Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netia czy orange?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

W orange podobno mam mieć oferowany 40mb downloadu internet w mojej okolicy.

Z czego w netii 20downloadu.

Wiecie może jaki upload z orange będzie z 40mb a z netii?

Daję limit like.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Upload to mniej więcej 1/10 downloadu czyli w przypadku 40 mb będzie to 4 mb, należy natomiast pamiętać że te prędkości które Ci podają są to prędkości maksymalne i prawdopodobnie nigdy ich nawet na oczy nie zobaczysz.

Jeżeli chodzi o te dwie firmy to opinie są bardzo różne (i słusznie) może się okazać że przez paręnaście lat nie będziesz miał żadnych problemów a może być tak że już następnego dnia po założeniu nie będzie Ci coś działać. 

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

W orange podobno mam mieć oferowany 40mb downloadu internet w mojej okolicy.

Z czego w netii 20downloadu.

Wiecie może jaki upload z orange będzie z 40mb a z netii?

Daję limit like.

Pozdrawiam.

Osobiście odradzam Orange, miałem kilka lat i same z nimi utrapienie. Tych oferowanych 40mb na oczy rzecz jasna nigdy nie zobaczysz, bo jest tam magiczne słowo DO 40mb. Zaś co się tyczy netii też nie ma najlepszych opinii. Najlepiej zasięgnąć porady kogoś z twojego sąsiedztwa, kto posiada internet u jednego z wymienionych dostawców, bo największe znaczenie ma okolica w której usługodawca oferuje swoje usługi.  

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jako klient Orange (jeszcze przed fuzją z Neostradą TP) nie narzekam. Aktualnie mam te 20MB i co kilka dni sprawdzając to nawet dochodzi do tych dwudziestu, również płatność nie jest jakoś wielki koszt, dlatego osobiście polecam wybrać orange. 

Opublikowano

netia u mnie w mieście bardzo mierna, nie dość, że na umowie mając 20, gdzie potem konsultant mówi, że u nas max 11, to jeszcze częste (raz na dwa tygodnie przez czasem 2-4h) zrywanie połączenia.

Od ponad miesiąca mam neostradę i jedyne co się działo to problem techniczny rozwiązany w przeciągu 30 minut.

Opublikowano

5-6 lat z Netią, internetu może nie miałem kilka razy przez cały ten okres i była to awaria całego regionu, prawdopodobnie spowodowana złą pogodą. Miałem też okres kilku dni, kiedy ping strasznie wzrastał pod wieczór, jednak nie trwało to dłużej niż tydzień. Z doświadczenia polecam, ale operatorzy różnie działają na różnych terenach. 

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...