Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iBot - Multifunkcyjny bot TS3 [POKE/PRIV CHANNEL/VIP i WIĘCEJ]

SHEPARD211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejrzałem sobie tak bardzo szybko kod i widzę tam bardzo dużo (nawet za dużo) Abot'a, miło gdybyś chociaż zaznaczył że się na nim wzorowałeś.
Widzę kilka nowych funkcji których w abocie nie było ale na razie nie miałem czasu ich zobaczyć (przejrzałem tylko core). 

Powodzenia w dalszym rozwijaniu projektu ale miło gdybyś zaznaczył że wzorowałeś i zapożyczyłeś trochę rzeczy od abot'a.

@Edit
Przykładowo top10connections to totalna kopia:

<?php
/***************************

Author: Artur ArrMeeR Fijalkowski

Function: Top 10 connections

***************************/

require_once 'config/teamspeak.php';
require_once 'include/ts3admin.class.php';
require_once 'include/connect.php';

function top10connections()
{
	global $query;
	global $config;
	global $polaczenie;

$users = $query->getElement('data',$query->clientList('-groups -voice -away -times -uid'));

foreach($users as $user)
	{
	$client = $query->getElement('data',$query->clientInfo($user['clid']));
    $sql="SELECT * FROM top10connections WHERE uid = '".$user['client_unique_identifier']."' ";
	$result=mysqli_query($polaczenie,$sql);
	$u_data=mysqli_fetch_assoc($result);
	if($u_data['id']==null && $user['client_type']!=1)
	{
	$zapytanie = "INSERT INTO top10connections (`uid`, `connections`, `nick`, `clid`) VALUES ('".$user['client_unique_identifier']."', '".$client['client_totalconnections']."', '".$user['client_nickname']."', '".$user['clid']."')";
	$polaczenie->query($zapytanie);
	}
	else
	{
	if($client['client_totalconnections']>$u_data['connections'])
	{
	$zapytanie = "UPDATE top10connections SET connections='".$client['client_totalconnections']."' WHERE uid='".$user['client_unique_identifier']."'";
	}
	}
	}

$desc = '[center][size=19][b]TOP 10 Ilosci polaczen z serwerem[/b][/size][/center]\n\n';
	$desc .= '[center]';
    $sql="SELECT * FROM top10connections ORDER BY connections DESC LIMIT 10";
    $result=mysqli_query($polaczenie,$sql);
	$number = 1;
	while($row=mysqli_fetch_array($result,MYSQLI_ASSOC))
	{
	$desc .= ''.$number.'. [URL=client://0/'.$row['uid'].']'.$row['nick'].'[/URL] polaczyl sie z serwerem [b]'.$row['connections'].'[/b] razy \n\n';
	$number++;
	}
	$desc.= '[/center][hr]';
	$desc.= '[right]Wygenerowane przez [b]ABot[/b][/right]';
	$query->channelEdit($config['top10connections']['channel'], array(
	'channel_description' => $desc
	));

}

?> 

a tu twoja wersja:

<?php
include_once 'include/config.php';
include_once 'include/ts3admin.class.php';
include_once 'include/dbconnect.php';

function top10connections()
{
    global $query;
    global $config;
    global $polaczenie;

$users = $query->getElement('data', $query->clientList('-groups -voice -away -times -uid'));

foreach ($users as $user) 
    {
        $client = $query->getElement('data', $query->clientInfo($user['clid']));
        $sql    = "SELECT * FROM top10connections WHERE uid = '" . $user['client_unique_identifier'] . "' ";
        $result = mysqli_query($polaczenie, $sql);
        $u_data = mysqli_fetch_assoc($result);
        if ($u_data['id'] == null && $user['client_type'] != 1) 
        {
            $zapytanie = "INSERT INTO top10connections (`uid`, `connections`, `nick`, `clid`) VALUES ('" . $user['client_unique_identifier'] . "', '" . $client['client_totalconnections'] . "', '" . $user['client_nickname'] . "', '" . $user['clid'] . "')";
        } 
        else 
        {
            if ($client['client_totalconnections'] > $u_data['connections']) 
            {
                $zapytanie = "UPDATE top10connections SET connections='" . $client['client_totalconnections'] . "' WHERE uid='" . $user['client_unique_identifier'] . "'";
            }
        }
    }

$desc = '[center][size=15][b]TOP 10 Ilosci polaczen z serwerem[/b][/size][/center]\n\n';
    $desc .= '[center]';
    $sql    = "SELECT * FROM top10connections ORDER BY connections DESC LIMIT 10";
    $result = mysqli_query($polaczenie, $sql);
    $number = 1;
    while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) 
    {
        $desc .= '' . $number . '. [URL=client://0/' . $row['uid'] . ']' . $row['nick'] . '[/URL] polaczyl sie z serwerem [b]' . $row['connections'] . '[/b] razy \n\n';
        $number++;
    }
    $desc .= '[/center]';
    $query->channelEdit($config['top10connections']['channel'], array('channel_description' => $desc));

unset($query);
    unset($config);
    unset($polaczenie);
}

?> 

Poza delikatnymi zmianami (np. zmieniłeś "require" na "include" [pytam się po co, przecież ty wymagasz tamtych plików])

Zmieniam zdanie, splagiatowałeś Abot'a nawet bez jednej wzmianki o Arturze (nawet nazwy plików zostawiłeś te same).

@Edit2

@SHEPARD211 jak dla mnie w kodzie również powinna się znaleźć wzmianka o Arturze (może być np. w komentarzu pod "autorem".

Opublikowano

Bot fajny ale... Niestety większość funkcji jest dosłownie bez nawet zmiany nazw zmiennych skopiowana z ABota no ale takie czasy że każdy coś komuś kradnie...

Co do samego bota:

+ Sporo funkcji na start

+ Strona internetowa do zakupu rang premium

+ Banner

+ Komendy

A teraz minusy:

- Większość z ABota ukradziona :( Nawet nie napisałeś że się chociaż na nim wzorowałeś ;p

- Jedna instancja

- Niektóre funkcje mają błędy

Ode Mnie to tyle. Chętnie zobaczę wypowiedzi na ten temat od @K-Scripts i @artur8889 @Pantoflarzek

Opublikowano

Serio? Już nic nie potraficie zrobić swojego? "Kilka funkcji z ABota" - Tutaj jest 80% mojego bota. Zacznij proszę robić coś własnego

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Serio? Już nic nie potraficie zrobić swojego? "Kilka funkcji z ABota" - Tutaj jest 80% mojego bota. Zacznij proszę robić coś własnego

Większość przerobiona, dodane sporo nowych funkcji. Rozumiem że coraz bliżej mu do Twojej płatnej wersji i stąd ta Twoja frustracja :)

Opublikowano

Większość przerobiona, dodane sporo nowych funkcji. Rozumiem że coraz bliżej mu do Twojej płatnej wersji i stąd ta Twoja frustracja :)

Core jest linia w linie takie same jak w darmowej wersji ;) Nie widzę różnicy.

Zgaduję, że skoro już kradniesz to nic nie potrafisz ;) Do płatnej wersji temu czemuś, bo botem tego nie nazwę jest na prawdę daaaleko ;)

Proszę o usuniecie tego tematu z powodu plagiatu.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Zgaduję, że skoro już kradniesz to nic nie potrafisz ;) Do płatnej wersji temu czemuś, bo botem tego nie nazwę jest na prawdę daaaleko ;)

core.php czuli podstawa jest taka sama, reszta funkcji rozwinięta. Jeżeli nie chcesz tego nazwać botem to nie możesz nazwać też swojego "czegoś" bo działa na takich samych zasadach. Pokazuj dalej jak pupcia boli od tego że oferuje coraz więcej z Twojej wersji płatnej za darmo :)

Można usunąć, bot cieszy się popularnością nie tylko z mpcforum :P

Plagiat (łac. plagium, kradzież) – pojęcie z zakresu prawa autorskiego oznaczające skopiowanie cudzego utworu (lub jego części) wraz z przypisaniem sobie prawa do autorstwa poprzez ukrycie pochodzenia splagiatowanego utworu[1].

Więc jak widzisz plagiat to nie jest, autor podany :)

Opublikowano

Ten cały bot to jest Abot, pewnie inne linijki kodu bedą z innego mbota którego nie znamy. Weż kolego nawet ja już takiego shitu nie robię a dopiero zaczełem się tym bawić.

1.png

Opublikowano

core.php czuli podstawa jest taka sama, reszta funkcji rozwinięta. Jeżeli nie chcesz tego nazwać botem to nie możesz nazwać też swojego "czegoś" bo działa na takich samych zasadach. Pokazuj dalej jak pupcia boli od tego że oferuje coraz więcej z Twojej wersji płatnej za darmo :)

Można usunąć, bot cieszy się popularnością nie tylko z mpcforum :P

Plagiat (łac. plagium, kradzież) – pojęcie z zakresu prawa autorskiego oznaczające skopiowanie cudzego utworu (lub jego części) wraz z przypisaniem sobie prawa do autorstwa poprzez ukrycie pochodzenia splagiatowanego utworu[1].

Więc jak widzisz plagiat to nie jest, autor podany :)

Z początku autor nie był podany.

Wersja płatna nie zużywa tyle zasobów ile to gówno. Działa również dużo szybciej ;)

Więc jeżeli chcesz startować do płatnej wersji mojego bota to poducz się i zrób to od 0. Wtedy pogadamy ;)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Hahahahahahahhahahaahah jeszcze nawet ukradleś mojego twitchBota naprawdę zrób coś swojego a nie tylko wszystko kradniesz nie ma ani jednej funkcji twojej są tylko podłączone wszystkie pod bota i tyle. Powiem Ci ze naprawdę jesteś sporym idiota żeby zrobić tylko sklejke funkcji z innych botów i nawet 5 linijek nie napisać samemu...

Opublikowano

Hahahahahahahhahahaahah jeszcze nawet ukradleś mojego twitchBota naprawdę zrób coś swojego a nie tylko wszystko kradniesz nie ma ani jednej funkcji twojej są tylko podłączone wszystkie pod bota i tyle. Powiem Ci ze naprawdę jesteś sporym idiota żeby zrobić tylko sklejke funkcji z innych botów i nawet 5 linijek nie napisać samemu...

@Eros_PL przyzwyczaj się, witaj w wielkim świecie.

Co do tematu, niby okej że open source, ale jakby szukał błędów to by spedził cały dzień na daremno bo wystarczy powtórzyć wszystko to co było błędami z aBOT'em. Nic się nie zmieniło jeśli chodzi o kod. Po prostu nie rozumiem czegoś. Jeżeli robisz bota bazującego na czymś to nie lepiej po prostu dopisać funkcje czy coś zamiast brać kod, udawac że jest Twój i potem umywać ręce od krytyki?

Narazie jestem neutral, pózniej bardziej konkretnie spojrze, ale na pierwszy rzut oka z prezentacji i komentarzy nie sądze aby wyszło tu coś konstruktywnego.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...