Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Sektory w skrypcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawy projekt z tego co czytałem to do skrypt z jakimś tam addonem potrafi przenieś graczy pomiędzy serwerami + można pod skrypt podpiać redisa, więc napisanie czegoś takiego jest wykonalne, ale wątpie że jest opłacalne (pod względem wydajności) 

Więc do do projektu jako wyzwanie można zrobić ale wątpie że będą zdatne do użytku :D

Szkoda, że skrypt ma wbudowany optymalizator kodu dzięki czemu jest szybszy niż plugin 2 razy... ;)

Wybieram  pluginy bo już jestem najlepszy w Javie i Bukkicie, nawet lepszy niż ten słynny gotofinal, ale skrypty to lepsze wyjście i każdy o tym wie.

"...skrypt ma wbudowany optymalizator kodu...","...szybszy niż plugin 2 razy...". Nie wiem czy to bait, jeśli tak to marny...

Mój kolega z mineplexa widział kod sprytnie ukryty w pomie skripta, baitem jest to, że skrypty są tak naprawdę słabe..

Poza tym wiele było testów, w jakiejś tam kłótni jakiś programista udowodnił, że skrypt jest około ~3x szybszy od pluginu.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzisiaj można przetestować nasze poczynania. Aby przetestować sektory należy wbic na ts3: ts.kithc.pl

i wejsc na kanał pomocy nick/sektory

Pomogłem? Daj Like:)

Opublikowano

czemu na tym forum nie banują troli, zdecydowanie lepiej by było bez @bartzz itd. Potem ktoś bierze te kretynizmy na serio i rozpowiada. No ale zawsze byłeś tutaj tylko trolującym dzieckiem/podczlowiekiem ;/

@itachistudio

Bez sensu taki projekt na to w skrypcie...

Nawet jak się ogarnie te zrypane dodatki co @mrkacperek pisał, to to dalej nie daje żadnej sensownej kontroli.

, nie ma tam, nawet z dodatkami, żadnej porządnej kontroli nad tym jak te dane lecą w MySQL, żadnej poważnej kontroli nad wątkami, zwyczajnie będzie ciążyć.

Tak samo zdecydowanie lepiej takie zabawki robić na np redisie czy własnych socketach, MySQL nie nadaje się do takich rzeczy, MySQL i wszelkie relatywne bazy mają inny cel istnienia itd.

A nawet jak podepniesz redisa kolejnym dodatkiem, to wtedy dla odmiany mało kto redisa ma, bo wszyscy na tych gówno hostingach :D I nie ogarną. No i znowu problem z kontrolą, i możliwościami kontroli przepływu danych na niższym poziomie, strasznie duży narzut będzie.

Nie da się też zmienić serwery dynamicznie, dodawać nowe, usuwać itd w zależności od potrzeb. (co jest fajne w przypadku np Skyblocka)

Lepiej by było napisać porządny projekt pluginu w open source jak tak chcesz się dzielić.

Ale i tak pewnie bait bo nic nie udostępniasz tylko pokazujesz, albo nie daj boże będziesz skrypt sprzedawał pomimo że jego działanie będzie dość mierne o ile wgl będzie używalne...

1438614356923701010629.png

Opublikowano

czemu na tym forum nie banują troli, zdecydowanie lepiej by było bez @bartzz itd. Potem ktoś bierze te kretynizmy na serio i rozpowiada. No ale zawsze byłeś tutaj tylko trolującym dzieckiem/podczlowiekiem ;/

@itachistudio

Bez sensu taki projekt na to w skrypcie...

Nawet jak się ogarnie te zrypane dodatki co @mrkacperek pisał, to to dalej nie daje żadnej sensownej kontroli.

, nie ma tam, nawet z dodatkami, żadnej porządnej kontroli nad tym jak te dane lecą w MySQL, żadnej poważnej kontroli nad wątkami, zwyczajnie będzie ciążyć.

Tak samo zdecydowanie lepiej takie zabawki robić na np redisie czy własnych socketach, MySQL nie nadaje się do takich rzeczy, MySQL i wszelkie relatywne bazy mają inny cel istnienia itd.

A nawet jak podepniesz redisa kolejnym dodatkiem, to wtedy dla odmiany mało kto redisa ma, bo wszyscy na tych gówno hostingach :D I nie ogarną. No i znowu problem z kontrolą, i możliwościami kontroli przepływu danych na niższym poziomie, strasznie duży narzut będzie.

Nie da się też zmienić serwery dynamicznie, dodawać nowe, usuwać itd w zależności od potrzeb. (co jest fajne w przypadku np Skyblocka)

Lepiej by było napisać porządny projekt pluginu w open source jak tak chcesz się dzielić.

Ale i tak pewnie bait bo nic nie udostępniasz tylko pokazujesz, albo nie daj boże będziesz skrypt sprzedawał pomimo że jego działanie będzie dość mierne o ile wgl będzie używalne...

Udostępnię to jak skończe. 

Opublikowano

Ale to nie ma sensu bo nie będzie to współgrało z żadnymi pluginami. 

Plugin na gildie - odpada, zero synchronizacji położeń, cuboidów etc.

Plugin na toolsy - odpada, /spawn, /msg i wiele innych komend sie wysypie.

Jakby to było w pluginie + opensource każdy mógłby sobie dodawać wsparcie dla pluginów co miało by większy sens, nie mówiąc o wydajności jak tam @GotoFinal wspomniał.

Bez sensu takie coś :/

@bartzz polecam wziąć taki spory rozbieg, i przypierdolić o ścianę bo coś ci się pojebało.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Jakby to było w pluginie + opensource każdy mógłby sobie dodawać wsparcie dla pluginów co miało by większy sens, nie mówiąc o wydajności jak tam @GotoFinal wspomniał.

@bartzz polecam wziąć taki spory rozbieg, i przypierdolić o ścianę bo coś ci się pojebało.

Ale toolsy już piszę w sk pod to xD a funnyguilds już prawie działa z tym sk :)

Opublikowano

Pojebały to Ci się fora, te gildie Twoje powinieneś raczej wystawić na wiocha.pl.

Opublikowano

Sektory w skrypcie? Będzie to pewnie zajmować tyle co 2-3 pluginy, jeśli bedzie to długi kod..

Opublikowano

Sektory w skrypcie? Będzie to pewnie zajmować tyle co 2-3 pluginy, jeśli bedzie to długi kod..

już pisałem kod ma ok 150 linijek narazie :)

Opublikowano

ja mam plugin na sektory napisany w MySQL oraz pasek smoka i napewno jest wydajniejszy :D

co to tego pluginu to jaka baza jest na dane ?

Opublikowano

ja mam plugin na sektory napisany w MySQL oraz pasek smoka i napewno jest wydajniejszy :D

To nie jest plugin :)

Opublikowano

Widzę tutaj cała śmietankę mpcforum z pisania pluginów czemu macie taki ból dupy ,że ktoś coś robi napiszcie raz że to nie będzie optymalne itp 

a nie tylko robicie każdemu pod górkę 

@topic

Jak skończysz wrzuć filmik na kanał chętnie zobaczę jak ci to wyszło 

Opublikowano

Widzę tutaj cała śmietankę mpcforum z pisania pluginów czemu macie taki ból dupy ,że ktoś coś robi napiszcie raz że to nie będzie optymalne itp 

a nie tylko robicie każdemu pod górkę 

@topic

Jak skończysz wrzuć filmik na kanał chętnie zobaczę jak ci to wyszło 

W końcu ktoś zrozumiał że ja tego nie piszę żeby to miał każdy serwerze tylko chcę pokazać że to jest możliwe a testować będę to za miesiąc na moim serwie.

Opublikowano

od kiedy to w MySQL można coś pisać? myślałem że mysql to baza danych a nie język programowania,

a tak serio jeśli masz sektory z zapisanem danych do mysql to wydajnymi ich nazwać nie możesz :)

@Topic 

Można zobaczyć gdzies te sektory?

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

od kiedy to w MySQL można coś pisać? myślałem że mysql to baza danych a nie język programowania,

a tak serio jeśli masz sektory z zapisanem danych do mysql to wydajnymi ich nazwać nie możesz :)

@Topic 

Zapraszam na ts.kithc.pl daj po nicku /sektory

Opublikowano

@topic 

A to w sqlu nie można nic pisać? Można.

Poza tym mało osób wie, że MySQL było specjalnie tworzone pod plugin Skript, to że wasze Javy to przejęły to już inna sprawa.

@topic

Z niecierpliwością czekam na apdejt!

Opublikowano

@topic 

A to w sqlu nie można nic pisać? Można.

Poza tym mało osób wie, że MySQL było specjalnie tworzone pod plugin Skript, to że wasze Javy to przejęły to już inna sprawa.

@topic

Z niecierpliwością czekam na apdejt!

@bartzz

Dorośnij chłopcze, ostatnio Twoje posty są prawie tak żałosne jak Ty sam.

@topic 

Ciekawe jak tam z wydajnością tego ?

Opublikowano

Update. 35%

Dodałem już /spawn, /tpa, /tptak (zamiast /tpaccept lub /tpyes), /msg oraz chat działa na 2 sektorach.

Komendy mogą używać gracze którzy są na innych sektorach.

Niedługo nagram filmik z pokazu.

EDIT: sektory byłyby szybciej gdyby nie to że robie codziennie live oraz ogarniam swój serwer.

Opublikowano

Pojebały to Ci się fora, te gildie Twoje powinieneś raczej wystawić na wiocha.pl.

Pojebało ci się w mózgu, powinieneś się wystawić na wypierdalaj.pl

@topic

świetna sprawa, mnóstwo możliwości i nieziemska optymalizacja. Na pewno świetny projekt z tego wyjdzie, polecam serdecznie i czekam na pierwsze wydanie. kappa

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Pojebało ci się w mózgu, powinieneś się wystawić na wypierdalaj.pl

@topic

świetna sprawa, mnóstwo możliwości i nieziemska optymalizacja. Na pewno świetny projekt z tego wyjdzie, polecam serdecznie i czekam na pierwsze wydanie. kappa

Oj, nie tak groźnie Javamasterze, cały czas czekam na update BiedronkaGuilds!

@topic

Dobry skrypt!

Opublikowano

Skrypty rly?

O lol lepsze pluginy

Naucz się pluginy pisać.

Skrypt jest około 3x szybszy niż plugin, ktos to kiedys udowadnial.

Jak skrypt może być szybszy 3x niż plugin skoro Skript jest pluginem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...