Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stracony root, dostep tylko do serveradmina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

glupi sformatowalem kompa nie zapisujac privelegekey z roota ktory ma wieksze prawa od serveradmina (serveraadmin ma poblokowane zakladki servergroups itp) ma jednak dostep do serverquery login

czy jest jakas szansa odzyskac tego roota?

to darmowy server (rozdawany kiedys przez typefrag i stoi kilka lat do dzis)

Opublikowano

masz hasło do serveradmina? albo wygeneruj sobie przez serverquery dostęp i połącz się przez YATQ'a jeżeli jest to możliwe.

Opublikowano

masz hasło do serveradmina? albo wygeneruj sobie przez serverquery dostęp i połącz się przez YATQ'a jeżeli jest to możliwe.

mam,udalo mi sie polaczyc przez putty ale nie wiem co dalej

yatq tez sie udalo

Opublikowano

Raczej już nic nie zrobisz. Chyba że masz dostęp do maszyny/vps czy co tam masz. Albo spróbuj napisać na support w celu odzyskania, jeśli są to slotowce.

Jednak jeśli masz dostęp do putty to może robiłeś back'upa. Albo zapisałeś dawne pliki na kompie, jeśli nic z tego to prawdopodobnie musisz stawiać serwer od nowa. Rangi/kanały i tym podobne

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

@MistrzObiadu logujesz się na panel, wyłączasz ts'a i włączasz go komendą ./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=Tu piszesz nowe hasło do root.

Co w tym trudnego ? xD no chyba że nie posiadasz dostępu 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Specjalista
Opublikowano

kq5bRh.jpg

Mówiłeś, że w Yatce się udało także wykorzystamy ją.

Zaloguj się do niej i na serwer. Przejdz potem do zakładki User, znajdź siebie na liście po lewej i po prostu kliknij na siebie. Po prawej stronie pojawią Ci się informacje o tobie. Na dole po prawej masz Server Groups tam dajesz Add i z liste wybiersz range i dajesz ok.

Wszystko masz pokazane na zdjęciu wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...