Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Weed! Legalizacja?

xGuard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam państwa, co sądzicie o legalizacji Marihuany Leczniczej?

Moim zdaniem polska się w końcu doczeka Legalizacji podobno od nowego Roku ale czy to prawda?

Krótki filmik z wywiadu:

Osobiście sam palę Trawkę od około 1-2 Lat i do same początku jestem praktycznie za legalizacją Marihuany.

Głównie chciałem wysłuchać waszych wypowiedzi na ten Temat.

­

Opublikowano

Osobiście sam palę Trawkę od około 1-2 Lat i do same początku jestem praktycznie za legalizacją Marihuany.

#top

Uważam, że wszystkie narkotyki powinny być legalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No nie wszystkie takie jak Ecstasy mogłyby być legalne jak w Holandi :D

nikogo nie zabila a jednak zakazana

Dokładnie ;)

­

Opublikowano

Według mnie lecznicza marihuana powinna zostać zalegalizowana, to są specjalne odmiany które mają leczyć a nie dawać w głowę, zwykła też tyle że w niewielkich ilościach jak np w Czechach gdzie za jednego skręta nie masz kłopotów. Sam nie palę nic i nie mam zamiaru palić ale jestem ogólnie za.

Opublikowano

Ale w czym problem, jest nieplagalna, a i tak palisz. Powiedz mi, po co to ma być legalne, żeby dzieci w wielu 8 lat palili ją, jak dzisiaj szlugi? Mało wam patologi w tym kraju? Pozostawienie tego w statusie nielegalnym, przynajmniej zniechęci młodych i głupich od odmóżdżenia się w młodym wieku.

Opublikowano

Ale w czym problem, jest nieplagalna, a i tak palisz. Powiedz mi, po co to ma być legalne, żeby dzieci w wielu 8 lat palili ją, jak dzisiaj szlugi? Mało wam patologi w tym kraju? Pozostawienie tego w statusie nielegalnym, przynajmniej zniechęci młodych i głupich od odmóżdżenia się w młodym wieku.

to kawe też może ty kurrwa debilu

Opublikowano

Pytasz sie dzika czy sra w lesie? Haha

Proste ze chce ale wyjebka i tak. Tak jak napisal pies zbigniew, co to za roznica czy legalna czy nie. Jarasz to jarasz

Opublikowano

A komu to potrzebne? A dlaczego? Jezeli to naprawde bedzie lecznicza a nie ze tez bedzie sie nadawalo do palenia normalnego to ok. Narkotyk jak narkotyk zwykle gowno ale jak ma leczyc choroby to w sumie czemu nie

Opublikowano

Zapomnijcie o jakiejkolwiek legalizacji do czasu aż w kraj rządzi PIS , gdybać to sobie możecie e do śmierci z takimi tekstami.

Najpierw dorośnijcie a potem wystarczy nie głosować na pisiorków.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wole widzieć dzieciaczki 8 letnie z blantem niż z e fajka czy zwykla fajka w mordzie.A co do odmóżdżenia to o co ci z tych  chodzi? mam kolegów którzy pala od podstawowki i jakos problemu ze stopniami nigdy nie mieli teraz siedzą w technikum czy liceum dalej pala i dalej maja dobre stopnie.

Zapomnijcie o jakiejkolwiek legalizacji do czasu aż w kraj rządzi PIS , gdybać to sobie możecie e do śmierci z takimi tekstami.

Najpierw dorośnijcie a potem wystarczy nie głosować na pisiorków.  

To nie my na nich głosujemy tylko stare bydlo na to glosuje  :yay:

Moim zdaniem powinna byc legalna dlatego ze gdy Polska zalegalizuje trawke to jeszcze zyska na tym finansowo 

Opublikowano

Legalizacja leczniczej marihuany, a legalizacja marihuany, to przecież jest coś innego.

Chyba nie myślisz, że jeśli medyczna marihuana będzie w Polsce legalna do kupienia, to Ty sobie pójdziesz do sklepu/apteki i kupisz... przecież będziesz musiał mieć receptę od lekarza.

Pisanie, że po legalizacji będą palić 8 letnie dzieci, to już szczyt... Zakładając, że w naszym kraju będzie legalna marihuana (niedoczekanie) to przecież będzie ona sprzedawana w tzw. coffee shop'ach osobom dorosłym za okazaniem dowodu. Wiadomo, że sprzedawca, a sprzedawca. Jeden może przymknie oko i sprzeda 16-17 latkowi, ale przecież nie 8 letniemu dziecku, które zapewne jeszcze nawet nie wie co jest marihuana.

Co do samego pytania - tak, jestem za legalizacją medycznej marihuany, która pomoże chorym osobom.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

zawsze mnie bedzie rozpierdalac argument zwolennikow palacych trawke, ze ma wlasciwosci medyczne xD

i nie mowcie ze to bedzie krok w jej legalizacje skoro nawet taka morfine moga nadal nabyc tylko i wylacznie placowki medyczne mimo ze juz jest u nas dlugo i jej obrot by dorownywal zielu

Opublikowano

jestem za legalizacja calkowita, skoncza sie wreszcie problemy z dopalaczami zazywanymi przez nastolatkow w tym kraju.

Dopy to jednak cos innego i jesli ktos je jara to bedzie robil to dalej, calkiem inna klepa w wiekszosci, wiec nie ma co porownywac. 

Legalizacja bylaby spoko, tylko tak jesli to opodatkuja to nie wiadomo ile beda sobie zyczyc za gieta, z drugiej strony nadrobili by dziury pewnie po 500+ itp. Chcialbym zeby moc miec pare krzakow w domu i tyle, na wlasny uzywek ofc. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jestem za pełną legalizacją zarówno marihuany, jak i wszystkich innych substancji. Każdy człowiek powinien móc sam zdecydować co chce robić ze swoim ciałem. #EndTheDrugWar

Opublikowano

Jestem za pełną legalizacją zarówno marihuany, jak i wszystkich innych substancji. Każdy człowiek powinien móc sam zdecydować co chce robić ze swoim ciałem. #EndTheDrugWar

Takie tepe myslenie. Juz widze bezpieczna Polske gdzie cpuny po ulicach chodzilyby na fazie... Zanim cos napiszesz to pomysl, bo pierw robisz pozniej myslisz. Pzdr.
Opublikowano

Takie tepe myslenie. Juz widze bezpieczna Polske gdzie cpuny po ulicach chodzilyby na fazie... Zanim cos napiszesz to pomysl, bo pierw robisz pozniej myslisz. Pzdr.

A twoje myślenie jest mądre, tak?

Na pewno po legalizacji narkotyków wszyscy zaczną ćpać. Podobnie byłoby w przypadku zwiększenia dostępu do broni - wszyscy zaczęliby się zabijać (co widać na przykładzie Szwajcarii, gdzie wskaźnik zabójstw jest niższy niż w Polsce). Tak samo logiczne argumenty można usłyszeć w sprawie dostępnych bez recepty tabletek "dzień po" - podobno miała się zwiększyć ich sprzedaż wśród młodych dziewczyn. Oczywiście te argumenty nie sprawdziły się, bo sprzedaż nie wzrosła. Tak samo byłoby w przypadku narkotyków - ludzie nie zaczęliby ich hurtowo kupować po legalizacji.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Poczekaj, poczekaj. Sądzisz, że narkotyki jest aktualnie trudno zdobyć? Liczba konsumentów nie zmieni się znacząco po legalizacji, bo każdy kto chce je dostać, może je bez problemu dostać. Tutaj chodzi o to, żeby nie być za to karanym.

Zresztą, wystarczy spojrzeć na Amerykę i tamtejszą legalizację marihuany. Czy ktoś narzeka na 'ćpunów' chodzących po miastach?

Opublikowano

Moim zdaniem polska się w końcu doczeka Legalizacji podobno od nowego Roku ale czy to prawda?

Krótki filmik z wywiadu:

Urodzony 5 czerwca 1999, "palę od około 1-2 lat".

Dlatego nigdy nie będę za żadną legalizacją.

Bo dzieciaki są durne i same sobie już dość szkodzą.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Krótki filmik z wywiadu:

Urodzony 5 czerwca 1999, "palę od około 1-2 lat".

Dlatego nigdy nie będę za żadną legalizacją.

Bo dzieciaki są durne i same sobie już dość szkodzą.

Widać osoba która stworzyła temat lubi palić a  co do tematu tylko lecznicza a ta zwykła nie powinna być legalna,po drugie piszecie że jak legalna to +18 ale nie wiecie że dzieciak poprosi jakiegoś żula albo kogoś starszego i kupi mu a potem łazi oczy czerwone albo jak 5zł i się śmieje sam do siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...