Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu wolicie FunnyGuilds od NovaGuilds?

macjoker007

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. FG VS NG

• Nie mam pojęcia
      2
    • Lubię orzeszki
      4
    • FG
      9
    • NG
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

funnyguilds jest łatwiejszy do obsługi i wiecej osób sie do niego przyzwyczaiło.

Można napisać prosty skrypt zamieniający UI z novaguilds, na UI z funnyguilds ( to naprawdę nie problem )

@ref

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Rak, NG bierze pod uwagę to, czy masz gildię i odpowiednią rangę w gildii żeby wykonywać komendy (nie tylko czy jesteś liderem, można tak ustawić wszystkie komendy)

Problem większy jest raczej w powiększaniu terenu

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ehhh xD

NG pod względem estetyki kodu, wykonania jest lepsze już nie mówiąc o tym ile autor włożył w to pracy, ale jeżeli mowa o funkcjonalności to nie do końca, za dużo wszystkiego a nic w nadmiarze nie jest dobre; banki, liczba addon'ów pokroju barapi czy coś tam... autorze, skoro masz refleksje od pakietów to nie prościej samemu to napisać? :) Przejmowanie terenu to kwestia subiektywna, mimo że dzieckiem nie jestem (jak to padło wyżej w temacie), to zdecydowanie bardziej podobają mi sie klasyczne cuboid'y, przy których nie trzeba tyle namachać...

Z kolei FG nie odbiega znacznie funkcjonalnością, pomijam takie drobnostki jak pobieranie za każdym razem instancji czegoś tam, żeby wywołać metodę X - a tego typu rzeczy dzieją sie notorycznie w oficjalnym wydaniu. W każdym razie, moja wersja (co prawda płatna ale jednak) wspiera więcej wersje od 1.4.7 do 1.11.2, jest poprawiona optymalizacja a przy tym zachowana "dobra marka" w odbiorze graczy, także jednoznacznie ciężko coś powiedzieć, które lepsze (napisać hihi)

Opublikowano

Wspieram BarAPI i BossBarAPI, czyli dwa pluginy używane do bossbara. Prawie każdy ma ten plugin, albo jeden albo drugi, a jak nie ma to nadal nikt go do tego nie zmusza, większość zależności jest opcjonalna. Zaznaczam, ja te pluginy wspieram, a nie ich wymagam. Po co wynajdować koło na nowo i zaśmiecać RAM? Jeśli chodzi o funkcjonalność to cóż, NG jest statkiem kosmicznym a FG małym fiatem. Chińczykom się to podoba. Zawsze można okroić funkcje NG do bardzo prostego systemu gildii. Ech, chociaż założeniem projektu było coś innego niż FG, to postanowiłem jednak wprowadzić to powiększanie terenu w stylu dzikojskowym... Tworzenie regionów to trzy kliknięcia (dosłownie), apeluję.

@macjoker007 nie refuj tego tematu błagam :f

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Na mcstats jak zacznie działać. Ogólnie nawet jest feedback od nich, mają też swoje fora na których gadają o NG a trudno mi było cokolwiek zrozumieć.

newlogo.png

Opublikowano

Na mcstats jak zacznie działać. Ogólnie nawet jest feedback od nich, mają też swoje fora na których gadają o NG a trudno mi było cokolwiek zrozumieć.

Nie zacznie, po prostu już zbyt długo nie działa by miało zacząć działać.

Polecam bstats : )

https://bstats.org/

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...