Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 sezon Shingeki no Kyojin - wrażenia, dyskusja

Gość Marichcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 28.05.2017 o 23:49, Ayume napisał:

Uwielbiałam SnK i nadal uwielbiam, ale teraz.. Nie wiem czemu- ta seria mnie nudzi. Mam wrażenie, jakby było mniej ciekawej akcji, mniej krwi, rozrywanych ciał itp :P Pierwszy odcinek i (chyba drugi) był ok, teraz to robi się taka dłużyzna. No, ale wiadomo, muszą jakoś wyjaśnić całą historię, a nie da się tego zrobić w przeciągu kilku chapterów, czy epków.

Nie można wiecznie oczekiwać najlepszego. Dwa odcinki bez tytanów i od razu nuda, to ty nie wiesz co będzie w kolejnych sezonach :) Mi tam podobał się każdy odcinek, mangę też przeczytałem z zainteresowaniem i polecam ją dla tych co czują niedosyt :D

Opublikowano

Ja nigdzie nie napisałam, że nie czytałam/czytam mangi. Oceniam po prostu anime. Wiadomo, wrażenia sa w tym wypadku różne.

igNMhIy.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

2gi sezon to taki  FuTVCykc_normal.jpeg że ja nie moge.

myslałem że bedo wybuchy akcja a tutaj rozkładają jakaś jedną historie na 2-3 odcinki, ending + opening + przypomnienie co działo sie w poprzednim zajmuje z 5 minut 

czekam na ten last ep po polskiemu no ale zgaduje że teraz skumulują wszytkie te wątki które nie zostały wyjaśnione z 1szego sezonu + te z teraźniejszego, zrobią wielki reminder i tyle ._.

Opublikowano

Wiesz, na wszystko jest   swój czas, raz są wybuchy, innym razem muszą być odcinki przegadane. Choć mogliby to jakoś skondensować bardziej, może tak

Opublikowano

Mi tam akurat ten sezon bardzo się podobał, pomimo znania fabuły, ale wynika to chyba z tego że lubuję się w dramatach, a parę osób poumierało.

Opublikowano
5 godzin temu, Etaus napisał:

Mi tam akurat ten sezon bardzo się podobał, pomimo znania fabuły, ale wynika to chyba z tego że lubuję się w dramatach, a parę osób poumierało.

W takim razie nic tylko czekać na sezon 3 oraz ..

anihilację Survey Corps.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ja też lubię dramaty, ale szczerze mowiąc zadna smierc w tym sezonie mnie nie poruszyla, nawet nie pamietam żadnej xD w tym momencie

Znałem wydarzenia z mangi, ogladalo sie przyjemnie, ale jednak postacie w shingeki no kyojin są tak płytkie ze ciezko tą serie traktowac jako jakąś perelke mimo tego ze wszystko poza tym jest na calkiem przyzwoitym poziomie moim zdaniem. No grafika byla slabsza, animacje cgi kolosalnego tytana przynajmniej. Nie wiem też po co w tym sezonie tak spoilerowali, przecież retrospekcje z ymir powinny byc pokazane pozniej, ludzie ktorzy nie znaja mangi i są choc troche inteligentni na pewno mniej wiecej juz sie domyslaja o co chodzi z dialogow reinera i ymir czy wlasnie z retrospekcji ymir w ktorych na przyklad byly pokazane karabiny ;)

Myslę też ze mogli jakoś bardziej skondensować tą serie, no ale wtedy nie zrobilby tego co chcieli w dwunastu odcinkach, wiec musialo byc tak jak zrobili. Daje 7/10, mysle ze ta seria jest naprawde bardzo przyjemna w oglądania gdy się nie zna w ogóle wydarzen z mangi skoro mi sprawiala niezłą przyjemnosc mimo, ze coś tam czytałem i znam spoilery. Choc tak jak mowie, nie ma sie tez nad czym och achować MOIM zdaniem

Opublikowano

Moje zdziwienie, że druga seria zakończy się na 12 epku była tak duża, że przez chwile gapiłam się w newsa i nie rozumiałam, co własnie czytam. Tyle czekania, tyle spekulacji, oczekiwanie na opening, który i tym razem zasłużył na piątkę z plusem.  A tutaj koniec. I jeszcze ta informacja, że na kolejny sezon poczekamy rok. Próbuje sobie wytłumaczyć "co autor miał na myśli" tworząc tak duże odstępy czasowe, jakby nie mogli tej serii spokojnie zmieścić w tych co najmniej 24 epkach + ewentualne OAVki . Nie wspomnę o tym, że przez tak mało odcinków człowiek czuje niedosyt nawet, jak zna dalsza fabułę. Ci, co nie czytają mangi mają gorzej bo teoretycznie, w tym sezonie nie zostało nic ciekawego przedstawione. Od cholery zagadek, przeplatanej, ciągle niemalże stojącej w miejscu akcji (zwłaszcza przez ostatnie epki). Jednym słowem, jestem zawiedziona. Stanowczo za szybko się skończyło, jak na tyle lat czekania.

igNMhIy.png

Opublikowano

Mam to samo co miałem z Tokyo Ghoulem, anime spodobało się bardzo - poszedłem do mangi i do anime już nie wróciłem ->  szkoda czasu bo krojone bardziej niż ser mierzwiony z biedry

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...