Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] LeviathanGuilds - projekt unikalnych gildii wspierających wersje 1.8-1.11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no siema, gildie sobie pisze w wolnym czasie.

mam pare fajnych pomyslow na nie, nowy system podbijania, elementy estetyczne, nowe mechaniki (jak np. podbijanie regionów, zrobię tutaj zupełnie nowy system regionow).

propozycje można dodawać tutaj lub na githubie:

https://github.com/KaVzaQ/LeviathanGuilds/issues/1

sam github, już parę rzeczy zrobionych (m.in tab, mysql oparte na hikaricp, i parę utilsów, obiektów) ale nadal to niewiele ;p

zrobiony jest również system locales, czyli każdy gracz może wybrać sobie inny język pluginu (lub może styl kolorów? wszystko zależy od was!)

jak to działa? przypisany jest locale do każdego gracza (prefixem, np. pl, en, albo nw, c**j, dupa, to przykład.) i później sprawdzany. Przez co każdy ma unikalne teksty ;D

https://github.com/KaVzaQ/LeviathanGuilds

głównie skupiać się będę na 1.11, ale zamierzam dodać wsparcie 1.8+. Wersja 1.7 jest już zbyt stara by ją jakkolwiek wspierać.

Pewnie teraz każdy powie "daj na 1.7, więcej osób użyje". Nie nie, chcecie coś fajnego - zaktualizujcie ;)

Będzie to coś nowego, przynajmniej tak zamierzam. A z wami projekt może stać się lepszy, wystarczy że dacie fajne propozycje które będę mógł zrealizować :D

pozdro, developersi również mile widziani.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Adam bardzo mnie cieszy, że nie robisz gildii na wersje 1.7.X
Już mi się ta wersja przejadła... Jak to mówią ile można ruchać jedną babę :P 
Trzeba spróbować czegoś nowego.
Czekam na gildie z niecierpliwością :D

Opublikowano

Adam bardzo mnie cieszy, że nie robisz gildii na wersje 1.7.X

Już mi się ta wersja przejadła... Jak to mówią ile można ruchać jedną babę :P 

Trzeba spróbować czegoś nowego.

Czekam na gildie z niecierpliwością :D

Zamierzam coś fajnego wykombinować z plecaków dodanych w 1.11 :D (shulker boxy)

W najnowszych wersjach dodali mnóstwo opcji, w 1.8 dodali pierdyliard rzeczy których będę używał (actionbary, titlesy, lepszy tab) więc dlatego nie ma 1.7 (nie chce mi się, i gildie na ta wersje byłyby ostro okrojone)

Jak masz jakieś pomysły, może coś uzywajacego najnowszych wersji - pisz, chętnie zobacze.

PS: Zaimplementuje w te gildie mój najnowszy zaawansowany system asyst :D

Opublikowano

Ale po co robisz tablistę wbudowaną w plugin ? Jeśli ktoś jest bardziej ogarnięty sam sobie zrobi plugin BungeeTabListPlus jest 1000x wydajniejszy od tego co napiszesz a nie jest trudno zrobić tam zmienne. Zrób samo api do pluginu i tyle przynajmniej w jakiś sposób to zapobiegnie przed robieniem milionów serwerów MegaDrop/EasyHC :)

Zastanów się nad tym :)

Opublikowano

Ale po co robisz tablistę wbudowaną w plugin ? Jeśli ktoś jest bardziej ogarnięty sam sobie zrobi plugin BungeeTabListPlus jest 1000x wydajniejszy od tego co napiszesz a nie jest trudno zrobić tam zmienne. Zrób samo api do pluginu i tyle przynajmniej w jakiś sposób to zapobiegnie przed robieniem milionów serwerów MegaDrop/EasyHC :)

Polemizowałbym o te 1000x. 

Tak czy inaczej, wolę robić wszystko tutaj, nie lubię używać dodatkowych API. 

Opublikowano

No to poczytaj to chociaż zrób możliwość wyłączenia tej tablisty :)

Opublikowano

No to poczytaj to chociaż zrób możliwość wyłączenia tej tablisty :)

Będzie.

Dodatkowe pomysły od użytkowników:

- Honor gracza, można mieć dodatni ujemny (np. 6, -2), punkty honoru otrzymuje się za różne rzeczy a odejmuje za np. zabicie członka gildii lub sojusznika. Punkty honoru będą miały wpływ na różne rzeczy.

- Okupacja (mój pomysł), po podbiciu ofiarna gildia jest pod okupacją. Nie może atakować okupantów i obie gildie mogą budować na terenie. Okupańci mogą zrezygnować z okupowania i przejąć teren (gildie tamtych usunąć) lub okupowani mogą się wypłacić (mogą założyć np. nową gildie). Będzie to dodatkowy strach przed byciem podbitym, bo nie można założyć nowej gildii podczas bycia okupowanym.

- Monety gildyjne, wpłaca się je do centrum gildii za itemy, można kupować różne funkcje gildyjne (jakieś efekty lub inne rzeczy), wszystko będzie odbywać się w GUI.

- Podbijanie gildyjne takie jak w battlefieldach, im więcej graczy na terenie - pasek smoka idzie do góry, im więcej ludzi obok centrum gildii z podbijanej gildii, tym wolniej. Raczej nie musze tego bardzo tłumaczyć.

(jakaś osoba na githubie dała propozycje bossa gildyjnego, ale cholera widziałem to na różnych serwerach a pomysł jest dość trudny do zrealizowania (entity minecraftowe ssie, a pakiety byłyby dość mocno zbugowane), i powiedzmy sobie szczerze, mało ekscytuje napierdalanie bossa przez pół godziny xD)

Opublikowano
Podbijanie gildyjne takie jak w battlefieldach, im więcej graczy na terenie - pasek smoka idzie do góry

Ej, to mój pomysł. Ale nie pomyślałem, że można to spowolnić w zależności od ilości ,,okupowanych" graczy. Dzięki xD

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano
Podbijanie gildyjne takie jak w battlefieldach, im więcej graczy na terenie - pasek smoka idzie do góry

Ej, to mój pomysł. Ale nie pomyślałem, że można to spowolnić w zależności od ilości ,,okupowanych" graczy. Dzięki xD

Tak, twój pomysł. Szkoda tylko że napisałem podobny do tego plugin jakieś 2.5 roku temu ;) może nie gildie, ale coś w ten desen. 

Poza tym, to pomysł battlefielda (chociaż pewnie nie, możliwe że to było już dawno przed nim w grach)

U ciebie wyczytałem tylko zwiększanie się paska smoka w zależności czy jest tam jakiś gracz z atakującej gildii, ezpz.

Plugin zapowiada się bardzo ciekawie. Jeżeli będziesz potrzebował osób do testowania chętnie pomogę :)

Zaproś na gg.

Opublikowano

Pomysł jest dosyć fajny, w końcu ktoś się zabrał za coś nowego - a nie ciągle jechać na tym samym, a więc jak powstają innowacyjne gildie no to pomysły daje.

1. Hologramowe napisy np. TAG gildii kilka kratek do góry nad kratką gdzie założyło się gildię.
  2. Efekty do kupienia na teren gildii, inni członkowie gildii dostają kilkusekundowych "efektów" np. na spowolnienie, nudności.

Jak na razie to tyle, wkrótce podeślę więcej.

Opublikowano

Pomysł jest dosyć fajny, w końcu ktoś się zabrał za coś nowego - a nie ciągle jechać na tym samym, a więc jak powstają innowacyjne gildie no to pomysły daje.

1. Hologramowe napisy np. TAG gildii kilka kratek do góry nad kratką gdzie założyło się gildię.
  2. Efekty do kupienia na teren gildii, inni członkowie gildii dostają kilkusekundowych "efektów" np. na spowolnienie, nudności.

Jak na razie to tyle, wkrótce podeślę więcej.

Te hologramy to perfekcyjny pomysł. 100% będzie.

To drugie też będzie ;p

@mrkacperek czemu nie przemyślany? Działa perfekcyjnie, zamierzam jeszcze dodać opcje do włączenia w configu:

geoip-based-locales: true

geoip-relations:

- 'PL:locale_pl.yml' (pewnie bedzie 'PL:pl' ale żebyście zrozumieli xD)

:D

Opublikowano

kreatywnie, coś nowego - życzę powodzenia

co do pomysłów:

przy niszczeniu gildii dodałbym te efekty, które są przy zabijaniu smoka - efekt nieziemski, myślę, że dodałoby to uroku i klimatu rozwalania gildii

https://bukkit.org/threads/ender-dragon-death-effect.139149/

myślałbym także nad czymś w stylu jajka tworzącego się na środku zniszczonego cuboida, na które do trzech(?) dni lider gildii mógłby kliknąć, aby przejąć to miejsce ponownie na gildie, tyle, że za ogromną cenę (pomysł szablonowy, można go zcustomizować dowolnie), po czym cuboid znika i jest do przejęcia dla innych

fKJeAI4.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Możliwość ustawienia dokładnego rankeda po zabiciu kogoś np.

+167... -76 itd.

Opublikowano

Żadne z podanych :D

Może, jakiś potwór który stoi w miejscu? Służył by tez jako skarbiec.

Mówiłem, nie robię entity. 

Jeżeli zrobiłbym to pakietami - zapewne ostro by się bugowało (zapadanie się moba pod ziemie, zmiana położenia, duplikacje)

Jeżeli zrobiłbym to normalnie, jako entity server-side - mogłoby ostro lagować przy słabszych maszynach + problemy z chunkami, światami. 

Za dużo zachodu, kiedyś probowałem - nie umiem. ;)

(siedziałem nad takim czymś kiedyś 2 tygodnie, ostatecznie udało mi się to zrobić (1 sposobem, pakietami) ale bugowało się niemiłosiernie i sobie darowałem)

Póki co kryształ wygrywa.

Opublikowano

Mam nadzieję, że gdy wyjdzie całkowicie ten plugin, to większość serwerów przeniesie się na nowszą wersję MC :D Tym 1.7 rzygać można.

Wtyczka zapowiada się nieźle :)

Nowicjusz
Opublikowano

Moje pomysły:

>Skarbiec gildi

>Mozliwosc wylaczenia niszczenia terenu gilidi przez ich czlonkow(wlasciciel to włacza/wyłacza,zapobiega to griefowi)

>Zmienny TAB(juz tłumacze:Chodzi mi o to zeby wyswietlalo top 30 pvp graczy,poczym refresh taba i pokazuje top 30 gildi)

>System rankigu podobny do tego z mc*u(Jezeli nie wiesz jak on dziala,moge ci wytłumaczyc lub wstaw swoj własny)

>Komenda na itemy w gui

>Role na tabie(np,Frix,Amator,Pro)

Myśle ze tyle narazie wystarczy

Opublikowano

Srasz tymi gildiami co tydzień, miałeś już ich z 5 i wszystkie były lipne, włącznie z tymi.

Polecam, bardzo dobry plugin.

Opublikowano

Srasz tymi gildiami co tydzień, miałeś już ich z 5 i wszystkie były lipne, włącznie z tymi.

Błagam cię, wróć do swojego ambitnego iRank którym chwalisz się na lewo i prawo. (sygna xD)

Kurcze, a traktowałem cię jako kogoś naprawdę porządnego, potrafiącego konstruktywnie wyrazić swoją opinię. No nic, kolejny do odstrzału.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Został mi tylko @mrkacperek i @GotoFinal na tym forum, molka, filip, wróćcie D:

PS: Jedyne gildie jakie na tym forum miałem to qGuilds, pisane porządne 2/2.5 roku temu. Nieźle.

PS2: @1361622928-U485574.pngMarcinWieczorek widzę lubisz powyższy post, staliśmy się wrogami? Czy pozbywasz się konkurencji?

@1361622928-U485574.pngxBG

1. Będzie

2. Będzie już inny system do tego

3. Ciekawa sprawa, spróbuje się temu przyjrzeć. 

4. napisz na pw, nie gram na serwerach zbytnio

5. Będzie będzie :D

6. tzn?

Opublikowano

Błagam cię, wróć do swojego ambitnego iRank którym chwalisz się na lewo i prawo. (sygna xD)

Kurcze, a traktowałem cię jako kogoś naprawdę porządnego, potrafiącego konstruktywnie wyrazić swoją opinię. No nic, kolejny do odstrzału.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Został mi tylko @mrkacperek i @GotoFinal na tym forum, molka, filip, wróćcie D:

PS: Jedyne gildie jakie na tym forum miałem to qGuilds, pisane porządne 2/2.5 roku temu. Nieźle.

Mówię jak jest, z tego raczej nic nie będzie. Jestem szczery. Nie martw się, moje pseudopluginy też są gówniane, ale różnica polega na tym, że ja swoich wszędzie nie pcham na siłę. Jest bardzo dobry plugin NovaGuilds, polecam go jak najbardziej.

Poza tym to ten projekt niedługo zostanie porzucony, jak Twój każdy.

Również życzę miłego dnia i powodzenia w nauce.

Opublikowano

Mówię jak jest, z tego raczej nic nie będzie. Jestem szczery. Nie martw się, moje pseudopluginy też są gówniane, ale różnica polega na tym, że ja swoich wszędzie nie pcham na siłę. Jest bardzo dobry plugin NovaGuilds, polecam go jak najbardziej.

Poza tym to ten projekt niedługo zostanie porzucony, jak Twój każdy.

Również życzę miłego dnia i powodzenia w nauce.

Huh, nie martw się na zapas.

Pcham na siłę? Nie pisałem żadnego projektu na MPC forum od grubych parę miesięcy, bo pisałem pierdyliard innych. A mógłbym, oj uwierz mi pchać je wszystkie ;)

NovaGuilds, owszem, plugin bardzo dobry - bo tworzony od wielu miesięcy. (Nawet 1.5 roku chyba!) i @1361622928-U485574.pngMarcinWieczorek za to szanuje.

Co nie zmienia faktu, że co to jest za problem? czy MPCForum to jakieś profesjonalne forum dla zaawansowanych programistów i poważnych projektów? 

I błagam, nie trać  więcej mojego szacunku wobec ciebie tego typu argumentami.

Opublikowano

Pomysły na plugin spoko, kodzik też pewnie OK. Ale jak zawsze zostanie pewnie niedługo porzucony. Mówisz, że od grubych miesięcy nie piszesz żadnych projektów na mpcforum? a EasyGUI / qDrop? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...