Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest po śmierci?

CHERUB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie też się zastanawiam ale pewnie nie na moją głową , jak pisałem na temat religii że brat mi umarł miesiąc temu w wieku 12 lat na guza mózgu i każdy z nas rodziny się zastanawia co się z nim może dziać , on tak się bał tego że się obudzi w grobie czy inne przerażające myśli, rodzice myślą że ma dobrze pośród aniołków czy Boga i patrzy na nas ale niewiadomo jak to jest :(

Proszę być spokojnym o miejsce przebywania brata po śmierci, bo jeżeli myśli, słowa i uczynki jego były zbieżne z Ewangelią Jezusa Zbawiciela, to przebywa na poziomie wyższych częstotliwości wibracji, i będzie zbawiony.

W sumie też się zastanawiam ale pewnie nie na moją głową , jak pisałem na temat religii że brat mi umarł miesiąc temu w wieku 12 lat na guza mózgu i każdy z nas rodziny się zastanawia co się z nim może dziać , on tak się bał tego że się obudzi w grobie czy inne przerażające myśli, rodzice myślą że ma dobrze pośród aniołków czy Boga i patrzy na nas ale niewiadomo jak to jest :(

Proszę być spokojnym o miejsce przebywania brata po śmierci, bo jeżeli myśli, słowa i uczynki jego były zbieżne z Ewangelią Jezusa Zbawiciela, to przebywa na poziomie wyższych częstotliwości wibracji, i będzie zbawiony.

a można wiedzieć na jakiej stronie jest ta Ewangelia Jezusa Zbawiciela, i co to znaczy że przebywa na poziomie wyższych częstotliwości wibracji i będzie zbawiony to znaczy ? że będzie ponownie żył tylko w kimś innym czy jak ? on wie co sie z nim dzieje ?

Człowiek - rodzaj informacji zamieszczony w wirowej formie energii, z nośnikami informacji, myśli, słów i uczynków (dusza, aura, pole energetyczno - informacyjne) Po śmierci rodzaj informacji bez oddziaływań informacyjnych ze wszechinformacją, z nośnikami informacji, gdy są zbieżne z Ewangelią Jezusa Zbawiciela, trafiają na poziom wyższych częstotliwości wibracji. A jeśli nie są zbieżne z Ewangelią Jezusa, trafiają do poziomu najniższych częstotliwości wibracji, czyli tunel swoich uczynków. Zbieżne z fizyką kwantową, czyli falowe nośniki informacji o najniższych częstotliwościach wibracji, kodowane tunelowo.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie jest oczywiste co jest po śmierci

pogrzeb

A tak prawdę mówiąc, to uważam, że zależy to od tego w co człowiek wierzy. Jedni idą do nieba, inni rodzą się ponownie. Prawdopodobnie nigdy się nie dowiemy co się dzieje po śmierci, a przynajmniej na tę chwilę nie wyobrażam sobie żadnego sensownego rozwiązania.

01100010 01110101 01101101 << nie tłumacz tego bo będzie bum!

Opublikowano

Śmieszy mnie to że gimboateiści mówią że po śmierci nic nie ma i są tego pewni, a gdy ktoś mówi o Bogu to chcą dowody na jego istnienie

To ja po proszę dowody na nieistnienie i dowody na to że po śmierci nic nie ma.

white pride world wide

Opublikowano

Po śmierci czeka cię niebo, lub kara doczesna w czyścu, gdy masz grzechy ciężkie piekło. 

W Biblii nie ma czyśćca wymyślonego przez człowieka, w Biblii jest świadomość albo Jezus Zbawiciel wzór człowieka dla człowieka, albo tunel swoich uczynków, czyli wiecznej śmierci. 

Opublikowano

Po śmierci czeka cię niebo, lub kara doczesna w czyścu, gdy masz grzechy ciężkie piekło. 

W Biblii nie ma czyśćca wymyślonego przez człowieka, w Biblii jest świadomość albo Jezus Zbawiciel wzór człowieka dla człowieka, albo tunel swoich uczynków, czyli wiecznej śmierci. 

Jak to czyśca nie ma? To czemu księża i biskupi mówią, że czyściec jest? 

Zacznijmy od tego, że Biblia to wymysły Lewitów z Babilonu, także inne główne religie. Tyle przekładów i edycji tej ściemy było, że szkoda słów jak jeszcze ludzie w to ślepo wierzą. Księża i kapłani to kolejne marionetki, także, pozdrawiam.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Mówią żebyś sypał kasą na msze za zmarłego po pogrzebie ;) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że Biblia to wymysły Lewitów z Babilonu, także inne główne religie. Tyle przekładów i edycji tej ściemy było, że szkoda słów jak jeszcze ludzie w to ślepo wierzą. Księża i kapłani to kolejne marionetki, także, pozdrawiam.

Biblia napisana jest pod dyktando Ducha Świętego, czyli myśli Boga Wszechmogącego. Aby była instrukcją życia w systemie duchowo-informacyjnym. A Jezus Zbawiciel wzór człowieka dla człowieka, aby nie ponieś wiecznej śmierci w tunelu swoich uczynków.

Opublikowano

Ta, takie dyktando, że wszystkie główne religie są ze sobą powiązane, wszystkie wywodzą się z Babilonu. Przykładem jest Mojżesz, którego nigdzie indziej nie ma zapisanego, nie ma dowodów na jego istnienie, jest po prostu zmyślony tak jak i reszta. Fakt, Biblia posiada trochę prawdy, ale została tak zmodyfikowana przez Lewitów aby w dzisiejszych czasach łatwo ludzi w klatki wiązać i tworzyć im "fikcyjny" pryzmat - chodź do kościoła, płać za pogrzeb, za księdza. gdy taki przecięty wierzący po 50 roku życia jest stłamszony jak niewolnik będąc pewien, że ma "wolną wolę". Religie tak samo tworzą swoje "...w imię Boga", wszystko usprawiedliwione w imię religii. Chodzi o religię, nie wiarę, bo do chrześcijan, którzy funkcjonują z mózgiem, nic nie mam. Pozdrawiam. 

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Ta, takie dyktando, że wszystkie główne religie są ze sobą powiązane, wszystkie wywodzą się z Babilonu. Przykładem jest Mojżesz, którego nigdzie indziej nie ma zapisanego, nie ma dowodów na jego istnienie, jest po prostu zmyślony tak jak i reszta. Fakt, Biblia posiada trochę prawdy, ale została tak zmodyfikowana przez Lewitów aby w dzisiejszych czasach łatwo ludzi w klatki wiązać i tworzyć im "fikcyjny" pryzmat - chodź do kościoła, płać za pogrzeb, za księdza. gdy taki przecięty wierzący po 50 roku życia jest stłamszony jak niewolnik będąc pewien, że ma "wolną wolę". Religie tak samo tworzą swoje "...w imię Boga", wszystko usprawiedliwione w imię religii. Chodzi o religię, nie wiarę, bo do chrześcijan, którzy funkcjonują z mózgiem, nic nie mam. Pozdrawiam. 

W Biblii nie ma instytucji kościoła, Jezus Zbawiciel jest wzorem człowieka dla człowieka, a każda religia jest na słowo honoru, bo nie ma mocnej podbudowy odkryć nauki, jak Biblia - źródło, wiedzy, wiary i świadomości i jest zbieżna z odkryciami nauki. Wolną wolę wymyślił szatan który nienawidzi ludzi i neguje i manipuluje rzeczywistymi i rzetelnymi faktami i postaciami biblijnymi.

Opublikowano

Biblia napisana jest pod dyktando Ducha Świętego, czyli myśli Boga Wszechmogącego. Aby była instrukcją życia w systemie duchowo-informacyjnym. A Jezus Zbawiciel wzór człowieka dla człowieka, aby nie ponieś wiecznej śmierci w tunelu swoich uczynków.

KATOLICYZM TO ŻYDOWSKA SEKTA WYMYŚLONA PRZEZ JEZUSA

NICZYM SIE NIE RÓŻNI OD NOWSZYCH SEKT TYPU http://www.anioly-nieba.pl/

pedodres3.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngteodor44 mam pytanie.

Skąd tyś się kur*a urwał?

Czytam to co piszesz i ja nie wiem czy się śmiać czy płakać  ._.

Chcesz robić za mesjasza naszych czasów czy co???

I konto to ty specjalnie żeby się o religię wykłócać założyłeś widzę...

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngteodor44 mam pytanie.

Skąd tyś się kur*a urwał?

Czytam to co piszesz i ja nie wiem czy się śmiać czy płakać  ._.

Chcesz robić za mesjasza naszych czasów czy co???

I konto to ty specjalnie żeby się o religię wykłócać założyłeś widzę...

Nie piszę o religii, tylko o Biblii zbieżnej z odkryciami nauki, aby zmienić zbiorową nieświadomość, o której pisał G.Jung.

Opublikowano

Czy to nie człowiek powinien sam decydować o wszystkim? Bo to, że jakieś boby napisały sobie Biblie, wcisnęli ludziom kit, zniewolili - to fajny człowiek dla człowieka, ten wasz "Jezus" to i w reszcie religii jest pod innymi nazwami, na prawdę. Biblia źródło wiedzy, wiary i świadomości xDDDDDDDDD no kurde IKS DE. Taka świadomość, że ludzie indoktrynowani dalej są tymi bzdurami, to jest źródło zniewolenia ludzi, manipulowania.

Eldo

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Osobiście nie przywiązuje swojej osoby do religii (jednak myślę, że stwórca istnieje) .

Mimo to zainteresowałem się tym, gdzieś przeczytałem, że jeśli w ''niebie'' spotkamy się po śmierci to relacje (np. rodzina, małżonka/-ek) nie będą miały dużego znaczenia.

Dodatkowo przecież przysięgę małżeńską w kościele składa się do śmierci (tj miłość). Osobiście zasmuciło mnie to, czułem rzal i bul.

Preferowałbym jakoby znaczyłoby co, jeśli 2 osoby chciałyby, to by ze sobą były gdzieś tam w tym sci-fi. Kochałyby się, może nawet odczuwały lepsze emocje,stany niż docześnie.

<sekzy everywhere>

Nie znasz Biblii - instrukcji życia w systemie duchowo - informacyjnym, że zbawieni, dla których Jezus Zbawiciel jest wzorem człowieka dla człowieka, żyć będą w nowym systemie duchowo - informacyjnej całości (Obj.21)

Przeciez to zwykly troll.

Po smierci niestety nie ma nic i nie ma sie co ludzic na jakies reinkarnacje

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens236 a ma Pan dowód? a co z ludźmi którzy przeżyli śmierć kliniczną i opisywali co się działo przy nich gdy oni byli nieprzytomni bądź nieżyli? oczywiście zakładasz że to bzdury

tak samo nie możesz udowodnić że nie ma życia po śmierci ponieważ jak już kiedyś pisałem - będąc w 3cim wymiarze nie zobaczymy czwartego, co nie musi oznaczać, że on nie istnieje. Jesteśmy (tak, znów się powtarzam) jak gracz Tibii który nigdy zobaczy w niej nieba. Wyobraźcie sobie rybę głębinową. Ona żyje we własnym świecie zupełnie nieświadoma że istnieje coś jeszcze na tym świecie oprócz wodnego ekosystemu.

white pride world wide

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens236 a ma Pan dowód? a co z ludźmi którzy przeżyli śmierć kliniczną i opisywali co się działo przy nich gdy oni byli nieprzytomni bądź nieżyli? oczywiście zakładasz że to bzdury

tak samo nie możesz udowodnić że nie ma życia po śmierci ponieważ jak już kiedyś pisałem - będąc w 3cim wymiarze nie zobaczymy czwartego, co nie musi oznaczać, że on nie istnieje. Jesteśmy (tak, znów się powtarzam) jak gracz Tibii który nigdy zobaczy w niej nieba. Wyobraźcie sobie rybę głębinową. Ona żyje we własnym świecie zupełnie nieświadoma że istnieje coś jeszcze na tym świecie oprócz wodnego ekosystemu.

Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę że mózg nie umiera od razu ze śmiercią kliniczną, funkcjonuje nadal jakiś czas, potem obumiera z niedotlenienia co nie zmienia faktu że od zatrzymania akcji serca do obumarcia zachowuje bądź co bądź świadomość lub jej część.

Może więc nadal rejestrować i zapisywać bodźce z zewnątrz układając je potem w całość z czego wychodzi takie "objawienie".

Pozatym ludzie nadal do końca nie wiedzą czym jest życie, co więcej, nie wiedzą czy życie kiedykolwiek istniała bo tak czy owak materia z której się składamy to ta sama materia która tworzy resztę wszechświata.

Jeśli weźmiemy to pod uwagę śmierć stanie się pojęciem względnym a nasze ciało stanie się jednością z wszechświatem.

Oczywiście jeśli założymy że już nie jesteśmy jednością gdzie wszystko na to wskazuje :)

No ale ludzie to debile i myślą że są wyjątkowi :D

PS: co ty się tak czepiasz tych wymiarów.

Opublikowano

Może więc nadal rejestrować i zapisywać bodźce z zewnątrz układając je potem w całość z czego wychodzi takie "objawienie".

rejestrowac z pokoju obok?

bo wymiary wszystko tłumaczą

pedodres3.png

Opublikowano

rejestrowac z pokoju obok?

bo wymiary wszystko tłumaczą

Ja tam słyszałem tylko skąpe relacje z tego jak go kroili lub stosowali RKO na trupie bądź poddawali elektrowstrząsom. Zazwyczaj wygląda to podobnie.

Jeśli już chodzi o wymiary to fizyk zastosował teorię że nasz umysł po śmierci przemieszcza się między wymiarami.

Ciekawa teoria i w sumie poparcie reinkarnacji z dodaniem innych wymiarów / światów.

Opublikowano

A czy reinkarnacja może istnieć w sensie wcielić się w drugiego człowieka nie mówiąc o zwierzętach i roślinach bo niewiem skąd to się bierze szczerze. bo dla mnie to nie jest wytłumaczenie że jest nieświadomość wieczna. w sumie sam niewiem jak to jest że idziemy spać mamy sny mi się wydaje że uczestnicze w jakis tam sytuacjach sennych a potem jakoś się budzę ale żyje dalej a jak można usnąć i się nie obudzić dla mnie to jest dziwne. Być może ludzie są zagłupi żeby wszystko wiedzieć i na tym polega wiara że niewiadomo co będzie

Opublikowano

Ja przyjmuję właściwie jedną zasadę - ludzie pochodzą od małp bo co poniektórzy nawet nie wyszli ze stadium orangutana, więc ta teoria byłaby najtrafniejsza. Jeśli bylibyśmy stwarzani na podobieństwo Boga to świat byłby wręcz cukierkowy, idealny, aż do przesady ukierunkowany na dobro. A tak nie jest - ludzie zabijają się w imię czego? No właśnie, sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. Zanim się urodzisz to nie wiesz kim będziesz, czym będziesz, umierając wiesz, że to już koniec i nie ma tam nic po śmierci, pustka.

To dlaczego małpa jest małpą? :makka:

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Ja przyjmuję właściwie jedną zasadę - ludzie pochodzą od małp bo co poniektórzy nawet nie wyszli ze stadium orangutana, więc ta teoria byłaby najtrafniejsza. Jeśli bylibyśmy stwarzani na podobieństwo Boga to świat byłby wręcz cukierkowy, idealny, aż do przesady ukierunkowany na dobro. A tak nie jest - ludzie zabijają się w imię czego? No właśnie, sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. Zanim się urodzisz to nie wiesz kim będziesz, czym będziesz, umierając wiesz, że to już koniec i nie ma tam nic po śmierci, pustka.

To dlaczego małpa jest małpą? :makka:

No właśnie skąd to się bierze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...