Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę podłączyć ftp do serwera TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam serwer w net-speak'u. Chciałem po testować boty więc znalazłem na internecie darmowy vps http://forkhost.info/ .

Zrobiłem konto i dodałem dns'y. I teraz mam problem bo nw jak się zalogować do putty i ftp - podaje dobre dane ale wywala błąd.

Opublikowano

Poprzez SSH też nie możesz się zalogować?

FTP raczej nie jest domyślnie zainstalowane, więc musiałbyś skorzystać z SFTP i użyć tych samych danych logowania co do SSH.

Opublikowano

z ssh mam tylko jakąś konsole

SSH ma pokazywać tylko konsolę (Wiki). VPS sterujesz wpisując komendy. Zainstaluj teraz serwer FTP korzystając z jakiegoś poradnika. Jest ich masa w sieci (np. klik).

(')(.)(;)

Opublikowano

Konsola ciągle wywala mi błąd: 

u547520666$ [/home/u547520666/] apt -get install proftpd
-bash: apt -get install proftpd: command not found
u547520666$ [/home/u547520666/]
Opublikowano

No zaczynać powinieneś od wyboru systemu.

Każda dystrybucja jest inna i niektóre różnią się znacząco od reszty.

Obczaj jaki masz system, bo niektóre komendy mogą nie działać.

Opublikowano

Na początku wpisz te dwie komendy:

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get upgrade

I sprawdź czy zadziała:

$ sudo apt-get install proftpd

(')(.)(;)

Opublikowano

Serwer może wymagać byś był zalogowany na konto root by korzystać z jakichkolwiek komend. Mogę się mylić jestem nowy :)

Opublikowano

Na początku wpisz te dwie komendy:

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get upgrade

I sprawdź czy zadziała:

$ sudo apt-get install proftpd

Żadna nie działa

Specjalista
Opublikowano

Źle komendy wpisywałeś.

Nie instaluj sobie FTP. Jawnie przysyła dane co jest raczej mało bezpieczne. Zaloguj się przez protokół sftp.

Program do FTP np. filezilla wystraczy do tego. Jedynie co musisz zrobić to dać port 22.

IP takie jak VPS, oraz passy czyli haslo i login takie same jak do SSH, zmienia sie tylko port na 22

Opublikowano

Z tego co pokazujesz na screen'ach masz gotowe FTP. Zaloguj się podanymi na stronie pasami do FTP. Hasło pewnie takie jak do konta na stronie albo masz na mail.

(')(.)(;)

Opublikowano

Z tego co pokazujesz na screen'ach masz gotowe FTP. Zaloguj się podanymi na stronie pasami do FTP. Hasło pewnie takie jak do konta na stronie albo masz na mail.

Właśnie w tym problem że nie moge się zalogować na ftp podaje hostname i passy i wyskakuje blad

Specjalista
Opublikowano

Nie dziwię się.

21/tcp  closed ftp

Dla IP: 31.170.167.173 port 21 jest zablokowany także się nie połączysz.

Natomiast domena jest połączona z Net-speak.pl

Jakie masz IP tego twojego VPS? Bo po podanych adresach sie nie połączysz.

Opublikowano

Witam, mam serwer w net-speak'u. Chciałem po testować boty więc znalazłem na internecie darmowy vps http://forkhost.info/ .

Zrobiłem konto i dodałem dns'y. I teraz mam problem bo nw jak się zalogować do putty i ftp - podaje dobre dane ale wywala błąd.

:)

Specjalista
Opublikowano

A bo ty wcześniej próbowałeś przez Web shella to zrobić.

Niestety nie wiem jak Ci pomoc. Wszystko jest zablokowane. Wygląda na to, że wyciągneli od ciebie tylko te dane a serwera nie dostaniesz. Zbacz email może tam coś będzie jeszcze czekać, jakieś dodatkowe potwierdzenie. Można też zawsze pisac do supportu, ale wątpię żeby to coś pomogło.

Kup serwer VPS na arubie za 4zł - tam będzie wszystko działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...