Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poznałem dwóch w miarę dobrze, ale bez jakiś przesadnych przyjaźni.

Jednego na studiach, pięknie mówi po polsku bez żadnego akcentu. Normalny gość, gdyby nie ukraińskie imie i naziwsko to bym nawet nie pomyślał, że nie jest z Polski.

Drugiego poznałem w pracy, troszkę starszy i też studiuje w Polszy. Już bardziej wyglada jak UKR, szczególnie jak mówi to zaciąga akcentem. Taki typ hard-work, kase przelewał do rodziny i jak u niej był to kupował zegarki i sprzedawał na lewo u nas bo chodziły drożej.

Generalnie nigdy nie miałem problemów z Ukraińcami. Od kumpla w magazynie wiem, że przebijają pracowitością wszystkich innych pracowników, ale często też kradną nawet tak błahe rzeczy jak kostki do kibla. 

Opublikowano

Dla dobra Polskiego Narodu powinniśmy ich eksmitować od razu gdy to będzie możliwe. Niepotrzebujemy tu ukrainców przecież w Polsce jest wysokie bezrobocie więc po c**j ich tu w ogóle wypuścili.. Z nadzieją że te osoby sprzedadzą majątek na Ukrainie i wydadzą tą kase w Polsce? A co potem..? :) Co gorsze im również przysługuje 500+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...