Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dostawcy internetu

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że nie jesteście jasnowidzami, i nie powiecie mi jaki internet będzie do mnie sięgał, raczej proszę o opinie którymi dostawcami się interesować. Od siebie wiem tylko tyle, że Play to oszuści, a od znajomego wiem tyle, żeby nie brać od Orange.

Edit

Mieszkam na śląsku, bo jednak chyba od lokalizacji wiele zależy.

Opublikowano

Ale to też zależy od regionu w którym mieszkasz, u mnie Netia w ciągu paru lat miała tylko raz przerwę na 3 dni, tak to może parę razy była kilkugodzinna, jednak zazwyczaj w ciągu 5 minut rozmowy telefonicznej wiedziałem co i jak. Jakiś czas temu był też skok pingu w godzinach wieczornych, ale to tylko przez trzy-cztery dni i coś takiego wcześniej nie miało miejsca.  

Za to od pana X mieszkającego w mieście Y dowiesz się, że Netia to beznadziejna firma, cały czas nie ma internetu i laguje mu w każdej grze. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Szukasz internetu stacjonarnego czy LTE ? Jeżeli LTE to tylko T-mobile, Plus. Jeżeli stacjonarnego to UPC, Netia.

W takim razie muszę poznać definicję internetu stacjonarnego i LTE. Aktualnie mam router, do routera podłączony "pendrive" z kartą, do routera podłączony PC, router wysyła wi-fi do laptopów i smartfonów. Wolałbym żeby był jeden porządny router bez żadnego pendrive'a, bo trzeba przyznać że najszybszy internet to nie jest. Przede wszystkim ma bardzo zmienną szybkość. W ustawieniach w przeglądarce pisze, że to PLAY 4G LTE.

Opublikowano

To sobie zmień router na 4G , operatora nie musisz zmieniać co najwyżej lepszą usługę czyli dopłacić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wszystko byle nie Orange xD

To jest tak można orange wziąć ale umowę to bym radził z 50 razy przeczytać bo zawsze upychają tam jakieś wstawki typu. Do 10 mbs a minimum 128 kbs itd. Więc generalnie raczej nie polecam ale da się to przeżyć i są gorsi operatorzy. A teraz odpowiem na pytanie na górze, generalnie internet LTE charakteryzuje się bardzo zmienna prędkością która zależy od ilości użytkowników korzystających z sieci w jednym czasie, jeżeli chodzi o play to są regiony w których z niego z byt wiele osób i są bardzo niskie prędkości a więc tak jak pisałem jeżeli chodzi o LTE to polecam tmobile i plus. Internet stacjonarny charakteryzuje się bardziej stałą prędkością i ogólnie wyższą prędkością ale wymaga doprowadzenia kabli do Domu/bloku i o ile jakiś twój sąsiad nie ma już internetu od np. UPC to może to być nieopłacalne że względu na wysokie koszty instalacji.
Opublikowano

To sobie zmień router na 4G , operatora nie musisz zmieniać co najwyżej lepszą usługę czyli dopłacić. 

Raczej wolałbym zmienić Play, bo mają limity na internet. Niby tylko raz mi zwolniło, ale wg. mnie o raz za dużo.

Opublikowano

To że masz limit nie znaczy, że to wina Play. Po prostu masz taką ofertę. Jakbyś zakupił zwykłą usługę internetu stacjonarnego to byś dostał modem(może za dopłatą, może nie, nie wiadomo) i nielimitowany internet.

Ja ogólnie zawsze miałem internet stacjonarny w Inea. Miałem z nimi dużo problemów, ale to była wina mojego wifi na usb, który był gównem. Jak podłączyłem sobie internet przez kabel zmieniło się to diametralnie. Dosłownie ani razu mi się internet nie rozłączył. Z pobierania ~1MB/s (wifi) podskoczyło do 13MB/s (kabel). Problem był raz na długi czas, gdy internetu nie było na kilka h, ale da się przeżyć. Od kiedy mam kabel to spokojnie mogę ich polecić. Z rozmowami z nimi też problemów nie było. Jakby co mam internet, znaczy miałem do 100MB/s i mieszkam w Poznaniu.

Opublikowano

Wszystko byle nie Orange xD

Posiadam LTE Orange i tylko raz zwolnił mi do 1mb ;p (wykorzystałem około. 200GB transferu)

Opublikowano

To że masz limit nie znaczy, że to wina Play. Po prostu masz taką ofertę. Jakbyś zakupił zwykłą usługę internetu stacjonarnego to byś dostał modem(może za dopłatą, może nie, nie wiadomo) i nielimitowany internet.

Ja ogólnie zawsze miałem internet stacjonarny w Inea. Miałem z nimi dużo problemów, ale to była wina mojego wifi na usb, który był gównem. Jak podłączyłem sobie internet przez kabel zmieniło się to diametralnie. Dosłownie ani razu mi się internet nie rozłączył. Z pobierania ~1MB/s (wifi) podskoczyło do 13MB/s (kabel). Problem był raz na długi czas, gdy internetu nie było na kilka h, ale da się przeżyć. Od kiedy mam kabel to spokojnie mogę ich polecić. Z rozmowami z nimi też problemów nie było. Jakby co mam internet, znaczy miałem do 100MB/s i mieszkam w Poznaniu.

Tu masz rację, ale podczas kupowania oferty mówili, że limitów nie będzie. Może jestem nienormalny, ale z tymi oszustami już nie gadam.

Muszę zainteresować się UPC, bo widzę, że cieszą się tutaj dobrą opinią.

Opublikowano

Wszystko byle nie Netia, mówię Ci. C*****a pomoc techniczna, c*****e podejście do klienta i ogólnie najchujowszy dostawca jakiego widziałem. Znajomi polecali mi Vectrę lecz nwm. To dużo zależy od tego gdzie mieszkasz. 

9113414779628821535959.gif

Opublikowano

UPC, jeśli chodzi o sam internet to mogę śmiało polecić. przyczepić się można do modemów, które dostarczają. w np. tc7200 jest zablokowany port USB.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwolę sobie odświeżyć temat żeby nie robić nowego - jaki rodzaj internetu polecacie wybrać? LTE, satelitarny, stacjonarny, czy jeszcze inny jeśli istnieje? Raczej zostałbym przy LTE, tylko potrzebuję oferty bez limitu z lepszym routerem.

Opublikowano

Pozwolę sobie odświeżyć temat żeby nie robić nowego - jaki rodzaj internetu polecacie wybrać? LTE, satelitarny, stacjonarny, czy jeszcze inny jeśli istnieje? Raczej zostałbym przy LTE, tylko potrzebuję oferty bez limitu z lepszym routerem.

stacjonarny. jak wyzej napisalem polecam UPC, a tutaj masz przykladowy wynik predkosci pobierania przy umowie 120Mb/s

wget -O /dev/null ftp://speedtest.tele2.net/1GB.zip
--2017-01-23 15:25:28--  ftp://speedtest.tele2.net/1GB.zip
           => `/dev/null'
Translacja speedtest.tele2.net (speedtest.tele2.net)... 90.130.70.73, 2a00:800:1010::1
Łączenie się z speedtest.tele2.net (speedtest.tele2.net)|90.130.70.73|:21... połączono.
Logowanie się jako anonymous ... Zalogowano się!
==> SYST ... zrobiono.    ==> PWD ... zrobiono.
==> TYPE I ... zrobiono.  ==> CWD nie jest potrzebne.
==> SIZE 1GB.zip ... 1073741824
==> PASV ... zrobiono.    ==> RETR 1GB.zip ... zrobiono.
Długość: 1073741824 (1,0G) (nie autorytatywne)

1GB.zip             100%[===================>]   1,00G  13,3MB/s    in 79s     

2017-01-23 15:26:48 (12,9 MB/s) - zapisano `/dev/null' [1073741824]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...