Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ChaosMu x50 [S6EP3] 05.01.2017

szewa12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do spotów na arenie: można zmiejszyć ilość mobów choćby do tylu co na innych mapach? bez sensu żeby wszyscy lecieli tylko na arene

Na arenie i na innych mapkach po te 5-6 mobków.

//Avril

Na arenie będzie tylko jeden moobek więcej, dlatego bo to będzie mapa czysto pvp :)

Oczywiście będzie subserver VIP na którym będzie oazą spokojnej gry

Jeżeli jeden res będzie można zrobić na jeden dzień to nie będzie żaden long term. Proponuje zmniejszyć exp i zwiększyć ogranicznik resowy. Co do statów to do 250 czy 270 cofka i staty zostają.

Jestem w stanie zmienić exp np do 30 i ogranicznik na 2dni, tylko muszę mieć opinie innych na ten temat :) zapraszam do dyskusji

Nagroda za reset będzie co 6 albo 7 resów

sygnatura.png

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przy expie 20 czy 30 to 2 dni nie mało? Jak na moje oko to 3-4 dni opozniacz i zmniejszyć jeszcze troszkę exp. Im więcej dni opozniacz i im mniejszy exp tym dłuższa gra. Teraz rozmawiamy na sucho ,ale żeby ocenić co i jak to trzeba przetestować.

Opublikowano

Ja jestem tutaj z tych co nie mają aż tak dużo czasu na grę, ale jednak chcieliby mieć 1 serwer na mogliby się pobawić dłuższy okres czasu, więc proponuję po prostu spowalniacz resowy np.2-3dni ale expa przesadnie nie zmniejszać, jak dla mnie x50 jest wystarczająco mały. Co do resetu to mi już tam rybka czy reset statystyk czy cofka do jakiegoś levela, ale tak jak wspominał jakiś gracz przede mną, cofka do np. 270lvla uniemożliwia wejście do BC 1-5 itd. Chyba lepiej reset statystyk, co dodatkowo daje opcje mieszania w buildzie, bo ja akurat jestem laikiem na serwerach PVP i mi odpowiada fakt że będę mógł często zmieniać swój build :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia administracji!

Opublikowano

Nie moze byc tak ze jak zostaną statystki  zostaja i potem bedzie od 1lvl-a znow poniewaz ludzie po 2-3rr bedą juz mieli na tyle pkt wbitych ze beda expic solo i tylko to bedzie sie liczylo , hm wlasnie dlatego musi byc od 255lvl cofka poniewaz zdobywanie levela i co za tym idzie punktow nie jest juz tak proste i nie zdobedziesz ich tylu , to jest definicja long terma :) rr 

Opublikowano

No dlatego pisałem, że cofka do 1 lvla i reset statystyk :) 

Ciężko tu w ogóle mówić o pvp serwerze skoro są full staty czyli brak buildów.

Bez urazy ale myślę, że conajmniej połowa graczy nie dotrwa do full statów przy takich warunkach jakie teraz omawiamy ;) Ja raczej na pewno nie dotrwam, ale na kilka resetów, parę tygodni bym tu zabawił :)

Opublikowano

Pewnie, że nie dotrwa bo serwer padnie jakby admini się nie starali. Zawsze wychodzi po starcie jakiś bug, ddosy, mało online i następna edycja za tydzień "tym razem long term".

Opublikowano

Pewnie, że nie dotrwa bo serwer padnie jakby admini się nie starali. Zawsze wychodzi po starcie jakiś bug, ddosy, mało online i następna edycja za tydzień "tym razem long term".

jeśli chodzi o nas, to nasz serwery trwały po 2-3  tygodnie nie z naszej winy :)

możecie popytać tych co grali, że bugów nie było, a na ddosy mamy zabezpieczenie, nie olewałem sprawy i pomagałem caly czas graczom

nie nazwe swojego serwera long-termem na razie, bo teraz tacy gracze w Polsce, ze zmieniaja co chwile serwery :)

sygnatura.png

Opublikowano

super by było. exp ~ 40.

cofka po rr do 250 lvl

staty zostaja

wymagania resowe na arenie

nagroda co 6 rr

opożniacz resowy 4 dni

mysle ze taki serwer by długo stał . pozdrawiam :)

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Zgadzam się z rajdowec tylko na 4 dni opozniacza trzeba dokładnie sprawdzić jaki exp ustawić bo teraz mówimy na sucho a może się okazać że exp trzeba duzo zmniejszyc. Pozostawanie statystyk to myślę że cofka do 270 lvl,żeby nie było tak ze dużo pkt wyjdzie za resa.

BTW jaki sezon zamierzasz wprowadzić?

Opublikowano

no spoko 270 lvl bylo by ok :)

ja jestem fanem 2 sezonu .

ewentualnie 4 moze byc.

no ale jak nie ma wyboru to na 6 tez pogram :)

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Widzę, że nadal trwają dyskusje na temat ustawień, a start już jutro. ^_^

Serio, dajecie propozycje ustawień, gdzie to admin powinien mieć już wszystko ustawione, a detalami zajmować się w fazach testów.

Oczywiście nie będę tutaj grał, bo nie widzę przyszłości temu serwerowi i czekam na inny.

No nic, GL.

-------------------------------------------------

xLukasz

Opublikowano

Widzę, że nadal trwają dyskusje na temat ustawień, a start już jutro. ^_^

Serio, dajecie propozycje ustawień, gdzie to admin powinien mieć już wszystko ustawione, a detalami zajmować się w fazach testów.

Oczywiście nie będę tutaj grał, bo nie widzę przyszłości temu serwerowi i czekam na inny.

No nic, GL.

"Nic nie wiem, ale się nie wypowiem"

Pliki na których będzie serwer, są w 100% przetestowne.

Gracze piszą teraz o małych detalach, które mogę zmienić w krótkim czasie :)

sygnatura.png

Opublikowano

No dokładnie szewa, mi też się wydaje że właśnie exp i drop i ustawienie reseta to są raczej detale, które admin może zmienić w ciągu kilku minut..
A co do przeszłości serwera to się nie wypowiadam bo jej nie znam, ale daje serwerowi szansę i nie skreślam go z góry "bo wcześniej było do dupy to i teraz też na pewno będzie do dupy" a co do tego czy pliki sprawdzone to już trzeba zaufać adminowi noo i co... Sami się przekonamy już jutro :)

Tylko jeszcze apeluje, żeby opóźniacz faktycznie był opóźniaczem, czyli jeśli exp będzie ustawiony tak, że reseta się klepie około 2-óch dni, to żeby opóźniacz był ustawiony np. na 4 dni. A nie tak ustawiać expa żeby można było 1 resa wbić np. w 4 dni i opóźniacz też na 4 dni.

Czekam na start!

Opublikowano

Na forum możecie sobie looknąć regulamin serwer i wszystko na temat VIPa - http://forumchaosmu.xaa.pl/

Klient i rejestracja bedzie dzis poznym wieczorem lub jutro z rana, tak samo informacja ostateczna co do lvlu po rr, resetu statystyk i opozniacza

sygnatura.png

Opublikowano

" Zabawa " w X-World co ; D ? Ciekawe czy cos z tego wyjdzie ; d

przecież są zapewnienia, że tym razem nie ma bugów i long term :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...