Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat typowo do dyskusji. Tak jak w tytule. Chodzi mi też o to, czy spotkaliście już kiedyś ukraińca,może  w barze czy w szkole.Czy z nim rozmawialiście itd.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Pracowałam z kilkoma osobami z Ukrainy, całkiem sympatyczni ludzie. Jednak jak to bywa, trafiają się Ci lepsi i Ci gorsi. Najbardziej irytują mnie tacy, co nie potrafią ani słowa po polsku, ani w jakimś innym języku. Gadają po tym swoim ukraińsku i nie idzie się z nimi dogadać, a że mam klientów ukraińskich, to mnie krew zalewa jak się muszę z nimi dogadywać. I jeszcze to oni mają problem do mnie, że ich nie rozumiem. 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Czlonek mojej rodziny pracuje w baltykgazie. przyjechal ukrainiec mlody kolo 20 lat az z krymu. W gdansku pracowal miesiac i wyruchali go cebularze,nie dali mu ani grosza (a przyjechal do polski z małą kwotą). U nas rwie sie do pracy mily spoko typ, załatwili mu nocleg, kupili jedzenie

Opublikowano

Co sądzę, jak pracują uczciwie i zachowują się normalnie to czemu nie pozwolić im mieszkać. Jak łażą po ulicach z czarno-czerwonymi flagami, z portretami Bandery i krzyczą coś o Ukrainie po Wisłę - won.

Opublikowano

Jak łażą po ulicach z czarno-czerwonymi flagami, z portretami Bandery i krzyczą coś o Ukrainie po Wisłę - won.

Pokaż chociaż jednego takiego. Zresztą, zanim powiesz coś na temat UPA/Bandery radze Ci poczytać co zrobili dla Ukrainy i dlaczego NIEKTÓRZY ich wychwalają :) 

b_560_95_1.png

Opublikowano

A są tacy, na YT są też przemarsze w Przemyślu, Rzeszowie, można sobie zobaczyć pod jakimi flagami idą i jakie hasła głoszą

Opublikowano

Pracowałam z kilkoma osobami z Ukrainy, całkiem sympatyczni ludzie. Jednak jak to bywa, trafiają się Ci lepsi i Ci gorsi. Najbardziej irytują mnie tacy, co nie potrafią ani słowa po polsku, ani w jakimś innym języku. Gadają po tym swoim ukraińsku i nie idzie się z nimi dogadać, a że mam klientów ukraińskich, to mnie krew zalewa jak się muszę z nimi dogadywać. I jeszcze to oni mają problem do mnie, że ich nie rozumiem. 

Priviet! :D

A co do tematu to pracuję z Ukraińcami od ponad roku i nie narzekam, jedni są spoko, a drudzy nie. Najgorsze jest to, że Polakom pracę zabierają :v

805491408806070489277.png

Opublikowano

Przeciez ruchanie to jezyk internacjonalny.

Opublikowano

przyjeżdzają do nas bo to murzyny i wiadomo, że każdy chce murzynów do pracy

nie lubie ich

co weekend k***a cała galeria zapełniona pajacami z Białorusi, Ukrainy, Litwy, Rosji i reszty tych rusko-podobnych państw

chcesz sobie pójść do reala, ale nie k***a, stój w kolejkach które ciągną się do parkingu

Opublikowano

W wielu zakładach pracują Ukraincy za mniejszą stawkę. Nic do nich nie mam, niech sobie tu żyją jak chcą i płacą podatki

Opublikowano

W równoległej klasie jest qt Ukrainiec. Bez problemu można się dogadać. Miły i w ogóle.

Opublikowano

Dla nich to tak, jak dla nas Niemcy (#Zachód). Rok temu byłem w Międzyzdrojach w biedronce, to nie słyszałem w ogóle Polaków, na kasach stały Ukrainki, ale było okej. Myślę, że są "tanią" siłą roboczą.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Firma w której pracuję zatrudnia osoby z Ukrainy (hala produkcyjna).

Większość jest sympatyczna i szybko wkomponowuje się w zespół.

Chcą się uczyć języka, pracują i nie mają problemów z przestrzeganiem zasad.

Oczywiście zdarzały się wyjątki ale były to pojedyncze przypadki.

Ich obecność w żaden sposób mi nie przeszkadza (największa bariera to ta komunikacyjna bo znam tylko podstawy języka rosyjskiego)
staram się ich traktować tak, jak sam chciałbym być na ich miejscu traktowanym.

Większość z nich przyjechała tutaj za chlebem tak samo jak za chlebem wyjeżdżamy my.

f.png

Opublikowano

poki nie gwalca nie morduja nie przeskadzaja

pozdrawiam pania ze sklepiku w podstawowce ktorej od 15 lat wisze 3 zl za paczki! tak byla ukrainka.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Ukraincy w Polsce sa odpowiednikami Polakow za granica. Wiekszosc ani me, ani be. Byle tylko przyoszczedzic na alko i zjechac na swieta

jako krol i bogacz. Ukraincy przynajmniej ciesza sie z tego, co u nas maja. Tak slyszalem od kilku. To zabawne, biorac pod uwage, ze wiekszosc z nich jest wyzyskiwana i zarabiaja duzo mniej, nizby mogli. Ukrainki? Nieswiadome badz swiadome niewolnice seksualne. Nieopodal nas mieszka wlasciciel kilku kamienic.

Zejdzie takiej Ukraince 50zl z czynszu i moze posuwac do woli. Generalizujac, podludzie odarci z godnosci. I Polacy, i Ukraincy na tym samym wozku jada.

Opublikowano

Mam 16-letniego ukraińca w klasie. Spoko koleś, szybko łapie polski i jeśli ma jakieś trudności z porozumieniem się, to pyta nas, co to oznacza itp.

upi1FS.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...