Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu wolicie FunnyGuilds od NovaGuilds?

macjoker007

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. FG VS NG

• Nie mam pojęcia
      2
    • Lubię orzeszki
      4
    • FG
      9
    • NG
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie używałem FG :D

NG - Plugin jest cały czas rozwijany, aktualizowany.

Jest wprowadzona ekonomia, więcej komend, więcej możliwości.

Jedynym minusem jest zajmowanie terenu ;)

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Wolę FunnyGuilds bo łatwiej się robi regiony i nie wymaga myślenia. Idealnie przystosowane pod średnią wieku naszych kochanych graczy.

Chcecie to róbcie rewolucję, macie pod to napisany fajny (czuję się jak ośmiolatek z tą cenzurą, nie wiedziałem nawet, że jest) plugin. Akcje typu #only1.11 i #1.7ssie tak jak to ostatnio się tutaj działo przyniosły moim zdaniem sporo nowej energii na wprowadzanie zmian. Jak ktoś jest chętny napisać powiększanie terenu za itemy to wiecie gdzie jest kod. Nic innego nie brakuje, jest nawet opcja przeniesienia danych z FG na NG jedną komendą. Ja to napisałem, skończyłem, zamknąłem, a że używają tego głównie Chińczycy to już nie moja sprawa :D

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Wolę FunnyGuilds bo łatwiej się robi regiony i nie wymaga myślenia. Idealnie przystosowane pod średnią wieku naszych kochanych graczy.

Chcecie to róbcie rewolucję, macie pod to napisany fajny (czuję się jak ośmiolatek z tą cenzurą, nie wiedziałem nawet, że jest) plugin. Akcje typu #only1.11 i #1.7ssie tak jak to ostatnio się tutaj działo przyniosły moim zdaniem sporo nowej energii na wprowadzanie zmian. Jak ktoś jest chętny napisać powiększanie terenu za itemy to wiecie gdzie jest kod. Nic innego nie brakuje, jest nawet opcja przeniesienia danych z FG na NG jedną komendą. Ja to napisałem, skończyłem, zamknąłem, a że używają tego głównie Chińczycy to już nie moja sprawa :D

Nie żeby coś ale wychodzisz na strasznego buca pisząc tego typu komentarze "no mój plugin lepszy niż fg nie wiem dlaczego tego w ogóle używacie". Nie mam faworyta ale dla większości 'społeczności' minecraft o ile można ją nazwać społecznościa ng jest gorsze ponieważ do działania potrzebuje innych pluginów xD..

Opublikowano

Poza nutą sarkazmu w pierwszym zdaniu jest też bolesna prawda. Jako plugin na gildie NG jest zdecydowanie bardziej rozwinięte od FG. Oferuje co innego, nie podchodzi to naszym graczom. Nie mam o to bólu dupy bo tak jest. Mogę być ,,bucem", ale nie cierpię jak ktoś mi wciska takie rzeczy... NG wymaga Vaulta, jak każdy normalny plugin, bo zgadnij po co napisano Vaulta? No właśnie po to, żeby można było napisać plugin który ma jedną zależność a nie dwadzieścia różnych. NovaGuilds opcjonalnie wspiera siedem innych pluginów...

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Poza nutą sarkazmu w pierwszym zdaniu jest też bolesna prawda. Jako plugin na gildie NG jest zdecydowanie bardziej rozwinięte od FG. Oferuje co innego, nie podchodzi to naszym graczom. Nie mam o to bólu dupy bo tak jest. Mogę być ,,bucem", ale nie cierpię jak ktoś mi wciska takie rzeczy... NG wymaga Vaulta, jak każdy normalny plugin, bo zgadnij po co napisano Vaulta? No właśnie po to, żeby można było napisać plugin który ma jedną zależność a nie dwadzieścia różnych. NovaGuilds opcjonalnie wspiera siedem innych pluginów...

Użyłem argumentu o tym, że ng wymaga innych pluginów bo przeglądając mpcforum co drugi temat to "szukam jednego pluginu na wszystko". Jest sporo racji w tym co piszesz ale tej społeczności raczej nic nie zmieni... Stoją całe życie na wersji 1.7

Opublikowano

Ale NG działa na 1.7.9 - 1.7.10 - 1.8 - 1.8.1 - 1.8.2 - 1.8.3 - 1.8.4 - 1.8.5 - 1.8.6 - 1.8.7 - 1.8.8 - 1.8.9 - 1.9 - 1.9.1 - 1.9.2 - 1.9.3 - 1.9.4 - 1.10 - 1.10.1 - 1.10.2 - 1.11 - 1.11.1 - 1.11.2 :(

Użyłem argumentu o tym, że ng wymaga innych pluginów bo przeglądając mpcforum co drugi temat to "szukam jednego pluginu na wszystko".

Nie czaję co masz na myśli. Chyba że czaję, i że pragniesz w NG mieć wbudowane Essentials, PermissionEx, WorldEdit, FunnyGuilds i stoniarki, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

newlogo.png

Opublikowano

Ale NG działa na 1.7.9 - 1.7.10 - 1.8 - 1.8.1 - 1.8.2 - 1.8.3 - 1.8.4 - 1.8.5 - 1.8.6 - 1.8.7 - 1.8.8 - 1.8.9 - 1.9 - 1.9.1 - 1.9.2 - 1.9.3 - 1.9.4 - 1.10 - 1.10.1 - 1.10.2 - 1.11 - 1.11.1 - 1.11.2 :(

Użyłem argumentu o tym, że ng wymaga innych pluginów bo przeglądając mpcforum co drugi temat to "szukam jednego pluginu na wszystko".

Nie czaję co masz na myśli. Chyba że czaję, i że pragniesz w NG mieć wbudowane Essentials, PermissionEx, WorldEdit, FunnyGuilds i stoniarki, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Lol nie xD.. Mówię, że niski procent społeczności minecrata użyje ng bo są tam inne standardy niż na innych serwerach + wymaga do swojego działania innych pluginów. Teraz panuje jakaś moda żeby mieć wszystko w jednym pluginie i gdy oni zobaczą, że ng ma depend na vaulcie i muszą wgrać dodatkowy plugin to powiedzą "a... p******e".

Opublikowano

Napisałem ten projekt dla siebie, nie po to żeby odniósł sukces, żebym zyskał sławę czy cokolwiek.

FG > NG

deal with it

newlogo.png

Opublikowano

FunnyGuilds jest lepsze, bo autor NovaGuilds to jakiś random.

Nie no tbh to FG jest lepsze, bo nie ma niepotrzebnych funkcji i jest po prostu lepsze. 

dałbym screen, ale zaraz się przyczepią, że udostępniam prywatne rozmowy, więc cytat jednego z gmów;

"ale bywa tak że po 3 miesiącach pozwalamy założyć komuś konto na legalu"

Opublikowano

wiesz niektórzy piszą że protocolib laguje, i nie chcą używać pluginów z protocolibem, co poradzisz xD

a co do fg to kod nie jest jakiś wybitny np i jeśli miałbym używać jakiś gildii z neta to bym wział novaguilds, ew lekko przerobił pod własny użytek xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Według mnie FG po prostu bardziej przypomina pluginy podobne do gildii naszego starego serwerka hc i ludzie cały czas tego używają praktycznie nie znam NG jedynie jak bawiłem się w wrzucaniu tych pluginów jak jeszcze nie potrafiłem zwykłego błędu naprawić w pluginie to łatwiejszy dla mnie był plugin FG.

Opublikowano

@ dekros123

Polecam sie zapoznac co dokladnie protocolib robi a wtedy sie dowiesz ze tak, protocolib spowalnia wszystko :)

A strzelam ze z twoim kodem to jeszcze bardziej  :yay:  :yay: 

@MarcinWieczorek

Wydaje mi sie ze zle zrobiles wymuszajac na nich doinstalowanie kolejnych pluginow, Vault byl robiony z mysla o API jesli chcesz wszystko laczyc.

Niektorzy tego nie chca, i powinenes uszanowac ich decyzje.

Przejmowanie terenu wydaje mi sie lepsza opcja, no ale nie zrozumiesz ludzi, dorobineie cuboidow to tez 10 minut :)

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Robienie terenów nie jest trudne lecz denerwujące :)

Nie każdy gracz ogarnie za pierwszym razem jak zająć teren

Wyraziłem swoją opinię, nie wszystkim podoba się takowy sposób zajmowania terenów

Jeśli można wiedzieć na jaką wersję/tryb wybierasz plugin na gildie?

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Nie przesadzajcie, to jest już weganizm wśród pluginów. Każdy ma Vaulta i mam prawo go wymagać. Reszta jest dowolna. Właśnie dzięki niemu można sobie zainstalować jakieś dziwne cudo do ekonomii zamiast Essentials itp.

newlogo.png

Opublikowano

Ja wole funnyguild z powodu tego, że strony z rankingami są pod funnyguild i patrzyłem config obu pluginów i fg jest bardziej mi przyjazny i jest na większości serwerów dlatego nie trzeba tłumaczyć graczom, że dlaczego nie ma jakiejś funkcji itp.

Mc.HellDeen.Net | Wersja 1.19.3 | Królestwa

337297326_914034819917926_1513810974883148546_n.png

Opublikowano

NovaGuilds i Funny są podobne.

Jedynym mankamentem NG jest to dziwne zajmowanie terenu, dlatego ja wolę FG

.

Opublikowano

Ja używam funnyguilds, ale nie najnowszą wersie ponieważ jest tam wiele nie potrzebnych opcji. Ogólnie to cały czas używam tego pluginu odkąd pojawiła się pierwsza wersja.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...