Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Memories MU |S6EP3|-[3 SERVERS]-[x10 NON-RES][x350][x2000] - 22.12.2016

Mr.Mxn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

reklamowaliscie serwer na zagranicznych forach muo ? typu ragezone

Tak jak najbardziej, praktycznie wszędzie gdzie się dało, teraz zostało Nam tylko promowanie tego co mamy w serwisach typu fb,yt. Tym zajmiemy się jak już serwer oficjalnie wystartuje, ponieważ potrzebne Nam są materiały.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Swoja droga pozwalanie na multi na wielu pc a zabranianie na 1 to lekkie przegiecie. Albo zablokujcie calkiem albo nie blokujcie w ogole. Jest to zwyczajnie nie fair.

Opublikowano

Nie fair było by zablokowanie w ogóle, dlaczego? Gra ze znajomymi, bądź rodziną była by wtedy niemożliwa. Czemu nie fair? Ktoś kto ma np. 2, lub więcej pc, raczej nie będzie grał sam, tylko z kimś (choć zdarzy się na pewno przypadek, że ktoś ma np. lapka+pc i będzie grał na 2 konta w pt oczywiście).
Ale teraz pomyśl o kimś kto chce sobie zagrać z rodziną, bądź znajomymi (znam takie osoby), to mamy im uniemożliwić grę razem?

Opublikowano

Hmm ciekawe podejscie jednak nie gram w mu od wczoraj i to co wymysliliscie dla rodzinnej gry bedzie zwyklymi multikontami a nadzorowac tego w zaden sposb sie nie da. Dlatego uwazam, ze to nie fair bo umozliwiacie jednym gre na multi(kto mi zabroni powiedziec,ze moj ee to wujek/ciotka czy babcia a Wy nijak tego nie udowodnicie), a innym nie.

Osobiscie jestem wrogiem multi ale skoro juz pozwalacie zyskac przewage  to pozwolcie na to wszystkim a nie tylko niektorym.

Tak to widze bynajmniej.

"Ale teraz pomyśl o kimś kto chce sobie zagrać z rodziną, bądź znajomymi (znam takie osoby), to mamy im uniemożliwić grę razem?"

Znajomych raczej nie trzymasz w pokoju obok :) Argument rodziny jest sensowny jednak tak jak juz wyzej wspomnialem bedzie to promil.

edit: literowki

Opublikowano

Zakazywanie regulaminowo czegokolwiek ponad cheatowaniem jest bez sensu. Wystarczy zablokować uruchamianie gry na VM, do tego limit do jednej maszyny i powiedzmy dwóch połączeń z IP. 

Gra ze stoma unikalnymi graczami bedzie wyglądała inaczej niz 300 online i spoty obstawione botami. 

Opublikowano

Nikt nikomu nic nie będzie musiał udowadniać, po prostu chcemy zniwelować system multi kont ile tylko się da, a to czy ktoś ma "centrum dowodzenia" i będzie grał na kilka pc, to już jego sprawa. Jak na razie zostajemy przy tym systemie, jaki jest, a co z tego wyjdzie, to się okaże w praniu i na pewno będziemy w jakiś sposób na to reagować. Większości się ten system jak na razie podoba (może mają po parę pc :D), niestety nie dogodzimy każdemu, bo znowu jak wprowadzimy system multi kont, to innym się to nie spodoba. Jeśli zablokujemy całkiem, to tak jak pisałem, poszkodowani też będą. No cóż, to jest Twoje zdanie.

Opublikowano

oczywiscie, ze moje i fajnie, ze jestescie otwarci na dyskusje :)

Mam nadzieje, ze sie myle i kazda(no prawie:)) postac to bedzie zywy gracz.

Opublikowano

Gra sie swietnie, ustwienia bardzo dobre jezeli chodzi o drop (chociaz o jewele troche za ciezko imo) serdecznie zapraszam do gry :)

Opublikowano

Heh tok myslenia bez sensu:) Z takim podejsciem nigdy nie bedzie wielu graczy.

czemu bez sensu? zwykle na starcie jest duzo ludzi co zacheca a jak jest 4 to czlowiek mysli, ze cos jest nie tak z serwerem

Opublikowano

No wlasnie sie dziwie kurde, skad tak malo ludzi online.. co prawdo troche tylko wczoraj pogralem bo pozniej praca itp, teraz patrze a tu 4os online? Nie wiem, czyzby ulti acc bylo tak wazne? Szkoda bo 1 wrazenie wszystko OK, tylko ludzi brakuje oO

Opublikowano

No wlasnie sie dziwie kurde, skad tak malo ludzi online.. co prawdo troche tylko wczoraj pogralem bo pozniej praca itp, teraz patrze a tu 4os online? Nie wiem, czyzby ulti acc bylo tak wazne? Szkoda bo 1 wrazenie wszystko OK, tylko ludzi brakuje oO

hmm w sumie mozesz miec racje, teraz dla wiekszosci Mu to 0>80 bot i AFK do 400 > quest > AFK Mlvl

szkoda, ze z fajnego grindownika zrobil sie...nie wiem samograj?:D

Opublikowano

Postanowiliśmy wprowadzić zmiany - multi jest dozwolone (niestety nasz pomysł okazał się porażka) 

Dodatkowo zmieniliśmy serwery na:

Exp: 10x (non-res)

Exp: 350x (medium z resetami)

Exp: 2000x (high z resetami)

Dodatkowo client z formie .rar (nie instalator) 

100_mini.pngnon-res_mini.pngdynamic_mini.png

Dodatkowo poprawiliśmy kilka bugów na serwerze. 

Zapraszamy na serwer, jest to projekt z ogromnym zapleczem i zaplanowany na długa zabawę.  

Opublikowano

Bardzo fajnie zapowiadający się serwer a taka mała ilość online ... Może warto zająć się jednym podserwerem zamiast robić trzy które i tak razem zrzeszają mniej graczy niż powinien jeden porządny serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...