Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie firm hostingowych [VPS + Serwery Dedykowane]

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Trochę już o tym było w moim poprzednim poradniku, natomiast tam mówiłem głównie o "slotówkach" a tu już trochę o samych VPS oraz Serwerach dedykowanych pod TeamSpeak3 jak i Boty.

A więc zaczynajmy .....

Porównanie serwerów VPS (pod serwery TS)

OVH.pl – oferta za 14.75 zł

Wirtualizacja: KVM

Procesor: 1vCPU

Ram: 2 GB

Dysk: 10 GB (SSD)

SLA: 99,95%

Anty-DDoS: Podstawowy

Łącze: 100 mbps

Transfer: Nielimitowany

lvlup.pro – oferta za 29.90 zł

SLA: 99,99%

Anty-DDoS: Wzmocniony

Łącze: do 250 mbps

hitme.pl – oferta za 29.00 zł

Wirtualizacja: OpenVZ

Dysk: 50 GB (SSD)

SLA: 99,90%

mintshost.pl – oferta za 59.00 zł

Procesor: 2vCPU

Dysk: 40 GB (SSD)

Anty-DDoS: Ponadpodstawowy

Łącze: 50 mbps

arubacloud.pl – oferta za 24.99 zł

Wirtualizacja: vmware

Dysk: 40 GB (SSD)

SLA: 99,80%

Łącze: 1000 mbps

Transfer: 5 TB/msc

net-speak.pl – oferta za 33.00 zł

SLA: 99,99%

Anty-DDoS: Wzmocniony

Łącze: do 250 mbps

sldc.pl – oferta za 49.00 zł

Dysk: 100 GB (HDD)

SLA: 99,80%

tiktalik.pl – oferta za 24.99 zł

Wirtualizacja: OpenVZ

Dysk: 20 GB (SSD)

Transfer: 2 TB/msc

Podsumowanie: Jeżeli szukasz czegoś co nie obciąży zbytnio twojego budżetu OVH.pl może być dla ciebie najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli jednak chcesz postawić na ochronę DDoS oraz dużą wydajność to dobrym wyborem może okazać się lvlup.pro i net-speak.pl. Wybierając serwer warto również wziąć pod uwagę wirtualizacje, według mnie lepszym wyborem może być KVM. Jeżeli myślisz o dużym publicznym projekcie ważna jest również dostępność (SLA), która najlepiej się prezentuje w ofercie net-speak.pl i lvlup.pro. Zaleca się serwery korzystające z wirtualizacji KVM, zapewnia ona większą stabilność i jest lepsza pod serwery TS3 oraz Boty.

Zarówno lvlup.pro jak i net-speak.pl korzystając z serwerów dedykowanych ze wzmocnioną ochroną od OVH.

Jaki VPS wybrać pod Boty muzyczne/serwerowe?

Jeżeli chodzi o serwery idealne dla naszych botów serwerowych/muzycznych, to może się okazać że wcale nie te najdroższe rozwiązania będą dobre.

Moim zdaniem bardzo dobry wyborem pod boty serwerowe/muzyczne będzie pakiet z arubacloud.pl za 4,92 zł miesięcznie. Jest to pakiet zawierający 1GB ramu oraz bardzo dobre łącze co jest szczególnie ważne przy botach.

Możliwości tego rozwiązania:

- do 8 instancji sinusbot'a (bez większych problemów) lub

- do 2/3 botów serwerowych (m.in aBot, mBot, AVNBot itd.)

pakiet ten sprawdzi się również idealnie pod stronę internetową twojego serwera.

Jeżeli jednak pakiet z aruby jest dla ciebie niewystarczający powinieneś przyjrzeć się ofercie lvlup.pro (openVZ) za 19,90 zł miesięcznie. Pakiet ten zawiera aż 4 GB ramu oraz nielimitowany transfer.

Możliwości tego rozwiązania:

- do 20 instancji sinusbot'a (bez większych problemów)

- do 5/6 botów serwerowych (m.in aBot, mBot, AVNBot itd.)

pakiet ten sprawdzi się również idealnie pod stronę internetową twojego serwera.

Są najczęściej wybierane rozwiązania pod boty głównie dzięki bardzo konkurencyjnej cenie oraz dobrym parametrom.

Wkrótce porównanie serwerów dedykowanych.

Nie odpowiadam za ewentualne błędy w powyższym zestawieniu.

Opublikowano

Ale i tak Aruba najlepsze :p - partner xdddd ale za zestawienie łap + przydatne dla Janusha

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Specjalista
Opublikowano

Wirtualizacja wmware ? B)

Jeszcze trzeba dodać, że nie poleca się wirtualizacji OpenVz jeśli chce się mieć stabilny serwer z botami. Ja osobiście polecam OVH.

@carbonx

I popraw nazwę tej wirtualizacji na vmware

Opublikowano

Dodałabym tutaj jeszcze Hosteam bo jest dobry i nawet tani.

Hosteam wrzucę w porównaniu serwerów dedykowanych, ponieważ jeżeli chodzi o VPS to jest dosyć drogi (79 zł KVM 2GB RAM).

Wirtualizacja wmware ? B)

Jeszcze trzeba dodać, że nie poleca się wirtualizacji OpenVz jeśli chce się mieć stabilny serwer z botami. Ja osobiście polecam OVH.

Dodane i poprawione, dzięki wielkie @PGS
Opublikowano

W 100% polecam net-speak, posiadam u nich maszynę od dłuższego czasu i na prawdę nie żałuję. Support jest bez zarzutów o zabezpieczeniach nie wspominając. 

Specjalista
Opublikowano

@mrkacperek

Co ty wgl mówisz? Hosteam jest zdecydowanie lepszy niż LVLUP, dlatego cena jest wyższa. Mają bardzo dobrą ochornę. Jak już porównujesz dwie wirtualizacje to porównuj te same, czyli KVM. Do tego jest jeszcze w polskiej lokalizacji. LVLUP słabe nie jest, ale hosteam bym bardziej poleciał jeśli ma się środki na niego.

I co to znaczy słabej jakości OpenVz?

Specjalista
Opublikowano

@mrkacperek

No to widzisz ty opierasz się na rysunkach, a ja na faktach. Ochrona w Hosteam jest lepsza. Na LVLUP ma 2x większy ping, plus support czasami musi czekać na odp. od OVH. Hosteam ma własne serwery nad którymi on w 100% czuwa. Na OVH mają jednak stabilniejsze maszyny, ale to OVH.

LVLUP jest dobrym i tanim zamiennikiem dla Hosteam. Jedynie dla ceny wybrałbym LVLUP.

Opublikowano

Ech, ciekawi mnie ile jeszcze wyjdzie takich poradników....

Co do autora tematu, ogarniasz na tyle dobrze, że możesz pisać i decydować, która firma jest dobra a która nie itp? 
Nie chcę sprawdzać Twojego doświadczenia, lecz to co tu widze to śmiech na sali.

Nie przyszedłem tutaj na ten dział, by "napadać" słowami innych, tylko uświadomić ich jaka jest rzeczywistość... 

Wkrótce o dedykach, Ty gościu nie masz pojęcia nawet co jest stabilniejsze, jaka jest konfiguracja, jakie są zagrożenia, jakie są zabezpieczenia i luki i najważniejsze stabilność.

Ty tylko wchodzisz na strony, patrzysz o dobra oferta o to tu chyba jest git a tak w rzeczywistości nie jest.

Uświadomię Was nieco, stabilne środowisko, które ujawniło zacny plan posiada tylko jedna firma o nazwie Arubacloud z VPSami, pomyślcie dlaczego akurat vmware, dlaczego akurat takie łącze itd. 

Ale dobra do sedna przejdę:

Nie polecam:
lvlup.pro korzysta z usług ovh => brak stabilności, łącza nigdy nie będzie powyżej 100mb/s no chyba że w nocy xD i nie mają stabilności, tamta administracja nawet nie wie jak dobrze skonfigurować VPSa -.-

hitme za drogi i nie stabilny.

Ponadto porównujesz lvlup.pro do arubacloud? na starcie lvlup.pro nie ma tego co arubacloud, arubacloud za 4zł daje gwarantowane łącze download ponad 700mb/s i upload ponad 250mb/s a lvlup.pro tyle, ile daje ovh generalnie soyoustart ale soyoustart należy prawie do ovh ;)

TS wraz z botem muzycznym uciągnie na VPSie za 5zł brutto na arubacloud i nie dość że jest prawie nielimitowane łącze to dość starczy, bo NIKT z tego forum nie będzie wstanie wygenerować ponad 2TB ruchu w miesiąc, a jeśli tak to poprzez ataki bądź regularne pobieranie czegoś bezsensu xD

Temat powinna napisać osoba taka, która jest obeznana w tym co pisze i poleca, a nie jakiś amator bez urazy ale to naprawdę jak to widzę to każdego w pomyłkę dajesz... net-speak mają serwery z hosteamu więc BRAK stabilności, trzeba sobie samemu poradzić z stabilnością ale niewiele jest osób, którzy potrafią ogarnąć serwa by stał i stał i stał.. 

Jak polecasz lvlup.pro to nie wiem, albo korzystasz z ich usług albo na hajs lecisz... 

Przecież stabilne serwery VPS ma ovh a z ovh są wzięte każde ine serwery i każde firmy biorą dedyki skąd? z OVH i choć płacą np. za dedyka po 800zł a zarabiają z niego np. 1400zł i bez stabilności to zdzierstwo, które wkrótce się zmieni i rynek VPSów spadnie z tych firm co wymieniłeś w 90% 

KVM nie jest stabilny, jeśli się nie zadba o środowisko, przyjmijmy przykład pseudo KVMek z mintshostu, olali szkolenie z KVM i mają teraz masakrę, lvlup.pro nabrali pseudo amatorów którzy stworzyli środowisko lecz nie zadbali o stabilność całego dedyka i potem KVMek, serwery z ovh sa nowe i stabilniejsze bez optymalizacji ;)

Ogólnie mówiąc, temat jest zbędny i bez doświadczeń napisany. Jeśli ktoś będzie mnie chciał hejtować, wpierw zapraszam do lekturki na google, potem zastanowienie się nad hejtem, potem rzecz jasna hejt poleci no ale niestety będzie to skutkowało porażką, ponieważ jestem dość dobrze doświadczony w branży dedykowanej jak i innych powiązanych zagadnień, także no hm nie ma co porównywać inne firmy, ja osobiście polecam:
=> ovh
=> kimsufi

=> soyoustart

=> arubacloud

I nie ma więcej godnych VPSów bądź dedyków godnych polecenia, jeśli chodzi o Polskę.. 
No chyba że coś przeoczyłem ale w to wątpię a dla tych którzy chcą nauczyć się nwm stabilności, zabezpieczeń, mają chęć nauki to polecam:
=> mintshost

=> sldc.pl

Jak coś wyszukam jeszcze to dam znać.

Inne VPSy są do bani i nie przetrwają uptime powyżej 60 dni bez lagów czy pakietów i tak testowałem osobiście.. 

Także no, jeśli polecać i porównywać to tylko te, które dałem wyżej.

Dla niedowiarków screen przed migracją uptime VPSa z TSem z botem rzecz jasna na mintshoście:
TS3

VPS

A piszę tego posta ze względu na to, że szanuję innych i ich wydawany hajs a jak ktoś wydaje to powinien otrzymać chociaż w 80% to co oferuje potężniejsza firma bądź korzysta z usług potężnej firmy.. 
Nie szpanuję tutaj żeby nie było, przedstawiam tylko fakty jakie są. Moje doświadczenie w dziedzinie, której się zajmuje jest dość wysokie bym mógł polecać serwery godne zaufania i oczywiście nieco wsparcia w pomocy ;)

A nie lubię jak ktoś poleca czegoś bez dużego doświadczenia i sprawdzenia jak to wszystko działa w praktyce. 

Jeśli zrobiłem błędy ortograficzne to wybaczcie, poprawię je jak komuś będą przeszkadzać. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321 pokaż mi jedną poważną Polską firmę która zainwestuje w arubę.

To hosting dla tych co chcą coś mieć ale nie mają za co lub jako zaplecze techniczne, piszesz że wszystko jest złe, lvlup zły, hosteam zły, ty człowieku nie wiesz o czym piszesz.

Coś ty testował ze wiesz? chyba jakieś tanie ścierwo skoro na arubie zostałeś więc to że nie stać cię na coś lepszego nie znaczy że jest złe.

twoje słowa:

=> ovh
=> kimsufi

=> soyoustart

=> arubacloud

Polecasz same nisko budżetowe usługi, ovh ok ale tylko z ochroną game (dedyki), kimsufi -- nie będę komentował, SYS tylko z game (dedyki) ale co z tego jak to kvm-a nie ma w cenie.

To że jakieś firmy pomyślały i udostępniły kvm-y z ochroną pro game to tylko im podziękować.

Chyba nie do końca przetestowałeś usługi.

teraz cię rozbawię mam vps-a w net-speak (sztuk łącznie 3) i od 246 dni ( od zakupu) cały czas up i bez lagów podobnie hosteam  (2 vps) 116 dni bez lagów i jak to opisujesz brakiem stabilności  -- mózg se ustabilizuj a potem  pisz wypociny.

Gość chciał napisać temat napisał, doceń to ze cokolwiek zrobił poza pisaniem tak jak ty to zrobiłeś.

P.S. pokaż mi jakieś topowe serwery na arubie

Opublikowano

Co do autora tematu, ogarniasz na tyle dobrze, że możesz pisać i decydować, która firma jest dobra a która nie itp?

Nie chcę sprawdzać Twojego doświadczenia, lecz to co tu widze to śmiech na sali.

Nie przyszedłem tutaj na ten dział, by "napadać" słowami innych, tylko uświadomić ich jaka jest rzeczywistość...

Wkrótce o dedykach, Ty gościu nie masz pojęcia nawet co jest stabilniejsze, jaka jest konfiguracja, jakie są zagrożenia, jakie są zabezpieczenia i luki i najważniejsze stabilność.

Ty tylko wchodzisz na strony, patrzysz o dobra oferta o to tu chyba jest git a tak w rzeczywistości nie jest.

Uświadomię Was nieco, stabilne środowisko, które ujawniło zacny plan posiada tylko jedna firma o nazwie Arubacloud z VPSami, pomyślcie dlaczego akurat vmware, dlaczego akurat takie łącze itd.

Nie polecam:

lvlup.pro korzysta z usług ovh => brak stabilności, łącza nigdy nie będzie powyżej 100mb/s no chyba że w nocy xD i nie mają stabilności, tamta administracja nawet nie wie jak dobrze skonfigurować VPSa -.-

Ponadto porównujesz lvlup.pro do arubacloud? na starcie lvlup.pro nie ma tego co arubacloud, arubacloud za 4zł daje gwarantowane łącze download ponad 700mb/s i upload ponad 250mb/s a lvlup.pro tyle, ile daje ovh generalnie soyoustart ale soyoustart należy prawie do ovh ;)

TS wraz z botem muzycznym uciągnie na VPSie za 5zł brutto na arubacloud i nie dość że jest prawie nielimitowane łącze to dość starczy, bo NIKT z tego forum nie będzie wstanie wygenerować ponad 2TB ruchu w miesiąc, a jeśli tak to poprzez ataki bądź regularne pobieranie czegoś bezsensu xD

Temat powinna napisać osoba taka, która jest obeznana w tym co pisze i poleca, a nie jakiś amator bez urazy ale to naprawdę jak to widzę to każdego w pomyłkę dajesz... net-speak mają serwery z hosteamu więc BRAK stabilności, trzeba sobie samemu poradzić z stabilnością ale niewiele jest osób, którzy potrafią ogarnąć serwa by stał i stał i stał..

Jak polecasz lvlup.pro to nie wiem, albo korzystasz z ich usług albo na hajs lecisz...

Przecież stabilne serwery VPS ma ovh a z ovh są wzięte każde ine serwery i każde firmy biorą dedyki skąd? z OVH i choć płacą np. za dedyka po 800zł a zarabiają z niego np. 1400zł i bez stabilności to zdzierstwo, które wkrótce się zmieni i rynek VPSów spadnie z tych firm co wymieniłeś w 90%

KVM nie jest stabilny, jeśli się nie zadba o środowisko, przyjmijmy przykład pseudo KVMek z mintshostu, olali szkolenie z KVM i mają teraz masakrę, lvlup.pro nabrali pseudo amatorów którzy stworzyli środowisko lecz nie zadbali o stabilność całego dedyka i potem KVMek, serwery z ovh sa nowe i stabilniejsze bez optymalizacji ;)

Ogólnie mówiąc, temat jest zbędny i bez doświadczeń napisany. Jeśli ktoś będzie mnie chciał hejtować, wpierw zapraszam do lekturki na google, potem zastanowienie się nad hejtem, potem rzecz jasna hejt poleci no ale niestety będzie to skutkowało porażką, ponieważ jestem dość dobrze doświadczony w branży dedykowanej jak i innych powiązanych zagadnień, także no hm nie ma co porównywać inne firmy, ja osobiście polecam:

=> ovh

=> kimsufi

=> soyoustart

=> arubacloud

I nie ma więcej godnych VPSów bądź dedyków godnych polecenia, jeśli chodzi o Polskę..

No chyba że coś przeoczyłem ale w to wątpię a dla tych którzy chcą nauczyć się nwm stabilności, zabezpieczeń, mają chęć nauki to polecam:

=> mintshost

=> sldc.pl

Inne VPSy są do bani i nie przetrwają uptime powyżej 60 dni bez lagów czy pakietów i tak testowałem osobiście..

Dla niedowiarków screen przed migracją uptime VPSa z TSem z botem rzecz jasna na mintshoście:

TS3

VPS

A piszę tego posta ze względu na to, że szanuję innych i ich wydawany hajs a jak ktoś wydaje to powinien otrzymać chociaż w 80% to co oferuje potężniejsza firma bądź korzysta z usług potężnej firmy..

Nie szpanuję tutaj żeby nie było, przedstawiam tylko fakty jakie są. Moje doświadczenie w dziedzinie, której się zajmuje jest dość wysokie bym mógł polecać serwery godne zaufania i oczywiście nieco wsparcia w pomocy ;)

A nie lubię jak ktoś poleca czegoś bez dużego doświadczenia i sprawdzenia jak to wszystko działa w praktyce.

Jeśli zrobiłem błędy ortograficzne to wybaczcie, poprawię je jak komuś będą przeszkadzać.

Nie będę się tu z tobą kłócil, zrobiłem zwykle porównanie i tyle jest na dole parę słów komentarza ale to raczej w formie dodatku, jak sam widzisz temat jest dosyć kontrowersyjny. I ja doskonale sobie zdaje sprawę że lvlup, net speak to są reselerzy którzy korzystają z nie swoich serwerów. Komentarze do tych usług są poparte doświadczeniami wielu osób z branży ts i ja się z tobą zgadzam w wielu kwestiach ale bardzo proszę żebyś nie zarzucał innym braku kompetencji, twój post napewno pomoże wielu osobom się zdecydować natomiast niektóre elementy swojej wypowiedzi mogłeś sobie darować.
Opublikowano

@kamil2321

Śmiech na sali to był jak przeczytałem twój komentarz. Aruba to nie jest firma w którą ktoś zainwestuje. Nigdy nie miałem maszyn od nich, a z tego co wiem większosć albo trzyma tam sinusy albo po prostu używa do testów.

------------

@PGS

A propos supportu na Hosteam - powiem krótko, dno. Dlaczego? 

Miałem problemy z VPS'em - wywalało procesy itp. i grozili mi blokadą. Ja tłumaczę że halo tu jest tylko ts i boty, więc wogóle o czym dyskusja. Stwierdzili że naprawią - naprawili tak że walneli restart o 01.00 w nocy, bez wyłączenia procesu TS i skończyło się tak że baza danych poszła w cholere i trzeba było robić z backupa. Backupa nie mieli, a ja z powodu awarii laptopa też nie miałem i stawiałem wszystko od nowa.

Na support mailowy nie odpisywali, więc dzwoniłem. Dzwoniłem, przedłużali rozmowy, nabili mi rachunek na telefon 80 funtów, równowartość 400zł na polskie i umyli ręce że to "Pan dzwonił, trzeba było czekać" gdy wysłałem im rachunek od operatora.

Może i maszyny w miarę, ale czasami to naprawde ciekawi mnie czy oni naprawde wiedzą co tam robią.

Co do supportu lvlup, żeby nie było że jestem stronniczy - też trochę porażka. Odpowiadają czasami mega długo, no ale cóż. Jeżeli ktoś umie i zna się na rzeczy, raczej owego supportu nie potrzebuje i daje rade sam z forum, poradnikami od nich i tzw. Wujka Google. Hosteam ani nie ma porządnego FAQ ani poradników ani nic.

------------

@carbonx - nie martw sie, choćbyś im ułatwił wybór to i tak przyjdą chojraki które nic nie wiedzą na temat, stwierdzą żeś napisał bzdury i pójdą, ale w momencie w którym zaspamią (lub inni użytkownicy) dział "zarządzanie serwerów" 18314324 tematami na temat którego hostingu wybrać, nie pomyślą żeby spojrzec napierw tutaj ;)

------------

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Tak na początek, napiszę krótko, CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM a teraz przejdę do sedna:

@kamil2321 pokaż mi jedną poważną Polską firmę która zainwestuje w arubę.

To hosting dla tych co chcą coś mieć ale nie mają za co lub jako zaplecze techniczne, piszesz że wszystko jest złe, lvlup zły, hosteam zły, ty człowieku nie wiesz o czym piszesz.

Coś ty testował ze wiesz? chyba jakieś tanie ścierwo skoro na arubie zostałeś więc to że nie stać cię na coś lepszego nie znaczy że jest złe.

twoje słowa:

=> ovh
=> kimsufi

=> soyoustart

=> arubacloud

Polecasz same nisko budżetowe usługi, ovh ok ale tylko z ochroną game (dedyki), kimsufi -- nie będę komentował, SYS tylko z game (dedyki) ale co z tego jak to kvm-a nie ma w cenie.

To że jakieś firmy pomyślały i udostępniły kvm-y z ochroną pro game to tylko im podziękować.

Chyba nie do końca przetestowałeś usługi.

teraz cię rozbawię mam vps-a w net-speak (sztuk łącznie 3) i od 246 dni ( od zakupu) cały czas up i bez lagów podobnie hosteam  (2 vps) 116 dni bez lagów i jak to opisujesz brakiem stabilności  -- mózg se ustabilizuj a potem  pisz wypociny.

Gość chciał napisać temat napisał, doceń to ze cokolwiek zrobił poza pisaniem tak jak ty to zrobiłeś.

P.S. pokaż mi jakieś topowe serwery na arubie

Po pierwsze kolego, czytaj ze zrozumieniem.

Ten temat nie służy tylko do inwestowania dla firm tylko dla każdego to po pierwsze, na aruba polecam VPSy a nie dedyki... przecież tu mowa o VPSach czyż nie prawda? więc nie wiem gościu czytanie ze zrozumieniem.

Nie rozbawiłeś mnie tym że masz usługi i dennych firm VPSy czy coś tam.. jeśli chodzi o stabilność, kolego wiem że Ty tego nie odczujesz ale odczuwają to inni np. podczas gry mają większe pingi jak siedzą na TSie, popytaj to typowy problem ;)

Poza tym chciał dobrze, to dlaczego pisze takie głupoty w tym temacie..
Jeśli chodzi o aruba i jeśli chodzi o łącze lvlup.pro to aruba jest szczytowa w tym, w stabilności jeszcze bardziej bo jak zlaguje VPSa to nie tak jak na lvlup.pro czy gdzieś indziej z KVM że lag stoi z 20 minut i tylko reboot ratuje ;) 

SS łącza: https://scr.hu/8oLY6N
Więc jak ktoś ma płacić za KVM na lvlup.pro z takim niskim łączem i ogólnie do bani wszystko mają z panelem czy cokolwiek to warto wydać albo 5zł i cieszyć się z wszystkim albo wydać więcej i mieć więcej od lvlup.pro to takie przemyślenie, łącze jest też ważne.

Nie polecam:

=> ovh
=> kimsufi
=> soyoustart
=> arubacloud
=> mintshost
=> sldc.pl

TS3
VPS

A nie lubię jak ktoś poleca czegoś bez dużego doświadczenia i sprawdzenia jak to wszystko działa w praktyce.

Nie będę się tu z tobą kłócil, zrobiłem zwykle porównanie i tyle jest na dole parę słów komentarza ale to raczej w formie dodatku, jak sam widzisz temat jest dosyć kontrowersyjny. I ja doskonale sobie zdaje sprawę że lvlup, net speak to są reselerzy którzy korzystają z nie swoich serwerów. Komentarze do tych usług są poparte doświadczeniami wielu osób z branży ts i ja się z tobą zgadzam w wielu kwestiach ale bardzo proszę żebyś nie zarzucał innym braku kompetencji, twój post napewno pomoże wielu osobom się zdecydować natomiast niektóre elementy swojej wypowiedzi mogłeś sobie darować.

Nie mogłem darować, bo zrobiłeś tak samo, że według Ciebie jest dobre to i to, tamto czy tamto a w praktyce nie jest tak jak myślisz.

Wystarczy np. wejść na forum lvlup.pro i zobaczyć jaki maja syf, ogólnie forum kiepsko dopracowane i generalnie wszystko jest pic na wodę a płacić tak dużo za KVM w porównaniu do aruby to troszkę przesada..

Na arubie w panelu są dostepne każde wirtualne środowiska serwerowe, czyli FreeBSD i linuxy i windowsy, mają wszystko w jednym i można bez limitu instalować i za darmo a nie to co np. w lvlup.pro czy gdziekolwiek, a net-speak nawet nie wspomnę..

@kamil2321

Śmiech na sali to był jak przeczytałem twój komentarz. Aruba to nie jest firma w którą ktoś zainwestuje. Nigdy nie miałem maszyn od nich, a z tego co wiem większosć albo trzyma tam sinusy albo po prostu używa do testów.

------------

@PGS

A propos supportu na Hosteam - powiem krótko, dno. Dlaczego? 

Miałem problemy z VPS'em - wywalało procesy itp. i grozili mi blokadą. Ja tłumaczę że halo tu jest tylko ts i boty, więc wogóle o czym dyskusja. Stwierdzili że naprawią - naprawili tak że walneli restart o 01.00 w nocy, bez wyłączenia procesu TS i skończyło się tak że baza danych poszła w cholere i trzeba było robić z backupa. Backupa nie mieli, a ja z powodu awarii laptopa też nie miałem i stawiałem wszystko od nowa.

Na support mailowy nie odpisywali, więc dzwoniłem. Dzwoniłem, przedłużali rozmowy, nabili mi rachunek na telefon 80 funtów, równowartość 400zł na polskie i umyli ręce że to "Pan dzwonił, trzeba było czekać" gdy wysłałem im rachunek od operatora.

Może i maszyny w miarę, ale czasami to naprawde ciekawi mnie czy oni naprawde wiedzą co tam robią.

Co do supportu lvlup, żeby nie było że jestem stronniczy - też trochę porażka. Odpowiadają czasami mega długo, no ale cóż. Jeżeli ktoś umie i zna się na rzeczy, raczej owego supportu nie potrzebuje i daje rade sam z forum, poradnikami od nich i tzw. Wujka Google. Hosteam ani nie ma porządnego FAQ ani poradników ani nic.

------------

@carbonx - nie martw sie, choćbyś im ułatwił wybór to i tak przyjdą chojraki które nic nie wiedzą na temat, stwierdzą żeś napisał bzdury i pójdą, ale w momencie w którym zaspamią (lub inni użytkownicy) dział "zarządzanie serwerów" 18314324 tematami na temat którego hostingu wybrać, nie pomyślą żeby spojrzec napierw tutaj ;)

------------

Arubacloud jest firmą, w którą warto inwestować, ponieważ za 5zł może sobie wszystko zainstalować jak wyżej napisałem mają wirtualizację, która pozwala instalować systemy BSD jak i linuxowe i windowsy ;) dodatkowo dają 50gb ftp i można wgrać własne iso, mają dość dobre łącze jak pokazałem wyżej na screenie więc nie warto martwić się że upload będzie ograniczony :D dają gwarantowane łącze a nie to co inni "do" czyli w godzinach kryzysu nawet 1mb/s wywiązuje ich z umowy a każdy będzie płakał że wydaje hajs a takie łącze, lagi i wgl.

Hm jeśli baza danych po restarcie maszyny rozwaliła się, to już widze jakie masz umiejętności hejterze.. brak dysponowania umiejętnościami niestety doprowadziła Cie do takiej sytuacji, gdzie straciłeś bazę. Jak masz zamiar hejtować, wpierw się podszkol, w dziedzinie konfiguracji i innych rzeczy nie bawię się od dzisiaj tylko kilka lat, wiele więcej lat od lvlup.pro i innych dennych firm.

Jak wspomniałem, hosteam jest dla bardziej tych, którzy chcą się uczyć na błędach i nauczy się a nie iść na łatwiznę. Mi jakoś baza nigdy od 7 lat nie poszła na żadnym VPSie po restarcie czy tam po atakach czy cokolwiek... 

Co do supportu z hosteam, trzeba potrafić normalnie z nimi gadać, mi jakoś pomagają bez zarzutu. Tak btw hosteam to biznes-host ;)

Ja doskonale znam osoby i ich umiejętności i to co potrafią, nie czepiałbym się z lvlup.pro ale mają za wysokie ceny i niższą stabilność wraz z panelem ;) 

Jeśli ktoś ma kupić KVM za np. 30zł to musi mieć dobrą KVM i stabilną, a jeśli chodzi o stabilność, np. robisz projekty, które musisz kompilować ale niestety masz lapka przyjmijmy 4gb ram więc nie zbyt możesz kompilować więc idziesz na forum, szukasz opinii na temat mocnych i dobrych VPSów, po czym znajdujesz np. ten temat, taka osoba myśli no ok wypróbuje jedną firmę i po czym się zawodzi, bo niby mocny a nie potrafi kompilacji podstawowych w gcc czy gmake przeprowadzić, no więc taka osoba daje komentarz zły że nie znacie się i taka i taka firma to dno, brak stabilności itd.. 

Testy, które przeprowadziłem pod względem stabilności i "mocnego" VPSa, ten za 5zł z aruba przebił VPSy z KVM z lvlup.pro półtorakrotnie ;) na arubie stosują mocniejsze serwery dedykowane od lvlup.pro z lekką i stabilną wirtualizacją vmware co pozwala na swobodne duże obliczenia sobie zrobić bądź cokolwiek ;) 

Nie pierwszy raz piszę tego typu posty na hejty, potem piszą do mnie że miałem rację z stabilnością i wgl ;) i jak wspomniałem, warto inwestować w VPSy na aruba niż gdziekolwiek bo nie dość że tanio to i no stabilnie a co do anty-ddosu to również posiadają :P 

Opublikowano

@kamil2321 nie pozwalaj sobie, ja Ciebie nie obraziłem więc szanuj słowa.

Co do moich umiejętności - sytuacja którą opisałem była nie związana z moją niewiedzą. Ba, moja "nie wiedza" nie ma tu nic do tego co hosting potrafi - to oni powinni wiedzieć jeśli ja czegoś nie wiem ;)

To że oni mieli jakiś problem, skończył się tym że ich system wyłączał mi maszynę pod pretekstem zbyt dużego obciążenia. Dokładnie to doprowadziło do sytuacji w której baza nie została zamknięta przez proces i zamknięcie dokonało się bez sukcesu. Prosisz o czytanie ze zrozumieniem, a sam nie umiesz tego dokonać. Gratki.

Dyskusję skończyłem, bo widze że poziom tej dyskusji się stacza pod wpływem ludzi takich jak ty.

Pozdrawiam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Aruba Aruba Aruba, i gdzie tu stronniczość?

Doskonale ja i wszyscy wiedzą że Aruba jest ok - ale tylko na zaplecze.

Skoro piszesz że reselerzy to denne firmy ... to całe ovh jest denne bo oni od nich mają swoje serwery, różnica miedzy kvm z lvlup i net-speak jest prosta - lvlup działa na SYS net-speak na OVH.

KVM to stały przydział zasobów ale łącze do serwera jest tylko jedno - więc pomyśl co ty byś chciał od vps-a? żeby miał swoją kartę sieciową i uplink? wiesz że od strony technicznej to jest kawał roku.

Czemu hosterzy ograniczają łącze - żeby była pewna stała gwarantowana.

Jeżeli masz małe projekty to aruba ci może wystarcza, na moje niestety to kids hosting którego nie biorę nawet pod uwagę, tak samo jak wszelkich zagranicznych lokalizacji - dlaczego? - bo to co ja mam jest tylko dla polskiej społeczności i na pingi nie narzekam.

Nie wiem w jakim czasie ty testowałeś hosteam i net-speak, ale tam się wiele zmieniło, i ja osobiście bym ich na nic nie zamienił - jest drożej owszem - ale wiem za co płacę.

Ale twój profesjonalizm okazał się tutaj: "Tak btw hosteam to biznes-host"

śmiechłem  na maksa, czy ty kiedyś osobiście kontaktowałeś się z właścicielem HT i BH?

Wiesz że ta bzdura dyskwalifikuje cię jako osobę której można wierzyć?

Weź edytuj swoje posty, wymaż zawartość i nie pisz więcej. Bo ja wszystko rozumiem ale jak ktoś pisze bzdury wyssane z palca i upiera się że pisze prawdę to dla mnie to jest typowy ułomek, który swoją głupotę na siłę próbuje przelać na innych, to jest chore.

Zaraz nam napisze że Aruba jest właścicielem OVH... daruję sobie już czytanie postów tego Pana.

Opublikowano

@kamil2321 nie pozwalaj sobie, ja Ciebie nie obraziłem więc szanuj słowa.

Co do moich umiejętności - sytuacja którą opisałem była nie związana z moją niewiedzą. Ba, moja "nie wiedza" nie ma tu nic do tego co hosting potrafi - to oni powinni wiedzieć jeśli ja czegoś nie wiem ;)

To że oni mieli jakiś problem, skończył się tym że ich system wyłączał mi maszynę pod pretekstem zbyt dużego obciążenia. Dokładnie to doprowadziło do sytuacji w której baza nie została zamknięta przez proces i zamknięcie dokonało się bez sukcesu. Prosisz o czytanie ze zrozumieniem, a sam nie umiesz tego dokonać. Gratki.

Dyskusję skończyłem, bo widze że poziom tej dyskusji się stacza pod wpływem ludzi takich jak ty.

Pozdrawiam.

Nie obrażam, a poza tym jakby oni mieli jakiś problem z maszyną to nie tylko Ciebie by wywaliło, tylko każdego i poza tym tak masz niewiedzę. Nawet to jak piszesz i rozumiesz to co ja piszę jest na niższym poziomie niż sądziłem.. nie wiem ile razy Ci mam tłumaczyć, jakbyś znał się na zaawansowanej konfiguracji mysql to nie miałbyś żadnego problemu, żadnego crasha by nie było po jakimś nieudanym zamknięciu itd -.-

Jeśli uważasz że Cie obrażam to serdecznie Cie przepraszam, nie mam na celu obrażanie tylko wytypowanie swoich błędów, których Ty sam nie zobaczysz ale inni tak.

Tak poza tym, MH/BH odpisało na ticketa w 7 minut ;)

Aruba Aruba Aruba, i gdzie tu stronniczość?

Doskonale ja i wszyscy wiedzą że Aruba jest ok - ale tylko na zaplecze.

Skoro piszesz że reselerzy to denne firmy ... to całe ovh jest denne bo oni od nich mają swoje serwery, różnica miedzy kvm z lvlup i net-speak jest prosta - lvlup działa na SYS net-speak na OVH.

KVM to stały przydział zasobów ale łącze do serwera jest tylko jedno - więc pomyśl co ty byś chciał od vps-a? żeby miał swoją kartę sieciową i uplink? wiesz że od strony technicznej to jest kawał roku.

Czemu hosterzy ograniczają łącze - żeby była pewna stała gwarantowana.

Jeżeli masz małe projekty to aruba ci może wystarcza, na moje niestety to kids hosting którego nie biorę nawet pod uwagę, tak samo jak wszelkich zagranicznych lokalizacji - dlaczego? - bo to co ja mam jest tylko dla polskiej społeczności i na pingi nie narzekam.

Nie wiem w jakim czasie ty testowałeś hosteam i net-speak, ale tam się wiele zmieniło, i ja osobiście bym ich na nic nie zamienił - jest drożej owszem - ale wiem za co płacę.

Ale twój profesjonalizm okazał się tutaj: "Tak btw hosteam to biznes-host"

śmiechłem  na maksa, czy ty kiedyś osobiście kontaktowałeś się z właścicielem HT i BH?

Wiesz że ta bzdura dyskwalifikuje cię jako osobę której można wierzyć?

Weź edytuj swoje posty, wymaż zawartość i nie pisz więcej. Bo ja wszystko rozumiem ale jak ktoś pisze bzdury wyssane z palca i upiera się że pisze prawdę to dla mnie to jest typowy ułomek, który swoją głupotę na siłę próbuje przelać na innych, to jest chore.

Zaraz nam napisze że Aruba jest właścicielem OVH... daruję sobie już czytanie postów tego Pana.

Kolego, sam nie wiesz co piszesz..

Mintshost to biznes-host, gdzie docierają tickety jak nie do biznes-hostu? skąd mintshost ma serwery jak nie z BH? udowodnić mogę nawet np.:  

https://scr.hu/GeK3Xy

albo:

https://scr.hu/ymoRo6

to takowy chyba dowód na to, iż MH to nic innego jak od początku BH lecz z jednym wyjątkiem, MH to druga firma na drugiego innego właściciela, zrobione jest tak jak na OVH gdzie rozdzielili na 2 inne firmy- kimsufi(pierwsze serwery w ovh) i soyoustart(drugie serwery w ovh z polskim wsparciem) 

Tu nawet dam Ci screena z whoisa: https://scr.hu/jqn7lA 

Ale nie, bo Ty dalej będziesz twierdzić że MH to oddzielna firma od BH -.-

Ja mam więcej informacji niż pozostali, sam nie wiesz kim ja do diaska jestem żeby mnie po prostu poprawiać.. wpierw kolego proszę o jedno, jeśli zdecydujesz napisać się posta, prosze przeanalizuj go.

Teraz następna kolejna sprawa, net-speak zaczynał na serwerach z home.pl i tam zarejestrowali swoje początki: https://scr.hu/emD5Le

Potem przeszli do hosteamu, bo zaoferowano im lepsze zabezpieczenia i filtrowanie i no oczywiście sprzedawali VPSy a nie tak dawno pomyśleli by zaoszczędzić to dodatkowo wynajęli sobie serwery z OVH i mają 2 lokalizacje do wyboru.. masz TSa z net-speaka to sprawdź sobie na whoisie jak nie wierzysz bądź ktokolwiek i zobaczycie że pingnie wam zapewne do hosteamu jak zabraliście nie z FR ts3 

Co do ograniczeń jakie Ty tu głupoty wypisujesz, mi chodzi o to że np. wynajmują serwa gdzie łącze mają 10gb/s bądź np. 1gb/s i nie dają gwarantowanego łącza tylko piszą "do" a w ovh dają gwarantowane łącze więc dlatego dodatkowo lvlup.pro u mnie ma minusa, że nie dają gwarantowanego łącza więc ja już wolę mieć gwarantowane łącze, nie narzekać NIGDY na pingi i kupić sobie VPSa z ovh wydając np. 15zł i kupić sobie IP Polskie i mieć niższy ping jeśli zależy Ci na tym pingu ;) tańsze i prostsze rozwiązanie i suma wyniesie około 23zł za miesiąc VPSa z Polskim IP na ovh a na lvlup.pro 30zł a na ovh dają gwarantowane łącze a lvlup.pro nie daje.. 

Więc teraz Ty weź edytuj swoje posty a nie pisz żebym ja edytował, ja w swoim fachu nie mylę się a jak mylę to uwierz mi bardzo rzadko ;)

Tak btw, przyszpanuję Ci z lekką wiedzą, mam unikatowy nick na całym świecie bo kilka lat temu ktoś powiedział że nie da się, że brak luk itd a hm co do MH, BH i inych hosterów np. net-speak nie potrafili nawet zabezpieczyć swojej strony SSLem a szyfrowanie danych jest potrzebne, zwłaszcza jak się płaci za usługi :)

Dlatego, nie polecam inych hosterów niż tych, których wymieniłem. 

Myślę że każdemu jasno i wyraźnie przedstawiłem wszystko wraz z dowodami rzecz jasna.

Opublikowano

Teraz już nie hosteam to biznes host tylko  minthost to biznes host - zdecyduj się bo robi się żenada.

net-speak nie zaczynał na serwerach home ... tylko webtropii ( a to było w czasach kiedy na kalkulator mówiłeś komputer) , później był hetzner, potem ovh, a następnie hosteam, migrowali w poszukiwaniu ochrony i lepszych łączy wraz z atakami jakie się coraz częściej pojawiały, wystarczy wysłać zapytanie do ich biura a ci pełną historię opiszą, ich domeny główne są utrzymywane na dns-ach home.pl a to żadna tajemnica (whois), więc jak  już bawisz się w detektywa to się bardziej postaraj bo znowu pierdoły piszesz.

To co ma MH wspólnego z BH mnie nie interesuje, obie firmy mają marną reputację, ale fakt że pisałeś że to Hosteam (HT) i BH to jest to samo to mnie rozwaliłeś (i chyba nie tylko mnie).

Potem przeszli do hosteamu, bo zaoferowano im lepsze zabezpieczenia i filtrowanie i no oczywiście sprzedawali VPSy a nie tak dawno pomyśleli by zaoszczędzić to dodatkowo wynajęli sobie serwery z OVH i mają 2 lokalizacje do wyboru.. masz TSa z net-speaka to sprawdź sobie na whoisie jak nie wierzysz bądź ktokolwiek i zobaczycie że pingnie wam zapewne do hosteamu jak zabraliście nie z FR ts3

Nie tak dawno pomyśleli by zaoszczędzić??? oni poszerzyli ofertę z myślą o klientach zagranicznych którzy swojego czasu mieli problemy z połączeniami do hosteam i pisali sami o tym w powiadomieniach.

Oni raczej nie oszczędzają bo nie masz  przeciążonych maszyn, masę darmowych dodatków które wymagają zasobów, ale co ty możesz wiedzieć skoro to co piszesz to PIERDOŁY.

Nic nie wiesz o firmach które krytykujesz, wprowadzasz innych w błąd, takie osoby jak ty powinny mieć ograniczony dostęp do komputera za poziom głupoty jakim się wykazałeś.

Radzę ci nie wypowiadaj się już bo z każdą wypowiedzią bardziej się pogrążasz.

P.S. Jak już chcesz coś pisać to zasięgnij informacji u źródła a nie wymyślaj sobie  historii.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dobrze opisane pomoże napewno przy wyborzę lecz dodałbym tutaj parę hostingów takich jak : hosteam , gametris , blazingfast .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powinno rozwiązać problemy osób zastanawiających się nad wyborem maszyny, poradnik jak najbardziej na +

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...