Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc bo od trzech tygodni nie mogę wejść na serwer swojego klanu na WOT, chociaż mogę wchodzić na inne serwery. Nie jestem zbanowany i zablokowany a już chyba próbowałem wszystkiego co znalazłem w necie.

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano

Masz clienta ts w wersji beta? Jeżeli tak to przywróć go do stabilnej wersji. Słyszałem, że jest z tym problem na niektórych serwerach (zwłaszcza net-speak na sloty).

Opublikowano

Masz clienta ts w wersji beta? Jeżeli tak to przywróć go do stabilnej wersji. Słyszałem, że jest z tym problem na niektórych serwerach (zwłaszcza net-speak na sloty).

To najpierw sprawdź a nie pisz głupot, wszystko działa ok na beta w net-speak chyba że sobie ktoś źle domenę ustawił i beta się nie połączy jak tylko przekierowanie jest ustawione a nie rekord srv.

co do tematu:

Ja bym sugerował sprawdzenie czy nie masz po prostu zablokowanego portu udp na którym działa serwer. Skontaktuj się ze swoim dostawcą internetu i sprawdź konfigurację routera.

Ewentualnie upgrade firmware routera i dodanie ip serwera ts3 do whitelisty.

Opublikowano

Witam

Hasło znam i czy wpisuje czy wklejam nic to nie daje

Połączenie z serwerem  nie powiodło się.

W załączniku jest próba wczorajszego połączenia.

Powiem jeszcze jak brałem komputer do pracy i zmieniałem IP połączenia przez innego dostawce internetowego to wchodziłem na serwer klanu. Router też nie blokuje bo podłączałem kompa u swojego dostawcy internetu i też nie mogłem się połączyć z mojego IP. Serwer klanu jest odblokowany i nie mam bana.

Z tego co mi się wydaje problem jest chyba na serwerze klanowym, który nie przyjmuje chyba mojego IP połączenia chociaż podobno jest na nim wszystko odblokowane.

Z drugiego komputera w domu też nie mogę się połączyć.

Co zauważyłem inna jest godzina na próbie połączenia czas letni. Łączyłem o 19.28 a na pliku jest 18.28

serwer2.txt

Specjalista
Opublikowano

Czasami się zdarza, żę dostawca internetu blokuje połączenie. Kilka razy się tak zdarzyło już na forum. W takich przypadkach zalecane jest skontaktowanie się z dostawcą internetu. Najczęsciej taka interwencja pmoga.

Opublikowano

Ale ja byłem u dostawcy internetu z komputerem i przez łącza omijając serwer dostawcy też nie mogłem się połączyć z mojego IP oraz pod innym IP. Dostawca nie blokuje portów musi być coś na serwerze odbiorcy na którym jest klan, bo blokuje porty od tego dostawcy. Dostawca też nie mógł mi pomóc, dla nich jest tu coś dziwnego.

Specjalista
Opublikowano

VPN to taki tunel, dzięki któremy np. zmienisz sobie IP.

Ściągnij sobie CyberGhost VPN, tam będziesz musiał się połączyć z jakimś serwerem. A potem łączysz się z serwerem ts

Opublikowano

Zainstalowałem ten program i wchodzę na TS klanu ale znowu zrywa mi ten program połączenie z WOT. Da się jakoś ustawić żeby jedno i drugie chodziło jednocześnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...