Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić Hasło do Admin Server Query

BlueDej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiana hasła Admin Server Query.

Witam , nie wiem czy był taki Tutek więc go napisze może komuś się przyda.

Pierwsze co trzeba zrobić to przechodzimy do Putty logujemy się .

przechodzimy do folderu gdzie mam zainstalowanego TS'a

w moim przypadku to (cd /home/ts3/teamspeak3-server_freebsd-amd64)

następnie wpisujemy

./ts3server_startscript.sh stop

./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=Tu_Piszemy_nowe_Haslo

zatwierdzamy Enterem i gotowe

PS: Jeśli wywali wam jakiś błąd należy zrobić to :

1.Zalogować się do FTP np przez FileZille

2. Odszukać folder z TS'em nastepnie plik o nazwie ts3server_startscript.sh

4. zgrać np na Pulpit i edytowac go NotePad'em lub jakims innym programem

5. Odszukać COMMANDLINE_PARAMETERS=""

I zmienicć na

COMMANDLINE_PARAMETERS="${2}"

6. Zapisać zmiany i podmienić następnie jeszcze raz wpisać komende do zmiany hasła którą podałem u góry .

Mam nadzieje , że komuś się to przyda jak by wam coś nie chcialo dzialac pisać tu lub PW

Mam Pytanko zrobić tutka jak zmienić port Querego ?? Bo nie wiem czy już nie było .

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Nie wiem po co CI poradnik do portu Querego - jak ktoś nie może dodac to nie będzie sie bawiłtylko pobierze YatQA i sobie doda Querego przez ten program bez skomplikowanych operacji

/ Ten poradnik jest również zbędny bo 99.9 % zakładających TeamSpeaka podstawowe rzeczy dot zmiany ahsła querego zna .

Ale cóż niech Ci będzie + za chęci ..

024edf58cac375aa.jpg

Opublikowano

nie zrozumiales dokladnie o co mi chodzi , chodzi mi o to ,ze na niektorych ts'ach idzie sie wrypac przez YaTQA wlasnie na porcie Querego dlatego polecam go zmienic pewien ts sie reklamowali wlasnie w ten sposob stralil panowanie nad serwerem jak nie wierzysz to sie ich zapytaj nie wiem czy jeeszcze istnieja Maf*a18.pl

Thx za + :)

1377774857-U369478.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Chcę dać query ..

Bład :

error id=2561 msg=duplicate\sentry

Problem rozwiazany jesli nadal cos nie bd dzialac to pisz :)

1377774857-U369478.png

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi nie działa

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

nie zrozumiales dokladnie o co mi chodzi , chodzi mi o to ,ze na niektorych ts'ach idzie sie wrypac przez YaTQA wlasnie na porcie Querego dlatego polecam go zmienic pewien ts sie reklamowali wlasnie w ten sposob stralil panowanie nad serwerem jak nie wierzysz to sie ich zapytaj nie wiem czy jeeszcze istnieja Maf*a18.pl

Nic nie wiesz o teamspeak'u już Ci powiem....

Co z tego że zmienisz port Querego ? jak są programy którymi można zeskanować adres danego ts'a i otrzymujesz port Querego..

Jedyne zabezpieczenie to zmiana praw Guest Server Query m.in. odzanczenie prawa b_virtualserver_select

• 1 rok później...
Opublikowano

­

Nic nie wiesz o teamspeak'u już Ci powiem....
Co z tego że zmienisz port Querego ? jak są programy którymi można zeskanować adres danego ts'a i otrzymujesz port Querego..
Jedyne zabezpieczenie to zmiana praw Guest Server Query m.in. odzanczenie prawa b_virtualserver_select

Nie wiesz to ty nic o ts istnieje takie cos jak IPtables i blokowanie skanowania , fail2ban i inne pierdoły po drugie sie nie udzielaj jak nie masz pojęcia standardowo gimbusy atakują exploitami na port 10011 i nie pierdolą się w żadne skanowania bo im się nie chce więc sklej pizdeczkę niedouczony człowieku i zwróć uwagę na to ze było to pisane w 2013 roku

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...