Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Memories MU |S6EP3|-[3 SERVERS]-[x10 NON-RES][x350][x2000] - 22.12.2016

Mr.Mxn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pogralem troche, server jak najbardziej w porzadku, ciagle jednak bardzo malo ludzi.

Mysle, ze koszt mu helpera moze byc jednym z powodow. Za 2h expienia na ok. 300lvlu pobiera okolo 5kk, co sprawia ze trzeba sprzedawac kamienie do sklepu. Drop jeweli nie jest zbyt duzy i mysle, ze to zniecheca ludzi. Moze dobrym rozwiazaniem byloby obnizenie kosztow mu helpera?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pogralem troche, server jak najbardziej w porzadku, ciagle jednak bardzo malo ludzi.

Mysle, ze koszt mu helpera moze byc jednym z powodow. Za 2h expienia na ok. 300lvlu pobiera okolo 5kk, co sprawia ze trzeba sprzedawac kamienie do sklepu. Drop jeweli nie jest zbyt duzy i mysle, ze to zniecheca ludzi. Moze dobrym rozwiazaniem byloby obnizenie kosztow mu helpera?

Dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za problemy, cena za MU Helpera została drastycznie obniżona.

Opublikowano

Ciekawy server a ludu tak malo. wola grac na syfie  gdzie exp x9999 drop 80%  JEST ! i wszystko po tygodniu czasu sie ma 

zrobcie VOTE jesli nie macie jeszcze

Opublikowano

Ciekawy server a ludu tak malo. wola grac na syfie  gdzie exp x9999 drop 80%  JEST ! i wszystko po tygodniu czasu sie ma 

zrobcie VOTE jesli nie macie jeszcze

Niestety tak jest...

Mamy system Vote, tydzień głosowania=tydzień VIP

Będzie Event dla nowych graczy, którzy przybędą na serwer, info już niebawem :)

Opublikowano

storyofmu.com zablokujcie to bo przypal xD

Mieliśmy możliwość przekierowania, to skorzystaliśmy z tego. Co w tym złego ? Memories, to zupełnie inny projekt jak i ludzie  ;)

Do reszty, zapraszamy bo ciągle nam brakuje graczy - a posiadamy potężne zaplecze i chcemy je dla was je wykorzystać!

Opublikowano

Eh no coz, musze przyznac ze zawiodlem sie na serverze. O ile nie ma lagow, dc, wszystko dziala stabilnie o tyle w ogole nie rozumiem pomyslu z "eventem".

Aktualnie admin badz gm expi ludzi w na stadium w klatkach z mobami z k3. Dodajmy do tego, ze ludzie ci dostali na tydzien vipa. Wbicie 400lvl grajac normalnie zajmuje tu okolo tygodnia. Przy tym evencie ludzie beda po tygodniu mieli ze 100-200ml wbite. Wydaje mi sie, ze zalozeniem servera miala byc long term gra na wzglednie niskim poziomie trudnosci. Przez ta cala akcje z eventem gra tutaj traci sens, rownie dobrze mozna ghrac na middle exp pvp i na to samo wyjdzie.

Moim zdaniem wyzszy exp dla nowych graczy ogolnie fajny pomysl, ale nie niecaly tydzien po starcie servera. Mozna zwiekszyc exp do 400lvlu po miesiacu powiedzmy, ale to co tutaj mamy to moim zdaniem gruba przesada.

Gracze, lubiacy gre na low expie, prawdziwa gre a nie sztucznie pompowane pt przez admina na full statach nie znajda tu miejsca dla siebie. No coz szkoda tylko tych straconych dwoch dni.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Eh no coz, musze przyznac ze zawiodlem sie na serverze. O ile nie ma lagow, dc, wszystko dziala stabilnie o tyle w ogole nie rozumiem pomyslu z "eventem".

Aktualnie admin badz gm expi ludzi w na stadium w klatkach z mobami z k3. Dodajmy do tego, ze ludzie ci dostali na tydzien vipa. Wbicie 400lvl grajac normalnie zajmuje tu okolo tygodnia. Przy tym evencie ludzie beda po tygodniu mieli ze 100-200ml wbite. Wydaje mi sie, ze zalozeniem servera miala byc long term gra na wzglednie niskim poziomie trudnosci. Przez ta cala akcje z eventem gra tutaj traci sens, rownie dobrze mozna ghrac na middle exp pvp i na to samo wyjdzie.

Moim zdaniem wyzszy exp dla nowych graczy ogolnie fajny pomysl, ale nie niecaly tydzien po starcie servera. Mozna zwiekszyc exp do 400lvlu po miesiacu powiedzmy, ale to co tutaj mamy to moim zdaniem gruba przesada.

Gracze, lubiacy gre na low expie, prawdziwa gre a nie sztucznie pompowane pt przez admina na full statach nie znajda tu miejsca dla siebie. No coz szkoda tylko tych straconych dwoch dni.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Sądząc po tym, że zrozumiałeś na czym "Event" polegał, nie mam pojęcia skąd Twoje zdanie jest takie, a nie inne.

Z Vip'a skorzystały 3 osoby, którego można dostać również za free głosując na serwer.

Tak - jakby mieli chociażby ten 320+LVL, questa zrobionego, który jest wyzwaniem na x10, to może by wbili Twoją teorią ten 100-200ml, wbili by? No raczej nie :)

Event się zakończył, garstka nowych ludzi przybyła i nie są one "sztucznie spompowane" przez admina na full statach. Równie dobrze gracze grający na x10, z tego co wiem pomagają nowym osobom, dając im pt itp. NO TAK KAŻDY NOWY GRACZ JEST SZTUCZNIE POMPOWANY

Szkoda straconych dwóch dni? To co my mamy powiedzieć? Szkoda straconego miesiąca @scepter już u Nas nie gra :(

Przez takich ludzi właśnie Polskie serwery się wyludniają i upadają. Dziwnym trafem, osobom z poza Polski Event się bardzo podobał i z tego co pisali, to zostaną u Nas na dłużej :)

Również pozdrawiamy i powodzonka gdzie indziej :)

Opublikowano

Napisze troche prosciej jeszcze: postawiles fajny, stabilny server super. Miales malo online bo  liczyles ze multikonta czy nie nie zrobia roznicy. Ok, nie  udalo sie trudno takie czasy. Uruchomiles multi, spoko z 10 online zrobilo sie 20 o czym informowles na biezaco "graczy przybywa" hehe, graczy?

Rozumiem ze masz mega zaplecze, ale czy ty grales kiedykolwiek w mu na serverze pvp? masz w ogole jakies pojecie o serverze long term? Twoja desperacja po raptem 4  dniach od startu sprawila ze wbiles swoja postacia by expic "nowych graczy".

"Nowi gracze" to postacie "starych doswiadczonych graczy ze stazem ponad 2 dni a " + kilku wietnamczykow.

Jak dla mnie low exp pvp to rozgrywka miedzy ludzmi a im mniej admin ingeruje w gre tym lepiej. Jesli po raptem kilku dniach nie wyrabiasz psychicznie i wymyslasz swoje chore eventy to tylko dowod na to ze ten server nie postoi.

O tym ze arena na tego typu servie to zalosny pomysl to szkoda nawet pisac czegokolwiek...

Nie chce wnikac tez w ustaweinia dropu goldow ktore bardziej przypominaja server z resami niz pvp ale co do twojego ataku na moja ososbe nie moge pozastawic obojetnym:

"Szkoda straconych dwóch dni? To co my mamy powiedzieć? Szkoda straconego miesiąca @scepter już u Nas nie gra :(
Przez takich ludzi właśnie Polskie serwery się wyludniają i upadają. Dziwnym trafem, osobom z poza Polski Event się bardzo podobał i z tego co pisali, to zostaną u Nas na dłużej :)"

Prawda nie pogram, bo nie mam zamiaru tracic czasu na server, ktory przyciaga jedynie okazja szybkiego wbicia lvlu w pt z adminem, co pokazuje tylko jak  po kilku dniach od startu jestes zdesperowany. Dla twojej wiadomosci, na ostatnim serverze na jakim gralem zostalem do konca, a wiesz dlaczego? Bo ustawienia byly o niebo lepsze niz tutaj. Tam admini mieli pojecie o grze a u ciebie za 2 tygodnie pozostana jedynie zale i placze po nieudanej edycji. Niestety ddosy konkurencji ich zniszczyly, u ciebie o ddosy nie masz sie co bac, bo kto by tracil czas na ta garstke ludzi.

Powodzenia,

Lepa

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak dla mnie pomysł z expieniem ludzi to też była kicha i tak jak kolega wyżej uważam, że serwer bardzo fajnie ustawiony, super działa, nie ma lagów, różne questy działają, są fajne dodatki w postaci różnych mobków np. Lunar Rabbit i fajne dropy są, również działają silver i golden chesty, ale takie expienie na faście uważam, że niszczy rozgrywkę. Ci gracze co tam biją z buffem od Ciebie w market loren na potworkach z Raklionu powinni siedzieć np. w lt, wtedy też można by zrobić z nimi party. A jedyni ludzie których spotkałem w lt, byli afk. Niestety teraz już trochę MuO się zepsuło. Wszyscy lecą na botach. Doceniam Twoją chęć na początku - granie bez multiacc. Niestety przestraszyłeś się online małego, ale jak dla mnie lepiej mało online i każdy z tych online gra i jest aktywny niż sztucznie napompowana liczba online bo ludzie jadą po 3 postacie naraz. A z czasem jak ludzie by zobaczyli, że serwer stabilny, ciągle stoi i Ci gracze ciągle grają i wystawiają dobrą opinię to może by nowi się skusili? Trzeba budować wiarygodność, nie możesz liczyć na to, że na serwer z low expem tzw. "long term" od razu wpadnie masa ludzi, bo takich serwerów "long term" jest na pęczki i jakoś wszystkie padają po 2 tygodniach... :/ Dodatkowo to jest Wasz pierwszy serwer w takim gronie administracji? Ludzie Was jeszcze nie znają. Ale macie szanse stworzyć coś naprawdę dobrego bo serwer jest ustawiony super i zaplecze też macie dobre. Po prostu jak dla mnie trzeba się uzbroić w cierpliwość i ciągle doglądać serwera z nadzieją na to, że więcej ludzi z czasem przyjdzie. I tak samo bym ograniczył liczbę multiacc do max. 2.

To tyle ode mnie. Pozdrawiam Robercik :)

Opublikowano

Czy ja wiem...ten event tak naprawde wiele nie zmienil bo Ci ludzie musza dorobic sie eq a wbicie im nawet tego 300 lvl(nie wiem tak naprawde ile wbili) to nie jest wyczyn. Wyczynem jest zrobienie 3rd questa i bicie Mlvl ktory idze bardzo wolno.

Lepa napisal o dropie z goldow..hm, sa po 3(z tego co zauwazylem) i drop z nich jest tak jak wszedzie. Co z tego, ze bedziesz mial czesci seta skoro ich nie wbijesz bo o b jest ciezko i bez ww/eventow etc nie uzbierasz na wbicie eq  lub bedzie to trwalo wieki. Zreszta skompletowanie calego exe tez nie jest latwe no chyba, ze masz naprawde farta:)

Licze, ze ludzie sie przekonaja jak pisaliscie gdy serwer postoii dluzej niz te 2-tygodniowki i przyjda bo na takim expie bez rr uciec za wysoko i szybko sie nie da.

Zapraszam niezdecydowanych by sami zobaczyli jak jest, najlepsza opinia to ta wystawiona przez siebie samego :)

Pozdrawiam

Opublikowano

to sarkazm czy pytanie? :)

na kilka(nascie?) godzin Admin wzial nowych graczy na expa(byl EE tak wiec sam nie bil wiec na dobra sprawe nie wiem o co tyle krzyku)

No wlasnie tak placzecie a admin byl Elfem ktory dawal bufy swoiste przedluzenie Soldiera...totalnie nie pojmuje

Opublikowano

Że dzisiaj nie ma Mep'a, muszę ja wam odpisać - Ghost 

Jak dla mnie pomysł z expieniem ludzi to też była kicha i tak jak kolega wyżej uważam, że serwer bardzo fajnie ustawiony, super działa, nie ma lagów, różne questy działają, są fajne dodatki w postaci różnych mobków np. Lunar Rabbit i fajne dropy są, również działają silver i golden chesty, ale takie expienie na faście uważam, że niszczy rozgrywkę. Ci gracze co tam biją z buffem od Ciebie w market loren na potworkach z Raklionu powinni siedzieć np. w lt, wtedy też można by zrobić z nimi party. A jedyni ludzie których spotkałem w lt, byli afk. Niestety teraz już trochę MuO się zepsuło. Wszyscy lecą na botach. Doceniam Twoją chęć na początku - granie bez multiacc. Niestety przestraszyłeś się online małego, ale jak dla mnie lepiej mało online i każdy z tych online gra i jest aktywny niż sztucznie napompowana liczba online bo ludzie jadą po 3 postacie naraz. A z czasem jak ludzie by zobaczyli, że serwer stabilny, ciągle stoi i Ci gracze ciągle grają i wystawiają dobrą opinię to może by nowi się skusili? Trzeba budować wiarygodność, nie możesz liczyć na to, że na serwer z low expem tzw. "long term" od razu wpadnie masa ludzi, bo takich serwerów "long term" jest na pęczki i jakoś wszystkie padają po 2 tygodniach... :/ Dodatkowo to jest Wasz pierwszy serwer w takim gronie administracji? Ludzie Was jeszcze nie znają. Ale macie szanse stworzyć coś naprawdę dobrego bo serwer jest ustawiony super i zaplecze też macie dobre. Po prostu jak dla mnie trzeba się uzbroić w cierpliwość i ciągle doglądać serwera z nadzieją na to, że więcej ludzi z czasem przyjdzie. I tak samo bym ograniczył liczbę multiacc do max. 2.

To tyle ode mnie. Pozdrawiam Robercik :)

Max multiac to 3, zostało to zmienione bo zwyczajnie ludzie chcieli grać na różnych wariantach serwera nie tylko na jednym. Oczywiście wiąże się z tym że na jednym serwerze mogą ludzie grać do 3 postaci. Lecz jak wcześnie pisałem to był nasz błąd, nawet ze względu że posiadamy 3 warianty serwer nie jeden, i że już nie te czasy. 

Odkryliśmy również czemu nie posiadamy, nie taka ilość online jaką byśmy chcieli, na tyle kont ile jest zarejestrowanych i postaci zrobionych. Od windows 8/8.1/10 usługa defender wbudowana w system po pierwszym uruchomieniu blokuje plik IGC.dll i przy kolejnym uruchomieniu nie wyświetla serwerów. Na szczęście jesteśmy w trakcie usuwanie tego błędu i od razu gdy to się stanie pompujemy kasę w płatna reklamę, jak mówisz jesteśmy nowi i budujemy markę.

Tak czy siak nie mam zamiaru przegrupowywać sił na razie  ;)

Czy ja wiem...ten event tak naprawde wiele nie zmienil bo Ci ludzie musza dorobic sie eq a wbicie im nawet tego 300 lvl(nie wiem tak naprawde ile wbili) to nie jest wyczyn. Wyczynem jest zrobienie 3rd questa i bicie Mlvl ktory idze bardzo wolno.

Lepa napisal o dropie z goldow..hm, sa po 3(z tego co zauwazylem) i drop z nich jest tak jak wszedzie. Co z tego, ze bedziesz mial czesci seta skoro ich nie wbijesz bo o b jest ciezko i bez ww/eventow etc nie uzbierasz na wbicie eq  lub bedzie to trwalo wieki. Zreszta skompletowanie calego exe tez nie jest latwe no chyba, ze masz naprawde farta:)

Licze, ze ludzie sie przekonaja jak pisaliscie gdy serwer postoii dluzej niz te 2-tygodniowki i przyjda bo na takim expie bez rr uciec za wysoko i szybko sie nie da.

Zapraszam niezdecydowanych by sami zobaczyli jak jest, najlepsza opinia to ta wystawiona przez siebie samego :)

Pozdrawiam

Dziękujemy za słowa ;)  Co do słynnego eventu, zorganizował go Mep - z okazji świąt, dużo nie zmienił a pozwolił sobie zjednoczyć nowych graczy dodatkowo bardzo się podobał ludziom z zagranicy. 

Takie pytanie co to za przykry event zorganizował admin?

No to szkoda ,że nie był w topce.

Nie rozumiem, po co ta prowokacja ?  :s Może czasem trza sprawdzić samemu, niż tylko szukać prowokacji ? 

////////

Do wszystkich, zapraszam jeszcze raz na serwer ! Nie jest to projekt krótkoterminowy, posiadamy ogromne zaplecze i robimy to dla was !

Wejdźcie i sprawdźcie 

Opublikowano

@Ghost/@Meph

ludzie to docenia po czasie, jak zawsze w naszej mentalnosci. Nawet Husaria z czasem zrozumiala, ze szarza na czolgi to nie za dobry pomysl :)

Jak ktos potrzebuje pomocy to szukajcie jej w gildi TakToMy, przyjmujemy bez wymagan i pomagamy jak mozemy.

ps. mamy EE ;p

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...