Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona www teamspeak, opinie.

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc po wielu prośbach, prezentuje wam już screeny ze stronki którą dla was przygotowałem. Jest to prosty onepage który zawiera podstawowe informacje o serwerze ale dzięki prostocie jest (mam nadzieję) przejrzysty i czytelny. Dziś wrzucam wam screeny i czekam na ewentualne propozycje oraz sugestie i komentarze, jeżeli jakieś będą to już gotowe do pobrania pliki wrzucę jutro wieczorem.
No to chyba tyle tytułem wyjaśnienia. A jednak nie, przede wszystkim chciałbym wyjaśnić jedną kwestię: Nie zamierzam w żaden sposób konkurować z wruczkiem a jedynie mam nadzieję że strony serwerów będą trochę bardziej różnorodne. A i jeszcze jedno: Każde 20 lajków pod tematem gdzie będą opublikowane pliki oznacza nowy szablon, a więc ile ich będzie zależy tylko od was.

MrXCbLn.jpg3gHC1VG.jpgQ6egvHk.png

Link do dema: http://demo.ts3server.pl/

Opublikowano

Fajnie, że chcesz udostępnić, na pewno przyda się takie coś w dziale. 

Dodałbym jakieś menu oraz stopkę bo tak troszkę pusto :) 
Troszkę te alertsy nie pasują, wykonałbym je troszkę inaczej. 
Chodzi mi o to: 
4815120fd337d9d111b7c05cb9d180a7.png

Opublikowano

Stopka na pewno jakaś będzie. Menu się na razie nie pojawi bo nie ma nawet gdzie przenosić (ale w Przyszłości jak najbardziej). Też mam wątpliwości co do tego i dalej kombinuje jak to w fajny sposób wykonać, na pewno będą inne kolory i może jeszcze trochę węższe.

Opublikowano

Stopka na pewno jakaś będzie. Menu się na razie nie pojawi bo nie ma nawet gdzie przenosić (ale w Przyszłości jak najbardziej). Też mam wątpliwości co do tego i dalej kombinuje jak to w fajny sposób wykonać, na pewno będą inne kolory i może jeszcze trochę węższe.

​No to tam nie pasuje w ogóle :)

Fajnym miejscem jest lewa strona tam gdzie znajduje się adres serwera, można go umieścić w innym miejscu. 

Tak samo można zrobić menu w stopce też nieźle to wygląda. 

Używasz jakiegoś frameworka? Może warto byłoby na to zwrócić uwagę jest tego dużo, niektóre mają naprawdę ciekawe rozwiązania.

Przydałby też się jakiś ciekawy lay do tego i wtedy może to zakodować? Na internecie dużo tego się wala też bym to na twoim miejscu przejrzał. 

Opublikowano

@carbonx Bardzo ładna,przejrzysta strona mogłeś umieścić jeszcze gdzieś (aktualizacje,liste administracji,listę banów,kontakt), aby ułatwić innym użytkownikom korzystania z tej "strony". Mało się znam na temat stron, więc za dużo nie wiem co powinno jeszcze być.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Fajna strona. Super kolory podoba mi się. Leci +

Dzięki, miło mi że Ci się spodobała.

​No to tam nie pasuje w ogóle :)

Fajnym miejscem jest lewa strona tam gdzie znajduje się adres serwera, można go umieścić w innym miejscu. 

Tak samo można zrobić menu w stopce też nieźle to wygląda. 

Używasz jakiegoś frameworka? Może warto byłoby na to zwrócić uwagę jest tego dużo, niektóre mają naprawdę ciekawe rozwiązania.

Przydałby też się jakiś ciekawy lay do tego i wtedy może to zakodować? Na internecie dużo tego się wala też bym to na twoim miejscu przejrzał.

1. Nie używam do tego rozwiązania żadnego frameworka, jest to wersja darmowa (więc też nie idealna).

2. W takim razie będę kombinował nad przeniesieniem tego w inne miejsce.

@carbonx Bardzo ładna,przejrzysta strona mogłeś umieścić jeszcze gdzieś (aktualizacje,liste administracji,listę banów,kontakt), aby ułatwić innym użytkownikom korzystania z tej "strony". Mało się znam na temat stron, więc za dużo nie wiem co powinno jeszcze być.

Pozdrawiam.

Dzięki za opinie, zupełnie zapomniałem o miejscu z danymi kontaktowymi, na pewno zostanie dodane, co do listy administracji oraz listy banów to w chwili obecnej nie planuję.

Z zdjęć wygląda fajnie :) w kod nie zaglądałem ;p

Na małe serwery teamspeak starczy, aby się "jakoś" prezentować.

Ciężko żebyś zajrzał w kod jak będzie opublikowany dziś wieczorem  ;) . Moim celem jest aby strony serwerów były bardziej różnorodne (a nie 3762361 strona wruczka gdzie jak się na taką wchodzi za tym milionowym razem to po mimo tego że jest ładna to się już rzygać chce)

Nadal czekam na sugestie i komentarze.

@Edit

Wstawiam wam już stronę z paroma zmianami, czekam na opinie.

RFOBmgy.jpg

@Edit 2

Podrzucam wam już link do dema: http://demo.ts3server.pl/

Opublikowano

Ja proponowałbym zrobić kreator własnych ustawień widgetów, kolorów. Prawie wszystkie strony tsa wyglądają tak samo a może wprowadzenie nawet zmiany tła poprzez kreator była by dobra. 

Opublikowano

Ja proponowałbym zrobić kreator własnych ustawień widgetów, kolorów. Prawie wszystkie strony tsa wyglądają tak samo a może wprowadzenie nawet zmiany tła poprzez kreator była by dobra. 

@carbonx W opcji darmowej bym tego nie zrobił. Skoro poświęcać czas na coś takiego to chociaż niech to się zwróci. Na wersje premium jak najbardziej. 

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Mi strona się bardzo podoba :D Kiedy ją udostępniasz ?

Uwzględniam teraz wszystkie Wasze sugestie i opinie dlatego myślę że około piątku.
Opublikowano

Fajnie by było jakbyś dodał podgląd serwera :D A w configu będzie opcja zmiany w sekundach co ile ma aktualizować automatycznie bot ?

Wersja darmowa będzie trochę okrojona jeżeli chodzi o funkcjonalności a więc raczej nie (przynajmniej nie teraz) [to jeżeli chodzi o podgląd serwera].

Jeżeli chodzi o dane to wygląda to tak: Użytkownik wchodzi na stronę i bot pobiera a następnie zapisuje dane, w przypadku gdy wejdzie kolejny user to jeżeli dane nie są starsze niż [tu czas który jest do ustalenia w configu] to wyświetlą mu się zapisane dane, jeżeli natomiast są starsze to bot pobierze nowe informacje z serwera.

Opublikowano

Strona wygląda schludnie i przejrzyście, nie ma niepotrzebnych rzeczy. :) Również czekam aż udostępnisz stronę!

Opublikowano

Powiem ci tak, strona nie głupia fajnie wykonana tylko boli mnie to że nie ma podstawowych rzeczy np. odnośnika żeby po kliknięciu na ip servera uruchamiała się TeamSpeak i łączy z serverem. Poza tym mógłbyś dodać więcej informacji o samym serverze. Ale i tak strona na + możesz z tego zrobić naprawdę spory projekt który ma potencjał. Życzę powodzenia i mam nadzieje że pojawi się tu więcej rzeczy!

Opublikowano

Dla cebuli z mpc idealna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moja opinia: Strona jest brzydka

Pozdrówki

Opublikowano

Dla cebuli z mpc idealna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moja opinia: Strona jest brzydka

Pozdrówki

Ja jestem otwarty na krytykę ale konstruktywną, podaj tak jak koledzy wyżej jakieś konkretne przykłady rzeczy które Ci się nie podobają.
Opublikowano

Witam chciałem się zapytać kiedy będzie możliwość pobrania projektu chyba że już jest to bym poprosił o link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...