Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taka liczba członków gildii na HC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niebawem startuje mój serwer HARDCORE (prawdziwy HC a nie kolejne gó*no Izi...) na wersje 1.8.x i przychodzę do Was z pytaniem, a mianowicie co sądzicie o tym aby w gildii na owym serwerze było max. 10 członków? Chciałbym aby liczył się skill członków gildii i ogarnięcie tak jak za starych dobrych czasów a nie masówa dzieciaków.

P.S. Serw 200 slotów bo nie robie masówy dla hajsu chodź przy reklamie którą dysponuje tych slotów mogłoby być 400-500.

Proszę o wypowiadanie się na ten temat.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam!

Opublikowano

10 członków to trochę mało, ekipy by po prostu robiły po 2-3 gildie i przez to zajmowali by więcej mapy. Więc gdzieżbyś nie poszedł tam będzie cub

Opublikowano

10 członków to trochę mało, ekipy by po prostu robiły po 2-3 gildie i przez to zajmowali by więcej mapy. Więc gdzieżbyś nie poszedł tam będzie cub

czy wieksza ilość gildii to zła opcja? Może byłoby więcej klep tak jak na 5 edycji skkf'a? Wtedy nie było masówek a średnia ilość członków w gildii wynosiła 8-10.

P.S. Dzieki za wypowiedź

Opublikowano

Kolejny.. - czemu chcesz ludziom zabraniać na Hardcore?

Prawdziwy Hardcore to.. masówki, beczki, nóżki (wk**wiające, ale okej :D)

Opublikowano

Pomijając temat że am to być kolejny Hardcore to twój pomysł z 10 członkami w gildi to kiepski pomysł, lepiej zwiększyć do 15-20 i dać możliwość wyboru graczom ilu ,,znajomych'' chcą miec w gildi ;)

Opublikowano

Jak dla mnie to bardzo słaby pomysł, jeżeli już coś takiego miałoby występować to z możliwością zwiększenia liczby członków poprzez dodatkową opłatę w przedmiotach.

Opublikowano

Dla mnie genialny, nawet jeszcze w mniejszej ekipie :)

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Moim zdaniem, 15-20 osób by wystarczyło, 10 osób za mało :)

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Pomijając temat że am to być kolejny Hardcore to twój pomysł z 10 członkami w gildi to kiepski pomysł, lepiej zwiększyć do 15-20 i dać możliwość wyboru graczom ilu ,,znajomych'' chcą miec w gildi ;)

Jak dla mnie to bardzo słaby pomysł, jeżeli już coś takiego miałoby występować to z możliwością zwiększenia liczby członków poprzez dodatkową opłatę w przedmiotach.

Dla mnie genialny, nawet jeszcze w mniejszej ekipie :)

Moim zdaniem, 15-20 osób by wystarczyło, 10 osób za mało :)

Dziękuje panowie za wypowiedź! Tak jak pisałem wyżej nagradzam Was lajkaczami i czekam na więcej opini! ☺

Opublikowano

Limit ludzi w gildii to nawet nie zły pomysł, nie wiem czy 10 czy mnie lub więcej, aczkolwiek można dodać też możliwość robienia tkz "Akademii" ~ Ludzie będą musieli najpierw pokazać na co ich stać i czy są warci zaufania w akademii głównej gildii a dopiero potem najlepsi zostaną dodani do głównej kwatery. Pomysł na + osobiście sądzę że 10 osób to mało.

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Limit ludzi w gildii to nawet nie zły pomysł, nie wiem czy 10 czy mnie lub więcej, aczkolwiek można dodać też możliwość robienia tkz "Akademii" ~ Ludzie będą musieli najpierw pokazać na co ich stać i czy są warci zaufania w akademii głównej gildii a dopiero potem najlepsi zostaną dodani do głównej kwatery. Pomysł na + osobiście sądzę że 10 osób to mało.

Wielkie dzięki za qypowiedź! ☺

Opublikowano

Hiu, hiu, hiu..
Według mnie to nawet dobry pomysł na ten limit równy max 10 typa w gildii..
Chociaż robienie kolejnych hardcorów, nie opłaca się, ponieważ mchc, craftcore, mc4u, upadają..
Tryb hardcore to już umarły tryb gry.
Inni chcą na tym czymś grac, ale izi serwerki pro 10latkow gamerów wszystko zepsuło po zakończeniu 15 edycji skkfa..

Opublikowano

Hiu, hiu, hiu..

Według mnie to nawet dobry pomysł na ten limit równy max 10 typa w gildii..

Chociaż robienie kolejnych hardcorów, nie opłaca się, ponieważ mchc, craftcore, mc4u, upadają..

Tryb hardcore to już umarły tryb gry.

Inni chcą na tym czymś grac, ale izi serwerki pro 10latkow gamerów wszystko zepsuło po zakończeniu 15 edycji skkfa..

Dzieki za opinie. A co do serwa to uwierz mi że zaskoczą cie nowosci ktore na nim zostały wprowadzone, o ile wbijesz na serwa. ☺

Opublikowano

Wg mnie limit jest świetnym pomysłem, nie ma 80 graczy w jednej gildii, a każdy ma szansę zabłysnąć własną frakcją.

Opublikowano

Wg mnie limit jest świetnym pomysłem, nie ma 80 graczy w jednej gildii, a każdy ma szansę zabłysnąć własną frakcją.

Wielkie dzieki za opinie. Lajk!

No i nadal czekam na kolejne odpowiedzi!

Opublikowano

Hmm, 10 osób to za mało, sam mam ekipę ponad 17 osób, a więc byśmy musieli zakładać 2 gildie :)

Argania wraca?

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Hmm, 10 osób to za mało, sam mam ekipę ponad 17 osób, a więc byśmy musieli zakładać 2 gildie :)

Argania wraca?

Dzieki za opinie Tak jest przyjacielu, ARGANIA wraca z mega pierdzielnięciem xD Juz niebawem

Opublikowano

To super, że reaktywujesz serwer. A co do tego limitu członków to się zgadzam wystarczy te 10 członków, (max. 15) to już zależy od ciebie. Możesz coś pokombinować z wykupywaniem powiększenia limitu np. za jakieś coinsy serwerowe.

Opublikowano

Wedlug mnie bardzo dobry pomysl z 10 osobami, poniewaz wtedy bedzie wiecej gildii a co za tym wiecej grania w jednej gildii (wiecej czasu potrzebnych na wykopanie fosy, zrobienie designu itp) i bedzie wiecej ludzi chcialo zostac bo jedna gildia max 10 czlonkow. A poza tym mozna tez inaczej to wykorzystac np. Zrobic rezerwy gildii z ktorej z najlepszym rankingiem mogliby przechodzic swobodnie do drugiej. Zrobic komende /gildia stworzfilie i ta "filia" bedzie rezerwami z ktorych mozna spokojnie brac czlonkow druzyny :D

P.S Sorka za ort ale nie mam polskiej klawy :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Moim zdaniem;

- Małe gildie, baaa nawet do 5 osób

- Bardzo mały border, dosłownie co 100 kratek gildia 

- No i 1.10 xD

Opublikowano

najlepszą opcją dla ekip na HC to jest to iż najlepiej zbierać osoby które długo znasz i one się polubią w waszym gronie.

te gildie mogą nawet przetrwać kilka lat :)

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł :) tak powinien wyglądać HC <3 , bo to co teraz powstaje to kompletna porażka :/ 

W końcu ktoś wymyślił coś twórczego <3

giphy1221.gif

Opublikowano

10 osob spoko , ale mozna by bylo dodac opcje powiekszenia ilosci za jakas oplata [wysoka]

10 osob spoko , ale mozna by bylo dodac opcje powiekszenia ilosci za jakas oplata [wysoka- jakies koksy czy cos]

10 osob spoko , ale mozna by bylo dodac opcje powiekszenia ilosci za jakas oplata [wysoka- jakies koksy czy cos]

Opublikowano

To super, że reaktywujesz serwer. A co do tego limitu członków to się zgadzam wystarczy te 10 członków, (max. 15) to już zależy od ciebie. Możesz coś pokombinować z wykupywaniem powiększenia limitu np. za jakieś coinsy serwerowe.

Wedlug mnie bardzo dobry pomysl z 10 osobami, poniewaz wtedy bedzie wiecej gildii a co za tym wiecej grania w jednej gildii (wiecej czasu potrzebnych na wykopanie fosy, zrobienie designu itp) i bedzie wiecej ludzi chcialo zostac bo jedna gildia max 10 czlonkow. A poza tym mozna tez inaczej to wykorzystac np. Zrobic rezerwy gildii z ktorej z najlepszym rankingiem mogliby przechodzic swobodnie do drugiej. Zrobic komende /gildia stworzfilie i ta "filia" bedzie rezerwami z ktorych mozna spokojnie brac czlonkow druzyny :D

Dzieki kochani za opinie na ten temat. Jestem ciraz bardziej pewien ze taka liczba czlonkow w gildii bedzie wystarczajaca. Czekam na wiecej opini!

P.S. Oczywiscie panowie dostajecie po polubieniu ;)

Dzieki kochani za opinie na ten temat. Jestem coraz bardziej pewien ze taka liczba czlonkow (10) w gildii bedzie wystarczajaca. Czekam na wiecej wypowiedzi!

P.S. Oczywiscie panowie dostajecie po polubieniu ;)

Moim zdaniem;

- Małe gildie, baaa nawet do 5 osób

- Bardzo mały border, dosłownie co 100 kratek gildia 

- No i 1.10 xD

najlepszą opcją dla ekip na HC to jest to iż najlepiej zbierać osoby które długo znasz i one się polubią w waszym gronie.

te gildie mogą nawet przetrwać kilka lat :)

Bardzo dobry pomysł :) tak powinien wyglądać HC <3 , bo to co teraz powstaje to kompletna porażka :/ 

W końcu ktoś wymyślił coś twórczego <3

10 osob spoko , ale mozna by bylo dodac opcje powiekszenia ilosci za jakas oplata [wysoka]

Dzieki kochani! Co do wersji serwera to bedzie to 1.8.2-1.8.9 poniewaz daje ona duzo ciekawych mozliwosci i mamy juz przygotowane w wiekszosci pluginy.

Czskam na wiecej!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...