielbiam, ale teraz.. Nie wiem czemu- ta seria mnie nudzi. Mam wrażenie, jakby było mniej ciekawej akcji, mniej krwi, rozrywanych ciał itp :P Pierwszy odcinek i (chyba drugi) był ok, teraz to robi się taka dłużyzna. No, ale wiadomo, muszą jakoś wyjaśnić całą historię, a nie da się tego zrobić w przeciągu kilku chapterów, czy epków.

igNMhIy.png

Opublikowano
14 godzin temu, Ayume napisał:

Uwielbiałam SnK i nadal uwielbiam, ale teraz.. Nie wiem czemu- ta seria mnie nudzi. Mam wrażenie, jakby było mniej ciekawej akcji, mniej krwi, rozrywanych ciał itp :P Pierwszy odcinek i (chyba drugi) był ok, teraz to robi się taka dłużyzna. No, ale wiadomo, muszą jakoś wyjaśnić całą historię, a nie da się tego zrobić w przeciągu kilku chapterów, czy epków.

Możesz odczuwać nudę, ponieważ aktualne wydarzenia są takie sobie i stanowią wstęp do właściwego cyklu. Innymi słowy polecam mango. :) Szybciej upłynie czas i będziesz zaznajomiona z dalszą historią. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...