Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs TeamSpeak

Soanger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tfo3AzS.png

Witajcie użytkownicy!

Mamy zamiar sprawdzić Waszą wiedzę w zakresie programu TeamSpeak, jak i również zachęcić do zajrzenia w najstarsze części działu.
Wszystko odbędzie się pod postacią konkursu, który będzie trwać 8 dni.

iqVMrgY.png

Waszym zadaniem będzie odpowiadanie na pytania, które publikowane będą raz dziennie (około 20), jednak istnieje możliwość pojawienia się kilku dodatkowych w niespodziewanych godzinach.
Za każdą odpowiedź będziecie otrzymywać punkty, w zależności od poziomu trudności, jednak nie więcej niż 3.
Pytania będą publikowane w oddzielnym temacie i tam macie za zadanie udzielać odpowiedzi, liczy się szybkość jak i treść, więc jeżeli pytanie jest bardziej rozbudowane, to prosimy nie umieszczać odpowiedzi w kilku słowach.

KWN52MQ.png

To zadanie nie wymaga już od Was wiedzy na temat TeamSpeaka, lecz zwinności.
W specjalnym temacie, do tego przeznaczonym, pojawiać się będą informacje w jakim subforum aktualnie znajduję się obrazek, a w największych z nich będą z małą podpowiedzią.
Za każdy prawidłowo podany link do posta otrzymacie 1,5 pkt.
Specjalne logo ukrywane będzie 1-2 razy dziennie w losowych momentach i wyglądać będzie następująco:

4084514850009411304323.png

cPGkudr.png

1. Podświetlenie dowolnego tematu w dziale TeamSpeak na 30 dni lub poziom plakietki w górę.

2. Możliwość ustawienia własnego tytułu użytkownika na okres 30 dni.

3. -10% z paska ostrzeżeń.

OeVvpWp.png

VdxsjUD.pngcarbonx - 15,5 pkt

VdxsjUD.png DarkusFD - 6,5 pkt

VdxsjUD.pngTiREX69 - 2 pkt

VdxsjUD.pngKaaCeeQ - 2 pkt

VdxsjUD.pngraxoooo - 1,5 pkt

VdxsjUD.pngBiter. - 1,5 pkt

Podziękowania za grafikę dla: @Creative Wodzio oraz @Ironia.

j

Opublikowano

Jeśli macie dawać już te obrazki to np. z podpowiedzią  w jakim przedziale stron szukać bo jak jest 7 stron tematów i nie które tematy mają po 7 stron to pozdro z podłogi znudziło mi się już po 3 stronie z tematami i po 7 stronach 1 tematu.

oDYVDfv.gif
Opublikowano

@PGS jeśli mam być szczery. To konkurs taki sobie patrząc na konkursy mc gdzie są serwery czasem [jak nie cały czas] do wygrania czy coś lepszego tak tu podświetlenie jakiegoś tematu obstawiam że w prezentacjach żeby się wyróżniało jest słabe jak na taki konkurs. 2 nagroda możliwość ustawienia tytułu na 30 bezsens to samo mikołaj oferował w swoim konkurs sam to wygrałem odpisałem jaki chce mieć tytuł i jakoś nikt go nie ustawił. 3 Nagroda najlepsza. Moim zdaniem we wszystkich 3 [trzech] nagrodach powinna być opcja zdjęcia %%. Jeżeli chcecie się zabierać za konkursy to zróbcie żeby można było wygrać serwer na sloty na 30 dni czy tam ile. A co do uczestników jest ich 3 w tym 2 kidów więc no ;p. Miło było ale konkurs po najmniejszej lini oporu :)

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Odnośnie konkursu powinny być osobne nagrody za obrazki jak i za pytania. Moim zdaniem jest to nie fair dla osób, które odpowiadają na pytania.

Swoją drogą pytania miały być odnośnie programu teamspeak3, a większość z nich są o jakiś pochodnych związanych z teamspeakiem (sinusbot, boty).

Konkurs z pytaniami najsensowniej mógłby być realizowany przez jakąś stronę, gdzie uczestnicy odpowiadali by na kilka pytań. Codziennie o wyznaczonej godzinie (wcześniej ustalonej), aby osoby mające życie mogły się wykazać.

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Odnośnie konkursu powinny być osobne nagrody za obrazki jak i za pytania. Moim zdaniem jest to nie fair dla osób, które odpowiadają na pytania.

Swoją drogą pytania miały być odnośnie programu teamspeak3, a większość z nich są o jakiś pochodnych związanych z teamspeakiem (sinusbot, boty).

Konkurs z pytaniami najsensowniej mógłby być realizowany przez jakąś stronę, gdzie uczestnicy odpowiadali by na kilka pytań. Codziennie o wyznaczonej godzinie (wcześniej ustalonej), aby osoby mające życie mogły się wykazać.

Tu akurat poprę @up, zdecydowanie za obrazki powinny być oddzielne nagrody, ponieważ dlaczego osoba która szuka obrazków (i być może nie wie nawet co to teamspeak) ma być na równi z osobą, która posiada dużą wiedzę o tym programie (a sama nazwa brzmi przecież "Czy znasz się na teamspeak" a nie "Czy umiesz znaleźć obrazki"). Jeżeli chodzi o boty to tu się nie zgodzę ponieważ one są tak naprawdę nieodłączną częścią tego programu. Zgodzę się jeszcze z jedną rzeczą, pytania mogłyby się pojawiać o ustalonej godzinie czyli np. równo o 20:00  a nie 10 min. przed 20 po, ponieważ wymaga to siedzenia przed komputerem co najmniej 20 min. przed jak i 30 min. po....

Opublikowano

Reasumując, nagrody miały być na początku dużo lepsze, lecz tylko na takie otrzymaliśmy zgodę; podświetlenie jest dosyć cenną i rzadko spotykaną nagrodą, ale jakby komuś się ona nie spodobała, daliśmy możliwość jej wymiany na poziom plakietki wyżej. 

Napisaliśmy, że pytania pojawiać się będą około godziny 20, ponieważ nikt z nas nie siedzi cały czas przy komputerze, pragnęliśmy uniknąć późniejszych awantur, typu "Miało być o 20!!!!!".

Obrazki są uznawane za "podkategorię", w celu uniknięcia remisu, czy małych różnicach w wynikach, nie jest to nasza wina, że tylko jedna osoba ich szuka, nie takie było założenie.

Na koniec pragnę dodać, że najbardziej interesuje nas czemu, osoby, które tak bardzo pragnęły konkursu, nie biorą w nim nawet udziału.

j

Opublikowano

Ja i tak jestem zadowolony że jakikolwiek konkurs został zorganizowany i co do przygotowania nie mam większych zastrzeżeń, ale:

Napisaliśmy, że pytania pojawiać się będą około godziny 20, ponieważ nikt z nas nie siedzi cały czas przy komputerze, pragnęliśmy uniknąć późniejszych awantur, typu "Miało być o 20!!!!!"

to co w takim razie użytkownik ma siedzieć cały dzień przy komputerze?

Poza tym myślę że obrazków szukało by więcej osób gdyby nie wymagało to przejrzenia 10 stron wątków i każdego wątku który ma po 6-7 stron ...

Świadczy to o małym szacunku dla czasu użytkownika, i przynajmniej to było jednym z powodów dla których nie miałem ochoty brać udziału. Bo nawet konkurs na pytania nie sprawdza wiedzy a refleksu, a tak naprawdę każdy z nas ma różny rytm sprawdzania forum. A na pewno nie wygląda to tak że czekam całymi dniami na to 1 powiadomienie żeby się dowiedzieć że mam iść szukać kolejnego obrazka. Większy sens miałyby odpowiedzi na priv lub np. do 12 h od pytania, tak jak to zrobiliście 1 jedyny raz. Szkoda że tylko raz :P

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Reasumując, nagrody miały być na początku dużo lepsze, lecz tylko na takie otrzymaliśmy zgodę; podświetlenie jest dosyć cenną i rzadko spotykaną nagrodą, ale jakby komuś się ona nie spodobała, daliśmy możliwość jej wymiany na poziom plakietki wyżej. 

Napisaliśmy, że pytania pojawiać się będą około godziny 20, ponieważ nikt z nas nie siedzi cały czas przy komputerze, pragnęliśmy uniknąć późniejszych awantur, typu "Miało być o 20!!!!!".

Obrazki są uznawane za "podkategorię", w celu uniknięcia remisu, czy małych różnicach w wynikach, nie jest to nasza wina, że tylko jedna osoba ich szuka, nie takie było założenie.

Na koniec pragnę dodać, że najbardziej interesuje nas czemu, osoby, które tak bardzo pragnęły konkursu, nie biorą w nim nawet udziału.

Może nie biorą udziału ponieważ liczyli na coś "lepszego", "wow" z waszej strony, a to że zadacie 1 pytanie dziennie około tej 20-stej, czy tam wrzucicie jakiś obrazek w temat ich nie zadowala? Według mnie lepszym rozwiązaniem byłoby zadanie tego pytania raz/kilka razy dziennie o różnych porach nieustalonych w zasadach konkursu, tak niespodziewanie a nie ktoś sobie wejdzie na forum o 19:30 i pomyśli o za 27 minut i 48 sekund zadadzą kolejne pytanie, odpowiem! 

Albo wymyślić coś bardziej kreatywnego niż pytania, które nie są pytaniami... Ja rozumiem brak pomysłów no ale jako pytanie czyt. zadanie wrzucić tekst z bbcodem? 

Napisz opis kanału o dowolnej treści używając jak najwięcej BBCode-ów. (limit 50 słów) no serio? Na tyle was stać? 

Bez obrazy ale ten konkurs to jakiś żart... :) 

Opublikowano

Reasumując, nagrody miały być na początku dużo lepsze, lecz tylko na takie otrzymaliśmy zgodę; podświetlenie jest dosyć cenną i rzadko spotykaną nagrodą.

Jeżeli dostaliście tylko zgodę na to to już powinna się wam zaświecić lampka w głowie a to nie robimy żadnego konkursu.

W sumie to aż dziwne że godzą się na takie śmieszne nagrody a w dziale mc lol'a albo metina są 1876453 razy lepsze kappa.

oDYVDfv.gif
Specjalista
Opublikowano

Reasumując, nagrody miały być na początku dużo lepsze, lecz tylko na takie otrzymaliśmy zgodę; podświetlenie jest dosyć cenną i rzadko spotykaną nagrodą.

Jeżeli dostaliście tylko zgodę na to to już powinna się wam zaświecić lampka w głowie a to nie robimy żadnego konkursu.

W sumie to aż dziwne że godzą się na takie śmieszne nagrody a w dziale mc lol'a albo metina są 1876453 razy lepsze kappa.

Bo tam bierze tyle razy więcej ludzi udział  -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...