Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Strona WWW dla serwerów TeamSpeak

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam stronę stworzoną pod serwery TeamSpeak3.
Strona prezentuje się następująco:

RFOBmgy.jpg

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

------------------------------------------------------------------------
Krótko o stronie:

- jest ona w pełni responsywna

- zawiera wszystkie najważniejsze informacje o serwerze

- prosty i minimalistyczny design (ale dzieki temu jest przejrzysta)

Download: 

v. 1.2

Link do pobrania: http://www.mediafire.com/file/q62mltb8dmje2hz

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/1278b54e64279e286f2b3c5cd3fbf871dcb0cacc9a9967df28c3b6c32a5fc3ef/analysis/1493208395/

v. 1.1

Link do pobrania: http://www.mediafire.com/file/s62zoj5cez04i6t/ts_web.zip
Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/5fc962266950f088dd76cac6cd27070ead46ba09c48fd5991eb8bb53eb1aee4e/analysis/1489303546/

Instalacja:

1. zainstalować apache/nginx
2. zainstalować php
3. wrzucić pliki na serwer
4. uzupełnić config
5. nadać prawa 666 plikom w katalogu /base

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6.1. Nadać uprawnienia 777 katalogom news oraz panel

6.2. Nadać uprawnienia 777 plikowi news_add.php

6.3. Nadać uprawnienia 755 plikowi lp.txt

Ważne!

Uwaga! Zanim napiszesz ze coś nie działa najpierw sprawdź:

- czy na pewno zainstalowałeś php i że apache/nginx działa poprawnie

- czy na pewno nadałeś chmod'y na odpowiednie pliki 

- czy na pewno dobrze wypełniłeś config

Informacje dodatkowe:

Każde 20 lajków pod tym tematem = nowy darmowy wygląd strony.

Jeżeli chcesz wspomóc projekt (oraz usunąć informacje o autorze jak również otrzymywać szybsze update'y) przekaż dotację za pomocą PayPal.

Changelog:

v. 1.0 - wersja bazowa

v. 1.1:

+ wyświetlanie informacji o problemie z połączeniem

+ podlinkowane email oraz telegram

v. 1.2:

+ panel do zarządzania newsami

~ poprawiono błędy oraz dodano komunikaty o błędach

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brałem udział przy tworzeniu strony przez @carbonx

Można śmiało uznać że przemyślane od podstaw, i owszem proste - ale prostota która jest skuteczna, przydatna oraz funkcjonalna. Przedewszystkim, darmowa - i tu plusik że udostępniasz pracę za darmo. Podejrzewam że na pewno nowym serwerom się to przyda, z uwagi na ciekawe rozwiązania z tym cachowaniem itp. co daje możliwosć chociaż początkowego zaprezentowania serwera danemu użytkownikowi.

Pozdrawiam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Strona prezentuje się bardzo ładnie, zapewne użyje jej sporo serwerów, + za wstawkę :D

Wie ktoś może czemu nie pobiera mi danych z serwera?

// Konfiguracja danych serwera

$ts3_ip = '5.197.X.X'; //adres serwera teamspeak3

$ts3_queryport = 10011; //port query

$ts3_port = 9987; //port serwera

$ts3_user = 'serveradmin'; //nazwa użytkownika query

$ts3_pass = 'HASLO'; //hasło użytkownika query

$ts3_admingroup = 189; //id grupy administratora

$ts3_time = 30; //co jaki czas pobierane mają być nowe dane

$bot_nickname = 'Strona'; //nick bota

$bot_move = 1; //kanał na którym ma być bot

@Kalambur99 A nadałeś prawa (666) plikom w katalogu base?

Ps: Na jutro wrzucę wersję która będzie wywalac jakieś ogarnięte errory w przypadku gdy nie będzie mogła się połączyć z serwerem.

Opublikowano

WOW KOZAK !!!!! PERFEKTO A MOZESZ MI POWIEDZIEĆ CZY MOZNA DODAC JESZCZE ZAKŁADKE OBOK TEAMSPEAKU ??? TAM NA GÓRZE JEST TEAMSPEAK I JAK SIĘ WCISNIE TO CIĘ PRZEKIEROWUJE NA STRONE GŁÓWNA A POWIEDZ MI JAK ZROBIĆ ŻEBY OBOK BYŁ NP: LISTA SERWEROW CZY COŚ ? 

Opublikowano

WOW KOZAK !!!!! PERFEKTO A MOZESZ MI POWIEDZIEĆ CZY MOZNA DODAC JESZCZE ZAKŁADKE OBOK TEAMSPEAKU ??? TAM NA GÓRZE JEST TEAMSPEAK I JAK SIĘ WCISNIE TO CIĘ PRZEKIEROWUJE NA STRONE GŁÓWNA A POWIEDZ MI JAK ZROBIĆ ŻEBY OBOK BYŁ NP: LISTA SERWEROW CZY COŚ ?

@algoria86 Z lewej strony tak nie bardzo bo będzie to według mnie słabo wyglądać natomiast z prawej przy adresie serwera, jak najbardziej. Będzie to wyglądać na przykład tak:

ctUCCl6.jpg

Jeżeli Ci odpowiada Ci coś takiego to wystarczy że podmienisz 34 linijkę gdzie domyślnie jest:

<p>adres serwera: <span><b><?php echo $adres; ?></b></span></p> 

na

<p><a href="tu_wpisz_link"><b>| Lista Serwerów |</b></a> <a href="tu_wpisz_link"><b> Podgląd Serwera |</b></a> adres serwera: <span><b><?php echo $adres; ?></b></span></p>

W następnych wersjach menu będzie już zaimplementowane domyślnie.

Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz.

Opublikowano

Uzupełniłem config, pobrałem wymagane dane nawet restartowałem vps nadałem prawa i nadal strona jest cała biała. Jest w folderze "test" w html i odziwo po "wyświetleniu kodu białej strony" jest napisany autor jakiś karol 2015-2017. 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Uzupełniłem config, pobrałem wymagane dane nawet restartowałem vps nadałem prawa i nadal strona jest cała biała. Jest w folderze "test" w html i odziwo po "wyświetleniu kodu białej strony" jest napisany autor jakiś karol 2015-2017. 

A masz w ogóle zainstalowane php?

Opublikowano

@carbonx masz na publikacji mój serwer, wpisz url i mam tam zainstalowany skrypt na dawanie rang i stronę wruczka. Dopisz potem url i /test i strona cała biała. Wszystko potrzebne jest zainstalowane co napisałeś a prawa nadałem 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Nie aktualizuje mi danych ;\ Bot wchodzi na serwer itd. Proszę ss : http://imgur.com/a/AECqM

Po pierwsze, sprawdz czy config na pewno dobrze wypełniony (ewentualnie prześlij na pw).

Po drugie, nadaj uprawnienia chmod 0777 na pliki.

Wczoraj pomagałem innej osobie z tym, potrzebowała restart apache'a wiec spróbuj też:

apt-get update
apt-get upgrade
service restart apache2

po kolei na swojej maszynie i daj znać co i jak

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Planujesz w przyszłości dodać dodatkowe funkcje np: lista banów, podgląd serwera ?

Na razie nic nie obiecuję, planowana jest tez wersja płatna strony ale zobaczę jak z tym będzie. 

Jeżeli strona się przyjmie to nie wykluczone że będzie ona publikowana i rozwijana za darmo. 

Opublikowano

Kawał świetnej roboty! Podpiąłem do swojego serwera i prezentuje się znakomicie! :)

Opublikowano

po konfiguracji, bot nie wchodzi na ts3 :(

@algoria86 Czy bot na pewno nie wchodzi na teamspeak'a? Czy dobrze uzupełniłeś/aś config (najlepiej go wstaw)? Czy nadałeś/aś odpowiednie uprawnienia plikom?

Opublikowano

Strona ładna, kod też w miarę :)

Można by było pobierać te dane w wygodniejszy sposób, ale i tak dobra robota ;)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Strona ładna, kod też w miarę :)

Można by było pobierać te dane w wygodniejszy sposób, ale i tak dobra robota ;)

Dzięki. To jest wersja darmowa niedługo pojawi się płatna która będzie zawierała poprawiony kod oraz kilka dodatkowych funkcjonalności.

PS: Na sobotę planuję wydanie aktualizacji tej wersji strony.

Opublikowano

Dostępna jest już nowa aktualizacja!

Dodano:
+ wyświetlanie błędu z połączeniem
+ linki do email'a oraz telegrama

Link do pobrania: http://www.mediafire.com/file/5i31vttpsq5tc5t/1.1-n.zip
Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/031c1275f52c755e856b32baeda9fd644a9c6d15b04518126f9f108c5967c8bf/analysis/1489843832/

Dla wszystkich osob które przekazały lub przekażą dotację dostępny jest już również panel do zarządzania news'ami który wygląda następująco:

GqcuJeF.png
---------------------------------
IEzsUUi.png

Jest to pierwsza wersja panelu, będzie ona cały czas rozwijana i ulepszana, zarówno pod względem graficznym, jak i funkcjonalności.

Pod koniec kwietnia aktualizacja zawierająca panel będzie udostępnione dla wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...