Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MacBook do 2400 zł

Bóbr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar sobie kupić laptopa i wpadłem na genialny pomysł z racji, że mam Ip 5s i pomimo jego wieku, już trochę ma ten model zadziwia mnie jego predkosc w porównaniu do innych urządzeń ;)

Zastanawiam się nad MacBookiem air do 2400 zl (uzywka ), gram też czasami w gry więc interesuje mnie jak to bedzie walasnie na tamkim laptopie.

Wiecie moze jak wypadaja na takim komputerze takie gry jak cs go, i inne popularne tytuły?

szukam też osoby ktora zna sie na tego typu sprzecie do pomocy przy zakupie itd. jesli jest ktos chetny to prosze się nie bać nie gryze xD

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

Zdania są podzielone, ja generalnie uważam, że MacBook to komputer do pracy dla profesjonalistów lub do codziennych zadań (no, i jeszcze dla hipsterów w Starbuniu, ale to się trochę pokrywa).

Na tych wyższych modelach Pro (za +5k w górę) da się pograć sensownie w gry takie jak cs:go, ale i tak o wiele lepszym rozwiązaniem będzie komputer PC na Windowsie w takim przypadku i tyle.

Żeby otrzymać w grach wydajność taką jak na komputerze za 2500 zł musisz kupić MacBooka za 8 tysięcy. Czy ma to sens? Nie.

Generalnie komputery Apple są świetne, pracuje na macOS od prawie 2 lat i nie wyobrażam sobie przejścia z powrotem na Windowsa, ale ja nie gram w gry, tylko pracuję.

Jezeli jestes w stanie zrezygnować z gier, to mozemy dalej dyskutować, chętnie polecę Ci ciekawe modele, powiem na co zwrócić uwagę przy kupnie uzywki. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Zdania są podzielone, ja generalnie uważam, że MacBook to komputer do pracy dla profesjonalistów lub do codziennych zadań (no, i jeszcze dla hipsterów w Starbuniu, ale to się trochę pokrywa).

Na tych wyższych modelach Pro (za +5k w górę) da się pograć sensownie w gry takie jak cs:go, ale i tak o wiele lepszym rozwiązaniem będzie komputer PC na Windowsie w takim przypadku i tyle.

Żeby otrzymać w grach wydajność taką jak na komputerze za 2500 zł musisz kupić MacBooka za 8 tysięcy. Czy ma to sens? Nie.

Generalnie komputery Apple są świetne, pracuje na macOS od prawie 2 lat i nie wyobrażam sobie przejścia z powrotem na Windowsa, ale ja nie gram w gry, tylko pracuję.

Jezeli jestes w stanie zrezygnować z gier, to mozemy dalej dyskutować, chętnie polecę Ci ciekawe modele, powiem na co zwrócić uwagę przy kupnie uzywki. ;)

Czyli patrząc z tej strony, mac air i5 1,7, 4GB ram, Intel HD Graphics 3000, nie poradzi sobie z cs go na minimalnych?

Opublikowano

Musisz pamiętać że generalnie za to samo co masz w kompie w laptopie zapłacisz więcej, jeżeli chodzi o Mac to ja osobiście ich nie nawidze, podobnie jak okien od Microsoftu (linux ❤). Jeżeli jednak chodzi o ten konkretny model to raczej nie licz na fajerwerki w grach typu CS;go. Rozważ czy przy takim budżecie nie opłaci ci się bardziej komputer stacjonarny.

@Edit

CS:go pójdzie ale tak jak już napisałem nie licz na 300 fpsów xD.

Opublikowano

MacBook Air to taki tabletowy komputer, przy tym procku, 4gb ram i integrze nie licz na komfortową grę w cs:go xp

+ optymalizacja Steama i csa pod OS X jest spierdolona

5465845486.png

Opublikowano

MacBook Air to taki tabletowy komputer, przy tym procku, 4gb ram i integrze nie licz na komfortową grę w cs:go xp

+ optymalizacja Steama i csa pod OS X jest spierdolona

wiem wiem, ale patrzac na budżet załużmy ok 2500 to jest szansa ze zagram na macu w cs go z iloscia fps nie mniejsza niz 50?

Musisz pamiętać że generalnie za to samo co masz w kompie w laptopie zapłacisz więcej, jeżeli chodzi o Mac to ja osobiście ich nie nawidze, podobnie jak okien od Microsoftu (linux ❤). Jeżeli jednak chodzi o ten konkretny model to raczej nie licz na fajerwerki w grach typu CS;go. Rozważ czy przy takim budżecie nie opłaci ci się bardziej komputer stacjonarny.

@Edit

CS:go pójdzie ale tak jak już napisałem nie licz na 300 fpsów xD.

wlasnie juz przerzuciłem sie jakis czas temu a androida na ios i nie zaluje mam nadzieje ze tak samo moze sie stac w przypadku maca :D

Opublikowano

Nie, nie ma szans, że zagrasz, poza tym MacBook będzie się grzał, nie będzie to komfortowe korzystanie, nawet jak te powiedzmy 40 fps uciągniesz, to będą skoki płynności itd.

Wiem, bo mam Aira wprawdzie 11", ale z tymi samymi podzespołami. 

A teraz masz jakis komputer PC z Windą na którym mozesz grac? Bo jak tak, to sobie go zostaw do grania, a do pracy, szkoły i generalnie wszystkiego bierz jabłko, będziesz bardzo zadowolony :) Taki Mac potrafi mieć 10-12 godzin pracy na baterii, generalnie bardzo przyjemny sprzęt

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...