Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] CreativeMetin2

FriQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesli naprawde 1,5 roku tworzyliscie tak nader kreatywny server to martwi mnie jak Wy go bedziecie prowadzic...

Nie masz się o co martwić, serwer był tak tworzony długo przez to że nowe systemy było pisane od zera przez mnie oraz poprawianie i tworzenie grafiki.

Z kilku nowości zrezygnowaliśmy przez to że nie przyjęły się np. nowe 2 skille dla każdej profesji.

Co do prowadzenia serwera mam doświadczenie z przed 6 lat gdy mój poprzedni projekt CreativeMT2 stał 8 miesięcy.

Więc przez znajomość kodu gry i doświadczenie na pewno damy radę.

Niewatpie, moja wypowiedz miala w sumie nieco nutke ironii, zatem konkretnej odpowiedzi nawet nie oczekiwalem :-)

Chodzilo mi raczej o to, ze po zapowiedzi widzimy raptem 2 nowe systemy + pozmieniane wszystkie modele, niekoniecznie na ladniejze, co w polaczeniu z "1,5 roku przygotowan" oraz "stawianiem na kreatywnosc" daje efekt conajmniej niesycący czytelnika :-)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

siema shad co tam ?

kto to ?

Jestem ciekaw, jak tam u was będzie z reklamą. 

Bo serwer ma w sobie nutkę ciekawości.

Planujecie coś? Czy tak jak wszyscy PLANUJĄ i serwer pada?

Co do reklamy w niecałą dobę zgłosiło się czterech youtube'rów którzy będą nagrywać, będziemy jeszcze rozmawiać z youtube'rami.

Można śmiało powiedzieć że my nie planujemy, tylko działamy teraz.

Szczegółów nie zdradzamy póki co bo minęło za mało czasu od publikacji zapowiedzi i nie wiem ile będzie finalnie youtube'rów nagrywających.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

siema shad co tam ?

kto to ?

Co do reklamy w niecałą dobę zgłosiło się czterech youtube'rów którzy będą nagrywać, będziemy jeszcze rozmawiać z youtube'rami.

Szczegółów nie zdradzamy puki co bo minęło za mało czasu od publikacji zapowiedzi i nie wiem ile będzie finalnie youtube'rów nagrywających.

Mała literówka się wkradła jak mniemam "póki", to dobrze, że już działacie.

Powodzenia i jak wszystko będzie pewne to zawitam.

Kiedy forum?

Opublikowano

FriQ bez urazy ale każdy serwer w zapowiedzi gwarantuje świetną reklamę, zawsze jest X yrberów w trakcie rozmowy a po starcie serwera wyłania się jeden marny ytuberek z tysiącem subskrypcji :) Już nie wspomnę, że każdy w swoim projekcie obiecuję graczom super ekstra stabilność z rewelacyjnymi autorskimi systemami. Ja osobiście już rzygam tymi prywatnymi metkami i na dzień dzisiejszy mam długą przerwę bo mam dość wałkowania stale tych samych plików i schematów. Każdy kopiuje po drugim projekty zmienia trochę interfejs, sety, doda różne expowiska i dungi z innych poprzedników i to wszystko podkreśla żmudnimi obiecankami. Jeśli rzeczywiście pracowaliście tyle czasu i chcecie w obecnych czasach przekonać mnie czy innych graczy to zamiast pier...lić jak większość przysłowiowych kotletów zacznijcie udowadniać wasze argumenty a póki co są to tylko puste słowa :) Także czekam na jakieś konkrety z betą włącznie. Powodzenia !

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

siema shad co tam ?

kto to ?

Szczegółów nie zdradzamy puki co bo minęło za mało czasu od publikacji zapowiedzi i nie wiem ile będzie finalnie youtube'rów nagrywających.

Mała literówka się wkradła jak mniemam "póki", to dobrze, że już działacie.

Powodzenia i jak wszystko będzie pewne to zawitam.

Kiedy forum?

Forum będzie najpóźniej za 3 dni.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Zero nowości - źle, nowe rzeczy - crafting, trochę bardziej rozbudowany panel zwierzaka - źle.

Co Wy chcecie w tym metinie? Latanie? xD

Serwer mnie osobiście nie zachęcił - nie lubię zmian wielkich w początkowych setach zbroi(zmiana tych całkiem podstawowych do 61)
Ale mapki prócz m1 zdają się być bardzo ciekawe.

Powodzenia!

Opublikowano

Serwer zapowiada się fajnie lecz już na profilu można odnaleźć że w sumie w 2010/11 miałeś serwer lecz małe problemy były ? :)

Mam nadzieje że ruszy bez bugów :)

Póki co postaram się zawitać w grze :)

Ostatni serwer miałem 6 lat temu, stał on 8 miesięcy, nazywał się CreativeMT2.

co do bugów serwer przechodzi długą alphę, więc spokojnie :)

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Planujesz jakąś reklamę ? Serwer bardzo mi się podoba :)

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście, aktualnie dajemy dostęp youtub'erom dostęp do serwera i zgadujemy następnych, ruszy również reklama na fb.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

1.5 roku robiliście serwer, który jest sklejką publikowanych wszędzie systemów, modeli poddanych ewentualnie lekkiej edycji przez was więc czegoś wybitnego, wybijającego się na tle nie dostrzegam. Jedynie dopisanie własnej interpretacji do poszczególnych rzeczy.

A i jeżeli dodaliście te m1 od turków mianowicie:

FN9aYpL.jpg

[/img]

To zalecam uważać bo potrzeba trochę jeszcze je edytować aby były ok.

Nie mniej jednak życzę wam powodzenia i sukcesu prezentacja to tylko prezentacja i nijak może się mieć do tego co będzie na serwerze.

@Edit

Jesli naprawde 1,5 roku tworzyliscie tak nader kreatywny server to martwi mnie jak Wy go bedziecie prowadzic...

Nie masz się o co martwić, serwer był tak tworzony długo przez to że nowe systemy było pisane od zera przez mnie oraz poprawianie i tworzenie grafiki.
Z kilku nowości zrezygnowaliśmy przez to że nie przyjęły się np. nowe 2 skille dla każdej profesji.
Co do prowadzenia serwera mam doświadczenie z przed 6 lat gdy mój poprzedni projekt CreativeMT2 stał 8 miesięcy.

Nie chce nikogo posądzać o matactwa ale większość jak nie wszystko co macie jest opublikowane wasza dola w tym tylko była taka, że podjeliście się edycji w mniejszym lub większym stopniu gotowych rzeczy powszechnie dostępnych i za to macie + , że nie wklejaliście na ślepo wszystkiego, jednak nie przypisujcie sobie czyjejś roboty jako by była tylko wasza.

Przykład system aukcji udostępniony już dość dawno przez masodikbela z deva:

Opublikowano

1.5 roku robiliście serwer, który jest sklejką publikowanych wszędzie systemów, modeli poddanych ewentualnie lekkiej edycji przez was więc czegoś wybitnego, wybijającego się na tle nie dostrzegam. Jedynie dopisanie własnej interpretacji do poszczególnych rzeczy.

A i jeżeli dodaliście te m1 od turków mianowicie:

FN9aYpL.jpg

[/img]

To zalecam uważać bo potrzeba trochę jeszcze je edytować aby były ok.

Nie mniej jednak życzę wam powodzenia i sukcesu prezentacja to tylko prezentacja i nijak może się mieć do tego co będzie na serwerze.

@Edit

Nie chce nikogo posądzać o matactwa ale większość jak nie wszystko co macie jest opublikowane wasza dola w tym tylko była taka, że podjeliście się edycji w mniejszym lub większym stopniu gotowych rzeczy powszechnie dostępnych i za to macie + , że nie wklejaliście na ślepo wszystkiego, jednak nie przypisujcie sobie czyjejś roboty jako by była tylko wasza.

Przykład system aukcji udostępniony już dość dawno przez masodikbela z deva:

odwołując się do systemu aukcji, to nie jest ten sam system, nie ten kod, nawet nie ma budowy podobnej, jedyne co z systemem aukcji możesz mi zarzucić to wykorzystanie pomysłu, chociaż z tym mógł bym polemizować, lecz nie miał bym dowodu kto pierwszy napisał ten system.

@Edit

Co do tej mapy od "turków" została ona poprawiona , a co do wyglądu zachował się tylko wygląd okolic rynku.

I uprzedzę ukochanych techników co do zbroi bo już nie jeden próbował błysnąć xD

Spora część zbroi dostępnych na serwerze da się znaleźć na forach, lecz pobugowane, przez co nie były wstawiane na serwery, ja je naprawiłem i dodałem :)

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Wiesz jeżeli tak jest to dobrze nie wnikam, nie chce żebyś w jakikolwiek sposób odebrał to jako atak po prostu zaintrygował mnie wstęp mówiący sporo o nowatorskości, a według mnie nic tutaj takiego nie ma ale to tylko moja subiektywna jak każda inna ocena jedni mogą podzielać ją inni nie. Serwerowi źle nie życzę bo nie mam powodu do tego tak więc powodzenia oraz sukcesów.

Opublikowano

Wiesz jeżeli tak jest to dobrze nie wnikam, nie chce żebyś w jakikolwiek sposób odebrał to jako atak po prostu zaintrygował mnie wstęp mówiący sporo o nowatorskości, a według mnie nic tutaj takiego nie ma ale to tylko moja subiektywna jak każda inna ocena jedni mogą podzielać ją inni nie. Serwerowi źle nie życzę bo nie mam powodu do tego tak więc powodzenia oraz sukcesów.

Absolutnie nie odebrałem tego jako atak, to była wyłącznie wymiana argumentów co sobie cenię :)

Jedynie dodałem notę o zbrojach bo już nie raz się mi zdarzało że ktoś starał się za wszelką cenę oczernić mnie kłamiąc.

(chodzi o ten temat)

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Ten captach jest strasznie nie czytelny, wpisywałem go 10 razy xD

+ Forum na pierwszy rzut oka, jak dla mnie dziwne się wydaje.

Opublikowano

może się wydawać się "dziwne" przez to że jest postawione na innym silniku ( większość serwerów stawia na IPB, a to jest na phpbb), z tego samego silnika korzysta metin2.pl

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

może się wydawać się "dziwne" przez to że jest postawione na innym silniku ( większość serwerów stawia na IPB, a to jest na phpbb), z tego samego silnika korzysta metin2.pl

Metin PL korzysta z silnika Burning Board a nie phpbb.

Nie zagram. Jak każdy serwer padnie po miesiacu bez względu na to jak jest zrobiony.

Opublikowano

Mapy, zbroje - nie pasuja za bardzo do Metina,

Team pelnoletni ?

Doswiadczenie ?

Serwer/y ?

Powodzenia :)

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Mapy, zbroje - nie pasuja za bardzo do Metina,

Team pelnoletni ?

Doswiadczenie ?

Serwer/y ?

Powodzenia :)

Ja mam 21 lat, DaiSan i Natsu 20 lat,

8 miesięcy miałem serwer poprzedni do tego od dawna programuję i dobrze znam kod metina przez to że serwer tyle czasu tworzyłem + autorskie systemy.

Mój poprzedni serwer to był CreativeMT2 stał on 8 miesięcy ( już kilka razy pisałem w tym temacie o tym)

cm2_sygnatura.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...