Skocz do zawartości

Opłaca się robić taki serwer?

Jaki serwer zrobić  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki serwer zrobić

• Kontynuuj prace nad Battlefield w Minecraft
      8
    • Inny (napisz w temacie jaki)
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu opublikowałem swój pierwszy serwer, ale niestety nie do końca się przyjął. Główne powody to mała liczba graczy (serwer typu pvp, więc potrzeba większej grupki bydało się grać). Poza tym byłem często oskarżany o kopiowanie od serwerowni trybu, na którym nigdy nie grałem i prawdopodobnie nie zagram, ponieważ, pomimo że mam konto premium ktoś mi zajął nick a administracja zaleciła mi jego zmianę. Chciałbym się dowiedzieć, jakie byłyby Wasze oczekiwania co do mojego serwera. Proszę o informację, które elementy z tamtego serwera są uznane za zapożyczone i w jaki sposób mógłbym wyróżnić swój w tej sytuacji

Przechodząc do meritum, mój serwer miał odwzorowywać grę Battlefield w minecraft. Na ten moment, wprowadziłem tam podstawowe klasy takie jak:medyk, wsparcie, technik, zwiadowca miały one oczywiście bronie palne i granaty. Na serwerze można było znaleźć również 3 mapy takie jak: Operacja Pustynna Burza, Ziba Tower, Kanały Nouszahr i dwie przystosowane do większej ilości graczy, które byłyby wprowadzane w sytuacji gdy zwiększy się ilość graczy. (Operacja Metro, Kaspijska Granica). W planach mam również dodanie systemu ulepszeń i dodatkowych trybów, jednak zdecyduję się na to dopiero, gdy poprawię swoje umiejętności i będę pewien, że graczom się takie rozwiązania spodobają.

Jeśli ten tryb nie byłby dla Was interesujący, to chciałbym prosić o jakieś wskazówki, co do tego i jak najlepiej można go uskutecznić. Z tego co widzę, teraz popularne są serwery RPG.

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

Moim zdaniem to zły pomysł z takim trybem.Zbyt dużo nowści byś musiał mieć bardzo drogą maszyne do takiego serwera odpowiednią administracje.Dlaczego wy musicie wszystko stawiać na takie nowości ?Nie można zrobić mocnego serwera typu (survival,freebuild itp).To by była lepsza alternatywa.Pozdrawiam(Jest to tylko moje zdanie)

Moim zdaniem to zły pomysł z takim trybem.Zbyt dużo nowści byś musiał mieć bardzo drogą maszyne do takiego serwera odpowiednią administracje.Dlaczego wy musicie wszystko stawiać na takie nowości ?Nie można zrobić mocnego serwera typu (survival,freebuild itp).To by była lepsza alternatywa.Pozdrawiam(Jest to tylko moje zdanie)

Myślę, że te tryby już się graczom znudziły, nie sądzę również, żeby potrzeba było jakieś super drogiej maszyny jak teraz mam problem z zapełnieniem 20 slotów i możesz napisać, co masz na myśli przez "odpowiednią administrację"? 

Co do robienia serwerów ,które opłaca się robić (opłaca rozumiem pod zarobek) to serwery typu sv+gildie lub jakieś duże serwerownie no cóż takie czasy Kiedyś ludzie lubili takie tryby teraz to może być co najwyżej tygodniowy hype na taki tryb

Możesz brnąć w ten projekt ale musisz sobie załatwić jakieś reklamki i bardzo dobrze to przygotować 

Co do robienia serwerów ,które opłaca się robić (opłaca rozumiem pod zarobek) to serwery typu sv+gildie lub jakieś duże serwerownie no cóż takie czasy Kiedyś ludzie lubili takie tryby teraz to może być co najwyżej tygodniowy hype na taki tryb

Możesz brnąć w ten projekt ale musisz sobie załatwić jakieś reklamki i bardzo dobrze to przygotować 

Serwer nie do końca jest robiony pod zarobek tylko bardziej z pasji i bym miał, na czym poprawić swoje umiejętności informatyczne, a przez "opłaca się robić" miałem na myśli to, że moja praca nie pójdzie na marne i faktycznie ktoś by tam grał. 

Grać na pewno ktoś będzie ale raczej trudno będzie serwer utrzymać 

Właśnie głównym problemem był fakt, że pojawiały się pojedyncze osoby a potrzeba, co najmniej kilku graczy do rozgrywki

Gość Marichcje

Ludzie wolą sprawdzone rzeczy, a jeżeli wprowadzasz coś nowego musiałoby to być bardzo zachęcające i dobrze wytłumaczone. Tym bardziej, że sporo musiałbyś wywalić na reklamę, by ktoś grał ;x

Jak dla mnie pomysł na server super, chętnie mógłbym ci pomóc, na pewno fani  Battlefield chociaż z ciekawości wejdą na twój server :D

Rekrutacja do KozioGame-Studio

Wymagane: Podstawy C++, zaawansowany python, średnio zaawansowana grafika 2D, podstawy grafiki 3D, najlepiej wiek powyżej 12, najlepiej mutacja,

Po więcej informacji zgłoś się do mnie albo to KubKilla !                    

Jak dla mnie pomysł na server super, chętnie mógłbym ci pomóc, na pewno fani  Battlefield chociaż z ciekawości wejdą na twój server :D

Cieszę się, że chociaż jednej osobie się podoba taki serwer, więc może w przyszłości do niego wrócę tylko już z dopracowaną wersją.

Z tego, co widzę większość ludzi aktualnie woli jakieś "klasyczne" tryby, więc co byście powiedzieli na Survival + działki tylko z jakimś urozmaiceniem np. większe enchanty?

Mało w dzisiejszych czasach dobrych serwerów survival, więc jeśli planujesz założyć porządny serwer z dobrą maszyną i oczywiście dużą reklamą, to nic nie staje ci na drodze żeby taki serwer założyć.

Jak sobie wyobrażasz porządny survival?

Właśnie nie dysponuje na tyle dużym budżetem by pozwolić sobie na dużą maszynę i reklamę

Wysłane z mojego Szajsunga

• 3 tygodnie później...

Cieszę się, że chociaż jednej osobie się podoba taki serwer, więc może w przyszłości do niego wrócę tylko już z dopracowaną wersją.

Z tego, co widzę większość ludzi aktualnie woli jakieś "klasyczne" tryby, więc co byście powiedzieli na Survival + działki tylko z jakimś urozmaiceniem np. większe enchanty?

Przecież jest 1000 takich serwerów...

anNO14B_460sa.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Opłaca się robić taki serwer?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...