Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel WWW do zarządzania Botem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za namową wielu osób rozpocząłem pisanie panelu administracyjnego do Bot-a ExusMultiBot (wersja PHP). Odpowiem od razu na pytanie dlaczego ten :

1. Mało błędów

2. Ok funkcje

3. Używam tego Bota od paru miesięcy i jak na razie żadnych problemów

Autor bota zaprzestał (na razie) rozwijania tej wersji ale zamierzam dodać sam parę funkcji (interaktywny baner, automatyczna rejestracja, automatyczne kanały itd.)

Jakie jest więc moje pytanie. Przede wszystkim czy macie jakieś propozycje albo sugestie dotyczące Panelu lub BoTa, jeżeli tak piszcie poniżej.

Oficjalna strona projektu : http://bot.ts3server.pl/

post-1418534-0-81128100-1480070850_thumb.png

post-1418534-0-99163900-1480070851_thumb.png

post-1418534-0-47945400-1480321188_thumb.png

post-1418534-0-26703700-1480321323_thumb.png

Specjalista
Opublikowano

Moim zdaniem taki panel musi być dobrze zabezpieczonym. Sam panel rozwinął bym bardziej pod administratorów niższego szczebla a nawet użytkowników. Oczywiście wtedy trzeba było by dodać system uprawnień.

Co do funkcji to dałbym zmianę ustawień oraz włączanie i wyłączanie go. Dobrze by było jakby konfiguracja bota przeprowadzana była przez ładny interfejs graficzny na stronie www.

Opublikowano

Moim zdaniem taki panel musi być dobrze zabezpieczonym. 

To jest chyba oczywiste, obecny system logowania jest tylko tymczasowy.

Sam panel rozwinął bym bardziej pod administratorów niższego szczebla a nawet użytkowników. Oczywiście wtedy trzeba było by dodać system uprawnień.

Mógłbyś rozwinąć, tzn. czym miałby się różnić admin od np. junior admin

Co do funkcji to dałbym zmianę ustawień oraz włączanie i wyłączanie go. Dobrze by było jakby konfiguracja bota przeprowadzana była przez ładny interfejs graficzny na stronie www.

Cały proces konfiguracji bota może być wykonany przez panel w zakładce dane serwera, to tam wprowadzamy na jakie ip ma wejść bot dane do serveradmina itd. [Włączanie i wyłączanie jest również przez stronę, widać to nawet na zalączonym ss]

Dzięki za sugestie

Opublikowano

Ponieważ kilka osób się mnie pytało, piszę jeszcze kilka informacji :

1. Panel zostanie udostępniony około 01.01.2017 r (takie jest mój deadline ale mogą być delikatne opóźnienia).

2. Panel będzie darmowy dla wszystkich niekomercyjnych serwerów teamspeak, dla serwerów publicznych również z wyjątkiem tych które pobierają opłaty (rangi, kanały itd.)[dla nich będzie symboliczna opłata 20 zł]

3. Funkcje jakie będzie miał Panel wraz z Botem w wersji 1.0 są pokazane na ss.

4. Funkcjonalności będą stopniowo dodawane (mniej więcej raz na 2 miesiące jakiś większy update).

5. Osoby które przekażą dotację (kwota powyżej 5 zł) będą otrzymywały dostęp do nowych update-ów miesiąc przed wszystkimi zostaną również wymienieni na liście donatorów.

To chyba tyle jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie.

PS : Nadal czekam na sugestie, komentarze.

Opublikowano

Co do samego bota mógłbyś zrobić w nim jeszcze Listę Top 10 np. Najdłuższych połączeń na serwerze itp do tego jeszcze tak jak wspomniałeś Automatyczne przyznawanie kanału prywatnego z ilością sub kanałów która można ustawić w configu bota. Co do samego panelu mógłbyś bardziej rozwinąć go graficznie bo nic tam za bardzo nie ma ale technicznie panel świetnie wykonany. Panel mógłbyś połączyć z jakąś prostą strona do teamspeaka np. Jest tam ranking właśnie połączeń czasu spędzonego na serwerze podgląd servera status administracji itp. A po zalogowaniu ukazywał by się przycisk do przeniesienia do panelu (oczywiście jeżeli to konto jest oznaczone jako administrator w przeciwnym razie przycisku nie było by widać) A i no i jeszcze co do tego bota to właśnie jakiś banner interaktywny. Ty chyba tyle gratuluję fajnego projektu a dotacje napewno ci prześlę :)

Opublikowano

Dziękuję za propozycję dotyczące dodania nowych funkcjonalności.

Jeżeli chodzi o sugestie dotyczące grafiki oraz wyglądu, postaram się je uwzględnić.

Planuję również wprowadzenie podglądu serwera online, który będzie mógł zostać umieszczony na stronie WWW.

Odnosząc się do banneru interaktywnego, prawdopodobnie zostanie on wykonany przez profesjonalnego grafika, ja wdrożę jedynie elementy interaktywne.

Poniżej zamieszczam harmonogram ukazywania się kolejnych wersji :

- wersja 1.0 około 01.01.17 r

- wersja 1.1 około 15.03.17 r 

- wersja 1.2 około 01.06.17 r

Powyższe terminy są dość odległe, ale chciałbym aby BOT + Panel nie zawierały żadnych błędów już w wersji 1.0.

PS: W przypadku zainteresowania projektem planowane jest wdrożenie panelu do zarządzania własnym serwerem z poziomu strony www. W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt za pomocą wiadomości prywatnej lub poprzez email.

Opublikowano

Jak dla mnie bomba! Wizualnie ładnie i przejrzyście. Mam nadzieję że w pełni wykorzystasz bootstrap'a i zrobisz też wersję mobilną,  ;) na pewno byłby to fajny bajer. Patrząc na ten projekt cieszę się że moja praca jednak komuś się przydała i ktoś tego używa przy czym zastanawiam się czy nie wznowić prac nad tym botem lub innym kompatybilnym aby nie było większego problemu z połączeniem tego panelu. Niestety chyba zostaje wersja Open Source i liczenie na darowizny dobrych użytkowników.  :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

Kilka informacji o postępie prac.

- Włączanie/Wyłączanie Bot-a przez stronę.

- Ukończyłem już całkowicie uzupełnianie danych serwera przez stronę.

- Działające funkcje (które można już skonfigurować przez stronę) : wiadomość powitalna, pokebot, zegar, anti recording.

- Możliwość zmiany hasła do Panelu WWW.

PS : Szukam jeszcze jednej osoby która chciałaby testować bot-a wraz z Panelem (wersja closed-beta już koło 25 grudnia.).

PS2: Premiera open-beta może się trochę opóźnić ale dołożę wszelkich starań aby jednak się wyrobić.

Ps3: Nadal jestem otwarty na wszystkie opinie oraz sugestie dotyczące projektu.

Opublikowano

Zapowiada się świetnie. Proponowałbym top10, rekord online, rejestracja użytkownika (po wejściu na kanał lub po pewnym czasie), administracja online(wyświetlane na kanale).

Opublikowano

Zapowiada się świetnie. Proponowałbym top10, rekord online, rejestracja użytkownika (po wejściu na kanał lub po pewnym czasie), administracja online(wyświetlane na kanale).

Jeżeli chodzi i administracje na kanale i rejestrację to planuje to już w wersji 1.1. Duże aktualizacje będę wychodzić co około 3 msc (dla wersji free) i co 2 msc dla wersji commercial i donate. Szczegóły dotyczące licencji znajdują się na stronie.

(EDIT) UWAGA !!!!

Postanowiłem że przełożę oficjalną premierę ponieważ stwierdziłem że nie wyrobie się z dobrym przygotowaniem wszystkich funkcji.

Za opóźnienie bardzo przepraszam, jednak ponieważ jestem perfekcjonistą chcę aby wszystko było idealnie. Carbonx

Opublikowano

WAŻNE !!!

Chciałbym poinformować że porwałem się na coś szalonego ale mam nadzieję że się uda. A co takiego sobie wymyśliłem ....

Postanowiłem że zrobię zarówno panel www do zarządzania Botem jak i panel do zarządzania serwerem (taka YatQa online). 

Panel do Bota jest już prawie skończony, niedługo przekażę go beta testerom natomiast jeżeli chodzi o panel do serwera to jestem dopiero na początku prac ale mam nadzieję że uda mi się go wykonać dosyć szybko.

Ponieważ jak już wcześniej napisałem jestem perfekcjonistą, nie będę udostępniał dziurawych wersji pełnych błędów a dopiero przetestowane w pełni stabilne wersje.

Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie/propozycje niech pisze.

Wrzucam jeszcze kilka fotek.

post-1418534-0-20406100-1482750523_thumb.png

post-1418534-0-25180000-1482750545_thumb.png

post-1418534-0-34895800-1482750591_thumb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak, ciekawy projekt.

Co do tego czy umarł - nie. Często rozmawiam z carbon'em i wiem że cały czas pracuje nad projektem lecz ostatnio mniej czasu poświęca projektowi - wiem że testował dużo rzeczy i uczył się nowego języka aby lepiej zrozumieć parę rzeczy.

Co do panelu, miałem okazje przetestować i pomagać lekko w doborze front-endu. Właściciel projektu widać że faktycznie chce dobrze gdyż na każdą sugestię był w stanie wyjaśnić co i jak i czemu tak ewentualnie zrobił/nie zrobił.

Powodzenia :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Tak jak już @up napisał, ostatnio mam mniej czasu i mniej czasu poświęcam projektowi jednak nie umarł on a jedynie czas premiery się opóźnił.

Opublikowano

Jeżeli jesteś chętny to proponuję napisać panel dla administratora cytuję; "niższego szczebla":

Nadawanie rang, banowanie! (można byłoby to lepiej zrobić, nie dając permisji do wszystkiego)

To są tylko dwa pomysły a można fajnie rozwinąć.

@carbonx

Opublikowano

Panel pod bota już przygotowuje pod niższych adminów, w panelu do zarządzania serwerem jeszcze o tym nie myślałem ale przemyśle to. Na razie priorytetem jest ukończenie obu paneli a potem przepisanie ich na bazy danych oraz może już inny język a nie php.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest już w dziale download natomiast jest to wersja nieskończona i nie zalecam korzystania z niej, jestem obecnie w trakcie prac nad nową wersją.

A tak poza tym temat do zamknięcia, w sumie to można do Archiwum przenieść.

@PGS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...