Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile godzin powinien spać dorosły człowiek?

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zwykle śpię 6-7 godzin, jeżeli mniej to odsypiam po południu. 

Po +10 godzinach snu bolą mnie plecy i nie mogę dalej spać.

Opublikowano

Tutaj jest nawet fajna tabelka dotycząca zaleceń długości snu. Chociaż przyznam, że czasem czuję się bardziej wyspany śpiąc 4-5h, niż do dwóch razy więcej. ;p

Opublikowano

kiedyś spałem po 10h, ale teraz przeważnie po 6-7 i mi wystarcza

Opublikowano

Byc moze zalezy to tez od aktywnosci w ciagu dnia. Ja po jebaniu 10h w niewoli kimam z 5-6h. W likend szczura przypierdola i chulam.

Takze ten 5-6h optymalnie

Centralny Wojskowy Klub Sportowy „Legia” Warszawa (CWKS „Legia” Warszawa) – wielosekcyjny polski klub sportowy z siedzibą w Warszawie, założony w marcu 1916 w Kościuchnówce (niedaleko Maniewicz na Wołyniu) jako "Drużyna Sportowa Legia". Reaktywowany po zakończeniu I wojny światowej w Warszawie 14 marca 1920.

Opublikowano

Śpię po 6-7 godzin standardowo, czasem cięższy tydzień na uczelni jest + praca to muszę odpocząć przez weekend. Chodzę spać ok. 23 albo 24 a wstaję o 6. 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Gość Marichcje
Opublikowano

Ja to nawet w weekend potrzebuję dwóch budzików. Gdy mnie nikt nie budzi to potrafię spać 13-14h, a się zdarzyło ostatnio i 17 :/

Jak byłam mała to spałam optymalnie, a teraz to mam troszku osłabiony organizm i masakra jakaś. 

Myślę, że 8-10h jest okej:)

Opublikowano

Każdy organizm jest inny, a optymalną ilością snu jest 8h. Ja na przykład potrzebuję 9, a w sobotę i tak zazwyczaj odsypiam 12h.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Hmm potrafię nie spać po 3 dni i odsypiam potem po 20 - 25 h, ale jest to bardzo szkodliwe dla zdrowia, dla normalnego zdrowego człowieka te 8h powinno być optymalne.  Zależy od tego jaki prowadzisz tryb życia jeżeli wstajesz godzina 5 do roboty idziesz na 6 wychodzisz o 14 - 16 potem walisz 5-8 browarów zjarasz się i na następny dzień wstajesz jak zombie ( podaje to na swoim przykładzie) zapętlasz się w tym, potem w piątek, sobotę się kasujesz to w takim trybie życia. Zapętlasz się w tym to chodzisz nie żywy i nie masz kiedy tego odespać.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Ja spie 4-6 godzin czasem w sobote odsypiam i w niedziele to wtedy 7-9

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

zazwyczaj 6 godzin śpię + napady snu w dzień (dosypianie)

w weekendy po 10-12h

myślę, że 7-8 godzin snu powinno być odpowiednie dla dorosłego człowieka

Opublikowano

Wszystko jest zależne od stylu życia, wieku oraz wysiłku w dniu. Według mnie optymalnie to 7-8 godzin, po ciężkim dniu bądź ostrym treningu do 10 (regeneracja) :)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

zazwyczaj 6 godzin śpię + napady snu w dzień (dosypianie)

w weekendy po 10-12h

myślę, że 7-8 godzin snu powinno być odpowiednie dla dorosłego człowieka

Tak samo mam.

Śpię po 7-8 godzin --> w dzień napady snu i robię 30 min drzemki.

Jak śpię po +10 to dopiero się wysypiam dobrze.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...