Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] Microvps.pl - czyli brak szacunku dla klienta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, wiem że spora z Was wybiera tanie oferty vps pod serwery ts3. Chciałbym Wam pokazać jakiego hostingu warto omijać.

Kilka miesięcy siedziałem w usługach firmy microvps ze względu na niską cenę i całkiem dobre parametry sprzętowe (jakość - cena). 

Od stycznia tego roku przerzuciłem się na bardziej "prestiżowe" hostingi - potrzebowałem wyższego poziomu stabilności i profesjonalizmu lecz nie o tym będę tutaj pisał. 

W marcu tego roku firma poinformowała mnie mailowo o zmienia właściciela firmy - olałem to bo nie korzystałem z ich usług. Przechodząc do rzeczy ostatnio potrzebowałem kilku vpsów z różnych lokalizacji więc pomyślałem o microvps jako firmie "tanio, przyzwoicie i całkiem dobra ta obsługa techniczna" - przeliczyłem się i to w dużym znaczeniu tego słowa. Generalnie wykupiłem 1 serwer wirtualny na testy, lecz na samym początku już nie podobała mi się zmiana właściciela - wykastrowana cała strona, kontakt techniczny przez maila no ale cóż - zaryzykowałem na moje nieszczęście. Niestety dostałem wadliwy (?) serwer vps (jeżeli tak to można opisać), który ma problemy z siecią np. 5 razy dziennie wywali maszynę na więcej niż kilka minut czy też "błąd z alokacją pamięci". O dziwo htop wskazuje 50/1024(mb) tak samo jak w ich panelu. Napisałem na mail kontaktowy o próbę wyjaśnienia co się dzieje z siecią i samą matką. Niestety do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. Generalnie chciałbym Was przestrzec przed kupnem u nich vpsów - po prostu nie dajcie się nadziać na te 6.99 za miesiąc dzierżawczy serwera vps. Dobrą alternatywą (i przede wszystkim tańszą) jest hosting arubacloud gdzie oferują swoje vpsy od 4 zł. A Was administratorzy proszę o rozwagę podczas prowadzenia hostingu, Ja wiem że jest to trudna sprawa ale skoro poprzedni właściciel dał rade to dlaczego Wy nie mielibyście dać rady? Mam nadzieje, że weźmiecie sprawy w swoje ręce bo zawsze miałem szacunek do waszej firmy lecz dzisiaj się to zmieniło. 

Nie miałem zamiaru nikogo obrazić ani spowodować szkód owej firmie. Są to odczucia, których doświadczyłem z tą firmą (w razie jakichkolwiek problemów mogę dostarczyć dowody prywatną wiadomością).

thats.png

Opublikowano

Od początku firmy:

RPDP NIP: 1182105129 REGON: 360726494
 St. Żwirki i Wigury 3 lok. 10, 02-143 Warsaw
 [email protected]

Jak masz jakieś strony do podglądu starszych wersji stron to sobie zobacz ,że Robert jest właścicielem ciągle ale pewnie im chodzi o jego prawą rękę Dominika ;d

No cóż, microvps kiedyś coś proponował a teraz nic, serwery padają jak Gametris xD

Opublikowano

Co się dziwić po dopisku 

Do wszystkich naszych serwerów przydzielone jest wspólne łącze 200 Mbps

Coś mi się wydaje, że te ich matki są przepełnione skoro wywala out of mem ;).

A w sprawie łącza to wystarczy, że jakiś wariat się nastawi na jeden z vpsików i już cała maszyna pada bo jednak te 200mbps to troszeczkę za mało na obsłużenie tylu serwerów i odbieranie ataków. 

thats.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od początku firmy:

[email protected]

Jak masz jakieś strony do podglądu starszych wersji stron to sobie zobacz ,że Robert jest właścicielem ciągle ale pewnie im chodzi o jego prawą rękę Dominika ;d

No cóż, microvps kiedyś coś proponował a teraz nic, serwery padają jak Gametris xD

Jeżeli chodzi o gametris - nie wyciągaj wniosków pochopnie, ponieważ multigaming.pl przejął tą działalność i z tego co mi wiadomo - jest zdecydowanie lepiej.

MicroVPS - złap dobry kontakt z supportem a pomogą i dołożą tego co brak do VPS'a, nie mam do nich zastrzeżeń :)

Opublikowano

Kiedyś (około 2 msc temu) korzystałem z microvps(nie było żadnych problemów) natomiast przerzuciłem się teraz na arubę która pod boty na ts jest bardzo dobra i ma lepszy stosunek jakość-cena

Opublikowano

Od początku firmy:

[email protected]

Jeżeli chodzi o gametris - nie wyciągaj wniosków pochopnie, ponieważ multigaming.pl przejął tą działalność i z tego co mi wiadomo - jest zdecydowanie lepiej.

MicroVPS - złap dobry kontakt z supportem a pomogą i dołożą tego co brak do VPS'a, nie mam do nich zastrzeżeń :)

Mówisz tutaj o złapaniu dobrego kontaktu z supportem... 

Niestety nie ma nigdzie w panelu formularza kontaktowego (z ticketami) jak to było wcześniej. 

Aktualnie kontakt odbywa się poprzez drogę mailową.

Tak jak pisałem, próbowałem już niejednokrotnie nawiązać z nimi rozmowę lecz nikt mi nie odpisywał (ani razu) - także w jaki sposób mam złapać z nimi dobry kontakt.

@carbonx 

Też miałem przez długi okres wersje robocze w arubie jak i prywatny ts dla ekipy i wszystko świetnie działało. Niestety strasznie mnie wkurzało powolne działanie panelu i przestarzały jak na te czasy panel - jednak 4 zł za takie parametry to porządna oferta dla początkujących osób z niskim budżetem (i prawdopodobnie najlepsza na rynku porównując cena=jakość).

thats.png

Opublikowano

Od siebie mogę dodać, że mają strasznie  niestabilne maszyny :/ Serwer bez powodu potrafił tracić 30% pakietów. Osobiście nie polecam.

ts3.uhomera.eu | Polski serwer TeamSpeak3 !

Website: http://www.uhomera.eu

IP: ts3.uhomera.eu

Opublikowano

Nie polecam, wysłałem im skargę pocztą a okazało się że pod tym adresem mieszka jakaś starsza pani (to mówił kurier). Teraz serwer jakoś się trzyma, wcześniej nic.. Choć dalej nie ma kontaktu z pomocą techniczną

Opublikowano

@topic Widzę, że nie tylko ja miałem problem ze skontaktowaniem się z pomocą techniczną w sprawie słabo działających serwerów ;)

thats.png

Specjalista
Opublikowano

Ja powiem od siebie, że pomagałem parę dni temu jednemu użytkownikowi z naszego forum. Miał on zakupiony właśnie serwer VPS z tego hostingu. Zdziwiłem się bardzo, gdy zobaczyłem, że hosting ogranicza prawa użytkownikowi root. Pierwszy raz zdarzyło mi się takiego czegoś doświadczyć. Według mnie takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Nie mówiąc już, że pamięć ram zapełniała się w 5 minut jakimiś śmieciami i jedyne sposób, aby ją wyczyścić, był restart maszyny.

Opublikowano

U mnie było 200/1024 i już nie mogłem uruchomić żadnej aplikacji, bo wywalało błąd "out of mem".

thats.png

Opublikowano

U mnie było 200/1024 i już nie mogłem uruchomić żadnej aplikacji, bo wywalało błąd "out of mem".

Bo brakło pamięci na całym nodzie, stąd ten komunikat.

Firma jak widać pcha masę vps-ów na jedną maszynę co powoduje  jej przeładowanie.

Opublikowano

Bo brakło pamięci na całym nodzie, stąd ten komunikat.

Firma jak widać pcha masę vps-ów na jedną maszynę co powoduje  jej przeładowanie.

Tak jak pisałem już na samym początku, matka jest przeładowana do tego stopnia, że nie ma wystarczającej pamięci ram.

--

Microvps dało przecenę 7 zł za vps dlatego mają przeładowane matki. Słaba polityka ;)

thats.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...