Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VoiceVPS-MultiGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie kupiłem 2 dni temu VoiceVPS, na stronie MultiGaming, wszystko działa pięknie i wgl, ale mam kilka pytań, bo jestem prawie zielony w tych sprawach.Potrzebuje poradnika jak wgrać banner dynamiczny, i zastanawia mnie jak zrobić takie coś, ze jak ktoś wejdzie na dany kanał np:Pomoc. to kazdy z administracji dostaje poke/wiadomość, ze ktoś sie tam znajduje.I jeszcze jedno pytanie, w sprawie rang, jak zrobić tak, ze np ranga która jest najwyzej w administracji np:Właściciel-tylko on mógł dawać rangi administracyjne, chodzi oto ze ktoś by tam miał np:Root'a, to nie mógłby dawać nikomu innemu żadnej rangi z administracji, tylko właściciel.

Z góry Dziękuję, za odp :)

Opublikowano

Oni mają bardzo dziwnego vps'a osobiście nie polecam. nie dość że nie masz dostępu do ssh to nic nie możesz wgrać ponieważ klient nie dostaje dostępu do maszyny. Wszystko robisz z panelu tak jakbyś kupił slotówke sam regulamin tego nawet o tym piszę auto poke nie wgrasz jest tam tylko bot JTS3servermod  który nie posiada tej funkcji przynajmniej gdy ja miałem tam serwer to nie posiadał może coś zmienili. z rok tam miałem serwer slotówkę raz vps

Ten vps to jak ich slotówka jedynie co się różni to to że jak kupisz licencję to masz dużo slotów 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

To znaczy, ze lepiej zmienić vps, i wyrzuciłem pieniądze w błoto? :D

Opublikowano

@muchomor321 - dlatego jest nazwany VoiceVPS.

@Futrz4k - nie wywaliłeś pieniędzy w błoto, bo MultiGaming prezentuje swoje usługi na wysokim poziomie. Ma dobre zabezpieczenia, szybki support etc. Wystarczy, że dokupisz sobie VPS (nawet aruba 4zł/mc albo LVLUP 19.90/mc) i wtedy postawisz jakieś boty na drugim VPS. Tylko pamiętać musisz wtedy aby dodać IP 2-go VPS do WhiteListy.

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie, w sprawie rang, jak zrobić tak, ze np ranga która jest najwyzej w administracji np:Właściciel-tylko on mógł dawać rangi administracyjne, chodzi oto ze ktoś by tam miał np:Root'a, to nie mógłby dawać nikomu innemu żadnej rangi z administracji, tylko właściciel.

To jest kwestia dobrze ustawionych permisji do rang :)

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTauroo tak był nazwany, teraz na stronie jest zwykły "vps" czyli wprowadzają w błąd. Support to prawda szybki odpisują i pomagają lecz jak zobaczyłem zagraniczną stronę co odpisują w 5 minut to mnie zniszczyło i nic nie przebije

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

Opublikowano

Nu88ahD.jpg

Nie chciałbym pisać, że czytanie boli ale jeśli kupujesz coś i nie czytasz wszystkiego to współczuję.

Przepraszam za spam/offtopic.

Opublikowano

Ja się nie mam zamiaru kłócić ale większość osób nie wejdzie w to na górze lecz to pod tym obok Teamspeak > VPS chodzi mi głównie o to :D

Jeżeli chcecie przebić konkurencję oczywiście w polsce (bo myślę że piszę tu z właścicielem strony) to musicie coś ciekawszego wymyślić ;d teraz jedynie co u was było/jest dobre to ochrona anty-ddos lecz to ma już większość stron i nie wprowadza nic nowego. Piszę tu w 100 % na poważnie ponieważ używałem waszej strony ponad rok może trochę dłużej

Opublikowano

Witam, mam pytanie kupiłem 2 dni temu VoiceVPS, na stronie MultiGaming, wszystko działa pięknie i wgl, ale mam kilka pytań, bo jestem prawie zielony w tych sprawach.Potrzebuje poradnika jak wgrać banner dynamiczny, i zastanawia mnie jak zrobić takie coś, ze jak ktoś wejdzie na dany kanał np:Pomoc. to kazdy z administracji dostaje poke/wiadomość, ze ktoś sie tam znajduje.I jeszcze jedno pytanie, w sprawie rang, jak zrobić tak, ze np ranga która jest najwyzej w administracji np:Właściciel-tylko on mógł dawać rangi administracyjne, chodzi oto ze ktoś by tam miał np:Root'a, to nie mógłby dawać nikomu innemu żadnej rangi z administracji, tylko właściciel.

Z góry Dziękuję, za odp :)

Ponieważ jak na razie na górze robią sam offtopic to odpowiem Ci na wszystkie pytania po kolei:

1. Aby mieć banner dynamiczny potrzebujesz mieć oddzielny VPS na którym wgrasz sobie taki banner, może to być zwykły serwer z arubacloud.pl za 5 zł/miesiąc.

2. Do tego również potrzebny jest bot, możesz wgrać go na tego samego VPS-a, wiele takich botów znajdziesz w zakładce Download.

3. Kwestia dobrego ustawiania permisji: group_member_add_power oraz group_needed_member_add_power oraz paru innych.

Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz.

Opublikowano

Oni mają bardzo dziwnego vps'a osobiście nie polecam. nie dość że nie masz dostępu do ssh to nic nie możesz wgrać ponieważ klient nie dostaje dostępu do maszyny. Wszystko robisz z panelu tak jakbyś kupił slotówke sam regulamin tego nawet o tym piszę auto poke nie wgrasz jest tam tylko bot JTS3servermod  który nie posiada tej funkcji przynajmniej gdy ja miałem tam serwer to nie posiadał może coś zmienili. z rok tam miałem serwer slotówkę raz vps

Ten vps to jak ich slotówka jedynie co się różni to to że jak kupisz licencję to masz dużo slotów 

wszedzie tak to wyglada czy to netspeak czy multigaming lepiej kupic voicevps np. z multigaming niz slotowke :/.

Opublikowano

Witam,

Ja się nie mam zamiaru kłócić ale większość osób nie wejdzie w to na górze lecz to pod tym obok Teamspeak > VPS chodzi mi głównie o to :D

Jeżeli chcecie przebić konkurencję oczywiście w polsce (bo myślę że piszę tu z właścicielem strony) to musicie coś ciekawszego wymyślić ;d teraz jedynie co u was było/jest dobre to ochrona anty-ddos lecz to ma już większość stron i nie wprowadza nic nowego. Piszę tu w 100 % na poważnie ponieważ używałem waszej strony ponad rok może trochę dłużej

1 primo - nie, nie piszesz z "właścicielem strony" ani właścicielem Multigaming
2 secundo - na stronie wyraźnie jest napisane czym jest usługa VoiceVPS - jest to zwyczajna usługa MANAGED (jeżeli wiesz co to znaczy), także nie ma możliwości konfiguracji czegokolwiek poza TeamSpeak'iem, zaś wszystkim związanym z TeamSpeak'iem zarządzasz z poziomu innowacyjnego, intuicyjnego panelu. Ponadto GDZIEKOLWIEK nie klikniesz na stronie, informacja zawsze wskazuje na to, że jest to VoiceVPS. Dodatkiem jest automatycznie generowany banner i instancja JTS3ServerMod.

3 trieto - ochrona "AntyDDoS" w Multigaming jest najlepszą z możliwych na tym rynku i wątpię, że znajdziesz jakiekolwiek inne rozwiązanie tego typu.
4 quatro - Multigaming pracuje nad rozszerzeniem oferty o usługi UNMANAGED, gdzie każdy będzie mógł na VPS'ach robić co mu się żywnie podoba.

Summa summarum, VoiceVPS służy tylko do TeamSpeak'a i jest po to, ażeby każdy mógł sobie zarządzać osobno odpalanym serwerem a nie vserverem jak w przypadku instancji na sloty. Jeżeli autor potrzebuje osobnego środowiska VPS w infrastrukturze Multigaming, na którym chciałby postawić coś swojego, to proszę napisać zgłoszenie na https://pomoc.multigaming.pl/, powołując się na ten wątek.

Serdecznie pozdrawiam.

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

3 trieto - ochrona "AntyDDoS" w Multigaming jest najlepszą z możliwych na tym rynku i wątpię, że znajdziesz jakiekolwiek inne rozwiązanie tego typu.

Nie wstyd wam? pisać pierdoły tak publicznie? Działacie na standardowej ochronie ddos w Hosteam, polecam innym napisać do hosteam i zapytać.

Opublikowano

Nie wstyd wam? pisać pierdoły tak publicznie? Działacie na standardowej ochronie ddos w Hosteam, polecam innym napisać do hosteam i zapytać.

Żadna szanująca się firma nie będzie podawać jakichkolwiek informacji na temat swoich klientów (a już tym bardziej partnerów biznesowych). Wszystkie serwery w infrastrukturze Multigaming posiadają WŁASNE rozwiązania do ochrony serwerów (NIDS'y/NIPS'y, software'owa ochrona aplikacyjna), zaś serwery w lokalizacji Polskiej używają customowej ochrony HosTeam'u, nie dostępnej dla zwykłych klientów.

Jeżeli nie masz jakichkolwiek dowodów na poparcie swojej tezy, radzę uważać na słowa, gdyż takie TOTALNIE BEZSENSOWNE I BEZPODSTAWNE POMÓWIENIA/OSZCZERSTWA mogą być powodem do wszczęcia postępowania na drodze karnej.

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

Owszem mam coś widoczne jak byk w panelu net-speak jak też na ich stronie:

"Informacja na temat ochrony DDOS
Drodzy klienci, ze względu na informacje zamieszczane na różnych forach (zwłaszcza przez konkurencję) chcemy sprostować informacje o ochronie DDOS usług konkurencji i Net-Speak.pl w lokalizacji Warszawa- Hosteam.
Ochrona DDOS naszych usług w tej lokalizacji to obecnie jedyna i najlepsza ochrona dostępna na rynku, jest to efekt stałej współpracy z Hosteam.pl, to specjalna dedykowana tylko naszym usługom ochrona z indywidualnymi filtrami, której nie może otrzymać żaden klient tej serwerowni, gdyż zastosowane rozwiązania są na wyłączność Net-Speak.pl.
Oznacza to że wszelkie informacje o lepszej ochronie opisywanej przez konkurencję i dotyczące lokalizacji Warszawa- Hosteam są zwykłym kłamstwem skierowanym w klientów w celu ich pozyskania.

Administracja Net-Speak.pl"

Po kontakcie z supportem net-speak dowiedziałem się  że można bez problemu potwierdzić tą informację w hosteam.pl gdyż sami udostępnili taką możliwość i zezwolili na potwierdzenie autentyczności tej informacji.

Po zalinkowaniu im tego postu otrzymałem wyraźną informację:

"Nie wnikamy jaki typ ochrony świadczy wspominana firma poza hosteam.pl, jednak w hosteam.pl nie dorównują nam poziomem ochrony usług czego jesteśmy w 100% pewni, gdyż nie mają dostępu do struktury ochrony jaką my dysponujemy, i którą budowaliśmy przez wszystkie lata współpracy z hosteam.pl, informację tą mogą sami bez problemu potwierdzić po kontakcie z Panem Tomaszem Groszewskim - właścicielem hosteam.pl.

Proponuję poinformować ich że pisanie o "wymyślonej ochronie" w sferze serwerowni, w której obie nasze firmy posiadają usługi, mija się z celem, znamy swoje nakłady finansowe na indywidualną ochronę, wiemy ile ona kosztuje i mamy gwarancję że poza nami nikt z niej nie korzysta i korzystać nie będzie co oznacza że poziom ochrony w tej konkretnej serwerowni jest u nich niższy. Odwagą z ich strony jest publicznie pisać o czymś co łatwo można zweryfikować i obalić jak tradycyjny mit."

Tak więc nie strasz mnie kolego odpowiedzialnością karną, bo na obecną chwilę można to skierować tylko w swoją stronę.

Czy pisanie nieprawdy jest legalne? Kogo ty straszysz?

Opublikowano

Owszem mam coś widoczne jak byk w panelu net-speak jak też na ich stronie:

"Informacja na temat ochrony DDOS

Drodzy klienci, ze względu na informacje zamieszczane na różnych forach (zwłaszcza przez konkurencję) chcemy sprostować informacje o ochronie DDOS usług konkurencji i Net-Speak.pl w lokalizacji Warszawa- Hosteam.

Ochrona DDOS naszych usług w tej lokalizacji to obecnie jedyna i najlepsza ochrona dostępna na rynku, jest to efekt stałej współpracy z Hosteam.pl, to specjalna dedykowana tylko naszym usługom ochrona z indywidualnymi filtrami, której nie może otrzymać żaden klient tej serwerowni, gdyż zastosowane rozwiązania są na wyłączność Net-Speak.pl.

Oznacza to że wszelkie informacje o lepszej ochronie opisywanej przez konkurencję i dotyczące lokalizacji Warszawa- Hosteam są zwykłym kłamstwem skierowanym w klientów w celu ich pozyskania.

Administracja Net-Speak.pl"

Po kontakcie z supportem net-speak dowiedziałem się  że można bez problemu potwierdzić tą informację w hosteam.pl gdyż sami udostępnili taką możliwość i zezwolili na potwierdzenie autentyczności tej informacji.

Po zalinkowaniu im tego postu otrzymałem wyraźną informację:

"Nie wnikamy jaki typ ochrony świadczy wspominana firma poza hosteam.pl, jednak w hosteam.pl nie dorównują nam poziomem ochrony usług czego jesteśmy w 100% pewni, gdyż nie mają dostępu do struktury ochrony jaką my dysponujemy, i którą budowaliśmy przez wszystkie lata współpracy z hosteam.pl, informację tą mogą sami bez problemu potwierdzić po kontakcie z Panem Tomaszem Groszewskim - właścicielem hosteam.pl.

Proponuję poinformować ich że pisanie o "wymyślonej ochronie" w sferze serwerowni, w której obie nasze firmy posiadają usługi, mija się z celem, znamy swoje nakłady finansowe na indywidualną ochronę, wiemy ile ona kosztuje i mamy gwarancję że poza nami nikt z niej nie korzysta i korzystać nie będzie co oznacza że poziom ochrony w tej konkretnej serwerowni jest u nich niższy. Odwagą z ich strony jest publicznie pisać o czymś co łatwo można zweryfikować i obalić jak tradycyjny mit."

Tak więc nie strasz mnie kolego odpowiedzialnością karną, bo na obecną chwilę można to skierować tylko w swoją stronę.

Czy pisanie nieprawdy jest legalne? Kogo ty straszysz?

Człowieku - po pierwsze nie wiesz z kim rozmawiasz, po drugie "support" net-speak'a pisze bajki mówiąc m.in. o tym iż wykorzystują produkcyjnie (sic!) serwery OVH w warszawie, gdzie po floodzie 20 mbps serwery są blokowane, także jak dla mnie to dziecinne podejście nie ma żadnego realnego przełożenia w rzeczywistości, po 3cie radzę zerknąć na inne, największe w polsce forum zrzeszające sysadminów i właścicieli firm hostingowych celem zasięgnięcia konkretnych, rzeczowych informacji, po czwarte - może net-speak nie ma w swojej ekipie network reasercher'ów - Multigaming ma własną ochronę (moją ochronę) aplikacyjną i to już na poziomie kernelspace'a (ciekawe czy support net-speak'a w ogóle wie o czym mowa...).

To kto ma jaki "deal" z HosTeam'em to zupełnie inna kwestia i każdy na stronie może napisać sobie tego typu informacje (przecież nikt nie broni), ale jaką wartość prawną ma taka informacja, hm? Zadaj takie pytanie w stronę net-speak'a, chociażby na fanpage'u a zobaczysz jaka cenzura tam panuje - prawda w oczy kole ;)

Nie straszę - tylko informuję, że oszczerstwa i kłamstwa, zarówno (so called) supportu net-speak'a jak i Twoje podlegają pod prawo karne. Multigaming zlewał do tej pory takie bajki i kłamstwa, sam jestem w posiadaniu na prawdę wielu dowodów ale do tej pory Multigaming nie chciał się zniżać do tego poziomu. Gorąco zachęcam do zasięgnięcia informacji u ludzi którzy siedzą w temacie - jeżeli chcesz na tym forum to polecam np. @kscripts'a .

Summa summarum - ustaw sobie monitoring (ping/uptime) na serwery Multigaming'u i net-speak'a i porównaj kto lepiej sobie radzi na produkcji i kto jak broni. Ja jestem w posiadaniu takich statystyk od ponad roku i są jednoznaczne.

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

No to super, twoim zdaniem ochrona po stronie maszyny i kernela jest lepsza niż ochrona po stronie całej infrastruktury i filtrów sprzętowych? Bogato .... tyle że to ma zastosowanie tylko przy małych atakach aplikacyjnych.

Co do pinga - przecież oni limitują ramki icmp od ponad 2 lat to co ty chcesz pingować?

Wiem jesteś naj naj naj :)  a to co piszesz to faktycznie kwalifikuje się  jedynie do działu  Kosz.

Opublikowano

No to super, twoim zdaniem ochrona po stronie maszyny i kernela jest lepsza niż ochrona po stronie całej infrastruktury i filtrów sprzętowych? Bogato .... tyle że to ma zastosowanie tylko przy małych atakach aplikacyjnych.

Co do pinga - przecież oni limitują ramki icmp od ponad 2 lat to co ty chcesz pingować?

Wiem jesteś naj naj naj :)  a to co piszesz to faktycznie kwalifikuje się  jedynie do działu  Kosz.

Wybacz - nie przywykłem rozmawiać z no-name'ami ;)

Pod kątem L7 często uzupełniane są braki juniperków i jakoś szybciej to reaguje na pojawiające się exploit'y pod kątem TS'a, a rurka w DC jest taka sama więc nie wiem do czego pijesz.

Może ICMP limitują, ale przecież nie mogą zlimitować statystyk konkretnego TeamSpeak'a ;)

Skończyły się techniczne i rzeczowe argumenty? To teraz polecam wrócić do swojej piaskownicy albo do szkoły i poduczyć się troszkę podstaw, bo merytorycznie widać że na poziomie nie porozmawiasz ;)

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

Słuchaj, temat robi się bardzo osobisty więc jak masz coś do mnie zapraszam na pw, a co do technicznych i rzeczowych argumentów o których mówisz ... pokaz mi serwer z MG który jest w topowych serwerach na GT.

Klienci są chyba najlepszym argumentem bez względu na to co piszesz i w jaki jeszcze sposób będziesz próbował kogoś obrazić.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

"Topowy klient"? A może ilość klientów i statystyki marketingowe? Tutaj też wygląda to na niekorzyść konkurencji o której piszesz, no ale jak tam chcesz.

Pozdrawiam.

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

Pokaż te statystyki :) pośmiejemy się razem.

Będzie kolejna bzdura jak z tą ochroną.

Tak jak już wspomniałem - nie będę prowadzić offtopu tutaj i rozmawiać z kimś kto nie przedstawia się z imienia i nazwiska lub nie jest znany w tym zacnym świecie TeamSpeak'ów. Bzdury to wypisujesz Ty nie mając bladego pojęcia na temat terminologii którą się posługujesz. Multigaming nie ogranicza się jedynie do juniperów w HosTeam'ie i rozwija swoje własne rozwiązania które jak widać są bardzo skuteczne. Klienci dla Multigamingu nie są "towarem", nie mydli im się oczu i nie ubiera gówna w ładny papierek oraz nie stosuje się iście komunistycznej propagandy i cenzury. W zamian za to każdy może śmiało pisać zgłoszenia lub na fanpage'u z czym ma problem lub co mu leży na serduchu i na pewno otrzyma rzeczową i konkretną pomoc a nie bajki janushy którzy nie potrafią utrzymać w ładzie swojej własnej infrastruktury.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...