Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows usuwa sterownik

Siniper142

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj pobrać sterownik przez jakąś zewnętrzną aplikację(np. Driver Booster). Wtedy masz pewność, że pobierze się dobry sterownik. Jeżeli on także zniknie - może to być błąd zależny od twojego modelu laptopa(w przypadku, jeśli nie masz PC).

Non omnis moriar.

Opublikowano

Po instalacji starych albo złych sterowników system sam sobie ściąga AKTUALNE i takie jaki należy mieć, zwykle trwa to do czasu restartu albo znalezienia właściwego sterownika czasem dłużej bo nie wymaga aż tak koniecznego restartu czy aktualizacji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spróbuj pobrać sterownik przez jakąś zewnętrzną aplikację(np. Driver Booster). Wtedy masz pewność, że pobierze się dobry sterownik. Jeżeli on także zniknie - może to być błąd zależny od twojego modelu laptopa(w przypadku, jeśli nie masz PC).

mam pc zaraz pobiore ten program

Może windzie nie pasuje po prostu ten sterownik. Jest dedykowany pod W10? Spróbuj wyszukać przez WUpdate aktualizacji, może winda sobie sama dociągnie sterownik taki jaki chce, u mnie sama sobie dociągnęła realteka.

program uruchomiłem, niestety to nic nie dało
sterownik pod win 10 64
//Łączenie postów 1/21/2017 8:57PM
//Wolen
Opublikowano

Widocznie sterownik nie jest do tego chipsetu co trzeba, zwykle sam użytkownik instaluje byle co co znajdzie na necie a potem ma tylko problemy dosłownie z niczym. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

wcześniej była ikonka realtek audio itd. w panelu sterowania

wyszukiwarka też nic nie znalazła więc zainstalowałem to jeszcze raz po restarcie komputera uruchomiło się skanowanie dysku c i znów znikło ;P

Opublikowano

Widocznie sterownik nie jest do tego chipsetu co trzeba, zwykle sam użytkownik instaluje byle co co znajdzie na necie a potem ma tylko problemy dosłownie z niczym. 

Wszystko jest dobrze :) nie wiem jakim cudem, ale magicznie znów się pojawiło... dziwne

Opublikowano

Może windzie nie pasuje po prostu ten sterownik. Jest dedykowany pod W10? Spróbuj wyszukać przez WUpdate aktualizacji, może winda sobie sama dociągnie sterownik taki jaki chce, u mnie sama sobie dociągnęła realteka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...